![]() |
Kar ve Çocuklar Dışarısı güzel Dışarısı beyaz Dışarısı masum kar Karda kartopu oynar çocuklar Gülüşler Bağrışlar Çığlıklar Nasıl da mutlu çocuklar Uzaklar ıssız Uzaklar kar Uzaklarda bir köy var Yirmibeşindeki öğretmen Yapayalnız ölürken Güzel miydi Beyaz mıydı Masum muydu kar bu kadar Çocuklar Çocuklar Dışarısı güzel beyaz masum kar Karda kartopu oynar çocuklar Hiç büyümeyin ne olur Kar altında üzülecek şeyler var Levent Ümit Temiz |
Sabaha Kadar Şu şairler sevgililerden beter; Nedir bu adamlardan çektiğim? Olur mu böyle, bütün bir geceyi Bir mısranın mahremiyetinde geçirmek? Dinle bakalım, işitebilir misin Türküsünü damların, bacaların Yahut da karıncaların buğday taşıdıklarını Yuvalarına? Beklemesem olmaz mı güneşin doğmasını Kullanılmış kafiyeleri yollamak içein, Kapıma gelecek çöpçülerle, Deniz kenarına? Şeytan diyor ki: “Aç pencereyi; Bağır, bağır, bağır; sabaha kadar.” Orhan Veli |
AŞk Bu Olmali Elİmden HİÇ Bİr Şey Gelmİyor Gİtmekten BaŞka Olmuyor Sevda Bu DeĞİl BaŞka İÇİm Tİtremİyor Sende AŞkin Bu Degİl Bende Ellerİn Öyle UlaŞilmaz DeĞİl SÖzlerİn Öyle Taze Sevgİn Sankİ Bende DeĞİl Yada Ben Sende İÇİmde Atmali Kalbİn Nefesİnle YaŞamali Bedenİm Sen Olmalisin Gecemde GÜndÜzÜmde Sen Olmalisin Her An Her Yerde GÖz YaŞi Akitmaliyim Arada Bİr AŞk İÇİn AŞkim İÇİn AĞlayayimkİ Sevdİm Canim Yandi Dİyeyİm Acitmali Hasretİn İÇİmİ Acitmalikİ Sensİz Edemeyeyİm Özlemeyİ Bİleyİm Bİleyİmkİ Özleneyİm AŞk Bu Olmali Her Ani Buram Buram Hasret Kokmali Sensİzlİk İÇİmİ Yakmali alıntı... |
Sabaha Kadar Şu airler sevgililerden beter; Nedir bu adamlardan çektiğim? Olur mu böyle, bütün bir geceyi Bir mısranın mahremiyetinde geçirmek? Dinle bakalım, işitebilir misin Türküsünü damların, bacaların Yahut da karıncaların buğday taşıdıklarını Yuvalarına? Beklemesem olmaz mı güneşin doğmasını Kullanılmış kafiyeleri yollamak içein, Kapıma gelecek çöpçülerle, Deniz kenarına? Şeytan diyor ki: “Aç pencereyi; Bağır, bağır, bağır; sabaha kadar.” Orhan Veli |
Sende Kalmış Bilmiyorum nerdeyim, ne haldeyim, ben kimim Ayrılırken kimliğim, adresim sende kalmış. Tebessümü yüzüme çok görüyor matemim Güldüğümü gösteren tek resim sende kalmış. Akların kaybolduğu, rengin ahenk bulduğu Toprağın kadehine ab-ı hayat dolduğu Bir gül için, bülbülün saçlarını yolduğu Aşkın harman olduğu o mevsim, sende kalmış. Nerede o çocuksu, o şımarık hallerim, Saçlarına hasreti tanımayan ellerim, Rengarenk rüyalarım, toz pembe hayallerim Tekmil neşem, sevincim, hevesim, sende kalmış. Ayıplama, kınama, kahveye gidiyorsam, Avunabilmek için bir tavla atıyorsam, Garson çay uzatırken ben aklımda diyorsam, Sende kalmış demektir, ladesim sende kalmış. Dostlar da muhabbeti kestiler, lüzum da yok. Zaten senden ziyade sohbetim, sözüm de yok. Sen dönmeden kimseye bakacak yüzüm de yok. Aynalarda kendimi göresim sende kalmış. Sende kalmış umudum, saadet çağım sende, Sende kalmış huzurum, tüten ocağım sende, Sende hayat kaynağım, duygu membağım sende, Can diyorum sana, can kafesim sende kalmış. Allah' ım düşmanımı düşürmesin bu zaafa, Sanki her noksanımı mecburum itirafa, Hangi şarkıya girsem, notalar do re mi fa Sol diyorum sana sol, la sesim sende kalmış. Gel Tanrı'ya borcunu teslim etsin bu yürek, Tez gel ki enkazımı kapatsın kazma kürek, Kelime-i Şehadet getirmem için gerek, Son diyorum sana, son nefesim sende kalmış. Cemal Safi |
Düşüme Düştün...Canın Acımadı Ya... Gitmeyi öğrettiler bana, kalmak nasıldır..? nasıldır bir göğüste endişesiz uyumak..? ne zaman düştün sol yanıma da, vuruldum sözlerimden benim yazım değilsin, korkarım kışım da tenimde çıldırmış bir dilek tutuşturur iliklerimi sen ateşsin saat 17.28 kimbilir, şimdi neredesin yoruldum korktuğum yangınlara yakalanmaktan suya düştü intihar, boğuldu son bakış kimi istesem uzaktır kıyı boyları vedalar alnıma işlenmiş, nakış nakış aşk! Sevdiğim ama dokunamadığım çiçek kulaç attığım dalgalara sıkıştı haykırışım gitmeyi öğrettiler bana, kalmak nasıldır..? nasıldır bir göğüste endişesiz uyumak..? yırttığım takvim yapraklarında ağlıyor çocukluğum söylesene, nasıldır dudaklarını bir dudakta uyutmak..? ne zaman girdin aklıma da, karıştım gecelerde benim sevdam değilsin, korkarım sevenim de yürekte şaha kalkmış bir arzu ıslatır dilimi sen havasın saat 22.16 kimbilir, şimdi hangi kuytudasın arındım ve çözüldüm geçmişin kirli nefesinden geceye düştü uyku, titredi acı soluk kimi çağırdıysam, kapalıdır seslerinin yolu üşümeler içimden akıyor, oluk oluk tutku! Bildiğim ama gösteremediğim resim akıttığım renklere takıldı gül yüzlü uçurtmam susmayı öğrettiler bana, konuşmak nasıldır..? nasıldır, bir sesin içinde bağdaş kurup dinlenmek..? yitirdiğim öpüşlerde yanıyor sevgilerim söylesene, nasıldır bir yüreğin içinde demlenmek..? ne zaman geldin yanıma da, dağıldı hüznüm kaçarım değilsin, korkarım tutanım da sen topraksın saat 22.39 kimbilir, şimdi hangi duygunun uykusundasın... Pelin Onay |
Vurgun Gözlerim uykuyla barıştı sanma! Sen gittin gideli dargın sayılır. Ben de bir zamanlar sevildim amma, Seninki düpedüz vurgun sayılır!.. Yalan mı söyledin göz göre göre? Ne zaman dolacak verdiğin süre? Gönülden gördüğüm takvime göre, Aldığım her nefes bir gün sayılır... Armağan ettiğin kutsal mendile Akarken içimi dağlayan çile, Manavgat denilen çağlayan bile, Benim gözyaşımdan durgun sayılır!.. Ne kadar zulmetsen ah etmem sana, Her iki cihanda gül kana kana... Seninle cehennem ödüldür bana, Sensiz cennet bile sürgün sayılır!.. Cemal Safi |
Umulmadık bir anda çıkıp bana gelseydin, Şu perişan halimi gözlerinle görseydin, Damlayan gözyaşımı yanağınla silseydin, Göklere yükselerek uçtuğumu sanırdım. O ipek saçlarına mor gülleri taksaydın, Şu an yanımda olup gözlerime baksaydın, Masamızın mumunu aşk oduyla yaksaydın, Canıma canlar katan gül yüzüne kanardım. İrfan Ünübol |
Sadece... Sadece Bir avuç tuz çaldık denizden Rüzgarınızdan bir nefes Bir ses aradık sadece İçinizden... Sadece Çocuklar ölmesin dedik Korkmasın gözlerinizden Topunuzdan uçağınızdan Bir hayat gizledik sadece Merminizden... Sadece Genç kızlar sevsin istedik Telli duvaklı olsunlar doğursunlar Sarıkız'dan ayrı tutun Balkız'ı Değişsin bu yazı Kaderimizden... Sadece Buğday başakları büyüsün Tarlalarında ülkemin Kaçağa gitmesin Mustafa Girmesin kuşluk vakti koynuna Ölümün... Sadece Yol kesmesin artık Kuşpalazı dizanteri verem Okulsuz doktorsuz komayın dedik Ana rahminde üşütmeyin canı Kırmayın dalını tomurcuk gülün... ............... Sadece Gözlerine bakmak istedim Yorgundum kadın Ter olup tenine akmak istedim... Kavgalardan çıktım Yenik yalnız yaralı Üstü karalı bir isim Duvarda aynı resim Bu oda bu şehir nefesim Bir kibrit yakımlık aşk -ki yakmak istedim... Sadece yaşamaktım Herkes gibi sıradan Basit firari sürgün Vurdular gövdemi Bir dağ yamacında Gölgemi sana Bırakmak istedim Sus şimdi Kırgın bakışlarını sakla Ve beni sana yasakla Yaşamak senin.. Ben o Eylül vakti Ülkem için Ağlamak istedim... Yusuf OBALI |
ÖRT ÜSTÜMÜ Ne zaman uzak dursam gulumsemene Yokluga duser ruhum Uzakliginin ucurumlarina Daha kac yalvaris dussun dudaklarimdan Gelmene dair kac arzu sagnagi dokulsun ruhumdan Ben sevincleri erteledim Sen gelmeyince Hersey yarim Gel de tamamlansin umutlu bekleyislerim Ort ustumu sevdanla Gecenin issizligina terketme beni Dilime dusurme hasret sarkilarini Bekleyislerimi cemresiz birakma Karanliga fisiltini savur Ruzgarlarima bereket dussun Dinginlessin ozlemlerimdeki volkanlar Odamin duvarlarina sinen bu huzursuzluk Ve bu yilgin bakis Ah biliyorsun sen Yastigimin kokuna hasretinden Dudaklarimin kurakligi bundan Bundan tanriya isyanim Gel de gunahlara salma sevdami Ort ustumu umutlarinla Cennet duslerine uzak dusurme inancimi Kendimi arayislarin avuntusundan kec kere cektim kendimi Kac kere tovbe ettim aramaya Kac kere sorulari bitirdim usumda Senken butun buluslarim Ve sendeyken butun cevaplarim Simdi `yeniden` demenin zamani degil Sende bulmusken butun anlamlarini zamanin Oyleyse gel de kalmasin ne gecmis ne de gelecek zamanlar Aramak oyle agir ki Uzaklasma benden Ort ustumu varliginla Kaybolmuslugun atesine dusurme beni Sen sevdalimken Ve ustelik kollarimdaki sevismelerin cicegiyken Yetmezken ne sana verdiklerim Ne de senden aldiklarim Yasamin anlamina senden tohumlar serperken Uzaklasma dusuncelerimden Anlamsizligin cehennemine dusurme beni.......... Gassan SATAR |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık