![]() |
Gidelim Yasakmış günahmış demek bizim aşkımız Hor gördü bizi dost olan yakınlarımız Vurdular bizi yerden yere bilmem neden ki Bu dünyada bizim gibi sevenler yokmu sanki **************** Sen benim alın yazımsın silemiyorum Senden başkasını inan ki sevemiyorum Aldılar seni elimden nasıl güleyim Bu fakir kalbimle ben kime gideyim **************** Seni sevmekle geçecek benim ömrüm Candan istiyor seni inan ki gönlüm Ömrümüz geçip gitmeden gel gidelim sevgilim Aşkın yasak olmadığı yerde biraz da gülelim |
Beyaz Dilekler 1 karanlıklarda beyaz sağanak gibi yağar gecenin laciverdi içinde efsun doğar ve içimde bir şarkı kadar beyaz bir his var beyaz dilekler diler ağaç dallarında kar bir ışık aksediyor kar tanelerine yerden suyun aksi yıldız böceği gibi yanar yar! hayalin süzülür ağaran dileklerden beyaz dilekler diler dallarında kar sen ve ben bu gecede bir sonu gelmez umman içimizde beyazdan daha beyaz bir his var bir an donar havada taneler durur zaman beyaz dilekler diler ağaç dallarında kar senden bir rüzgar eser içimde karlar erir ey soğuk iklimleri yangına çeviren yar! seninle kutup bile sıcak bir yüz gösterir beyaz dilekler diler ağaç dallarında kar yere düşmüş nur gibi yığılır beyaz beyaz sonsuz bir deniz gibi beyazlaşır ovalar iklim soğuk olsa da gönlümüzde eser yaz beyaz dilekler diler ağaç dallarında kar Gölcük - 15.02.2004 İbrahim Yüksel |
Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git. Gözlerin durur mu onlarda gidiyorlar. Gitsinler Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin Oysa Allah bilir bugün iyi uyanmıştık Sevgiyeydi ilk açılışı gözlerimizin sırf onaydı, Bir kuş konmuş parmaklarıma uzun uzun oturmuştu Bir sevişmek gelmiş bir daha gitmemişti Yoktu dünlerde evvelsi günlerdeki yoksulluğumuz Sanki hiç olmamıştı Oysa kalbim işte şuracıkta çarpıyordu Şurda senin gözlerindeki bakımsız mavi, güzel laflı İstanbullular Şurda da etin çoğalıyordu dokundukça lafların dünyaların Öyle düzeltici öyle yerine getiriciydi ki sevmek Ki karaköy köprüsüne yağmur yağarken Bırakasalar gökyüzü kendini ikiye bölecekti Çünkü iki kişiydik Oysa bir bardak su yetiyordu saçlarını ıslatmaya Bir dilim ekmeğin bir iki zeytinin başınaydı doymamız Seni bir kere öpsem ikinin hatrı kalıyordu İki kere öpeyim desem üçün boynu bükük Yüzünün bitip vücudunun başladığı yerde Memelerin vardı memelerin kahramandı sonra Sonrası iyilik güzellik. Cemal Süreya |
ATEŞİMİ SÖNDÜRME KARŞINDA BENİ BÖYLE TAŞ GİBİ DURUPTA BENİ YAZ MEVSİMİNDE BİLE ÜŞÜTME BENİ SEVGİSİZ BIRAKIP TA SENİ HER GÖRÜŞÜMDE BİN DEFA ÖLDÜRME BİR KEZ OLSUN TEBESSÜM ETTE BİR DAHA GÜLDÜRMEZSEN GÜLDÜRME İSTEMEZSEN YÜREĞİMDEKİ ATEŞİ HİÇ SÖNDÜRME |
Bugün Değil Yarınsın Sen.. Seni tarif edemeyeceğimi biliyorum. Ulaşılmaz oldun hep; dokunmak, Hissetmek ve dolu dolu yaşamak isterken seni, Kocaman bir yalnızlıktı payımıza düşen. Payıma düşen her şeyi erteledim. Ama erteleyemediğim bir şey vardı, Sana benziyordu. Su olsan dokunduğumda bozulurdun, Bozulmayan bir 'şey'din... Gidilecek bir yer olsa sonu Olurdu, sonu olmayan bir 'şey'din... Uykuda görülecek bir rüya olsa uyanırdım, beni rüyamdan Uyandırmayacak bir 'şey'din... Simsiyah saçların olsun istiyorum, ama bahtın değil... O gün seni gözlerinden, Anafatma'dan, Üç ırmağın birleştiği yerinden öpeyim desem, Aklına ırmaklar gelir. Düşün ki yılan dağından aşağı iniyoruz, Ve dünyada sadece iki kişilik Türkü kalmış, onu söylüyoruz. Öyle bir 'şey'sin sen... Seni düşündükçe yoruluyorum desem Dünyanın en büyük yalanı olur. Yalanım yok... Bu günden yarına ne kalır bilmem, Ama sen kalırsın tıpkı yatağı değişmeyen bir ırmak gibi... Yaşadıklarımız azdı, Zamana sığmadık yaşamak isterken her şeyi. Bu gün şarkı söylüyorsam, O gün şarkı değil, şarkı gibi seni yaşamak isterim. Halkıma benziyordun, bir yanın göç, Bir yanın toprak kokuyordu hep. Gezmediğim yerin kalmadı, Bazen yasaklandın bana, Bazen suç gibi boynumda taşıdım seni. Yedi telli sazımla bile tam anlatamadım. Sen bir uçurum gülüydün, Ellerimi her uzattığımda bin kırıkla geri döndüm. Yasaların bile tanımlayamadığı bir 'şey'din sen. Haritalara sığmazdın, her ülkede bir başka gülüyordun Uzundun, inceydin, dokunduğumda, Nereli olduğumu seninle hatırlardım. Bana hep kendimi hatırlatan bir 'şey'sin sen... Uzaksın, yakınsın, özlenensin Ama bugün değil, yarın gibi bir 'şey'sin sen... Bugün her şeyi değiştirmek için çabalarken, Sen değişmeyen olarak duruyorsun karşımda Kabul ediyorum. Dünyaya bu kalsın, ama sen bilme... Dünyada kaç iklim, kaç zulüm, kaç ölüm var? Bir seni bunların karşısına koymak nasıldır bilemezsin. Bilme! Bugün her ölümle biraz ölürken, Seni düşündükçe hayata dönüyorum yeniden. Gecenin en karanlık yerindeyim, Bir sigara ateşinin aydınlattığı, Kadar ışık bile olsan, yine de istiyorum seni. Sadece benim seni anladığım, Kimsenin unutmamak için defterine not düşmediği, Ama hayatımda hep Bir dipnot olarak kalan, Kendi yasaklarım gibi unutmuyorum seni. Dağları delmiyorum, inmek istiyorum oralardan. Hepiniz gibi aynada saçlarımı taramak, ''günaydın'' der gibi Sokağa fırlamak ve şarkı söylemek istiyorum sana. Adına aşk diyorlar, gelecek diyorlar... Bana yetmiyor. |
SEVİYORUM SENİ Hayatta tek umudun gülmek olsun Eğer bir gün ağlarsan oda mutluluktan olsun Ölen birkez ölür,gömülen birkez gömülür Ama benim sana oolan aşkım ne ölür nede gömülür Adımın önünde adın yazılı Resmimin yanında resmin basılı Sabrım sabıkalı, sevdam azılı Hasretin kanıma girdi girecek Yapayalnız bir sahil yolunda ben Çaresizliğime yanmaz oldu, ay ve yıldızlar Kapkaranlığa gömülmüşüm sanki, Ne senin sitemin, nede sahile vurup kırılan o dalgalar Nede sevenlerin sevdası kaldı, yalnızlığımı bozan Anlatamıyorum sitemimi kimseye Yalnızım yine, yapa yalnız bir sahil yolunda |
Bir Hiçsin Ne zaman başımı yastığa koysam Yanımda yokluğun üzüyor beni Düşünürken seni, uykuya dalsam Hayalin rüyamda vuruyor beni Ayrılık olsun hiç istememiştim Tek suçum var seni sevmiştim Aşkın bile sahteymiş bilemedim Yine seni terk edip gidemedim Sakın arama beni unut gitsin Nefretim acıdır bunu bilesin Varsın eller ne söylerse söylesin Artık benim için sen bir hiçsin |
UNUTTUN MU Sen dünyam olacaktın benim Bense dört mevsimin Ne oldu... Yağmur olup düştüğünde toprağa Tohumlar filize durup Çiceğe ismini verecekti Bahara söz vermiştin Kokusunu rüzgar getirecekti ona Unuttun mu... Şimdi sadece kış var burada Madem sana kalacaktı üç mevsim Neden bunu söylemedin... |
sevme kardesım mumkunmu sevmemek sevgı nedır bılmemek hayatta en acı gerçek sevilmemek bizim yörelerde kaderimiz doğuştan yazılır şiirlerimiz hayatımızı anlatır sevdamız yüreğimize kadar mert olur seni unutmak kelimesi sadece ve sadece MEZAR TAŞIMIZDA OLUR |
Yinede Üşüyorum üşüyorum bu gece hasret kucağında tiryakisi olduğum karanlık sokaklardayım gökyüzünde ağlayan bir çocuk olur bu mevsim ayaklarım sızlıyor,yoruldum galiba ne etse bıkmaz bu yürek çileden kahırdan bin derede yıkanmış derbederliğimleyim sarhoş prangalarda ömür çürüttüğüm kıyılarda üşüyorum bu gece en siyah düşün çıkmazında ahmetin yakamozu çınlatıyor dirlişimi başkaldıramıyorum bu illet sevdaya belki de alıştım esaretine, çehrenin ışında mevsim kabuk değiştirdi,ellerimde gözyaşlarım yine de üşüyorum sessizliğin tenime her değişinde |
| Saat: 13:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık