![]() |
Dost Bildiklerim Sanırdım gündüzdü onlarla gecem İçimde ümitti dost bildiklerim Ne zaman yıkılıp yere düştüysem Bırakıp da gitti dost bildiklerim Hepsi varken baharımda, yazımda: Kışın bir burukluk kaldı ağzımda Seneler senesi oysa gözümde Cihana eşitti dost bildiklerim Nerde o sözlere kandığım günler? Her gülen yüzü dost sandığım günler Acıdan kahrolup yandığım günler Ü.Yaşar OĞUZCAN |
Aşkbencil... Hülyalarımın avlusunda Işığını gölgemde kırarak Büyürken ay Ezberlediğim sessizliği yırtarcasına Dudaklarımda alev alan Türkülerle yaktıysam geceyi Şerefine kadeh kaldırdığım Yıldızları soldurduysam Aşkın üzre.. Yarasalardan emdiysem Hayatın sustuğu şehrin Kahreden acılarını İçimi yakan sözlerinin Gözlerimde gizlendiğini Yalnızca melekler biliyorsa İpek çiçeğinin taç yapraklarında Zamana karşı sevişirken Takvimlerde güz derlediysem Varsın! Üstüm başım yalnızlık İçim dışım aşk olsun! Sen git Bulutlar bana kalsın Razıyım yaşadıkça hüznüme yağsın Şiirlerin kalbine düşüp yanayım Ki serbazım aşkbencilim Seni kendim çin sevdim sevgilim! Nisan Serap Muratoğlu |
Sevgilim Ey sevgilim, nerelerde dolaşıyorsun böyle? Geliyor seni candan seven aşığın dur onu dinle. Elemi de, neşeyi de beste yapmış diline. Uzaklaşma şirin yarim. Yolculuklar, aşıkların buluşmasıyla nihayetlenir. Her tanrı kulu bunu bilir. Aşk nedir? Ahret demek değildir her halde. Çınlamalıdır neşesi bu anın gene bu anın kahkahalarıyla Çünkü ne olacağı yarının meçhulümüzdür hala, Boş yere vakit geçirmekten artık yoktur bir salah: Öyle ise gel öp beni, genç ve tatlı sevgilim, Ömrü pek azdır gençliğin. William Shakespeare |
DÜŞLERİM Her acımın tarifi var Her sevdadan bir resim Her aşk bende törendi Her ayrılık merasim Yanıldığım da oldu Kor gibi yandığım da Hala saklı düşlerim Bir çeyiz sandığında Mazim camdan bakıyor Neydim ben ah neymişim Kimler beni terk etmiş Ben kimleri sevmişim. Hakkı YALÇIN |
Aşkçelenim! Gecenin büyülü yalnızlığıyla Vefalı anılarıma anlatıyorum seni Çünkü bilmiyor hiç kimse Gülümseyen sensizliğimi.. Ay gerdanlığı gözlerinle İçimde büyütüyorum aşkı.. Gecenin seğiren sessizliğiyle Soluğun yankılanıyor tenimde Uzakların rüzgarı Mülteci yağmur sesimi dinle Ah! Diyorum ah! .. Ayrılık oyununda ülkesin Hüzünbaz sevişlerle oyalandığım Dönüşü olmayan sonsuzluk gibisin.. Her gece bir yıldız Kendini Tanrı’sına bağışlıyor Baharın yüzü eskiyince Çekip giden sendin! Ve benim saydığım Seni bağışlıyorum aşkçelenim! Nasılsa acının Cehennemi cennetim! ... Nisan Serap Muratoğlu |
Bir Tek Sen Bom boş yollarım var, Nereye gittiğimi bilmeden ilerlediğim. Geçmeyen saatlerim var, Sana ve geleceğimize duran. Geceleri yıldızlarım, Sabahları ise güneşim var, Bir tek sen yoksun kalbim, Bir tek sen... Feryadlarım var maviliklere uzanan, Şiirlerim şarkılarım var seni anlatan, sana ağlatan. Kabuslarım var beni korkutan ve Allah'a yalvartan, Bir tek sen yoksun Lavinyam... Zorluklarım var aşamadığım, Tek başıma yaşayamadığım. Artılar ve eksilerim var, Sorunlarım ve eksik rüyalarım, Yine de sevdiğim gözyaşlarım, sıcacık duygularım, Öpmeye doyamadığım resimlerim var. Bir tek sen yoksun kalbim, her şeyim, Bir tek, sen... NAMIK KEMAL KARA |
Ay dolunay ay seni yaşatıyor bana sevgili yakamozlarla deniz beni uzakları okşuyor ay ışıkları kolların bomboş bilmekteyim hissetmek medcezirlerini bütün denizlerin aşk cığlıklarını evrenin yakomazların çakıltaşlarının tüm şarkıların sesinde baktığım noktadan aydınlıkların yansımasını anılarımın sen ben ve nevbaharın artakalan zamane aşklarından dolunay zamanlarının yarımdan iki karanlık iki ay gelişinden belli mehtap ay dolunay Nevin Kalafatoğlu |
Anlat kuş ağzıyla anlat o masalları o masal çocuklarına sesine imbatı kat göz göz nilüferler açsın gözlerinde akşam, sefalar getirsin ocakta alevden yazılar gaibi oku! seni susmak karanlık olur ihanet kadar puslu o yürek ansızın soğur enlemleri boylamlar boyunca bir çığlık yayılır ki kutuplardan duyulur kuş ağzıyla anlat o masalları o masal çocuklarına düşleri benzesin yaşamın güzellikleriyle özlerine özlemler sinsin bu ıssız geceyi kuşat şafağı doku kuş ağzıyla anlat o masalları o masal çocuklarına (Kod Adı: Mansur) Hüseyin Yurttaş |
Aşka tutunan herşey güzeldir aşkı anlatan herşey özeldir küçük bir bakışın anlamı onda saklı AŞK sokağı gülbahçesinde gözyaşlarıyla sulanan gönlünüzde yer edinsin yanlız manevi alemde... |
___Tutsak Aşkım___ Sevmekle başladı her şey, masalların bir varmışı bir yokmuşu gibi.... fırtınalı bir havada denize açılmak kadar cesaretli, dere kenarına su içmek için inen ceylan kadar ürkek... tüm dokunuşlar,hissedişler,soluk alıp vermeler, masum değildi ki tenindeki titremeler... mavilikten tan kırmızısına çalardı akşam güneşi, oysa ne güneş ısıtırdı geceyi,ne de yanlızlığım.... kafeslere sığmayan tutsak aşkım, illede özgürlük dedi...... alıntı |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık