![]() |
birlestigi harflerle okunur ama bazı kanjilerin sesletimi farklıdır... cunku birden fazla anlama gelebilirler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
bazi kanji ler icinde 2-3 tane hiragana bulundurabirir. ve her cumrede anlamlari farkli olabilir .... mo edati? Mo de ekidir. watashi mo=> bende |
Anata ga suki desu. -> "Senden hoşlanıyorum" demekmiş. Kore ga jishou desu -> "Bu sözlüktür" demekmiş. burda "ga" edatının ortak işlevi nedir^o) |
ga yalın hali belirtme takısıdır |
evet dersler basrio once n harfi ire irgiri cok soru gelio onu acikraa kavusturmak istedim yarinda daha onceki konurarra irgiri tekrar vericem [ん] n harfinin kullanimi ve sesletimi 1)unluden sonra gelir ve sozcugun basina gelmez. 2) /n/ sesi, onune gelen sese gore ses degisimine ugrar. Bu ses degisimine asagidaki ornekleri verebiliriz. · [t,d,ts,z,ch,n,j,r] seslerinden once [n] olarak sesletilir. Ha-n-tai(=karsi) à do-n-durma · [p,b,m] seslerinden once gelen [n] sesinin [m] olarak sesletildigi de gorulmektedir. Sa-n-po(=yuruyus) à sa-m-po · /n/ sesi her zaman 1 haku olarak sesletilir. Hon o yomu [kitap okumak] Ho-n-o-yo-mu [5 haku] |
İç,ni,san,yon,go,roko,nana,haçi,qu,cu...10 a kadar saymayı öğrenmiştim ablamdan=) Bir de 20 nickyuydu yanılmıyosam=) |
20:ni juu |
Alıntı:
roko deir roku =] ni jyu da 20 mi ayrica qu die deir kyu die yazilio =] |
ya videolar çalışmıo neden?? derslarin başındaki videolar |
| Saat: 16:59 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık