![]() |
***karagül*** İkimizde acemi birer aşıktık o zamanlar Sen yollarda eski bir aşka ağlıyordun Bense kendimi usta sanıyordum bu işlerde Ve yağmur gibi akıp giden yıllardan Geriye ne kaldığını bilmiyordum seni tanıyana kadar Ama farkındaydım yinede Ne zaman seninle olsam Tanıdık bir kuş cıvıltısıyla uyanırdım her sabah Şimdiyse kırılgan mektuplar yazıyorum Hangi adrese göndereceğimi bile bilmeden Malumun olsun ben sende ülkemi sevdim Hüzün dolu yağmurlarla taşan boynu bükük nehirleri Ben sende yolları sevdim Dallarına hiçbir kuşun konmaya bile yanaşmadığı ağaçlarla Kaplı yolları İkimizde acemi birer aşıktık aslında Ne yapacağımızı bilmeden serseri dolaşırdık yollarda Ben sende ülkemi sevdim Hüzün dolu yağmurları Mor kanatlı turnaları yar... Ben sende rüzgarı sevdim Alıp götüren yılları Saklı kalan umutları yar... Ne yeminler bozdum Geceler büyürken sensiz Ne yeminler bozdum Yıllar geçerken sitemsiz Ne yeminler bozdum Tarifi bile imkansız Senin için ey karagül Ben sende yolları sevdim Yüreğinden gelip geçen Sevda yüklü katarları yar... Ben sende seni sevdim Avuçlarken yüzümü Yahut dokunurken sessiz yar... |
Benim Gibi Bana benim gibi biri lazım, Benim gibi dertten anlayan, Gerçek aşka susayan, Bana benim gibi biri lazım. Üzülünce yalnızlığa sarılan, Kadere değil kendine darılan, Sahte sevgilerden yorulan, Bana benim gibi biri lazım. Ömür boyu çile çeken, Gönlüne çileler eken, Derdini mısralara döken, Bana benim gibi biri lazım. Her gün ağlamaya alışan, Gerçek sevgi için çalışan, Kederlerle yarışan, Bana benim gibi biri lazım. |
Neredesin Yar !... bu deli fırtına, bu deli yağmurlar bitiriyor beni nedense her fırtına akşamında eşkiya bir sevda biçiyor ömrümü yokluğun perçem perçem düşüyor şakaklarıma.. bir bilsen!.. kaç ben yaktım bu amansız gecelerde kaç kez dağıttım küllerimi bu şehrin tenha sokaklarında. yandıkça büyüdü yaram kabardı hesabım sığmadı isyanlarım sensizliğin defterlerine... şimdi sana varamadığım yolların sonundayım yine yağmurlar doluyor geceme boğazımda ağıtların tortusu derinlerimde paslı bir ihtilal bu sağanak yağışlı ayrılık saatlerinde oluk oluk yağmur yürüyor damarlarıma... şimdi amansız rüzgarlar insafsız yağan yağmurlar kadar sırılsıklam özlüyorum seni !... tenimde sigarasını söndürürken hayat yarım kalmış bir şiir bırakıyorum sana neredesin ey yar!.. neredesin!..deliriyorum sana kanaya kanaya... Seval Kemertaş 22,06,2006 |
EY YAR!!! ..........................................Bu, sana .................................Son siirim, ey yar! ........................Bil ki; bir daha sevemem, ...............Sevilmem de, öyle kolay kolay. ..........Hem terkedilmem de dolayısıyla. .....Ama şunu da anla; yaşayamam! Gamsız olamam, boşverip geçemem. .....Gezerim deliler gibi kendimden uzak, ..........Arada bir şuurum yerine gelir belki! ................Belki ağlarım, belki küfrederim. .........................Belki de hiç gelmez bile! ................................... ''Yoktu ki'' derim ............................................Silerim! .. |
Hadi Git! Belli ki, kor ateюler bir bende yanmэю, Belli ki, herюey gerзek yalan olan sevdanmэю, Belli ki, sцylenecek bir kelime sцz kalmэю, Hadi git! Bir hoюcakal desen de yeter... Unut gitsin gцzlerimi, unut verdiрin sцzьnь, Aрlama sen ben aрlarэm, bana bэrak sen hьzьnь, Tebesьmmь al koynuna asmadan git sen yьzьnь, Hadi git! Hatэran acэ olsa da yeter... Bir kalbi paramparзa kэrэp gittim de, Bir aюkэn baharэnэ hazan ettim de, Deryaydэm bir yudumda bittim de, Hadi git! Zalim olduрunu bil yeter. Dьюьnme sen beni, ben sensiz de yaюarэm, Dьюьmde gцrdьрьm bir sevdaya koюarэm, Sevgiye gцnьl verdim korkma bunu da aюarэm. Hadi git! Gцzlerin arkada kalmasэn yeter... |
Benim İçin Öldün Artık Sensiz olsam da bir yetim Sana tükendi hasretim Sevmemeye yemin ettim Benim için öldün artık Ağlasa da dağlar taşlar Aksa da gözümden yaşlar Sanma bu aşk tekrar başlar Benim için öldün artık Mektuplarınla o resmin Gazelimden düştü ismin Lazım değil bana cismin Benim için öldün artık Söndürerek ocağımı Buz eyledin sıcağımı Çek gözümden sancağını Benim için öldün artık |
ÇÖZEMEDİM GÜLÜM…. Nasıl anlatsam gülüm. Soba başlarında yer bulduğumda, mevsim yazdı. Yağmur yağdığında yoktu şemsiyem. Ne zaman şarkı söylemeye kalksam, unuttum şarkı sözlerini. Ve hıçkırım tuttuğunda, genelde sinemada olurum. Kışlaya kapatıldığımda, mahallenin dilberleri ‘’çıkmayı’’ teklif ettiler de… Ben de aşk şiirlerimi nöbetçilere okudum. Ne yapacaksın? Daha bizler küçücükken büyükler ‘’ ne olacaksın bakalım?’’ diye sorduklarında ve bütün çocuklar ‘’ doktor’’ olmak istediklerinde Ben küçük parmaklarımı koltuğun kenarında yürüterek ve ağzımı yamultarak ‘’ pilot’’ olmuştum. Meğer GÜLÜM… Ben yüksekten korkuyormuşum. İşte böyle GÜLÜM . Olmayan paramla hayeller kurmuştum uzun uzun, param olduğunda baktım bitmiş hayallerim. Doğrusunu istersen parasız pulsuz da gitmesine giderdim. Ama her zaman bindiğim vagonları giden lokomotife bağlamayı unutmuştu makinist. Her seferinde kalakaldım. Olsun… Zaten yaşam dediğimiz şey; yok olanlarla yok olacaklar arasında geçen zaman değil mi? Bir kördüğüm. ÇÖZEMEDİM GÜLÜM..... |
Bil ki güzel duygularla donanmış insan sevmek ,sevilmek, özlemek … bir de özlettirmek kendini içime hapsettim hep müebbet yemiş mahkum gibi prangalara vurdum özlemlerimi her an, her saniye, her dakika özgür bırakmadım hiç ta ki bugüne kadar bil ki ilk defa serbest düşün ki ilk defa söylüyorum birine yanımda yoksan özleyeceğim diye sırf,seni özlediğim bil ki, sevdiğim içindir. görmediğim günler seni mutsuz,neşesizim ölü toprağı serpilmiş gibi cansız,ruhsuzum. suratım nemrut, gülmeyen bir yüz yazım kış, kışımsa güz sırf,seni özlediğim bil ki,sevdiğim içindir. o an sarılıyorum telefona hiç olmazsa sesini duyabilmek bir an mutlu olmak uğruna gelmeyeceğini bile, bile bir umutla bekliyorum sırf,seni özlediğim bil ki,sevdiğim içindir. saniyeler hızlı, dakikalarsa koşuyor ve akıyor zaman bir su gibi ha şimdi gelecek diye umutsuz bekleyişim, yolunu gözleyişim sırf,seni özlediğim bil ki,sevdiğim içindir. olur ya dedim neden olmasın sevmiyor özlemiyor diye düşünüp dalıyorum uzaklara zoraki sevecek değil ya diye,diye avutuyorum kendimi konuşurken aşkımsın ,canımsın derken yeşeriyor umutlarım filiz, filiz yüreğimde yangın devam ediyorsa sırf,seni özlediğim bil ki,sevdiğim içindir. |
karanlık Yeþili severim ama gözlerinin rengini sevdiðim kadar deðil, güneşi severim ama gülüsünü sevdigim kadar degil, aglamayı severim ama gülmeyi sevdiðim kadar degil, insanları severim ama seni sevdiðim kadar deðil.Ne kadar tatlý bakýyorsun gözlerinin içine þeker mi sakladın. Güneş mi doðdu yoksa sen mi gülümsedin? Seni tanıdım ve tüm dualarım kabul oldu. Yüzüne bakınca gelecegi görüyorum. Gözlerinin içine bakmak sevgi dolu bir aşk filmini seyretmek gibi Yaþamaksa seni sevmek ben hiç ölmeyeceðim. Gözlerim seni göstermiyor diye gözlerime bakamıyorum. Gözlerim güneşi görmedi senden sonra hasretin ateþi sönmedi senden sonra Baksaydýn görebilirdin, her þey gözlerimdeydi gözlerimde bir damla yaþ vardı aðlayamadým; o bir damlada sen vardın anlayamadın… |
Ömür Bitti Neredesin bilmiyorsun Bir acayip zamandasın Hep ağlayıp gülmüyorsun Nedensiz bir isyandasın Bölündü hep uykuların Heba oldu yoğun-varın Geldi geçti ilkbaharın Soldun artık hüsrandasın Mevlana’yı gördün düşte Dedi ki gel hakikate Deli gönül hakikate Koşamadı ziyandasın İstemezdin olmak cahil İster idin olmak ehil Yaklaşıverdi Azrail Artık onla bir yandasın Saçlarına düştü aklar Tutmaz oldu el ayaklar Tükeniverdi soluklar Anladın ki son andasın Eskilerde kaldı felah Kar eylemez artık eyvah Belli oldu sevap-günah Her şeyinle meydandasın Oktay böyle geçer ömür Sen göçersin devran yürür Ne eylersen Mevla’m görür Mahşerdesin mizandasın |
| Saat: 04:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık