![]() |
Dipsiz Bir Sonbahar Ölüm kadar yalındı her şey Ve şiir kadar kafiyeli Ellerin kadar yarımdı aşkın Yarım ve kinayeli... Belki bundandır Dipsiz bir sonbahar oluşum Bundandır ürkekliğim, Çıkıp çıkıp kaybolmuşluğum... Hadi çıkar beni Sakladığın kuytulardan... Seni bekliyorum, Durma çağır beni Uyandır artık uykularımdan!.. |
Bir Sabah Benimle Uyan Bu sabah benimle uyan Denizin mavisine, Baharın yeşiline, Sıcağın sarısına uyanmak gibi, Bu sabah benimle uyan.. Kadife bir gül, Ama gülden daha sıcak tenin, Ve tenini ıslatmadan konan öpücüklerim.. Hava terletmeyecek kadar sıcak, Üşütmeyecek kadar ılık olsun.. Güneşin ışıkları gizlice vursun Bir tablodaki ışık gölge oyunu gibi Gölge oyunu gibi, Oyun gibi.. Bir sabah benimle uyan.. |
İSTEMEM KİMSE TUTMASIN ELLERİMİ istemem kimse tutmasın ellerimi bakmasın gözlerime ısıtmasın sözleri kalbimi ben soguk odamda dalarım geçmise seni düsünür ısınırım, hatıralar canlanıyor gözümde her gece hayallere dalar uyumaya çalısırım birde bakarım sabah olmus birde bakarım sen yoksun yanımda kollarım bombos neden yoksun neden yanımda degilsin bir türlü bunu kabullendiremedim yüregime… |
Korkularımdasın Beni sende ne korkutur biliyor musun? Bir gecenin karanlığı korkutur beni, Bir de geceyle özdeşleşen gözlerin. Bir deli rüzgar korkutur beni, Bir de savurganlığın doruğundaki sözlerin, Bir yaralı aslan korkutur beni, Bir de kızdı mı kor olan yüreğin. Sen anlaşılmaz, anlaşılamadığın kadar da aşılmazsın. Ocakta ateş gibisin, kor oldu mu yakan, Kırçiçeği gibisin, dağlar gibi kokan, Anladım sen bana; Ekmeğim, aşım, suyum, havamsın Sen, sen var ya sen; yoluna başkoyduğum vazgeçilmez davamsın... |
Yaprağın Ömrü Dağlardan esersin bir yel gibi, Savrulursun bir sonbaharda yaprak gibi, Dalından düşer uzak diyarlara uçarsın, Hasretinden tükendiğin cananın ordaymış gibi. Bilmezler yaprağın canı kalmıştır dalında, Anlamazlar yaprağın ömrü tükenmektedir, Sanırlar ki savrulmuş bir yaprak vuslata gitmekte, Görmezler ki can özünde, özü dalındadır. Artık vuslat yeşilin sararıp bittiğidir, Nefessiz kalınmış bir boşlukta son nefestir, Artık hasret sensizliğin ebedi olduğudur, Tükenmiş bir bedenin çürüyüp gittiği topraktır. |
Bir Sana Ağladı Bu Şehir Buz gibi bir yazgı bıraktın bana omuzuma ağır geldi. Dayanamadım dayandıramadım kendimi kara günlerle geçirdim hayatımı bir susuştu gidişin. Konuşamadım, konuşturamadım. Gölgenin masumiyeti süzülüyor. Bıraktığın bu kente bir sana ağladı bir sana yandı bu şehir gitmişsin yar bir sabah ansızın fark etmedim. her defasında aldandım sana. Bir kere olsun anlamadım gidişini. sen yokkende aynıydı herşey bir çay içişini özlüyor köprüler birde bakışını nehir nehir kankustu sensizlik bana bayram günlerinde buldum kaybettiğim seni yok olmuşsun yar içimi ters çeviremedim gülemedim yüzüne gamzelerimle güldürmedin beni o gül yüzüne bölünen her kuytunun içinde bir kıpırdanış hissediyorum mahallenin köşe başları kalmadı beklemekten seni korunu düşürdüğünden beri içime yaşamıyorum yaşatamıyorum hasretini kalbimin en derin ağrıları oluyorsun perişan ediyorsun Yosun tutan bu kenti kaldırımlar eriyor gözyaşlarımdan bak ben hala hazmedemiyorum yediremiyorum içime terkedişini hiç düşünmedin beni gittiğin an bölündüm sokaklara sevdalarımı peşkeş çektim en kalleş arzulara vurdum duygularımı aşkların tam ortasından bitmedin bitiremedim sen olmadan alıp başımı gidemedim gelsen diyorum bazen görmesem seni ama hissetsem bir sana ağladı bir sana yandı bu şehir çay içişini özlüyor köprüler birde bakışını nehir nehir kulelerin endamı vuruyor dalgalara ne heybetliymiş seni sevişim kahır mahallesinin sevda sokağında oturuyorum şimdi kimsesizlerin dert ortağı oldum bir sen yoksun, anlayamadım sebebini çoktan gitmişsin. |
Ay Işığı I Ben uzaklardan beklerdim, Sayarak günlerimi. Bu gece penceremden düşen ay ışığında, Birden yanıbaşımda buldum Bir ağaç gibi çiçeklenmiş Anladım almış yürümüş Sarmış bu sevda içimi II Gece yarısı elbiselerim, Ayakkabılarım üstüne Düşen ay ışığı, İnsan böyle mi olur Sevdaya tutuldu mu? Bütün eski kitapları okudum, Yaşlanmış güzellere sordum, Mutluluk bu mu? Ama bu sarışın Ötekine hiç benzemiyor. Ah, daha yeni yeni anladım O küçük elleri, gülen gözleriyle Beni bu kadar seviyor... Kalmadı başka korkum Düşünmeden eline bıraktım kendimi Bütün dostlarım söylüyor Bu sefer mutlaka tutuldum III O yanından döndüğüm, gece yarıları Güler, konuşurdum, kendi kendime Tutmasam, kucaklayabilirdim ağaçları. Kimbilir, gelen geçen, Görünce ne derdi halime Sizin de, seviştiğiniz, kardeşler Mevsim bahara rastlarsa Benim canım açılmak isterdi Mutlaka bir başkasına Öperdim evde ilk karşıma çıkanı. Uzakta, şimdi çok uzakta... O nar tanesinden taze Kuştüyünden hafif geceler Kalbim ümit içinde yüzer Dünyam yıkanır ay ışıklarıyla... Necati Cumalı |
Bir Şarkı Yazacağım Sana Bir şarkı yazacağım sana, İçinde sen olmayacaksın. Ardından sabahın aydınlığını Göğsümde saklayacağım. Olursan gönülde coşan ırmak ol Çağlaki sesini ben de duyayım İstersen şarkımda bemol diyez ol "Es" koyduğum yerlerde seni bulayım. Aşkıma ihanet ettiğin o gece Geriye adından kaldı tek hece Aşkları yargıya vermiş dediler Dilerim sen bana mahkum olursun. Uğruna yaktığım bu can tükendi Bilki artık taşımaz yüreğim seni Bestenin renkleri benden olunca Bu şarkılar da sana,hasret gidecek. |
İstanbul ve Sevgimiz Yine hasret var, içim bir hoştur, Sultan`lar hanıyken,sen yoksan boştur, Dar geldiyse sana,hayalin koştur, -----İstanbul`la beni gurbet kuşattın, -----Bu kent ile bana,özlem yaşattın... Bitecek mi bu ayrılık bir zaman, Beklemek yoruyor,kalmadı derman, Katıl da gel,bul yollarda bir kervan, -----İstanbul`la beni gurbet kuşattın, -----Bu kent ile bana,özlem yaşattın... Benim ve bu kentin,dumanlı başı, İmzamız var, şâhit toprağı taşı, Yağmurları,benim gözümün yaşı, -----İstanbul`la beni gurbet kuşattın, -----Bu kent ile bana,özlem yaşattın... Tarihi de sevgimizi aşmadı, Bir bir söndü, ışıkları haşmeti, Boğazlarda,dalga böyle taşmadı, -----İstanbul`la beni gurbet kuşattın, -----Bu kent ile bana,özlem yaşattın... |
Bir Şemsiyelik Yalnızlık Yalnızlığım; Bir şemsiye altına sığabilmek Birlikte yan yana yürüyüp, Yağmurda ıslanmamak Sevgi Dost paylaşımı olsa gerek Adı yalnızlıksa eğer.! |
| Saat: 17:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık