![]() |
GİT HADİ GİT.. Biliyorum… biliyorum bu gidis sanki donusu olmayacak gibi … git…git…git hayatimdan, sen giderken gozum yasli sarkimizi dinliyorum ve senin ismini son kez aniyorum… yanimda sen ol istedim, gozlerini yuregime kitledim… Sen benim bitanemdin… hayatimda tektin, senden oncesi olmadi senden sonrada olmayacak… hatirlarmisin dogum gunumde bir gul almistin o hala duruyor, solan yapraklari varya ustunde ismin yaziyor, donmeyecegini biliyorum bu yuzden Sana bensiz mutluluklar diliyorum!!! |
Bir Ben Kaldım Öylece Nice fırtınalarım oldu yaşadığım, Sadece kendim olduğum gülüşlerim... Nice yıkılmalarım oldu sonra, Felaketlere bir ben durdum.. Sonrasında bir ben kaldım öylece, Kurtuluşlarım oldu ve sessiz kalışlarım... Nice sevmelerim kemirdi kalbimi, Nice sevdiklerim bıraktı... Nice özlemlerimi görmedim bir daha, Özledim... Ve dostlarım oldu,destek çıkmak isteyenler.. İstemedim borçlu olmak dostlara, Sonra bir ben durdum olumsuzluklara, Sonrasında bir ben kaldım öylece... Nice fırtınalarım oldu yaşlandığım, Sadece kendim olduğum buruşuk gülüşlerim... Nice ağlayanım oldu sonra Nice sevenim varmış meğer... Nice insan inandırmışım yürekliliğe.. Sonrasında bir onlar durdu felaketlere, Ben baktım uzaktan.. Onlar birlik olmuşlardı çoktan, Beni yitirdiler böylece.. Sonrasında bir ben kaldım öylece... |
Sen hiç sevdinmi Sen hic geceleri derin derin düsündün mü? Gökyüzüne saatlerce bakip Yildizlari saydin mi? Sen hic kahkahalarla aglarmisin? Cigerlerinde sigara dumaniyla... Bardagini gözyaslariyla doldurup düsündünmü saatlerce? Yagmurlu geceleri severmisin? Allah´a ölmek icin..... El acip yalvarirken, yasamak icin ümitlendin mi? Sen... ellerinle kirdigin bir kadehde ..... Kendi kanini ictin mi? Camlara yumruk atip, basini tahta masalara vurdun mu? Sen hic günes dogusunu seyredip.... Bekledin mi saatlerce sevdigini? Sen hic gözlerinde iki damla yasla.... Isyan ettin mi? Sevgiye , aska, kaderine Sen... sen... sen hic SEVDIN MI?? |
Gece yarısı trenlerinden birine bindim Sen ya gelmedin Yada geciktigini söyledin Son sigaralardan birini yaktım Ya celladım agzıma tutuşturdu Yada gömlegimin sol cebinde kırılmış buldum Son defa el sallamak istedim Bensiz yaşanacak güzelliklere Ya elim baglı idi Ya da göz yaşlarımı siliyordum NE FARKEDER Kİ Ya sen celladım idin Yada bana bitti bu aşk dedin... Yıllarönce bir mezarın başında İki kadeh rakı ile Konuşan bir kız görmüştüm Uzaktan seyrettim Kendi kadehinden yudum alıyor Diger kadehten bir yudum topraga döküyordu Yanına gittim Anlıyorum seni dedim seviyordun Ve şimdi burda ama seni duymuyor ki Duysa bile içemezki Bu imkansız dedim Kız gözlerime dikti gözlerini Biliyorum imkansız ama anlamsız degil dedi İmkansız ama anlamsız degil. Dinlemiyordun Dilimi kestim bir gece yarısı Gezdigimiz yerlerde yalnızlık vardı Gözlerimi çıkarıp attım çöp kutusuna Şiirlerim sıktı seni Parmaklarımı bıraktım Marongoz hızarında Ellerimle parçaladım bir gece yarısı penisimi Uyanmasın diye başka kadına *****rgit dedin bir akşam üstü Gitmemek için ayaklarımı kestim yanı başında Kalbim durdu kendi kendine bir sabah O tarih nisan bir gibiydi Bir hayalsin Rüyalarımda bir gün gercekleşecek Bir tohumsun gönlümde Bir gün filizlenecek Söz verdi tanrımda Yardım edecek Seni korumak için Melekler gönderecek Sakın umudunu yitirme diyordu Bütün aşk doktorları Allahtan umut kesilmez Senin yüregine kurban biri vardır Ve çıkar gelir bir gün Belki yolu uzundur yani yoldadır Belki işi uzamıştır yani ordadır Belkide edilmiş bir sözü Kesilmiş bir raconu vardır Yani sana kurbandır Ama gelemez gelemez gelemez Televizyonlar şöyle bir haber geçiyordu İmkansız aşkların soytarı şairi öldü Açıklama şöyle Dün sabaha karşı bir ucurumun dibinde Ölü bulunan şairin ölüm nedeni sırrrını hala koruyor Şairin avucundaki bir kelebegin hala yaşıyor olması Uzmanları bile hayrete düşürdü Şairin cebinden çıkan kagıtta ise şu yazıyordu Uçurumdaki son dala tutunmuştum...kırıldınn İmza imkansız aşkların soytarı şairi Dün gece pencereni aydınlatan Yıldızlara misafir oldum Konuştuk ordan burdan Dayanamadım seni sordum Tanımıyoruz dediler Yıldızlara küstüm Tenini yakan güneşe Dudagınıyalayan denize Masamda ki mezeye Rakıya küstüm Eline uzanamayan elime Öpmeyen dudagıma Allah kahretsin ki Sensiz gecen yılarıma küstüm Rüzgarlara fısıldardım sevgimi Geceleri gök yüzünü boyardım beyazlara Gelin gibi Kuşlara anlatırdım seni Kalbime yazardım Her nefeste ismini deli gibi Oysa sen kokunu getirmesindiye Rüzgarları estirmemişsin Karalara boyamışşın gökyüzünü Gönlüne güneş dogmasın demişşin Anladım ki sen beni hiç ama hiç Sevmemişsin.. Giderken el bile sallayabilirdim sana Beni bırakmasaydın Gözü yaşlı Issız kumsallarda Hatta anlına kondururdum Bir veda öpücügü ile Ugurlardım seni Son gemide Gözlerime bakarak Seni sevmiyorum diyebilseydin Ben hiç bir zaman Karanlıgı sevmedim Birde beni bırakıp giderken Bana bakışını Oysa ben güneşi severdim Ve senin gülen gözlerini Ben ıssız ve soguk gecelerde |
KİMBİLİR.. Kimbilir kime söyleyeceğim seni sevdiğimi Seni yaşadığımı... Belkide; yüreime gömerek saklayacağım... Belkide ömrümce bu sevginle yanacağım. Ama sen bunu bilmeyeceksin... Ah...!!! Ahu Gözlü Sevdiğim... |
birdaha uyanmazdın Martıların sana doğruyu söyleyecekti arzu tramvaylarına binmeseydin Acıların seni yeni bir şehre götürecekti Yürüyüşüne vurulmasaydın... Tuhaf, ele geçmez, tehlikeli bir hayvandın Şehrin yaban adamları sana öyle bakmasaydı uyur, bir daha uyanmazdın... |
KORKARIM.. BEN SENI SEVMEKTEN DEGIL SENSIZ OLMAKTAN KORKARIM SENI YASAMAKTAN DEGIL SENSIZ NEFES ALMAKTAN KORKARIM UNUTMAK DEGIL KORKUM UNUTULMAK SENIN TARAFINDAN HICE SAYILMAK SENIN YÜREGINDE ASKIN YERINE NEFRETI ALMAKTAN KORKARIM KARANLIKTAN DEGIL SENSIZ GELEN GÜNDEN: SABRETMEKTEN DEGIL SANA KAVUSAMAMAKTAN KORKARIM GECE OLUNCA UYUKUDAN DEGIL RÜYAMDA SEN OLMAZSIN DIYE KORKARIM SENELERDEN DEGIL SENELERIN SENI BENDEN ALMASINDAN KORKARIM VEFASIZLIGIMDAN DEGIL SENDEN GELEN EN UFAK SÖZDEN KORKARIM DEDIM YA GÖZBEBEYIM YASAMAKTAN DEGIL SENSIZ NEFES ALMAKTAN KORKARIM; ICIME DÜSEN ATESTEN DEGIL SENIN YAKISINDAN KORKARIM CEHENNEMDEN DEGIL BEN SENSIZ IZDIRAP CEKMEKTEN KORKARIM DEDIM YA GÖZBEBEYIM SENI SEVMEKTEN DEGIL YASANMIS GÜNLERI SILIP ATMANDAN KORKARIM |
Gurbet Akşamları Hiç istemem yine gelir, Çatar gurbet akşamları Yüreğime hançer olur, Batar gurbet akşamları. Öldürecek beni dertler, Bende geçti bini dertler, Dertlerime yeni dertler Katar gurbet akşamları. Bilmiyorum dertten gamdan, Zevk mi alır intikamdan? Kanlım gibi şu yakamdan, Tutar gurbet akşamları Şimdi akşam bak şu anda, Zindandayım ben zindanda, Zindan ne ki zindandan da Beter gurbet akşamları Acılara beler beni, Kesip doğrar diler beni, Parça parça böler beni, Yutar gurbet akşamları. Memleketim ilim obam, Kavim, gardaş, dost, akrabam, Gözlerimde anam, babam, Tüter gurbet akşamları. Kadir Mevla’m yardım etsin Ozan Arif yurda gitsin Bitsin artık bitsin bitsin... Yeter gurbet akşamları. |
GİTME BURDA KAL bir başka gülüş var dudağında. söyledikleri belli. söyledikleri,söylemese de belli. "gitme,burada kal"diyor.. gözleriyle konuşuyor, anlamamak mümkün değil.. gözlerinin anlattıkları anlatılır gibi değil! "ne güzel gözlerin var"desem diyorum.. söylemeye meydan kalmıyor; "gitme,burada kal"diyor.. söylemeye de,dinlemeye de alışkın bir hali var. alışık değilim ya bunlara, bu hali beni deli ediyor.. gülmenin doruğunu yaşıyorum onunla! bir şeyler oluşuyor, bakışlarımız buluşuyor.. her bakış bir dokunuş oluyor, dokunuşun izi yanaklarımda;rengi kırmızı.. anlaşılmak ne güzel! verdiğim herşeyi alıyor.. aldığı her şey gözlerinde;adı mutluluk.. sevgi dolu ,sevda dolu bir sesi var.. kulaklarım sesinin peşinde, sesi içimde,yüreğimde.. ve o tekrar ,tekrar; "gitme,burada kal" diyor.. Eser Tunay |
Bana Gurbet Diyar diyar gurbet elde Gezdim durdum her bir yerde Nasip olur bilmem nerde Bana gurbet yazmış TANRIM Gurbet bana kurmuş tuzak Eş dost tüm akraba uzak Yaşlar akar gözler ıslak Bana gurbet yazmış TANRIM Gurbet çöker aşk ağrıma Agır yük vurmuş bağrıma Bayram düğün her çağrıma Bana gurbet yazmış TANRIM Gurbet elde eser poyraz İçinde aşk sevgi olmaz Gönül bu hasrete doymaz Bana gurbet yazmış TANRIM Yaban eller şu kaderim Yollar uzun ben giderim Gurbet bitse ne ederim Bana gurbet yazmış TANRIM Gurbet deyim otuz yıldır Çözemedim bu ne haldir Gideceğim yeri bildir Bana gurbet yazmış TANRIM |
| Saat: 10:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık