![]() |
Ben Bilirim senin yalnızlığını, Gözleri yaşlı bir çocuk gibisindir şimdi. Yüreğinde ışıklar sürekli yanar, Korkarsın ondan, karanlıklardan korktuğun gibi... Ben bilirim senin yalnızlığını, Bir dönüş bileti almayadır sabaha uyanışın. Arkandan bakamadan, el sallamadan, Haykırışım olur bu sessiz kaçışın aykut aktüy |
Bilmeni İstemiyorum Geceler ah su ***** geceler Seni benden uzaklaştıran geceler Senin için her yıldıza baktığımda dilek tuttum Bir gün beni sevmen umuduyla Ama olmadı sen ellere yar oldun Bense kadere mahkum... Aç susuz gibiyim sen yokken duymuyor nefes almıyorum Yüreğimi bir sızı kaplıyor Ağlıyorum, seni seviyorum Ama bilmeni istemiyorum seni sevdiğimi Günlerden pazardı Sokakta yürürken gördüğüm çocuk Senin bakışlarını hatırlattı bana Seni görmeyeli o kadar uzun zaman olmuştu ki En son sonbaharda ayrılırken görmüştüm yüzünü Bak yine aynı yerde aynı o gün gibi bekliyorum seni Ayrılmak için değil bir kısa gülüşün için Mutsuzdum ve seni hala seviyorum Ama bilmeni istemiyorum bugün öldüğümü ....... ÖZGE ÖZKAN |
Benim kadar kırılgan olamazsın Sanmıştım Ama evet Benim kadar kırılgansın Yaşamın tüm alınganlıklarını çekmişsin üzerine Bir kelime çıkıp gelse ansızın Bilinmedik bir yerden Sen Soru soran gözlerinin sağanağında Islanıp gideceksin Mahcubiyetinin geceye çalan rengi Saçlarının tellerine gizlenmiş Bir elin dalgınlığının yakasında Tutup ensenden yakalamak ister Gibisin Sen Bunca yaşanmışlığın içerisinde Hiç yaşamamış gibisin Ait olmamışsın,ait olamamışsın hiçbir yere Hiç kimseye Kendine bile Yamanacak yeri kalmamış kalbinin Saklamışsın herkesten Saklandıkça bulup çıkarmışlar seni Gömdüğünü sanmışsın kederlerini Fakat her gece yarısı çıka gelmiş Çoğalarak geri Ah sen Yaşamın yollarında öylesine koşuyorken Ve bir anlam,sadece bir anlam uğruna Binlerce gözyaşı,binlerce bedel ödüyorken Nasılda aramalarından döndürmüşler Nasılda yanıltmışlar Nasıl kesmişler uğruna savaş verdiğin değerlerini Hiç sorgun sualin yok artık Hayat tahammül sınırlarını çoktan silip gitmiş Gözlerin öyle yorgun ki Öyle yorgun ki kalbin Kalemine tutunamadan kalkamayacak Yürüyemeyeceksin Tutunamayacak gibi dalların Hayatın pütürlü yüzeyinden bile kayıp Gidecek gibisin Bir ışık saklamışsın gözbebeklerine Gözkapaklarını kımıldatsan sönecek sanıyorsun Bir coşkuyla açıp kalbini Hiç bilmediğin Yada bilip de yerini bildirmediğin Kuytuluklarına saklanıyorsun Hüzün işlemiş her kelimene Bilemediğim acılarına göz kulak olmak Başında nöbetçi kalmak istiyorum Ama sen bunu istemiyorsun Kederlerinin üstü açık kalmış,üşümüş Örtmek istemiyorsun Nefesinden işitiyorum nasıllarda olduğunu İnceliğinin zarafetine saklanmış İncinmiş çocukluğun Ama sen çocuk sevinçlerini hiç unutmuyorsun Hayallerine rengarenk kurdeleler bağlamış Uçurtmalar uçurmuşsun düşlerine Sen aslında hiç büyümek istemiyorsun Gülümsemeyi unutmamış yüzünü Bulduğun her tebessüme ortak ediyorsun Düşüp de kanattığın dizlerini Sırf masumiyetinden bir iz kalsın diye Yaralarını sarmıyorsun Sardırmıyorsun… Benim kadar kırılgan olamazsın sanmıştım Ama Benim gibi kırılgansın Sende hayata kırgın başlamışsın… arzu öztürk |
Adım Aşk Denizleri, bir katre görürsün, Adım aşk Hazanımı bahar bilirsin Adım aşk Kanatların varmış gibi uçarsın Adım aşk Zerkedip varlığını zayii edersin, Adım aşk Endamı cüsseyi zail edersin, Adım aşk En acı sözlerimi tatlı duyarsın Adım aşk Bir damlaya deryaları sığdırırsın Adım aşk Dağları uğruma dümdüz edersin Adım aşk Bir değil bin kere candan geçersin. Adım Aşk. R.Recep PELİT |
Liseli Kız Benim de bir zamanlar sevdiğim vardı Beyaz dantel yakalı liseli bir kız. Bağlarda, bahçelerde, yaylalarda yeşeren Al karanfiller gibiydi aşkımız... Gülünce içimde rengârenk güzel, Güller açılırdı iri. Hani bilirsiniz ya yıldızsız siyah Geceler gibiydi gözleri. Bir mermer çeşmeden akan su gibi, Geçip gidiyordu günlerimiz. Biz bize yaşıyorduk kendi kaderimizi Bütün yaratıklardan habersiz. Ve yuvada bekleşen sabırsız, küçük Serçeler gibiydik ikimiz. Gözleri konuşurdu susunca, mahzun: 'Seni seviyorum' derdi. Sevdadan, gurbetten, hasretten yana Sıcak türküler söylerdi... Üstelik bir ceylan gibi sebepsiz Ürkek halleri vardı. Ayrılık deyince oturup sessiz Çocuklar gibi ağlardı. Bilmiyorum şimdi kaç yıl, kaç mevsim İçli mektuplar yazdık. Bazen yan yana yürür, beraber otururduk Ama konuşamazdık. Ben görmedim şimdi öyle diyorlar Büyümüş artık liseli kız, gelin olmuş... Unuttum her şeyi diyormuş Ve her gece rüyâsını nur topu kadar güzel Sarışın çocukları süslüyormuş. Görsem çocuklarını şimdi diyorum Bakamam yüzlerine çaresiz Bana bakar çocuklar sessiz. Çocukları gözlerinden tanırım Biliyorum, hiç birşey bilmezler ama Bakamam, utanırım Yavuz Bülent Bakiler |
Öylesine çoğaldı ki yalnızlığımda kimsesizliğim... Kendi kalabalığımda boğuluyorum şimdi de ellerim havada... Teslim bayrağını çektim artık, ne umudum kaldı, ne de sevda Eylül GÖKDEMİR |
ELİMDE BİR SİGARA Elimde bir sigara Bir o yanar bir de ben Düşmüşüm dört duvara Bir o susar bir de ben Aylar var görmeyeli Değmez elime eli Uzakta bir sevgili Bir o ağlar bir de ben Çatlamış sabır taşım Bir alev her gözyaşım Ah benim dertli başım Bir o döner bir de ben Bu aşkın tek gerçeği Asla yok geleceği Yüreğim kan çiçeği Bir o kanar bir de ben. AHMET SELÇUK İLKAN |
ESKİCİ.. "Önceleri sen uyandırırdın uykulardan beni Şimdi eskiciler uyandırıyor Ne yazık seni de bu şiirim gibi Yaban şarkılara meze yaptılar." Al götür eskici kalbimi benim Neyim var neyim yok sorma bir daha Gözümde yaşlardır birtek servetim Acıyıp yüzüme bakma bir daha! O aldı götürdü ümitlerimi O aldı götürdü hayallerimi Kalmadı hiç bir şey sana eskici Ne olur kapımı çalma çalma bir daha! Bir boş çerçeve var tam sana göre Bu da benden olsun sana hediye Ne olur eskici git başka yere Bizim sokaktan geçme bir daha!.. AHMET SELÇUK İLKAN |
Bir Günü Yaşamak Dün kopan bir yapraktı, düşen kuru bir daldı Bu günden güzel değil bulacağın yarında Aç ellerini bak! Yanan avuçlarında Dün gitmiş, yarın yok, bize bir bu gün kaldı Bir bu gün kaldı bize birlikte yaşanacak Bir bu gün öyle güzel ve dopdolu, özlemli Dudağından düşmeyen bir yeni şarkı gibi Bir bu gün, her şeyiyle taptaze ve sımsıcak Ü.Yaşar OĞUZCAN |
Olsun Da Gör O gün gelsin neşemiz tazelensin de gör Dünyayı hele sen bir barış olsun da gör Seyreyle gulu bülbülü Çifter aylar gökyüzünde Her gece ayin on dördü Kuşlar geçecek damların üstünden Kuşlar konacak dallara Kanat seslerini duyup uyanırlarsa Gene kuşlarla uyusun çocuklar Olanı biteni anlatma Melih Cevdet Anday |
| Saat: 11:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık