![]() |
.Bende Bir rüzgar Nereden çıktığı belli olmayan Her şeyi savuruyor Önüne ne gelirse Tutunmak istiyorsun Ama nafile. En büyük değişimler İhtilallerle gelir Sen ruhumu ele geçirdin El koydun yüreğime Şimdi geçmişe dair Her ne varsa yerle bir. Tek maddelikti manifeston: “Bendesin” Gönüllü boyun eğmişlik benimki Evet ben “bende”yim Rütbe değil belki kölelik Ama sensen efendim Ben, gönüllü “bende”nim. Sami Bağcı |
SENSİZLİĞE DAİR... Sen bilemezsin.. Sensiz kalıvermenin Seni görememenin Sesini duyamamanın Sen var diye yaşamanın ne olduğunu. Sensiz kalıvermek.. Uçara, kurşun yemiş bir kuşun Düşüvermesi gibidir… Sen bilemezsin.. Sensiz kalıvermek Ateş çemberine atılmış bir akrep çaresizliğinde Tek seçenekle baş başa kalmak gibidir… Olmuş olacak ne varsa umurunda olmaz Soluksuz bırakılmaya hazır Dalda yapraktır artık… Sen bilemezsin Sensiz kalıvermenin boşluğunu Karınca adımlarıyla gelse de günlük sevinçler Şahin uçuşuyla gidiverir. Hüzün onu takip eden gölge olur Bir zaman sonra çatlar sabır taşı Ufuktaki beklentiler görünmez olur Seni hatırlamak, ismini mırıldanmak Sesini duyuyor gibi olmak Acıtsa da içini Farkında değildir artık hiçbir şeyin. Sen bilemezsin.. Sensiz kalmak ve sensiz olmak Nefessiz kalıvermek gibi bir şeydir… mehmet tunçer |
Sen, içimdeyken soğur dışımdakiler hatalar zarından ayrılarak doğrulaşır birden! Sen, içimdeyken çirkinin talihi döner yosunlara takılı kalmış tüm inciler su yüzüne çıkar! Kemanın bir teli aşka çalar güney, kuzeyle selamlaşır içim, senleyken... meltem ünal baksay |
BU ŞEHİR VE SEN Ömrümün en güzel senelerini Alıp ta gittiniz bu şehir ve sen Gönlümün en masum ümitlerini Çalıp ta gittiniz bu şehir ve sen Döktüğüm yaşlara aldırmadınız Giden gençliğime acımadınız Düştüğüm yerlerden kaldırmadınız Basıp ta gittiniz bu şehir ve sen Beni iyi tanır bu kaldırımlar Bu kuytu köşeler bu taş sokaklar Sizlerden bir ömür alacağım var Çalıp ta gittiniz bu şehir ve sen Bağlayıp durdunuz hep ellerimi Delik deşik ettiniz seven kalbimi İçimde dağ gibi hayallerimi Yıkıp ta gittiniz bu şehir ve sen Biriniz sağırdı duvardan bile Biriniz kalpsizdi taşlardan bile Bütün acıları dizip önüme Yakıp ta gittiniz bu şehir ve sen Kimsesiz yalnızdım kollarınızda Her şeyi kaybettim yollarınızda Şimdi bir hesap var aramızda Vermeden gittiniz bu şehir ve sen Ben yine yaşarım içimde yasla Ya siz neylersiniz bu ihtirasla Bir daha dönmek mi buraya asla İçimde bittiniz bu şehir ve sen AHMET SELÇUK İLKAN |
Gel Desen Gel desen bir gün bana geldesen Özlem yüklü kalbin ruhuma işliyen sesinle Bana gell!!!! desen Seninim!! senin olanı benden istesen Bekleyişlerim düşünce sonsuzluğunda Özlemim sensizlik mayasıyla kabardı Kalbim yanlızlığımın kahrında Gel desen birgün bana gel desen!! Sensiz geçen her günümün ardında sen Boş yatağımın baş ucunda sen!!! Kalbimde sonsuz sevgin.. Bana verdiğin minicik resmin..... Vesen sen herşeyim.. bana gel desen!! Biliyormusun neler olacak ? Ömrümün sonbaharında Bahar çiçekleri açacak.. Saçılacak dört bir yana rengarenk güller Mutluluk çığlıkları atacağım ekseninde Seninim geldim!! feryatlarım kaplıyacak evreni Ne olur ahh!! ne olur ? BANA GEL!!!desen... Ömrüm seni beklemekle geçecek olsada Sana adadım son tebessümlerimi. Sen sen BİRTENEM son nefesimsedede olsa Ne olur ne olur?BANA GEL!!desen. Gülay Atilay |
Cadının Masalı senin için olacak bu kez yazdığım masal bir büyü yapacağım, ömrünce sürecek.. sırrını ne sen, ne de ben; kimse bilmeyecek.. ne inadın yetecek bozmaya, ne gururun öylesine kapılacaksın ki rüzgarına aşkın ne aklın alacak yaşananları, ne mantığın.. aşk bir uçurum olacak önünde bir bir düşüreceksin yasakları, "bir sevgiyi anlamak bir ömür harcamaksa" acımayacak bir bir harcayacaksın, ben baktıkça görecek gözlerin bende başlayacak ve bitecek sözlerin, kocaman bir yürek sunacağım sana hiç susmayacağım bir bir anlatacağım, şu son iksiri de karıştırabilirsem eğer gör bak o zaman hem kendimi hem seni nasıl yakacağım!! Gülşen aka |
. . Konusamiyorum . Sazliklardan havalanan bir ördek gibi sesin Ürkek saskin kararsiz duyuyorum Ve sen bir gökkusagi kadar güzelsin Rengarenk ve az sonra gidecek görüyorum Ve ben yagmurlar altinda bir yolcu Islak yorgun tutkulu yürüyorum Sensiz ben yolumu bulamam Haykirmak istiyorum Konusamiyorum konusamiyorum konusamiyorum Konusursam gözyaslarim beni bogacak Biliyorum duyuyorum görüyorum konusamiyorum Bu ayrilik aksaminda sen sustuguma bakma Konusmaya gücüm yok beni anla Söyleyemediklerimi bak gözlerimden anla Herzaman yanimda kal hiç birakma Sensiz ben yolumu bulamam Haykirmak istiyorum Konusamiyorum konusamiyorum konusamiyorum Konusursam gözyaslarim beni bogacak Biliyorum duyuyorum görüyorum konusamiyorum . Ilhan Irem . . |
Bir Tatli Hayat bir nazli bebe hayat dokunsan kirilir dagilir ele dökülür yere bir nazli bebe hayat dile deger incinir bir nazli bebe bir tatli hayat gülüm düste yasamak mutluluklari güne dogarsin emegim olur asim olursun nefesim olur umut olursun bir tatli hayat bir tatli hayat gülüm seninle olmak bir barisik bir küs aninda kirilip aninda gülmek oyuncagim gözyasi çocuk yüregimde bir tatli hayat bir tatli hayal canim senle yasamak beklemek özlemek hasretlik çekmek umuda gülmek bir tatli hayal canim seni yasamak bir tatli hayat Cemal Karsavran |
ÇOBAN YILDIZI Tayfuna tutuldum aşk deryasında Yönümü yitirdim yüzer dururum Sahile vurduğum dert adasında Dolmayan çilemi yazar dururum Sezince huyundan büyük nazını Prenses sanmıştım çoban kızını Armağan ettiği cam sakızını Ya sabır taşında ezer dururum İltifat eylesem sus der istemez Şiirler söylesem dur der istemez İsyankar olurum ister istemez Canımdan usanır bezer dururum Aklında iki gün birini tutmaz Deli etmek için beni unutmaz Bugünkü adresi yarini tutmaz Mahalle mahalle gezer dururum Her gece teklifsiz rüyama girer Uykumu bölmenin zevkine erer Önüme bir yığın bilmece serer Ağlaya ağlaya çözer dururum Bir zaman bas tacı ettiği bendim Nereye layıktım nereye kondum Kapıya atılmış paspasa döndüm Çiğneyip gectikce tozar dururum............ Cemal Safi |
aŞklandım... ben ayrılıklardan kaçtıkça aşklar üzerime yağıyor nereye koşsam sevda kaçıp saklanıyor sığınıyorum yüreğime sıvası sevdayla yapılmış çatısından aşk alıyor ___________ayrılık kapıda _______aşklandım yine alıntıdır |
| Saat: 11:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık