![]() |
Kahveci Kız Allah beni çirkin yarattı, Cazibem yok yürürken. Kahveci kızına mı bakılır, Güzelle dururken. Fakir doğup büyüdüm, Annem evlerde çamaşır yıkar. Onlara git, Zenginler var. Okutmadılar orta’dan sonra, Tahsilim de kaldı yarım. Güzel olsam, zengin olsam Anlarım. Behçet Necatigil |
Kendimden kaçtım deliler gibi, bunca zaman... Ve yüreğimden.... Öyle ki uyumadığım oldu, Rüyama girme diye... Dinlemedin... Denemediğim yol, Oynamadığım rol kalmadı.... Bir gün, bir an olsun aklımdan çık dedim.... Git dedim.... Gitmedin.... Bunca zaman sonra anlıyorum ki... Aslında sen benim için hiç... Ama hiç.... Bitmedin.... yusuf serdeli |
Sen Olamazsın yanlızığımın ortasına düşüyorsun bir çığ gibi dağları delip,ormanları yıkıp geçen bir çığ buz gibi soğuk ve umursamaz, arkasına dönüp bakmaz..... şiirlerinde okuduğum sen olamazsın, bir bebek masumluğundaki cümleler, virgüller,noktalar,susmalar..... ibrahim taner eteş |
yağmurla anımsamak seni Gök gürültüyle haykırmaktadır şu saatlerde Ve yazasm gelmiştir sana yağmurda yürüdüğümüz günler içinden Uzunca bir sessizlikten sonra böyle mi başlayacaktık Yazmak için gökle mi konuşmak gerekti Ya da bir icazet makamımıydı ki yaz deyiverdi bana Başörtünün alnına yapıştığı günde ki yağmurlar olsa gerek bunlar Zaten halimden ancak böylesi anlar.. Ben sustukça gök gürledi ve yaz dedi.. Bende başladım içimden gelenleriyle yazmaya yukarıdakiler ile beraber.. Ancak 5 dakikadır ses vermese de gök Kızmadığını bilmenin verdiği rahatlıkla yazıyorum sevdiğime. Bilirim ki susmayacak olan başkadır Hep yaşamaya hasret aşktadır Şimdi sahilde ki kedi üşüyor mudur acep Bulabilmiş midir kendine bir sıcak taş arası Gerçi unutmuştur çoktan yüzlerimizi Epey zaman olmuş onunla görüşmeyeli Nedir bu bizimki diye her akşam sorduğumda kendime Bir günü beklemek olsa diyor bir ses ciğerime Sabırla taşla da inatlaşmış olsam o çoktan çatladı Ve ardında nice başka taşlar ağladı O gerçekten kaybetmiş miydi? Yoksa aslında kaybeden zaferin aslı mı idi Söz vermenin değerini tutmaktan önce bilmektir yaşamak Sonra fayda vermiyor zorla yara kaşımak Hep kanayan tende değil kimi zaman yürekte Ama sorun sende değil sana olan hasrette Birine her gün cahil söyle o atide cahil olur Sevdaları gizleyene sanma sevda mecnun olur Gurur edip inmeyene Gökten yağmur inmez imiş Aşkı sade dinleyene Sevdalılar garip dermiş Yazmamla kesildi göklerin haykırışı Ama henüz göndermedim bu sancılı sırdaşı Sokaklarda yürür iken Arkandan görmeye seni Sakın yüzün dönmeyesin Gözlerim özler seni Gördükçe artan ile Görmedikçe azalan Düşman değiller artık ………. Şair beklemez senden böyle nice mısralar.. Ama bilmeli sevdayı bence cennet analar.. Korku nedir diye sormak gerek Bu nemrut dünyaya Sanma her şey bir felek Kendi çalıp oynaya Bilmem arif midir sevdalım bu mısralara Mümkün müdür kavuşmak aklın evde kalmaya? Yalanla çıkma sokağa Ya mumlar söner ise, Sonra yolu bulamazsın Eve dönmek gerekirse kenan ekşi |
Anılar Gün olur, bir yağmurla gelir, Hüzün getirir gözyaşlarına. Gün olur, tebessümde belirir, Duru bir huzur verir insanlara... Kimi gün bir fotoğrafta Veya tozlu bir kitapta, Koca maziyi canlandırır, Eskiyen hatıralarda... Gün olur, parlak damlalarda, Gün olur, titrek dudaklarda, Bazen ıslak sokaklarda, Geçmişi getirir akıllara... Kimi gün, bir sonbaharda, Kimi gün, ıssız bir mezarda, Ara sıra yalnız kaldığında, Dünü hatırlarlatır sana... Gün olur, mazidir denir, Gün olur, unutulmaz gelir, Kimi gün, bir şiirde gizlenir, Eski günlerdeki anılar... Kimi gün yaşar sonsuza kadar, İçinde aşklar, mutluluklar yatar. Çoğu zaman unutulup gider, Geçmişte saklı nice nice anılar... Abacan Aşkısev Şenkal |
Yeter ki ışıyım karanlığında, Bir yıldız, ya da ateş böceği kadar... İster göz kırp bana, ister aldırma Söndürme geceden şafağa kadar. Yeter ki gireyim rüyalarına, Olsa da bir perdelik oyun kadar... İster unut beni, ister hatırla Çıkarma düşlerinden, sabaha kadar. Yeter ki kalayım senin yanında, Bir an, ya da bir asır kadar... İster okşa saçımı, ister bahtına dola Ayırma dizinden, vuslata kadar. Yeter ki olayım şarkılarında, Bir küçük söz, ya da bir nağme kadar... İster bağır beni, ister fısılda Düşürme dilinden, mahşere kadar. Yeter ki kalayım anılarında, Bir bakış, bir gülüş, bir duyuş kadar... İster gizle beni, ister açığa çıkar Ayırma yüreğinden, sonsuza kadar. belma kızıltoprak |
Arka Bahçe Evin gölgesidir arka bahçe Bir yatak odasının Usulca taşan sıcağı Çocuğun dokunuşu Annenin durgunluğudur arka bahçe Dudakta öpücük izi Bir yaradır kuşun kanadında Elmaya düşen ala Çatlayan yüreği narın Seksek için yollara Çizilen şekillerdir arka bahçe Bir gelinin ilk gecede Yere düşen duvağı Dul bir kadının En tenha yeridir arka bahçe İşveli ve içli sözleri Ya da yanlış yorumlanan Pembe gülüşü Asker mektuplarının Okunduğu yerdir arka bahçe Ve üzgün bir sevdanın O solgun haresi Musa Öz |
BİLSEYDİM Meydan mı verirdim bu ayrılığa? Bilseydim bu kadar zor olduğunu. Bilseydim böyle karanlık, Bilseydim bu kadar dar olduğunu. Dilimden sıçrayan bir kıvılcımın Bilseydim bir anda kor olduğunu. Bilseydim şu anki gönül acımın Senin yokluğundan var olduğunu. Boyun mu bükmezdim sitem etmene, Bilseydim sükutun kar olduğunu. Sebep mi olurdum dargın gitmene, Bilseydim küsünce sır olduğunu. Bilseydim yüzümün dört mevsimi güz, İçimin ağlayan nar olduğunu. Bilseydim odamın dört duvarı buz, Sensiz yatağımın kar olduğunu. Fırsat mı tanırdım bu dargınlığa Bilseydim bu kadar zor olduğunu. Bilseydim zindandan daha karanlık, Bilseydim hücreden dar olduğunu.... CEMAL SAFİ |
zen yanığı.. sen alfabesinden çözülüyorum dudaklarımda dahili rengin sepya sırrım gözden öte tan zaman öncesi savruk geceden kalan düşsün soluğumda kirpiklerimden aşka ilişik mısralar kanıyor ak yaprağımdan güz sureti dişi acılarım ağır sesli cenin katli günce çatlağından habis kahrın sızıyor..sızlıyor canım şarap yüzüm..hüznüm aynaya dönük çakıl kaydırağı, ağrılı tören verilmiş sözün s/algın sarı üzerime biçtiğin aşk eskizi kemha delik deşik,berelenmiş hayat kazasında sol yanım macera incisi biatında ben ki pervaneydim dik yamaçlarında son hazan sayrılığı kum ölümlü ketum bir ılgım çiçek vaktidir şimdi.. gitmek gerek... Sinem Sevinç YILDIZ |
| Saat: 22:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık