![]() |
Donmuş Dallarda Çiçek İyidir beraber olmamız Yaklaşmış, değişik. Duyulur çevrenin gürültüsünde Issız Bizde bir şey eksik. Belki de bir şey fazla, yıllarca bilmedik Çökmüş birdenbire ağır: Bir kırık gülüşte Yitik Ümizsiz hatırlanır. Bulmak gibi tıpkı Karlar altında kayıp uzanırken ova Yolu kendiliğinden, Donmuş dallar esen ılık rüzgara Çiçek açar çekingen. Aldanarak, unutulmuş Senin yolun ayrı, benimki ayrı Az sonra ikimiz de yalnız Kısa bir zaman için, saat beş suları İyidir beraber olmamız. Melih Cevdet Anday |
ıssızlıkta yaşanan yokluklarda bile varlığının kutsallığını. Hatırlamak gelmekte olan bekleyişlerini. Hatırlamak yinede hatırlamak alınteri gibi dökülen gözyaşları. hissediyorum cok yakinlarda bir yerde uzaklığın. yakınlarda bir yerde büyütüp hayatima bıraktığın yokluğun. tanrıdan mı? kuldan mı? sitemin mi? sevgin mi? selahattin acar |
Sen orada ben burada felek vurmuş silleseni Ne yapsam boş çaresi yok aşk verir son nefesini Sitemler ettim tanrıya duymadı benim sesimi Kavuşmaya umudum yok son kez duysaydım sesini Sen orada ben burada birşey gelmiyor elimden Vuslat mahşere kaldı kalbim kırık elli yerinden Sana sitemler gitmedi sebebim oldun yetmedi Kara bulutlar gitmedi çekecek çilem bitmedi Sen orada ben burada kader yüzüme gülmedi Sevdim ben sevdim delice yarabbim beni sevmedi Sen tanrının sevgili kulu sana aşkım bitmedi Geleceksen artık gel sen duymuyormusun sesimi fatma akgöl |
Bir gecelik ay ışığı Bir avuç yakamoz Yeşilinde demlenmek isterim Gümüşünde çimmek Bir isparoz çırpınır Işıktan ince Misinamın son düğümü Yüreğime akar Kıvamım mı bu akşam Sormayın duygularımı Duygularım nasıl Damlar inceden Dolar içerime Demlenmiş Keyifli Sıcak Gümüş sarı Ve ıpıslak mehmet necip özmen |
Papatya Sevenlere Yaprağını Saydırır Papatya sevenlere yaprağını saydırır, Nilüfer bu duyguyu hep göllerde kaydırır, Gül dedinmi gidecek olanıda caydırır, Çiçeklerle hasbihal etmeyi denedinmi. Lale dersen endamı anlatmaya ne gerek, Karanfil acılar çiçeği oldumu desek, Kardelen asil yalnızlığı seçen çiçek, Çiçeklerle muhabbet etmeyi denedinmi. Kırçiçeği sevginin bir başka ifadesi, Menekşe çiçeklerin renkleriyle gözdesi, Manolya şarkıların türkülerin özdesi, Çiçeklerle hasbihal etmeyi denedinmi. Kasımpatı begonya sümbülüde unutma, Seversen çiçeği yaprağını kurutma, Bir demet çiçek ile hiç kendini avutma, Çiçeklerle hasbihal etmeyi denedinmi. Gelincik dokunmaya bile gelmez narindir, Çiğdem sarı beyaz bahar çiçeği yarindir, Leylak ağaçtaki gizli güzellik al indir, Çiçeklerle muhabbet etmeyi denedinmi. Ümüt Güngör |
Her Aşk Katilidir Bir Öncekinin rüzgarlı bir tepenin yamacındayım şimdi kent suskun ve istasyonlar ayrılık için var bu şehirde imlası buzuk, üşümüş ve kirli bir çocuk olurum seni düşünürken ömrüme iliştirdiğim martı leşleri yamalı bir geçmişi oynar imtihanlar ve intiharlar üzerine kurulu hayatlardan gecenin en serseri yanını alırım günceme durup durup şiirler yazmak yoluna yeni bir yaşam biçimim oldu son günlerde kendimi sende kalabalık buluşum belki de bundan her gece yorganımın altında sakladığım kırlangıç sürüleriyle geliyorum sana sen uykudayken babam her gece ölüyor şimdilerde annem nihavent bir çığlık oluyor bana en çok sensizlik koyuyor sonra babilin asma bahçelerine asıyorum kendimi uyanmak için eski bir aşkını anlatıyorken bana konuştuklarından yapılma bir sessizlik oluyor ağzım kaç kez kanıyorum bir bilsen (ya da hiç bilmesen) sesinin ardında yüzün sessiz bir tabanca gibi duruyor kendimi kötü kurulmuş bir cümle sanıyorum gece yüklü bir kamyon uykularımı solluyor yastığının altında yalnızlığın var biliyorum oysa ben senden bir bardak su istedim akdeniz değil son yalnızı benimdir bu kentin istanbul arkamdan gelir ey hüznü yüzünde gülücük diye taşıyan kız hep kendine mi saklarsın çocukluğunu ağzıma bir bulut bulaşsa da yokluğundan yapılmış kayadan seken kurşun en serseri yanımız olur kimi zaman ve ben hep kendimi terk ederim senden her katilin aşkı her aşkın katili bir öncekinin faili hep ben olurum hep ben ölürüm içime uzanan koridorların ortasından hep gülerdin beni görünce bense sana hep geç kalırdım sona kalırdım sonra kanardım yağmurlarla inseydin içime içim senden yanaydı yüzümdeki işgaller senden karaydı seni sevmek en gizli ağlama biçimimdi sana yazacaklarım sil sil bitmezdi ve ben sende hiçbir şeydim sen bende her şeyken canım yastığının altında biriktirdiğin yalnızlıklarım kendine varlaşıp bana yoklaşan biri yapar seni ve ne kadar kaçsan o kadar yakınsındır aslında kendine geciken sevdalar yıkık kentlere benzer bilirsin ve sevgisizlik alır bir gün seni benden işte bu yüzden sen hep sevil hep sevil sevil KAHRAMAN TAZEOĞLU |
bu şiire başladığımdan beri bir yağmur bekliyorum nedense gecikmiş damlalar vuruyor pencereme ellerimi uzattığımda senin ıslak saçlarınla boğuluyorum aniden sonra o ürkek sesin çoğaltıyor ölümü öldürdüm bütün nesneleri yeniden varettim yitirdim kendimi seni varettim düşün herşeyin anlamı dört sayfalık bir mektupta gizli senden bana kalan son gerçek bir giz ellerim uzanıyor gize sonra kayboluyor herşey kan örtüyor gözlerimi bir el düşünüyorum uzakta acıyı bitirecek bir göz düşünüyorum yakında korkuyu yitirecek olmuyor sonra bir intihar tasarlıyorum yeniden yazılıyor yeniden anlam kazanıyor herşey kemal taştekin Kaan İnce de Kemal taştekin gibi inthar şairlerindendir. Ömrüm Hangi ırmaktan akıyor yüreğinin bozaran sevdası Hangi kolunda köprüsü var gecenin Bir ucunda puslu gök bir ucunda sazlık, hasretle bilenen Aynı ürperti aynı heyecanSensin boyun eğen acıya Gizlenmez yaraları taşırken bedenin Ömrümün genç yarısına Kaan ince |
Nur-u nisa Ey Hakkın zuhuru nur-u nisa, Sır-ı zahirsin haberin varmı, Nasıl halk oldu babasız isa, Hur-i batınsın haberin varmı, Bul ehlini kalma gamda, Ehli müptelâyım kederin varmı, Ali Rıza Ünal |
Beyaz Adam Beyaz adam küçücüktü ilk geldiğinde ve oturmaktan bütün kemikleri sızlıyordu büyük teknesinde Beyaz adam kızılderililerin sunduğu yiyeceklerle beslenip topraklarına uzandığında büyüdü bulutlar arasında barış içinde yaşayan manitu yerine tapmamızı istediği de işkence görüp çarmıha gerilen bir ölüydü Beyaz adam özgürlük adına dev bir kadın heykeli dikti doğu denizinin kıyısına ve her gece altında dans ettiğimiz yıldızları bayrak diye tutsak etti bir bez parçasına Beyaz adam özgürlük gibi adaleti de bir kadın heykeliyle simgeledi ama elinde terazi tutan zavallı kadın gözleri bağlı olduğu için kendisine tecavüz edenin kim olduğunu göremedi... Sunay Akın |
İki Hecelik İsim İki hecelik ismin var, Ne güzel gözlerin var, Seni seven şu gönlün, Sana olan haykırışı var. Seni seviyorum demek kolay değil! Yanıyorsa yüreğin buna hazır değil, Aşk varsa ucunda durmak doğru değil, Bırakıp gitmek bana göre değil. Alkışlar yağdırıyorum kendime, Sevincimi paylaşıyorum herkesle Sevdiğin çiçeklerle girmek istiyorum düşlerine, Bakamıyorum bana baktığın gülüşlerine… Yücel Reisoğlu |
| Saat: 11:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık