![]() |
BEN TÜRKÜM Asırlarca hüküm sürmüş. Türklüğü öyle bilirim. Adaletle karar vermiş. Türklüğü öyle bilirim. Müslümanın kardeşidir. İslam Türklüğün eşidir. Dürüstlük onun işidir. Türklüğü öyle bilirim. Allah için dövünürüz. Bunun için övünürüz. Biz İslamla seviniriz. Türklüğü öyle bilirim. Mazlumun yanında olan. Etmemiş imanda talan. Tarihe bak yoktur yalan. Türklüğü öyle bilirim. Var mı bunun garip yanı. Dua eder tanıyanı. Yavuz, Mehmet, Süleyman’ı. Türklüğü öyle bilirim. Evliyalar oymak, oymak. Şartındandır hatır saymak. Vatan uğruna can koymak. Türklüğü öyle bilirim. Kuran’ı yüksekte tutmuş. Halife ruhunu tatmış. Hilal gölgesinde yatmış. Türklüğü öyle bilirim. Övünmek yetmez bilirim. Kutsal değere ölürüm. Bir gün yeniden gelirim. Türklüğü öyle bilirim. Kalender Türk oğlu Türk’tür. Yama hırka bize kürktür. Haktan ayrı gitmek şerktir. Türklüğü öyle bilirim. |
Gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum Gidiyorum bütün acılarımı vurup sırtıma umutları bırakıp başucuna ıtırları, menekşeleri, kırgüllerini bırakıp şiirlerimi sarıp bohçama yüreğimin yangınına gidiyorum hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Gidiyorum gözyaşlarımı papatya diye saçlarına takıp yüreğimdeki yağmurlarla bir ırmağa akmaya gidiyorum içimde yeşerttiğim tüm çimenler sana kalsın sana kalsın baharçiğdemleri, kırgelincikleri, kırkkanatlılar gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Gidiyorum başımda gam, gözlerimde nem bütün hatıraları bırakıp geride usulca çekip kapıyı ardımdan alıp başımı gidiyorum buralardan şafak sökmeden kimseler görmeden yağmurun yağmadığı çöllere gidiyorum sevgi dolu yüreğimi bir ıssızda yakmak için. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Hoşça kal suyundan çimdiğim dere kana kana içtiğim pınar say ki yaşamadım bu yerlerde nazlı çiçeklerini okşamadım baharın bozguna uğramış bir bostanın hüznüyle bir yaprağın ürpertisine yazıp ömrümü çekip gidiyorum buralardan. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Gidiyorum bir bilinmeze doğru hem yol, hem yolcu olmaya acılarımla başbaşa kalmaya gidiyorum bütün yıldızları takıp kanatlarıma bir kelebek gibi özgür olmaya gidiyorum. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Yüreğimin sızılarında damıttığım her şiiri bin kez öperek ve sökerek sevgiden yana ne varsa göğsümde gecelerin zifiri saçlarında kaybolmaya bir ceylanın gözlerinde ağlamaya gidiyorum. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Bütün borçlarımı ödedim alacaklarımı erteledim artık ne diyecek bir sözüm kaldı sevdiklerime ne okuyacak bir şiirim gözlerimin içindeki iki damla gözyaşı gibi bakmadan ardımdaki uçurumlara alıp götürüyorum yüreğimdekileri de hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal. |
Gurbet Akşamları Hiç istemem yine gelir, Çatar gurbet akşamları Yüreğime hançer olur, Batar gurbet akşamları. Öldürecek beni dertler, Bende geçti bini dertler, Dertlerime yeni dertler Katar gurbet akşamları. Bilmiyorum dertten gamdan, Zevk mi alır intikamdan? Kanlım gibi şu yakamdan, Tutar gurbet akşamları Şimdi akşam bak şu anda, Zindandayım ben zindanda, Zindan ne ki zindandan da Beter gurbet akşamları Acılara beler beni, Kesip doğrar diler beni, Parça parça böler beni, Yutar gurbet akşamları. Memleketim ilim obam, Kavim, gardaş, dost, akrabam, Gözlerimde anam, babam, Tüter gurbet akşamları. Kadir Mevla’m yardım etsin Ozan Arif yurda gitsin Bitsin artık bitsin bitsin... Yeter gurbet akşamları. |
Bilmesen de Olur ArtıkYokluğunun hapsindeyim Acıların hepsindeyim Dile düştüm,deyim deyim Gelmesen de olur artık Destan oldum el ağzında Düğümlendin boğazımda Dalga dalga,avazımda Olmasan da olur artık Nerde neler çektiğimi Kiminle ne ettiğimi Sensiz nere gittiğimi Görmesen de olur artık Boş kalsada solum sağım Dertlerimle yansa bağrım Ben söylerim ben ağlarım Duymasan da olur artık Al,sevdanı çal başına Merhem eyle sür kaşına Sevdiğimi,tek başıma Bilmesen de olur artık |
SENSİZLİĞİN IZDIRABI Yapayalnız bir sahil yolunda ben Çaresizliğime yanmaz oldu, ay ve yıldızlar Kapkaranlığa gömülmüşüm sanki, Ne senin sitemin, nede sahile vurup kırılan o dalgalar Nede sevenlerin sevdası kaldı, yalnızlığımı bozan Anlatamıyorum sitemimi kimseye Yalnızım yine, yapa yalnız bir sahil yolunda Her sıradan, sıra dışı akıyor bak hayat Sensizliğine bir sır olmuş, bir karalık geçe Ve sensizliğin ruhuma verdiği, işkence Tek kalan yanı başımda, boş bir şarap şişesi Oda mahzun ve mutsuz, yalnız bakıyor bana Ve sensizliğin hahrını yudumluyorum bir bir Çaresizliğime kahrediyorum, bazen de küfür Ve bu arada yavaş yavaş sarhoş oluyorum galiba Bir mahkeme kurdum o an içimde Hakim oldum, mahkum ettim hayatı Savcı oldum amma, savunamadım kendimi Ve bir daha sensizliğin sesizliğine itmiş oldum kendimi Tam bu arada, sanki bir kıvılcım çakılmıştı, Sahil lambalarının yandığını fark ettim Bununla birlikte ruhumun ta derinliklerinden Bir şeylerin kıpırdadığını his ettim Sanki Sensizliğin sesizliğine uzanmış bir tal Ve Umutsuzluğumu kırıyorum bir bir Tekrar sevmeye, hayata bağlanmaya karar veriyorum Her şeye rağmen Yaşamanın güzel olduğuna, karar veriyorum tek celsede İdama mahkü ediyorum ümittsizliklerimi Yelken açıyorum tekrar yaşamaya ve hayata Ve karar verdim O gece sahil yolunda Her şeyden azar azar, ders çıkartım geçen yaşamdan Şimdi oturmuş, umutsuzlara ışık, bir mum yakıyorum Nasihat la, karınca kararınca |
Biliyor musun? Düşler dökülür... Düşler üşüşür... Düşler doluşur kulaklarıma gülüşlerinden... Üstüme yağan düşler ile Başıma üşüşen düşler ile Ve içime doluşan düşler ile serpilirim ben, Bahara dokunmuş bir filiz gibi... Biliyor musun? Denizler bile düşlerimin rengidir... Dalgalar, gülüşlerindir yani düşlerimin üzerinde oynaşan! Biliyor musun? Düşler saçılır başıma gülüşlerinden... Ve düşlere savrulur başım Tırmanıp gülüşlerine... Dinlenen bir nefes gibi yayılır kumsalıma, köpüklü dalgaların... Bunlar; düşlerimin üzerinde oynaşan Gülüşlerindir ya, hani adına “dalga” denen... Biliyor musun? Bütün bu denizler, düşlerimin rengidir Ve işte sen o yüzden Kendini seyreder gibi olursun baktığında denizlere. O yüzden gözlerini lacivert sanırsın... Saçlarını mavi... Hatta canını, camgöbeği... Canının göbeği bunun için köpürür düşlerimin ortasında! Biliyor musun? Düşler üşüşür başıma gülüşlerinden. Masmavi düşler... Ve buseleri çağıran dişler gibi sıralı düşler... |
Gözlerin Bir gecede buldum ışıldayan gözlerini Belki de rüyamda Saatlerce baktım Seyrettim öylece Uyudun bir ara dizlerimde Okşadım saçlarını Öyle gözlerimle sevdim ben seni Sen bilmeden dokundum sana Hayaline sarılıp uyudum Sabaha varmayan gecelerde... Şimdi ne hayalin kaldı Ne de sen Öyle bir bıçak saplandı gönlüme "Gidiyorum artık" derken... Aslında sen gitmiyordun... Sadece kaçıyordun benden... Ağır geldi sevdam sana Ağır geldi seni dokunmadan sevişlerim Gecelerde seni seyredişim Git sevgilim... Beni gecelerime terket... Gidebildiğince uzağa git... Çünkü bir gün o uzak dediğin yerlerde ben Sana bir nefes kadar yakın olacağım Git şimdi Alışmadan varlığına Terket beni... |
Biliyorsun Yaşıyor muyum bilmiyorum sensiz Peki sen nasıl yaşıyorsun bensiz Gecelerim bile aydınlıktı seninle Karardı sensiz gündüzlerim bile Hani ben sensiz sen de bensiz yaşayamazdın Ben denedim yaşanmıyor sensiz Sen denedin mi nefes alınıyor mu bensiz Hayatta olduğunu bilsem Bilsem bensiz yaşayabildiğini Gelmez miyim yanına Bulmaz mıyım seni sanıyorsun Ararım geceler boyu biliyorsun Bilsem göçüp de gittiğini buralardan Gelmez miyim sanıyorsun yanına Dayamaz mıyım silahı kafama Gelirim yanına biliyorsun Bir haberin gelse, burdayım desen Bırakamadım seni desen Dünyanın öbür ucuna gelmez miyim Bulmaz mıyım seni sanıyorsun O yemyeşil gözlerine bakmak için canımı Bütün hayatımı,yalnız seni alarak içinden Veririm o küçücük kalbimi veririm biliyorsun |
şimdi gir yüreğime aslını gör Beni o gün öldüremedin ya? Bir daha başaramazsın bunu... Çok yaklaşmıştın oysa, Saniyeler sonra zafer senindi Yazık, bendeki sen’e çevirdin namlunu... Yokluğunu yaraladın... Anlayacağın, Kurşun en güçlü yanıma değdi! Ve gözlerimden akan yaş Bana ait değildi ! ... Şimdi gir yüreğime, Aslını gör! Ve bağışla kendini... |
Biliyorsun Canım Sevgilim Biliyorsun canım sevgilim Seni ölesiye sevdim Ölesiye sevmiştim seni hayatımda Herşey sanki benimle beraber canım sevgilim Biliyorsun bu şiir yaşatacak bizim aşkımızı Biliyormusun sevgilim ben hala sonbahar`dayım Ve hala o sonbahar`ın Vurgunundayım Biliyorsun canım sevgilim seni ne cok sevdiğimi Geçsede uzun yıllar yinede seveceğim Seni Nekadar yalnız kalsamda Yine hayalinle varım Bu şiir yaşatacak bizim ölmeyen aşkımızı Bak şimdi yalnız kaldım senin sevginle Biliyorsun canım sevgilim seni ölesiye sevdim |
| Saat: 10:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık