![]() |
Sustum! Ne kadar susulacaksa o kadar sustum! kendimle konuşuyorum şimdi yalnız... yalnız yüreğimle dokunuyorum sesime kimse duymuyor... sustum sustu dudağımdaki şarkı, gözlerimdeki şiir yaraları yalayan rüzgar sokaklarında kahrolduğum şehir gözlerim konuşuyor yalnız! sustum! bin ah sürüp dudaklarıma ne kadar susulacaksa o kadar sustum! sustu benimle deniz, sustu deli dalgalar, sustu martılar... umutlarımı sarıp rüzgarlara uzaklara savuruyorum her gece yıldız yapıp serpiyorum gökyüzüne kimse görmüyor... saçı ağarmış hayaller nemli kirpiklerle bulutlandığında gözlerim gökte şimşek olup çakıyorum kimse görmüyor... Sustum! tuz basıp yaralarıma! sustum içinde volkanlar taşıyan bir derviş gibi yaslanıp yalnızlığın duvarına gül döküp kalabalıklara kimsesiz geziyorum gönül ülkemi her gece kimse bilmiyor... sustum! sustu benimle gök, sustu dağ, sustu toprak acılar konuşuyor şimdi yalnız yaralı gönlümün sızıları konuşuyor tutup öldürüyorum içimdeki sevdaları bir bir atıyorum uçurumlardan kimse görmüyor sustum! saçlarını kokluyorum rüzgarların dudaklarından öpüyorum hayatı içimde incecik bir sevgi ürperiyor sarı hüzünler dökülüyor gönül bahçeme gelmiyor beklediğim bahar yaralar merhem tutmuyor gözyaşı olup dökülüyorum kaldırımlara mendil silmiyor yağmur dinmiyor sevdiğim bilmiyor sustum sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu zaman sustum yalnız gözlerimle dokunuyorum hayata kimse duymuyor sustum! İçimdeki dalgalar kabardıkça volkanlar gibi sustum sustu dudaklarım, sustu gözyaşlarım sustu gözlerimdeki şiir gönlümdeki nehir bulutlar haykırdı isyanımı şimşekler haykırdı sadece ben duydum sadece ben ey beşiğini sallayıp boğduğum hayat kucağımda büyütüp öldürdüğüm sevgi yaralar merhem tutmuyor geceler avutmuyor ben sustum acılarım konuşuyor yalnız ben sustum! susmuyor yüreğimi kavuran kasırga pencereme vuran yağmur damlaları susmuyor her gece dışarda inleyen rüzgar gelmiyor bahar kuşlar sevinmiyor yıldızlar küs ay üzgün güneş doğmuyor acılar dinmiyor içimde binlerce şiir kanıyor her gece kimse bilmiyor sustum! sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu hayat sustu zaman acılar konuşuyor yalnız acılarım konuşuyor kimse duymuyor... duymuyor... duymu... duy... |
DUYGU CICEKLERI. DUYGU CICEKLERI BOYUN BUKTUKCE UMIT BAHCELERI BOYUN BUKTUKCE UMIT BAHCELERI BAZEN DOKTUKCE BAKTIGIM YOLLARA DUMAN COKTUKCE HEP SENI OZLEDIM SENI ISTEDIM. SEVGİ ÇİÇEGI Gerçek sevgiden, Sana uzanan yollara, Bir avuç toz niyetine serpeceğim kendimi. Onlar kendilerinden utanacaklar Onların içleri de yüzleri gibi kara. Oysa sen... Sana ait olan her şey beyaz. Yine de uzatma ellerini Öyle öldüresiye bakma gözlerime Gelemem... Asla gelemem.. |
SENİN OLMADIĞIN YERDE Adına aşk koyduğun o büyük boşluğa ben koca bir hayat sığdırdım... Beni sevmemene isyan edip kaçmak, sende aradıklarımı hayatla doldurmaya çalışmak, ruhumun en büyük yanılgısıydı... Hayat bana en acımasız yüzünü sevgini inkar ettiğim zamanlarda gösterdi... Ve şimdi asıl olmam gereken yerde, hayata başladığım yerde, kalbindeyim... Vazgeçilmez oluşunun sırrı bu işte: Senin olmadığın yerde ne olduğunu biliyorum... |
Kırık Ayna tenin aydı parlayan su üstünde her gece ışıkta yankılanan siluetin bir gece yansıyınca aynaya yıldızlar dalgalandı tenin bir aydı yandı kalbinde derin sevdan ve ellerinde ateş gece biterken o an sende doğardı güneş gümüşten bir aynada bir ufuktun yükselen akislenirdi cilven her sabah yatağın bir kenarında nefesin sonra güneş yükselir kalbe inerdi sesin sen bir melektin ya da bir peri bir efsane sonsuz aşka divane çok uzaklarda şimdi hem varlığın hem sesin dünyalar aramızda dönülmez bir yerdesin her seherde gözlerim süzülür dörtbir yana yüreğimde hasretim elimde kırık ayna İbrahim Yüksel |
BU GECE UYUYAMAZSIN SEN Bu gece uyuyamazsın sen! Çetin bir sızı sarar odanı, sen şimdi ağlarsın da... Umutsuzca akıtırsın göz yaşlarını. Radyonu açmış şiirler dinliyorsun, elinde kalem... Kadere sitem ederek yalnızlığına dizeler arıyorsun şarkımızı söyleyerek... Bu gece üşüyeceksin biraz anılar gelip seni vuracak, üzüleceksin. Isınmak için güneşi bekle bazı geceler soğuk eserim ben, bilirsin. Gece sana emanet... Bu şehri bir kez daha terk ediyorum, gelemediğin bir yer vardı hani İşte oraya. Yine gurbete düştü yolum... Ve bu gece seni uyku tutmaz Biliyorum.... |
Bir Gece Vakti Düşündün mü? Hiç Bir gece vakti Uykusuz kalmanın Ne demek olduğunu veya Uykusuzluğu Ben he gece yaşarım Ben her gece düşünürüm Uykumu kaçıran şeyi ararım Geceden sabaha kadar. Sonunda bulurum Neyin beni uyutmadığını Ve o duygunun ne demek olduğunu Söylüyorum bak Beni uyutmayan iki şeydir sadece 1:Gözlerindir. 2:Sevdandır. Ben sabaha kadar gözlerini düşünür Sevdanla kendimi avutur olurum… |
Umutlarim yikilmis, Ümitler tükenmis, Karamsarlik vurmus basima, Artik hiç birsey umrumda degil sanki, Ariyorum yillardir seni, Biliyorum bulamayacagim, Ama yinede aramaktan vazgeçmiyorum. Hala agliyorum, göz yaslarim kurudu, Içimdeki sizi hiç dinmedi, Sensiz neden hiç yüzüm gülmedi, Simdi aramaktan vazgeçmeye basladim, Içimdeki ates külleniyor, Aglamiyorum, Gülmeye çalisiyorum, Uzak durmuyorum hayattan, Tam içindeyim. Kimse anlamadi beni, Kimse anlamadi derdimi, Kimse anlamadi neden dertli-sair oldugumu, Kimse anlamadi ki dertli sair’i, Sen benden gittin gideli, |
Ne Kaybederdin Bir günah işledim bin af diledim Üstünde durmasan ne kaybederdin? Hemen her fırsatta bir tokat gibi Yüzüme vurmasan ne kaybederdin? Neyin eksilirdi beni affetsen ? Ne vardı kalbimi tekrar fethetsen ! Ne olur birazda bizden bahsetsen Hep onu sormasan ne kaybederdin? Evli olmasakta keyfe kederdi Gönül nikahımız bize yeterdi Şeytana uyupta bu kadar derdi Başına sarmasan ne kaybederdin? Yakamı tutmasan yargılar gibi Ahiret gününde sorgular gibi Her yerde hatamı sergiler gibi Önüme sermesen ne kaybederdin? Üstüme gelmesen sıkana kadar Üzmesen canımdan bıkana kadar Dağ gibi sabrımı yıkana kadar Dilini yormasan ne kaybederdin? Kanattın yaramı günbegün deşip Paramparça oldun gözümden düşüp Çılgın seller gibi haddini aşıp Üstüme varmasan ne kaybederdin? Hiç şansın kalmadı dönsende geri Yitirdin verdiğim bütün değeri Aşkına emanet ettiğim yeri Bu kadar kırmasan ne kaybederdin? |
Bir Gidişe Şiir Akşamüstüdür sende hüzün Kaygan sevmelerin misafiri Dar elbise seri sonu Mecburen giyindiğin Zamanı gelince gidersin sen de Binbir vehimle mühürlenir şehir O mekânsız dilbere Rehin kalır yüreğin. |
Kuytularımda Gizli Bir Ben... Yüreğimin kilitleri zorlanıyor, ürküyorum.. Hislerim, mantığım, duygularımı öldürüyor, Beynimi kemiren düşünceler, korkular, kaoslar, Karabasan bir sevda benimki, Gel-gitleri arasında kalakalmış alabora bir yürek.. Darmadağınım, Bırakın beni Bırakın bir köşede, yalnız başıma üç beş dakika... Zamansız, duygusuz, hissiz.. Durulmak istiyorum, Sessiz, emin, cesur.. |
| Saat: 13:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık