![]() |
"Asla öldürmeyeceksin" Tevrat, Göç 20 "Senden önce inenlere, sana inen kitaba da inanırlar... Onlar Tanrının gösterdiği yoldadır, onlar kurtulurlar..." Kur’an, Bakara suresi Dinlerin buyruğuydu Öldürmeyeceksin Tapınaklarda çaktılar çarmıhları Elleri kanlı camilerden çıktılar kalem kırdılar yargı yerlerinde Peygamberlerini dinlemediler kudurgan dalgalar Tekneleri yutar denizlerde Çöllerden esen yeller Ekinleri kurutur Bil ki umut yeşildedir Yenilmeyen yeşilde Benim küçük serçem kanaryam bülbülüm Kuru dal çalı diken Konmuş ötersin Öt sen, öt, kardeş sesin Sulara rüzgarlara karışsın Zalim ürksün sağır işitsin Öldürmeyeceksin! Necati Cumalı |
sorma beni gece olunca yıldızlara adımı bilmesin kimse ve düşünme beni yalnızlık kıyılarına vurunca bilmesin kimseler adımı bilmesinler kim olduğumu sormasın kimse beni nedensiz olsun her şey ve giderken ben ne bıraktıysam o kalsın size ne bir eksik ne bir fazla ve düşler kurarken kurak gecelerde umut ederken hayallerinde beni ne olur ağlatma bir yalan olarak kal hayallerimde ve sen bir yalansın zaten bir yalan bir kâbus bir düş bir hayal kadar yalan ve giderken sana bıraktığım bir kaç sözcük kadar yalansın sen yalan... erdal eren kızılırmak |
sandal öyküm kaldırımda kibrit yalnızlığı hangi serçe konsa parmağıma ağlıyor dize kırıyor dilim her uçuşun gölgesinde hiçbir dost dindirmiyor sevgilinin tuzunu annem reçel yanaklı ayrılık babam saçlarımda bağbozumu umut küf kokulu mavi üşür ekmeğim martı çığlığında keman sustu uyan ey kendim bölüş yalnızlığını tek kişilik masayla öyküm buğuda düş askısı en son ay dönüşü dirildim güneşe çıktı bastığım her yol hangi kapıyı çalsam bir aşk geciktim Ferhat Gülsün |
-Bir Gülüşün- korkarım mı sandın,sensiz sessizlikten, mahşere kadar sürsede bu çığlık çığlığa sensizlik, uçurumlar kadar yüksekmiydi tüm ayrılıklar melankolik saatlede şiirlerim, ay ışığının gölgesi oluyorken, bir gülüşün için ölmezmiydim sanıyorsun gündüzü bir daha hiç görmemecesine... alıntı |
Yine yağmur yağıyor. Hızla vuruyor taneler. Toprak oynuyor yerinden, Kayıyor bilinmeze. Tuttuğum dallar cılız... Kopuyor benimle. Sürükleniyorum durmaksızın, Sonsuz bir cehenneme. Karam çok büyük, Hiçbir yağmur tanesi yıkamıyor, düşerken vurduklarını hissedebiliyorum sadece. merve cengiz |
Aşk Sen/diR Masumdur aşk Şehvetin doruklarında yiten zamanda Yüreğe düşen acının tarifi Suçu olmadan kefeni giydirilmiş sen/diR Titriyor düşünceleri dertten Ne nefesi kaldı Nede gözlerinin içi öpülmedik Düstura gömülmemiş serseri Ne yosmalar var Yüreğine tecavüze izin vermemiş Suratı yaldızlı mecburiyetler de var Kendi içine düşman Gebertmeden bizi hayat Varır mısın bana son kez Çukurlarımızda Bakir yüreklerimizle Sevişelim. İstersen Azat et kendini Bir kez de benim için Öl Öl hadi Aşk kazansın Beyaz güllerle donatırım kainatı. Yetmez mi... Zeki Arlan... |
**** Ben Yokum **** Gitmek,senden ayrı uzak olan her yere. Ardına bakmadan,aşmak acı mavi denizleri. Sana tutsak bu yüregi,sökmek yerinden acıtmadan. Yitmek gözlerinden,agır agır mum misali. Silmek,tüm hatıralari tek bir kalemde. Sevmek yeniden korkusuzca,asıl şimdi zor olan. Ben yokum.... Birden yeryüzündeki bütün ışıklar sönse Bütün gözler körelse Gökyüzünde bir mabet gibi aşkım yücelse Yıldızlar sana sevdiğimi söylese, Ben yokum.... Yalnız kendini al git anılarımdan Nasıl girdiysen çık rüyalarımdan Ben yokum... Butün varlığını, sildim gönlümden Kovmana gerek yok, Ben yokum... Veda ediyorum İstanbul'a Ve sana sevdiğim.. Kaderim ellerinde kalsın yine.. Gözyaşlarım tebessümünde.. Yükleyip sırtıma dar ağacımı, Ve vurup şakağından aşkı Gidiyorum bu şehirden Bir gece yarısı.. Ben yokum..... Bir gecelik ilişkiler kadar değersizse aşk parayla ölçülüyorsa dostluklar ihanetler, savaşlar, karanlıklar üzmüyorsa ve utandırmıyorsa yoksulluklar ben yokum..... Emsalin varmıdır, etrafına bak Sevda özveridir, olur mu her gece birine kıyak, Ben yokum... İbrahim Taner Ateş |
Sen yoksun yanımda her şey bitmiştir Ayak sesin hala kulaklarımda İsmin bir ayettir göğe yükselir Gece gündüz her an dudaklarımda Kendimi adadım senin aşkına Bir volkansın yanan şakaklarımda Yokluğun yürekten yıkar kahreder Ateşler belirir yanaklarımda Karanlıklar basar aydın dünyamı Ne olurdu şu an olsan yanımda Unutmak imkansız seni aşkımı Gözlerin sürekli durur karşımda doğan ümit aksel |
BEKLİYORUM Gelmeni bekliyorum Şifayı bekleyen hasta gibi Gelmene kurulu tüm saatlerim Gözlerini bir daha görmek Belki o sesini duymak hayalim...... Ama sen......hiç konuşmazsinki Hem gülmez bana gözlerin Olsun bekliyorum çaresiz çarem........ Bir de..... gitmeni bekliyorum Acılarımın başlangıcı,,,,,,,,,acılarımın sonu gitmeni Gitmen bitirecek sana olan öfkemi Anne sevgim ağır basacak Merak edip özleyeceğim seni Gitmen dindirecek sensizliğimi Seninle sensiz kalmayacağım Daha bir bende olacak varlığın Seni görüp,seni duyup,seni yaşayacağım Sen li hayaller kuracağım Senden habersiz Belki bende unutacağım bende olmayan seni Onun için böyle yürekten istiyorum gitmeni Sen zaten hiç bende olmadınki Bedenin ruhsuz,ruhun bensiz Ben sensiz yaşadım bu aşkı ..................................................... Sensiz olan ne varsa al şimdi al ve git Git ruhunun yaşadığı yere Bedenin ona ait sevilay şahbaz |
yOKSA SEN GİBİ SEVDAN DA YALANMIYDI YAŞANMAYAN Bitmeyen bir gecenin sabahı Solmayan umutlarım olsun istedim Sevdan yüreğinde bitmeyecek sandım Bitmeyen gecenin sabahında uyandım Umut dolu sabahlarım bitti Gittin yüreğim karanlıklarda kaldı Güneşim din beni ısıtan aydılatan Umutlarım mı asla gelmeyecek bahara kaldı Baharlar dönmeyecek geldi geçti Sevdam bitmedi bitmeyecekti hani Bulutlar gözyaşımoldu tükenmeyecek Bitmeyen gecenin sabahına uyandım Sevdan da sen gibi yalanmıydı Günlük yaşayan bir aşk mı olmalıydım sanki Ağladım sessizce taaa yüreğim acıdı Anladımki sen gibi sevdanda yaşanmamış rüyaydı Pınar Suna Ay |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık