![]() |
Aklım Çok Karışık O kızın gözlerinde Gördüğüm bir ışıktı Göz kırptı sevdalara Dünyayla barışıktı Yüreğime dolanan Sanki bir sarmaşıktı Kalbinde dolu sevda Belki bana aşıktı Aşk onun için erken Yıkılırdı severken Ona veda ederken Aklım çok karışıktı Hakkı Yalçın |
İsimsiz2 bir mavi gül bahçesi yorganım uyku saçlarımın meçhul şarkısı sonra yastığımda ilk gölgen kızlık ve ilk unutuluş hürriyet raksı yumuşaklığında köpükten öpüşlerin mukaddes günehlar cenneti oda dikişsiz beyazlığında tüllerin bir ay süzülecek buluta Ahmed ARİF |
Yitirilen Olaki yürürüm bir başka aşka yada,yürürüm mavi olmayan bir gülüşe... Unutmaki tek aşık olduğum sensin aşık olduğum tek... Karanlıkla süzülüyor içime yıkım dur diyorum,yıkılıyorum... Uçurumları başucuma koyuyorum sonra okşuyorum saclarını rüzgarda... Sıcak ılık bir koku sınıyor yüreğime; gitme diyorum gitme düşüyorum... Sonra Beni soruyorlar bana tanımıyorum diyorum daha hiç karşılaşmadık... Aynı çizgide bilge susumu dinliyorlar ben sustukça... Yazık bir çığlığın doğuşu gibi ölüyorlar önce bir bir sonra hepsi... Sonra bir ucurumlar kalıyor birde yıkımlar... Verilen herşey borçmuş gibi anlıyor önce bir bir sonra hepsi... Sonramı bir ben kalıyorum birde yalnızlık uçurumlar yıkımlar,ben ve yalnızlık... Zorlu bir savaşın unutulmuş cesetleri gibi yatıyoruz yanyana.... Öpüşüyoruz sevişiyoruz da hatta herşey oyunun yasaklarına uygun bir günah oluyor... Tek umudumuzu göğe gelin ediyoruz telli kanlı düğün işte... Üşüyor saçlar biliyorum dargınmısın bu baharda mayısa bıraktığım gibimisin... Hala vurulmuş çocuk gibi büyümemiş yüreğimde hüzün hala kaçıyormusun zamansız gözlerini bırakarak birilerinde... Hala ellerinden tutup sevgileri dipsiz kuyulara salıyormusun ağlayarak... Küçücük bir dokunuşla son sevilen Olabiliyormusun... ^^KENDİN KADAR AKLIMDASIN^^ Hala öyle savuruk bir gök hala öyle yurdunu yatağını bulamamış bir mavi ve aşkını şaşırmış bir tanrı çoğalan sızısıyla mutlu bir yara... Öylemisin mavi gözlü sarı saçlı yoldaşım... Öyle bıraktığım gibimisin gerçeği yakmada hala ustamısın yoksa çırakmı yanarken yaralı... saçlarıma dolanan aydınlığımsın somutlaştıramadığım tek imgemsin... Şiirde anlattıkça eksilen tek anlam hala bıraktığım gibimisin yoksa beni bıraktığın gibimi.. Kaç MEVSİMSİZ KAR düştü topragıma.... Yılmaz Peltek |
Kaç Cemre Düşmeli Yüreğime Kaç cemre düşmeli yüreğime, ısınmak için yeniden. Unutmak için, yeşil nazarlarını, kaç bahar geçmeli, hasretinin üstünden... Kaç ceylan su içmeli, sevda sebillerinden. Kaç güvercin uçmalı, vuslat semalarında. Kaç yağmur ıslatmalı tenimi, arınmak için özleminden... Kaç menekşe açmalı saksılarımda, boyun bükmeden. Kaç ilkyaz yaşamalı gönlüm, üşümeden Ve kaç sene, kaç ay, kaç gün, kaç saat, geçmeli, akan kanı dindirmek için, yaralarımın üstünden? Seynur İnal |
Sabahın İlk Işıkları Bir kadın Tarla yolunda Sırtında bebesi Elinde çapa Ne güzel bir anne Senin annen Veya benim annem gibi Bir anne. Bir bebe ağaç gölgesinde Diğeri daldaki salıncakta Orak biçiyor bir kadın Ne güzel bir anne Bir bebe yanında uyuyor Diğeri dizlerinde Elinde örgüsü Saat gecenin on ikisi Bir kadın Uykusuz Ne güzel bir anne Bir bebe uykuda Bir bebe peşinde Koyun sağıyor bir kadın sabahın ilk ışıkları yeni ulaşmış evlere Ne güzel bir anne Çilesi çocukları için. Hamdi Oruç |
Aşkın Gerçek Yüzü Gözümü kapattım yüzünü gördüm Açınca aynadaki aksini gördüm Ne yapacağımı bilmeden geçince karşına Sevdiğimi söyledim,işte o zaman gerçek yüzünü gördüm Sesindi bana bir hoşluk veren Hayatıma yaşantıma sarhoşluk veren Her konuştuğumda pişmanlık veren İşte o sesin gerçek yüzünü gördüm Yaşantımda bir gaye idin Derdim için belki de tek çare idin Beni ansızın terkettin ya İşte o zaman gerçek yüzünü gördüm Lise yıllarında girdin kanıma Dostsuz arkadaşsız kaldım bir başıma Alo dediğimde geçince karşıma Oyuncak olduğumu anladım, İşte o zaman gerçek yüzünü gördüm Ağladığım zaman hiç yanımda olmadın Derdime kederime bir çare bulmedın Seviyorum dedim,beni anlamadın boş verdin ya İşte o zaman gerçek yüzünü gördüm Sevgi dedim, arkadaş dedim,dost dedim İşte buldum o benim aşkım dedim Seni sevdim,kalbimi verdim Ne dediysem güldün geçtin ya İşte o zaman aşkın gerçek yüzünü gördüm. Hikmet Tekeli |
Çocuk... Hep öyle anlamlı bak çocuk Biz, Çiçekli bahçeleri, Süslü bebekleri biliriz... Kaburgalarını batır gözlerimize çocuk Biz doydukça, gözlerimiz acıkır, midemiz utanmaz genişlemekten... Gözlerinle göster, yerinde olmayan bacağını. Hem de biz koşarken yap bunu... Hep öyle anlamlı bak çocuk, buğdayı olmayan tarlalarını görmeliyim gözlerinde... Aysema Arslan |
ALLAH KAHRETSİN Bu böyle sürüp gitmeyecek biliyorum Bir sabah bir dilencinin avuçlarına bırakacağım kendimi Kim ne derse desin! Tahammülüm kalmadı artık Bıktım seni sensiz yaşamaktan Nasılsa döneceğin yok senin Çıldıracağım bu gidişle Allah kahretsin! .. Dünya ateşler içinde Savaşlar almış başını gidiyor Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor Bense bu gidişle sensizlikten öleceğim Umurun da mı senin? Kimbilir hangi cehennemdesin? Allah kahretsin! .. Hangi masaya otursam Senin sevdiğin içkiyi koyuyorlar önüme Vazomda hep senin sevdiğin çiçekler Ve dudaklarımda hep senin sevdiğin şarkılar Senin doğumgünlerini kutluyorum senden habersiz Ve her sabah dualar ediyorum mutluluğun için Ne yapsam, ne etsem, nereye gitsem Ecel gibi peşimdesin Allah kahretsin! .. Dün birine rastladım aynı sokakta Saçları sen, gözleri sen Koştum heyecanla peşinden Ve hayatımda ilk defa bir tokat yedim Senin yüzünden... İşte böyle bir sevda benimkisi Bu zamanda, bu devirde Haklısın adam olacağım yok benim En güzeli artık son vermek bu hayata En korkunç uçurumlardan bırakmak kendimi Ya da en yüksek tepelerden En uçsuz bucaksız denizlere bırakmak bedenimi Ama içimde sen varsın Ya sana bir şey olursa? Allah kahretsin! AHMET SELÇUK İLKAN |
BEN SENİ ASLA Sen hayatımın en vazgeçilmez aşkı Sen uğrunda en çıldırdığım esmer Sen yolunda savaşlar verdiğim sevdam Sen uğrunda ölümlere gidip geldiğim Sen beklediğim Sen özlediğim Sen gizlediğim... Güneş doğmayı unutabilir Sabah olmayı Yağmur yapmayı Ama ben seni asla... Çiçekler açmayı unutabilir Kuşlar uçmayı Baharlar gelmeyi Ama ben seni asla... Ne zaman bir şiir okunsa aklımdasın Ne zaman bir telefon çalsa karşımdasın Sen tanrımın en güzel armağanı Sen hayatımın en gerçek yalanı Sen bütün huylarımı ezbere bilen Sen gözyaşlarımı en iyi silen Sen dünyanın en güzel kadını Sen yemeğimin tuzu Yüreğimin buzu Anasının en güzel kızı Sen kalbimde en tatlı sızı Sen bütün varlığımın en sevimli hırsızı Sen sevdikçe sevilesi Övdükçe övülesi Öptükçe öpülesi aşkım... Sen beni yokluğuyla delirten varlığıyla yolumu yolundan çeviren Sevdasıyla beni bir dağ gibi deviren kadın Bundan böyle senden sorulsun günahlarım Sende bütün sorularım Sende bütün cevaplarım Adam olmuşsam senden Katil olursam senden Ben çoktan vazgeçtim kendimden Ama senden Asla kadınım ASLA! ... |
Ah kadınım dön bana.. Ah kadınım,benim ezik cefakar gömleğim Eskici aşkıyla sevdim ben seni,gömleğim Unutmakmı seni, iyi yaparım ben işimi Issız sokaklarda haykırır yüreğim ismini… Benim cefakar yırtık,düğmesiz gömleğim Her daim senin kokunu,her zaman özlerim Eziksin,yirtıksın,renksizsin benim gömleğim Üzülme ben seni kendi kanımla süslerim… Sanma ki ayrılacaksın benden bu bedenden Bu cansız ölü bedenim nasıl ayrılır kefenden Bu canım çıksada ölümlü cansız bedenden Biz seninle kankayız ölümden sonra ezelden… Ne hayallerimiz vardı seninle kayıp dosttuk Uçmaktı niyetimiz,kanadı kırık iki kuştuk Kireçsiz kayalar,sonsuz kumlardan oluşmuştuk Yuvasız ve kimsesiz,uçamayan iki kuştuk… Kokun hala üzerimde.etim gibi yakınsın bana Bekliyorum seni döneceksin biliyorum bana Elim,damarım,kanım,yüreğim fedadır sana Ne olur yalvartma beni yeter artık dön bana… |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık