![]() |
Aşk; Koskocaman bir yalan Bazen, çöllere düşüren, bazen de dağları deldiren Kavuşmasız kuruyan ırmaklarda yüzdüren Aynada yaşlanan yüzünü seyreden Koskocaman bir yalan dünyada gülümseten Aşk; Koskocaman bir yalan Boran kuşunun gözündeki üç damla yaşı akıtan Dümeni olmayan bir geminin kaptanlığını yaptıran Elimdeki kadehin içine bir parça kan damlatan Ve o kadehte yüzmesini bilmeyeni yüzdüren Aşk; Koskocaman bir yalan Neden diye her sorulan soruya yanış cevap veren Resimdeki görüntünle hayallere daldıran Bir parça umut isteyen Aşk; ne sensiz olur ne de senle dedirten GÜRKAN KARANFİL |
Bir Sen Değişmedin Şu Yüreğimde Yıllar gelip geçti zaman değişti Bir sen değişmedin şu yüreğimde Dağlara kar düştü duman değişti Bir sen değişmedin sevdiğim bende Ovalar nehirler düzler değişti Baharlar rüzgarlar güzler değişti İnsanlar nesiller yüzler değişti Bir sen değişmedin şu yüreğimde Sen hala içimde incecik sancı Biricik sevdiğim başımın tacı Sevenler eskidi herkes yabancı Bir sen eskimedin şu yüreğimde Mevsimler takvimler yıllar eskidi Resimler kavimler kullar eskidi Gelenler gidenler yollar eskidi Bir sen eskimedin sevdiğim bende Şaşsada yollarım kesilsede hız Gözlerin gönlümde sönmeyen yıldız Hala yavuklumsun o nazenin kız Bir sen değişmedin şu yüreğimde Kurallar töreler bazlar değişti Sevdalar sevgiler hazlar değişti Kadınlar gelinler kızlar değişti Bir sen değişmedin şu yeryüzünde Eserken başımda kavak yelleri Bağlanmıştı gönlüm öyle serseri Sen hala sevecen nazlı cilveli Hiç mi değişmedin sevdiğim bende Bakışlar işmarlar gözler değişti Şarkılar duygular sözler değişti Saçlara ak düştü yüzler değişti Bir sen değişmedin sevdiğim bende Şehirler sokaklar evler değişti Bahçeler tarlalar köyler değişti Ağalar köleler beyler değişti Bir sen değişmedin şu yeryüzünde Can Nuri’yim yıllar ne çabuk geçti Avurtlarım çöktü şeklim değişti Doldu vadem ölüm çağım erışti Bir sen değişmedin durursun öyle |
Abı hayat Koşarak gel... Bin yıl öteden... Kimliğim olsun terksinde kaygılarının... Birbirimize bakalım... Aynamsı bir telaşla... Yan yana duralım. Ben ve ben... Boşluğa bakalım... Ki adı hayattır. Sana neler göstereyim... Acemisin... Varda yoğu görmek, abı hayattır... |
Bir Sen Oluyorsun Bir sen oluyorsun, bir yok oluyorsun Rüyalarımda gezinen güzel peri.. Ya çık gel rüyadan ötesine, Ya da uyandığımda kendine mahkum etme beni.. Bir sen oluyorsun, bir yok oluyorsun İçimi dolduruyorsun ürkek zamanlarımda Kaplıyorsun bütün vucüdumu Sonra boşalıyorsun yavaşça su misali.. Bir sen oluyorsun, bir yok oluyorsun Peşinden koşuyorum, sürüklüyorsun beni uçuruma Sen atlıyorsun, ben de atlıyorum peşinden Birden uyanıyorum ve bulamıyorum yanımda seni.. Bir sen oluyorsun, bir yok oluyorsun Yaşamış gibi oluyorum varlığını, Nefes misali çekiyorum içime kokunu, Gül gibi kokuyor sonra kayboluyor kokun bile.. Bir sen oluyorsun, bir yok oluyorsun Yoksun ama tarif edilemez bir gerçeksin Açıklanamaz oluyorsun, açıklanamıyorsun da.. Sensizlikte yutuyorum sözcükleri çoğu zaman.. Bir sen oluyorsun, bir yok oluyorsun İşte bu şiirimde de yaklaşıyorum sana Ne kadar kaçsan da böyle sessizce Sen bir adım atarsan ben üç atıyorum arkandan.. Bir sen oluyorsun, bir yok oluyorsun İçim burkuluyor her rüyada terk edişinde beni Her uyanışımda kabusum oluyorsun farkında olmadan Geride yıkılmış bir yürek bırakıyorsun habersizce.. Bir sen oluyorsun, bir yok oluyorsun Bir şarkı oluyorsun, mırıldanıyorum sözcüklerini Tekrarlıyorum seni nakaratlarda Ve yine sönüyorsun gazı bitmiş lamba gibi.. Bir sen oluyorsun, bir yok oluyorsun Bitmek bilmeyen bir hasretsin Hasretini dindirmek için şiirler bile yazıyorum Ama sen bu haykırışlarımı duymuyorsun bile.. Bir sen oluyorsun, bir yok oluyorsun Ben uyanırsam eğer, sen kal rüyamda Sakın bir yere ayrılma, durdur bu filmi Ve ben gelince tekrar başlayalım kaldığımız yerden.. Bir sen oluyorsun, bir yok oluyorsun Bir şiir olup mısralarımda dolaşıyorsun Son hecelere kadar geliyorsun Ve işte bak burada da bitiyorsun.. |
Aç perdelerini gökyüzüme Efsunlu saatlerde sıcaklığı vardı ellerinin, Ben seni seçtim sevgilim, Matemi olmayan bir bedenden, Aşkına aşkımı katarak geçtim, Gördüm ellerinde hüzün, Bir tutam sevda ile gülen yüzün vardı, Çocukluğun vardı,çocukluğum gibi, O masumluğun bana hep yüreğini anlatırdı, Ve ben özledim seni durmadan sevgilim, Yokluğuna yağan her yağmurda kendimi, Aşkına karışan sensizlik bildim, Durduğum yerde ıslanıyor şimdi gözlerim, Ben seni seçtim sevgilim,ki sen, Hasret çeken gecelerimde yüreğime bir büyüsün, Aç perdelerini aşk'ın,kaldır gökyüzünü, Seni sevdiğimi koskoca bir şehir görsün, Ve duy ama inanma, Ne dostunu dost,ne düşmanını düşman bilir bu dünya, Aşkla başlar hayat,aşkla biter her düşen gibi sevdaya, Ben seni sevdim sevgilim,seni seçtim, Ve yazacak aşkı olmayan bir şair gibi değil, Yüreğim bilerek başladım şiirlerce seni anlatmaya, Suskunluğu tanımazsın sen benim bildiğim,bu yüzden, Sen kalacaksın hayatım boyunca değer verdiğim..... |
Bir Sen Varsın Dalar gider gözlerim uzaklara.. Dalgalar yalar ayaklarımı. Rüzgarsa yanaklarımı Damlayan, bir damla kan mı, Yoksa okyanus mu gözlerinden? Bu denizler, bu rüzgar, Bana seni getirirler.. "Dur" diyemeden, Alıp götürürler. Gönlümdesin, ruhumdasın Bendesin ama yoksun. Karanlıkta bir ışıksın, Küçücük bir ışık... Aydınlatmak istiyorsun Biliyorum, Ama çok uzaktasın çook.. |
Acaba Bin kez öptüm yine İstanbul'u bugün Yağmur mu yoksa ben mi ağlıyorum Yalnız bütün şehirden özür dile Bir gün gelirsen buralara Sayende İstanbul sırılsıklam... Herhangibir akşamüstü Sensizlik yine beni yakaladı suçüstü Şu an baktığım denizden Ne vardı sevdalarım bir bir çıksa İçimdeki karanlığı alsa Kızıl saçların omuzlarımda dolaşsa Birdaha ağlarmıyım acaba? |
Bir sen varsın rüyalarda Burcu burcu akşamlarda Sessiz akan damlalarda Işıldayan yıldızlarda Hep sen varsın şarkılarda Ilık esen rüzgarlarda Dallarda öten kuşlarda Uyanan bütün doğada Hep sen varsın anılarda Sevgimin sıcaklığında Hasretin kuraklığında Saklarım hep yüreğimde Bir sen varsın rüyalarda... |
Acele Aşk Daha dün gördüm seni düşümde, aşık oldum. Uyandım, yoktun. Uyumak istedim tekrar, Olmadı. Hepsi bu kadarmış demek. Eh, mutluluklar dilerim sana, düşümde gördüğüm, gördüğümü sandığım, seni sandığım sana… |
Acele Aşk Daha dün gördüm seni düşümde, aşık oldum. Uyandım, yoktun. Uyumak istedim tekrar, Olmadı. Hepsi bu kadarmış demek. Eh, mutluluklar dilerim sana, düşümde gördüğüm, gördüğümü sandığım, seni sandığım sana… |
| Saat: 14:53 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık