![]() |
bir gece düşümde düşüncemde hiç olmadığı kadar içimdeydin gözlerin deniz ben denizde... yeni yeni ayılan bir sarhoşluğun nahoşluğundan sıyrılıp bilincimle, benliğimle seninleydim. ansızın uyanırken derin uykudan ellerimde hala ıslaklığı varken gözyaşının ve kilometrelerle ölçülürken uzaklığın; gözlerin deniz ben denizde derinliğinde geziniyorum bir yürek şimdi vurgun yemekte. ufuk bayraktar |
Dönüşü Olmayan Gidiş Kâmuran Esen Giderken Ne bir uğurlayan var Bu evde beni Ne / döndüğümde Karşılayan bakışlar. Sadece Özleminin Yalnızlığımla kesiştiği yerde Asılı duran hüzün var. Kalkmış göçün Yükünü indirdiğin Her duraktan. Bana kalan Fırtınaya yakalanmış Kuru çiçekler yığını / hatıralar. Kayıp gidiyor toprak Ayaklarımın altında Nereye bassam. Irmakta / suya düşen öpüşlerimiz Kırağı düşmüş saçaklarda Gülüşlerimiz üşümekte. Adı batsın Yazgısı değişsin Bu / dönüşü olmayan gidişin. Ya da / öğretsin sabrı Nafile Çaresiz Yüreğime dağları deviren bekleyişin. |
Sanki Bir Atlı Geçer Yüreğimden Utku KOÇAK Sanki bir atlı geçer yüreğimden; Ezilip giderim; Ölür giderim bu karanlık odada, Odam ayddınlık, Sözlerim karanlık. Sen burdasın, Ben burda, Ayrılık yok aslında; Bunalım yok. Türkülerle neşelen ama, Sakın beni unutma. Ah elinde olsa; Beni hiç unutmasa... Odam karanlık, Sözlerim aydınlık. Ah ellerinde bir buket olsa; Sevse güllerini, Gülümsese... Ah benimle olsa, Bir sevinse; Ah o güzel gözler Bir daha, Bir daha ışıldasa... |
Aklım Çıkıyor İçmeden resmine bakamıyorum Kırılırsın diye aklım çıkıyor İçince karşına çıkamıyorum Darılırsın diye aklım çıkıyor... Korkarım derdimi sana dökerken Utanır gözümden yaşlar akarken Uzunca yazamam belki okurken Yorulursun diye aklım çıkıyor.... Yakasız gömleği giysem eğnime Biricik resmini koysam koynuma Ne zaman geçirsem ipi boynuma Sarılırsın diye aklım çıkıyor..... Her beden bir candan sorumlu sanma Hey ! Ruhu kalbimi saran muamma...! Benim bir kurşunluk işim var amma! Vurulursun diye aklım çıkıyor.... Cemal Safi |
ATES BIRGUN SUYU GORMUS YUCE DAGLARIN ARDINDA SEVDALANMIS ONUN DELI DALGALARINA HIRCIN HIRCIN KAYALARA VURUSUNA YUREGINDEKI DURULUGA DEMIS KI SUYA GEL SEVDALIM OL! HAYATIMA ANLAM VEREN MUCIZEM OL SU DAYANAMAMIS ATESIN GOZLERINDEKI SICAKLIGA AL DEMIS; YUREGIM SANA ARMAGAN... SARILMIS ATESLE SU BIRBIRLERINE SIKICA,KOPMAMACASINA ZAMANLA SU , BUHAR OLMAYA ATES,kÜL OLMAYA BASLAMIS YA KENDISI YOK OLACAKMIS,YA ASKI.. BASTAN ALINLARINA YAZILAN KADERIDE YÜREGINDEKI KADERIDE ALIP GITMIS UZAK DIYARLARA SU... ATES KIZMIS,ATES YAKMIS ORMANLARI ARAMIS SUYU DIYARLAR BOYU GUNLER BOYU,GECELER BOYU BIRGUN GELMIS SUYA VARMIS YOLU BAKMIS O DURU GOZLERINE SUYUN BIRAZ KIRGIN BIRAZ HIRCIN VE O ZAMAN ANLAMIS KI ; ASKIN BAZEN GITMEK OLDUGUNU AMA GITMENIN YITIRMEK OLMADIGINI... ATES DURMUS ,SUSMUS,SONMÜS ASKIYLA ISTE O ZAMANDAN BERIDIRKI ; ATES SUDAN SU ATESTEN KACAR OLMUS... ATESIN YUREGINI SADECE SU SUYUN YUREGINI SADECE ATES ALIR OLMUS |
Meydan Okurum Ne sonbahar ne de kış soğutur bu gönlümü |
YALAN BU SEVDALAR Yağmur yağardı biz ağlaşırdık Kaldırımlar boyunca Bir hüzün vardı sanki aramızda Susardık ay batınca Birden yüzün solardı Birden gözün dolardı Birden bırakarak ellerimi Uzun uzun ağlardın Yalan bu sevdalar Yalan bu gözyaşları Yalan bu ayrılıklar yalan Solan bir çiçekten Kırılan bir yürekten Başka ne var elde kalan Yıllar uzardı mahzunlaşırdık Hasretin kollarında Yollar tozardı kavuşamazdık Dağların yangınında Birden rüzgar eserdi Birden efkar basardı Birden sarsılarak bir dağ gibi Fırtınalar Koparırdı Yusuf HAYALOĞLU |
Kurtulamam Üç Nesnenin Elinden Kurtulamam üç nesnenin elinden Biri firkat biri gurbet biri aşk Üçü bilmez birbirinin halinden Biri firkat biri gurbet biri aşk Aşktır beni sevda ile söyleten Firkattir cevr ile sinem dağlayan Gurbettir gözümden kanlar akıtan Biri firkat biri gurbet biri aşk Bahri gibi ummanları yüzdüren Mecnun gibi sahraları gezdiren Ferhad gibi dağlar başın kazdıran Biri firkat biri gurbet biri aşk Ben bilirim benim aklım şaşıran Beni sevdiğimden cüda düşüren Muhabbet deryasın baştan aşıran Biri firkat biri gurbet biri aşk Gevheri der dersim aldım hocadan Okuyup hatmettim kara heceden Koç yiğidi pir eyledin kocadan Biri firkat biri gurbet biri aşk Gevheri |
Allah'ını Seversen Gitme Sabah ayazı dokunur Gül yaprağına Bu ayrılıkta bana dokunur, gitme Sevgi bağına Baykuşları tünetme Allah’ını seversen gitme En büyük aşk imkansız olanmış En büyük aşk, yalanmış derim gidersen…gitme Sabah ayazı dokunur gül yaprağına Bu yüzden dağları sis kaplar Ve bu yüzden çiçekler büyümez Açmaz tomurcuklar Bak yalvarıyorum gitme Allah’ını sever sen gitme Beni buralarda perişan etme Alışamam gidişine Teninin kokusu u özlerim Yüreğim bir kurşun gibi ağırlaşır Şarkılar yaralar Şiirler öldürür beni gitme Beklemek ölümden ötedir Bilmezsin sen gitme İstersen çay koymayı unut, kızmam Gözlerinde içerim kahvemi Yakma sobayı,sinemde ısıtırım seni Daha öce ricada bulunmadım kimseye Ama sana yalvarıyorum gitme Yüreğim ökseye tutulmuş Çırpınan yaralı bir kuş Ben saksıda kuruyan çiçek Gidersen bu can ölecek gitme Allah’ını seversen gitme Ömer Arslan... |
|
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık