![]() |
Beyaz Dilekler 2 bugün yine havada sudan kelebekler var soğuk mu soğuk hava yangın içimde benim tanrının nimeti mi beyaz çiçekler yağar buğulu bir çay ile eriyor gözbebeğim yine içimde canan bir an içimde efkar bir sevda şarkısıdır benliğimin sıcağı bir de senin hasretin kar tanesidir yağar eritir uzaklardan hem denizi hem dağı bir dilek ağacına bağladım karlarımı dilimde hep o şarkı dudaklarımda yanar bir kar tanesi bilir bir de ben sırlarımı beyaz çiçekler açar ağaç dallarında kar çiçekler saklı karın ardındaki dünyada bir de binbir renk sunan ılıca bir ilkbahar ''arzu duydum güzele'' en tatlı bir rüyada kardan çiçekler asar ağaç dallarına yar tutuşan arzular var yarım aşkımdır kalan nur yüzüne hasretim alev alevdir yanar sensiz bütün dünya boş sensiz her rüya yalan baharımda yeşeren bembeyaz arzular var arzularıma senden beyaz dilekler yağar Gölcük - 16.02.2004 İbrahim Yüksel |
Sevi ve Ötesi zambaklar en ıssın yerlerde acar ve vardır her vahsı cıcekde gurur bır mumun ardında bekleyen ruzgar ısıksız ruhumu sallarda durur zambaklar en ıssız yerlerde acar yagmurlardan sonra buyurmus basak meyvalar sabırla olgunlasırmıs bır gun gözlerımın taa ıcıne bak anlarsın ölüler niçin yasarmıs yagmurlardan sonra buyurmus basak senle bır yagmur baslıyor ıplık ıplık bır guzellık doluyor yuregıme siirden martılar konuyor omuzlarıma gözlerım ıstanbul oluyor bırden gözlerı mıstanbul oluyor bırden ben bır sarkı ben bır turkuyum ben meryemın yanagındakı tuyum benı azızın nefesı ucurur ıcımde allahım korkusu durur cıcı ayakaların ıplıkle baglı ben onun sılası kendımın gurbetıyım sıneklerın kanadını ısırtan bır gunes topragı yarıp cıkacak kadınlar sansada yasadıgını sarkısız kaldıkca yasamayacak kadınları sarkılar akrepler aydınlatır aksamlardan gecelerden senden uzagım sıırlerın ruzgardır uzak daglarda esen durgun sular gıbıyım azalacagım bır gun bırden gune cıkıp gelmesen bır gun bıden gune cıkıp gelmesen ve yanlızlık sıgara kulu kadar yanlızlık ve tupragın dunyaya yılan gıbı gırısı sanada mona roza taş bebegi biraktım ellerın kılcıklı balıkların bir dısı senın hatıran kadar buyuk yeri karanlık senın hatıra kadar allah ve seytan ısı ve yanlızlık sıgara kulu kadar yanlızlık ne guzel senı bulmak butun yuzlerde sonra senı kaybetmek hemen her yerde ne guzel bılecegım vapuru kacırmak yapa yanlız kalmak ıskelelerde peygamber cıcegının aydınlıgında sana dogru uzanan caresız ellerım sırrımı soyluyorum vefakar balıklara onlar tutacak bu dunyada yerımı saat 12 01 sundur labaları uyuda turnalar gelsın ruyana zambaklar en ıssız yerlerde acar mona roza.---- |
Bir Hüzün Mevsiminden Çıkarken Kalbim Ayrılıkların puslu aynasındadır bekleyişlerin solgun yüzü Bekleyişler ki demlenişidir sabrın damıtır sessizliği ve üzüncü damıtır gurbetin kavruk memesinden ve emzirir hasretin yanık yüzlü çoçuğunu Sen ey sabrın ve üzüncün dervişi başını zamanın göğsüne koy ve dinle yalnızlığın iç çekişlerini Yalnızlıklar ki suskun bir akşam üstüdür usulca örtülecektir gecenin sessiz tülünü ve düşecektir ince bir rüzgarla hüznün harmaniyesi Ey yenilgilerin bezgin kuşu suskunun sarı sıcağındasın bunca zaman bataklıklardan sızan sinsi ve pis bir kokudur içinde tortulaşan kuşku Ve bulutsu bir ağırlığın yüküdür gittikçe ağırlaşan gittikçe yüreğini zonklatan Sen ki şafağın göğü müsün imbikle göğsünde göğün sütünü ve emzir sönmekte olan yıldızları sonra başını solgun bir demet gibi hasretin kuru dallarına koy dinle köpüklü kıyıların çağlayanını imbatın serin elidir yüzünü okşayan Güneşi kopar dalından ellerine al ve durmadan canını yakan sözü bitir şiirin kalbine akıt artık umudun billur ırmağını kavruk çölüne yüzümün ve bir sevda gibi yanaş hayatın kıyılarına Yoksa ey kalbim tel bile olamazsın şiirin sazına |
Sevgi Üstüne Her gece bir ağıttır, Yanar tutuşur, coşar yürekler. Her baharda destanlar yazılır, Sevgi üstüne... Bir yolcu beklenir hayat garında, Voltalar sessiz yürekte çığlık. Fecr vakti çiğdem düşer yaprağa, Hani o ilk hıçkırık. O ilk gülüş. Belenir güllere. Sevgi üstüne... Dağlarım yücedir erer buluta, Göğsünden nemli tebessüm alır, Nazlıdır, uzar gider patikalar, Desen desen, Sevgi üstüne... Telaşla koşuşan gölgeler yorgun, Hürmet vakti bir ihtiyar, Kızıla çalan güneş masum, Çinili fırında akşam ekmeği, buram buram kokar. Sevgi üstüne... Bereket düşer toprağa, Başak eğer başını, Bir ağaç gölgesinde taze muhabbet, Bir tas ayran içilir, kana kana, Sevgi üstüne... Çalınan sazın dilidir teli, Alır hülyalar gider seveni, Her hece bin yara açar gönülde, Kanar damla damla, Sevgi üstüne... Mecnun´un çileyle aştığı çöller, Ferhat´ın sabırla deldiği dağlar, İmkansız dense de böyle sevdalar, Nesillerdir söylenir, Sevgi üstüne... Sevenler unutur demeyin sakın, Açın dünyanın göğsüne bakın, Geceler gündüze ne kadar yakın, Nasıl döner durur, Sevgi üstüne... Çorlu - 17.04.2002 Erkan Başok |
ALDANMIŞIM HER YAĞMUR DAMLASI SENİ ANLATIR BANA HER SABAHIN AKSAMI ACIMI HATIRLATIR BANA KÜLLENEN ATEŞ YENİDEN VAOLKAN OLDU BİRDAHA SEVEMEYEN BU KALP YİNE SANA HARAP OLDU BU ĞÜN DE AĞLIYORUM EWET KAYBETTİĞİME YANIYORUM EWET SEN ELLERİ NEYLESİN BU KALP UZAKTAN İZLEDİ HEP BU KALP KOKUNU BULAMADIM BAŞKA ELLERDE DAYANAMADIM UNUTAMADIM DİYEMEDİM DİYEMEZDİM ELVEDA SEN BAŞKALARININ YARİSİN ALAMADIM UNUTMADI SEVDİĞİM SENİ O MAHSUN BAKIŞLARINI BENKİ ALDANMIŞIM ZALİM OLAN KALPLERE |
Bir Sayfalık Roman Meyvesiz ağaç gibi gölge oldun üstüme, Sakladın güneşimi dert ekledin derdime, Sana kandığım için acımam ben kendime, Bir tek şeye acırım o tertemiz sevgime. Soldurdun güllerimi diken oldun içimde, Unutturdun gülmeyi bir sitemsin dilimde, Kavrulan yürek benim yağmur görmez çöllerde, Nerde kaldı yeminin bitmez sevgin nerede? Kanadı kırık bir kuş söyle sence uçar mı? Kurumuş bir dalda tomurcuklar açar mı? Söyle güzelim söyle balık sudan kaçar mı? Çölleri aşan Mecnun, Leyla´sından bıkar mı? Senin sevgi dediğin bir sayfalık roman mı? Yanılan sen misin yoksa geçen zaman mı? Yaşarken ölünür mü buna can dayanır mı? Bana ettiklerin yanına kâr kalır mı? Hoşcakal bile deme çek git kendi yoluna, Allah sabırlar versin seni bulan kuluna, İstersen oyna bugün ziller takıp koluna, Sürüklenen bu aşkın geldik işte sonuna... |
Sensizlik Ormanında Sensizlik ormanındayım yine sensiz, Ağaçlar dökmüşler yapraklarını birer birer, Hepsi birer gazel uçuşuyor yerlerde, Savruluyorlar rüzgarın estiği yöne. Bülbüller güllere şarkı söylemiyor artık, Susmuş bülbüller,solan gülleri görünce. Çiçekler açmıyor artık,her taraf bozkır, Papatyalar saydırmıyor artık, Seviyor mu sevmiyor mu diye. Sensizlik ormanın da akşam oluyor, Gök yüzünün kızıl rengi yok artık, Zifiri karanlık oldu her yer, Korkuyorum, Üşüyorum. İçim titriyor, Çaresizim! bir umut ışığı bekliyorum. Sensizlik ormanın da sabah oluyor, Tan ağarırken çoook uzaklar da, Dalın da kalmış tek bir yaprak, Çok uzaklarda da olsa bir kuş sesi, Yeniden umut veriyor,yeniden bana. Sensizlik ormanın da günler geçmiyor, Gözüm o tek kalan yaprak ta. Dua lar ediyorum o da düşmesin diye, Kimbilir diyorum belki de bir sabah, Benim de gönlüm de bahar olacak. Ağaçlar yeşerecek,Bülbüller şarkı söyleyecek, Akşamlarları yaprakların arasından sıyrılan, Aşkımızın şahidi yıldız lar görünecek. Sensizlik ormanın da sensiz yaşanmıyor, Her günüm acı,her saatim hicranla dolu. Bir tek yaprağı beklemek umutsuzca, Düşecekse düşsün,bitsin artık bu çile Sensizlik ormanın da yaşam, yaşam değilki zaten........... |
"Hakîkat, bir taneydi, Câhiller çoğalttılar", Bulunmaz hazineydi, Üç beş pula sattılar. Derya görmemiş mâhî, Kendini sanır dâhî, Ne sahteydi, ne sâhî, Birbirine kattılar. Hangi cânibe baksan, Hırs, hasetlik ve kan, Biraz huzurdu kalan, Uçurumdan attılar. |
M u t lu l u k Masmavi denizlere bir gemi açılır Kabarır dalgalar baş döndürür Sonra demir atarsın bir limana Bekleyen bir çift göz anlatır (M) Hani o güneşli yolda yürürken Ağaç gölgeleri bizi korurken Ağacı kesip güneşe kavuşmak için Gittiğimiz yerin adını cevaplarken (M) Görürsün içten bir gülüş ardında Görürsün gülen gözlerin ortasında Görürsün sevda için yüreğin atışında Yokluğunda hayat durur görürsün (M) Bir çocuğa sevgidir gözlerinden öpmek Bir büyüğe saygıdır elinden öpmek Bazen bir dost elini tutmak Karşılıksız saygı ve sevgi alışverişidir (M) Yalnız gecelerin soğuk karanlığında Sabahı bekleyen suskunluğun ardında Ve kayan bir yıldıza baktığında Tutmak istersin hemen o anda (M) Uyumaktır güven veren bir omuzda Dokunmaktır şefkat dolu bir kola Ya da bir busedir yanakta Tatlı şirin bir dudaktan olan (M) Paylaşımdır değerini artıran Sevgidir temelini sağlamlaştıran Aşktır bitmeyen sonsuzlukta Bitmesin dileğini eksik etmediğimiz (M) Bazen arıyorum bir yağmur damlasında Bazen sevinçlerden kopan bir damlada Bazen sel olup akıyor o bir damla Sonra da yüzdürüyor o bir damla (M) |
Bebeğim Senin sevdan ile yanan bu yüreğim Senin aşkınla kavrulan bu canım Sensiz geçen her zamanım Bağlıyordu seni bana daha fazla bebeğim. Sensiz iken konacak dal arayan kuş Sensiz iken güneşin batışını izleyen deniz Sensiz iken kışın soğuğunda ısınan ve Sensiz iken ellerimi yüreğime koyup onu teselli etmek O kadar zor ki bebeğim. Tekrar doğar güneş diye Onu,dağın ufkunda beklemek Doğmasıyla beraber Senin yolunu gözlemek O kadar zor ki. Yigithan Akman |
| Saat: 14:53 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık