![]() |
Karıma Mektup Bir tanem! Son mektubunda: -Başım sızlıyor yüreğim sersem!- diyorsun. -Seni asarlarsa seni kaybedersem,- diyorsun, -yaşayamam!- Yaşarsın, karıcığım, kara bir duman gibi dağılır hatıram rüzgarda; yaşarsın, kalbimin kızıl saçlı bacısı, en fazla bir yol sürer yirminci asırlılarda ölüm acısı. Ölüm bir ipte sallanan bir ölü. Bu ölüme bir türlü razı olmuyor gönlüm. Fakat emin ol ki, sevgili, zavallı bir çingenenin kıllı, siyah bir örümceğe benzeyen eli geçirecekse eğer ipi boğazıma, mavi gözlerimde korkuyu görmek için boşuna bakacaklar Nazım’a! Ben, alacakaranlığında son sabahımın dostlarımı ve seni göreceğim, ve yalnız yarı kalmış bir şarkının acısını toprağa götüreceğim... Karım benim! İyi yürekli, altın renkli, gözleri baldan tatlı arım benim; ne diye yazdım sana istendiğini idamımın, daha dava ilk adımında ve bir şalgam gibi koparmıyorlar kellesini adamın. Haydi bunlara boş ver. Bunlar uzak bir ihtimal! Paran varsa eğer bana fanila bir don al, tuttu bacağımın siyatik ağrısı. Ve unutma ki daima iyi şeyler düşünmeli bir mahpusun karısı. Nazım Hikmet |
Aşk İse Donuk... Aşk donuklaşmış, Pencereler yağmura hapsolmuş, Uzaklardaki sesin, ya da yanıbaşımdaki sesin Yağmuru bölüyor, Belki beni çağırıyor, belki katı ruhumu, Sarhoşluk bu olsa gerek, Ya da okyanusun bibi gibi birşey, Tek fark aşk donuklaşmış.... Ahmet Telli |
Haydi abbas, vakit tamam; Akşam diyordun işte oldu akşam. Kur bakalım çilingir soframızı; Dinsin artık bu kalp ağrısı. Şu ağacın gölgesinde olsun; Tam kenarında havuzun. Aya haber Sal çıksın bu gece; Görünsün söyle gönlümce. Bas kırbacı sihirli seccadeye, Göster hükmettiğini mesafeye Ve zamana. Katıp tozu dumanı, Var git, Böyle ferman etti Cahit, Al getir ilk sevgiliyi Beşiktaş’tan; Yaşamak istiyorum gençliğimi yeni baştan. Cahit Sıtkı Tarancı |
Kırık Dökük kırık dökük anılarım serpilmiş ovaya çok içim acıyor çok perişanım bir bilsen sen de hallerimi yokluğun da uykularım firar sensizlik nöbette son yolculuk bu son gidişler işte artık istesem de dönemeyeceğim geçmişte kalan o güzel yılları yüreğim de anı diye saklıya cağım hatıraları kaldırdım tozlu raflara ellemeyeceğim hiç almayacağım kim bilir bir gün biri bulur da okursa eğer anlayacak ki çok büyük bir sevgi unutanlar utansın bu sevgiyi diye belki de yazılacak bilinirmi ki belkide koca bir roman olacak adı sevgimiz olsun isterim dünya durdukça anılacaksa okuyup da gülümseyenler de olacak acıyıp göz yaşı da damlasın romana bende unutmak için çok ağlamıştım işte okurlar saygılı sevgiye onların da göz yaşı damlasın yazıya hatıralarım anılarım elveda desem çok içim acıyor biliyor musun çare olamadım sen olur musun sevgimiz kalsaydı yazılmasa da okunup göz yaşı damlamasa da keşke hiç ben olmasaydım HaFiZe |
Çocuk Olmak Çocuk olmak, Bir kuşa benzer. Kuşlar gibi özgür, Kanatlıdır çocuklar... Çocuk olmak, Bir balığa benzer. Balıklar gibi narin, Sevimlidir çocuklar. Çocuk olmak, Bir ata benzer. Yemyeşil kırlarda, Koşar, oynar çocuklar... Çocukluk,çocukluk, Ne mutludur çocukluk. Heyecanlı ve neşeli, Ne güzeldir,çocukluk.. Muhammed Taha Balkıs |
KUŞLUK VAKTİ yağmur kendi üstüne yağdı tüm gece uçurdu rüzgar zamansız esen yeli bir kurşun tan yerinde vurdu kendini duruldu kıblesi meçhul namaza bir yanda karadeniz gül koktu bir yanda munzurda kan kuşluk vakti bir kuş uçtu gönlümden Sefer YEŞİLYURT |
Öyle Bakma Çünkü... Güzel bahçeli bir ilkokulun penceresinden dünyaya, hayret, hasret ve biraz da bayat bayram şekeri kederiyle bakan, aklı canbaz,yanağı al, sesi çilek aroması bir çocuk oturuyor gözlerinde... Yılmaz Erdoğan |
Aşka dönüş Donebilmek o donusu olmiyan yollardan Surekli bir aldanis bir daha bir daha Hic bitmeyecek gecelerden bir sabaha Cikabilmek ve sevmek durmadan usanmadan Konusmak konusmak gozlerle fisiltilarla Duymak buyulu sicakligini beyaz ellerin Her gecen dakika var oldugunu anlamak icin Yasamak arzu dolu dudaklarda, sarkilarla Unutmak ne varsa kotulukten yana Inmek sevilen gozlerin derinligine Oyle mutlu, oyle sarhos, alabildigine Bin yil icmek o sulardan kana kana Her gun ona kosmak daglardan tepelerden Her yerde, her zaman onsuz edememek O en tatli hayal, en buyuk gercek Anlarsin tasan o gunlerden gecelerden Sonra bir gun o butun karanliklari yirtasin gelir Basini alip gidesin gelir uzak denizlere Artik her sey bos ve yalan sevdin ya bir kere Her yerinden bir bugu halinde o yukselir Sen yoksun artik anla yeryuzunde bir o var Onun elleri var, gozleri, dudaklari Anlarsin tenin besledigi zaman topraklari Ve hala seversin zaman bitinceye kadar Yeniden var olustur ya da bir baska turlu olustur bu Nice aldanmalardan sonra bir aska donustur bu. Ümit Yaşar Oğuzcan |
Deli dolu geçtik ateş hatlarından Sevgim korkuyla beraber büyüdü içimde Sevdikçe korktum Korktukça daha çok sevdim Er geç birbirini boğacaktı bu duygular, biliyordum Neden sonra farkına varıyor insan Ayağına takılan bütün taşları Yoluna kendi döşediğinin Senin yarınlara inancın benden yüklüydü Daha cesaretliydin Planı çatılmamış yarınlara ektiğin umutlar Er geç açacaktı, biliyordun Deli sevdalı çocuk ruhumun Nicelerinin uğruna kıyametler kopardığı Değersiz değerlere sırt dönmüş, güvenli saflığında Bir sonsuzluk buldun kendine Ve hayatımızın resimlerini çizdin duvarlarımıza Sonra birden Yeşil bir kentte Ilık bir yaz gecesine astın beni Sevdalı ömrümün dakikası beş para etmedi Ödedim Cümlelerim seni taşımaktan yorgun düştü Son sözün Ve son anın efendisi olmaya bilenmiş yüreğine yenildim Geçmişten nefes alıp geçmişe nefes verdim Anılar kemirdi yüreğimi Felç oldu hislerim Zamanın çoktan dibe çöktüğü kum saatimin belinden Tek bir saniye bile süzülmüyordu Ters çevirmeye cesaretim yoktu Çünkü yeniden başlayacak bir hayatın Korkağı olmuştum Aşkların sonrasında hüzün vardır Ya sen hüznü boğarsın Ya da hüzün seni boğar Ama birisi kanatlarını kırarsa eğer Yaralı kuş rolüne soyunacağına Yürümeyi denemelisin Hayata dönmelisin Bunları düşünebilmek bile kendime dönüşümdü Ve sonunu infaz ediyordu içimde O gece yüreğimden sağ çıksaydın eğer Ölen ben olurdum O gece Hayatın lekesiz bir anında Seni intihar ettim Şimdi katil benim Artık güncemde bir boşluksun Yavaş yavaş taze anıların altına gömülüyorsun Ve sana ait sandığım her şeyin Aslında benim olduğunu öğreniyorum Hiçbir duygunun tek ilhamı değilsin Kendimi keşfettikçe Seni kaybediyorum Ve ufkuma sensizliği Korkusuzca geriyorum KAHRAMAN TAZEOĞLU |
YANLIZLIK VE HAYALİ GECENİN SİYAHINDA YOLLAR BİTTİĞİNDE SANA DOKUNABİLSEM GÖZLERİNLE ISINSAM İLİKLERİME İŞLEMİŞ BİR AYAZ ÖYLE BİR AYAZ Kİ PARMAK UÇLARIM MOSMOR ALEVLERDE BUZ AMA HAYALİMDE SEN VARSIN BENİ ISITAN GÖZLERİMDE HEP BİR IŞILTI HEP BİR UMUT SENİ GÖREBİLME ARZUSU BİLMEMKİ SANA DAHA NASIL ANLATAYIM TÜM KELİMELER ANLAMSIZ KALIR AŞKIMI ANLATMAYA İKİ KELİME DIŞINDA SENİ SEVİYORUM GÖMLEĞİMİN CEBİNDE TAM KALBİMİN ÜSTÜNDE BİR ÇAKMAK BİR PAKET SİGARA ARASINDADA SENİN RESMİN DERTLENDİĞİMDE ÇIKARIP SİGARAMI YAKARIM EĞER SİGARAMDA DERTLERİME DERMAN OLMAZSA RESMİNİ ÇIKARIP SENİ SEYREDERİM ÇÜNKÜ HAYALİNDİ BANA UMUT VEREN GECENİN KARANLIĞINDA YÜRÜYORUM BU ŞEHİRDE SOKAK LAMBALARI KAH YANAR KAH SÖNER HER HALDE PUSULAMDA BOZUK SANA ATTIĞIM HER ADIMDA SENDEN BİR ADIM DAHA UZAKLAŞIYORUM UMUTSUZLUĞUMDA BANA UMUT VERİR HAYALİN UMUDUMDA İSE BANA UMUTSUZLUK VERİR HASRETİN SEN ÖYLE BİRŞEYSİNKİ GÖZLERİMİ SENDEN ALAMIYORUM SEN YOKSAN BİLE SENDEN BAŞKASINI DÜŞÜNEMİYORUM UNUTTUM ARTIK BAHARLARI UNUTTUM NİSAN YAĞMURLARINI UNUTTUM GÜN DOĞUŞUNU UNUTTUM MUTLULUĞU DALGALARLA BOĞUŞAN GEMİLER GİBİYİM DÜŞÜNSEN ACINACAK HALDEYİM UÇMASINI UNUTMUŞ Bİ KUŞ GİBİYİM ÇÜNKÜ SEN YOKSUN SANA BİR ŞİİR YAZSAM SADECE İKİ MISRA YANLIZLIK ÇOK ZOR DÖN GEL KEŞKE GÖKYÜZÜNDE BİR YILDIZ OLSAM HEP SENİ SEYRETSEM YADA SEN BİR ÇİÇEK OLSAN VE BEN YAĞMURLARI ÇALSAM SADECE BANA MUHTAÇ OLSAN AMA NEDENSA BEN SANA MUHTACIM BEN AĞLARKEN SEN GÜLEBİLİRSİN AMA SEN AĞLARKEN BEN GÜLEMEM AŞK BU OLSA GEREK SANA İKİ ÇİFT BİR SÖZ SÖYLESEM DÜŞÜNME GEL SANA MUHTACIM GÜLLER BIÇAK KESER HER DOKUNUŞTA BENİ PARÇALAR RÜZGAR ESER İNAN ÇOK SOĞUK HER NEFESTE SONUMA BİR ADIM DAHA YAKLAŞIRIM UMUTLARIMI BİRİKTİRSEM BİR AVUCU GEÇMEZ BAHARLARI ÇALSAM MUTLULUĞU KENDİME SAKLASAM YİNEDE BOŞ SEN YOKSUN DİYE BU NAMUZSUZLUK DÜNYASINDA HERŞEYİ SATIN ALSAM DAĞLARI TAŞLARI BULUTLARI İNSANLARI YİNEDE AĞLARLAR BU HALİME BELKİDE BÖYLE BİR AŞK GÖRMEDİKLERİNDEN İNAN BANA BENİM AŞKIM LAFTAN İBARET DEĞİL ÖZENTİ HİÇ DEĞİL İÇİMDE OLAN BİR ŞEY ALDIĞIM HER NEFESTE SEN VARSIN ÜŞÜRSEM ELLERİM BUNALIRSAM ŞEVKATİN YANLIZSAM HAYALİN SANA KALBİM YETER DOSLUKLAR YALAN OLDUĞUNDA BAHARLAR TALAN OLDUĞUNDA BİR TEK SEVDAM DİMDİK AYAKTAYDI AMA SEN BANA İNANMAK İSTEMEDİN SÖYLE BANA N'EYLEYİM GÜNLER GECELER BİR BİRİNE KARIŞTIĞINDA BÜTÜN RENKLER SİYAHA KAÇTIĞINDA HAYALLER KABUSA VARDIĞINDA YANIMDA OLMANI İSTERDİM AMA YOKTUN OLSUN BUNADA RAZIYIM YETER Kİ GÜL GÜL Kİ ÇİÇEKLER AÇSIN BENİM SEVMEDİĞİNİ HEP BİLİYORDUM AMA ALDIRIŞ ETMEZDİM ASLINDA ÖNEMLİ DEĞİL BENİ SEVİP SEVMEMEN BEN SENİ SEVİYORUM YA BU YETER SEN SADECE MUTLU OL HA BENİMLE HA BİR BAŞKASIYLA SON BAHAR YIZLARI ALTINDA SEN VE BEN OLSAK KIŞA HAZIRLANAN SARI YAPRAKLAR ARASINDA AYRILIK OLMASA ÇİÇEKELRİM SOLMASA SENİ SEVMEKTEN BAŞKA BİR DERDİM OLMASA ISLANSAK NİSAN YAĞMURLARINDA ISLANSAK Kİ BEDENİMİZ NİSAN KOKSA HERŞEYDEN ARINSAK SADECE NİSAN KOKSAK UZANSAK SONSUZLUĞA EL ELE KORKUSUZCA BİR BİRİMİZE KENETLENSEK MUTLULUKTA ELİMİ TUT YANLIZLIKTA ŞİİR YAZARKEN *****LER KALEMİMİ KIRMASA KOŞARKEN AYAĞIMA PRANGALAR VURULMASA BAĞIRIRKEN SESİM KISILMASA KISILMASA Kİ HERKES AŞKIMI DUYSA SENİ BOŞUNA KANDIRMAYIM SAÇININ BİR TELİNE ZARAR GELSE DÜNYAYI YAKAMAM GÜCÜM YETMEZ AMA BİL Kİ BU CAN SENİN VE KALBİM HEP SENİNDİR YAŞAMDA ÖLÜMDE..... mami |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık