![]() |
Kül Nerde Çürür Düş Kimde Sevgilim çölün kalbinde okyanus çiçeği bungun ey göğsümde is ülkelerini konuşlayan bulutlar kirli yüküm kırılgan nisanın hırçın çocukluğu tutunsam naçar sandıklar incilerinizi düşürmeseniz demlerin kızıl kanatlarını uçurumla bölüşür bahar suyun gizil serüvenini düşünür kış mecbur arşla bozar tehennüm kuşkulu görünümünü sonsuz akşam kanatsız berceste bilmez sevgilim düş nerde büyür kül hangi iklimde yağmurun gamze tutkusunu nar tende çürür ey göğsüme sis güllerini koşumlayan bulutlar yengi gördüm iri bakışlı nisanın mahzun çoşkusunu bataklık yıldızına bungun sır körebe sevgilim - derindi lal ırmaklar yalpaladığım sesler kekeme- kum saatlerine dizdiğim ayarsız sağanaklar kederdi aldatıldığım cümle masumiyet devrildiğim şunca huşu Kızılca kıyametiydi çöl kalbinde dilsiz alçalan nilüferin mağmalar vakitsiz örttüğünde huzuru bilir sevgilim düş nerde büyür kül çürür hangi iklimde Nursel Türkemiş |
Kalemim Sen ve Ben Dislerim demir parmaklik, Dilimse suçsuz bir mahkum. Düsünce suçundan yargilanan bir zavalli gibi, Duygularimi anlatamadim. Iste bu yüzden yaziyorum bos sayfalara, Yaziyor yirtiyor ve atiyorum... Seninle yürüdügüm yollara. Belki bulup okursun diye, Okuyup ta geri dönersin diye, Durmadan yaziyor yirtiyor ve atiyorum... Seninle yürüdügüm yollara. Hani ölmemis bir insani gömersin ya ! Iste onun gibi gömüyorum. Yosun tutmus anilarimi, Karbeyaz sayfalara. Kalemimin her temasinda, Bir kazma daha vuruluyordu topraga. Kendim için kazamadigim mezari, Kalemim kaziyordu karbeyaz sayfalara... Abdullah Yildiz |
Özledim seni çok özledim arar dedim aramadın özledim seni çok özledim aşk bu dedim çok sevdim aşık oldum çok özledim isyan ettim gelir dedim gelmedin yanlız kaldım aşk dilendim görmedin inan bana çok özledim Ömer Seydi Ekinci |
Ben seni severken Sen yanımda yoktun ki! Ben seni özlerken Sen bilmiyordun ki! Ben seni sensiz sevdim... Sen yokken bakışların vardı Beynime kazınmış Nereye baksam oradaydılar, Ben seni sensiz sevdim.. Göremesem de, rüyamdaydın, Sevmesen de, kalbimin derinliklerindeydin Ve kimse seni oradan çıkaramayacak. Sen bile! Ben seni sensiz sevdim... Sen olmasan da, hayalin vardı, Sen olmasan da, şarkılar vardı; Seni hatırlatan... Sen olmasan da, her dakika aklımdaydın. Ben seni sensiz sevdim... Sen olmasan da,yıldızlar vardı, Sen olmasan da,bulutlar vardı, Sen olmasan da,günbatımları vardı, Sen olmasan da,denizler vardı... Ben seni sensiz sevdim... Aslında sen hep vardın, Aynı şehirde,aynı sokakta, “Ben sevdanın oturduğu sokakta oturuyorum”ama; Ben seni sensiz sevdim... Ne olurdu sende beni sevseydin? Ne olurdu bu kadar gözyaşı dökmeseydim? Ama inanıyorum ki sen uyandıracaksın beni, Hani kıyamet koptuğunda... Ben seni sensiz sevdim... Neden sevdim bilmiyorum ama çok sevdim!!! 07-10-2000 M.Ahsen SAKAREİSOĞLU |
BİTTİ O SEVDA BİTTİ O SEVDA ,KESİLDİ ÇIĞLIKLARI MARTILARIN SU GİBİ BİTTİ,SUYA KARŞIT GİBİ BİTTİ. İTTİ KIYIYI ADINA DENİZ DEDİĞİMİZ ŞEY, UNUTTUK İKİMİZ DE HER TÜRLÜ YETİNMEZLİĞİ. KAYBETTİ KUMARDA GÖZLERİM, KAYBETTİ KUMARDA GÖZLERİ... BİR KORKU RÜZGARLANDI GÖĞÜS BOŞLUĞUMUZDA SANKİ, UZAKLAŞTI AĞAÇLAR BİRBİRLERİNDEN, YAKINLAŞTI AĞAÇLAR BİRBİRLERİNE, YANİ HER SOLUK ALIP VERİŞİMİZDE BİZİM, BİR MEKİK GİBİ KALBİN, BİR MEKİK GİBİ KALBİM, İŞLEYİP DURDU BU YİTİKLİĞİ YENİDEN. NE KALDI? FARKINDA MISIN BİLMEM, GÜNDÜZLER, GÜNDÜZLER BİRAZ AZALDI.. EDİP CANSEVER |
beni leylâk kokularına nişanladığın gün kimi haberci çıkarsam ömrüne bir sayfa daha açılıyor ağıtlara tılsımını yitirmiş ikindi uykuların düşlerin kayısı kokmuyor mevsim camlarda buz deseni kargalar da umuda ötmüyor artık bir baş soğanız koca iki halk niyetine kavgalıyız erkekliğin gözlerimizi acıtan bu sızı yüreğine dökülüyor hâlâ annelerin kar yağıyor bir yerlere kuşlar yolculuğa pusu dalların arasında pinekleyen akşam rüzgarı incitiyor gözlerinden dağların lale kokma zamanı bütün söylentiler sokağında vuruluyor unutkanlığından kanıyor güneş buzlarını aşka son kez kırıyor umudun belleğinden uyanan pınar beni leylâk kokularına nişanladığın gün vay be deyip coşkuların omzundan bakarım şimdi yalın ayak bir işsiz ordusuyum cenaze törenlerine onur satan halkım kuşlar benden yana bilirim gözlerin kaldırımlara afiş tutunduğum tek imza yosunların hayata vurgunluğu olsun Vahdettin YILMAZ |
Bana biraz hüzün ver usta, sek olsun! bana biraz huzur, bir duble de rakı getir usta bir de değiştir şu plağı canım bugün içli şarkılar dinlemek istiyor hani şu damar dediklerinden ortaya da birkaç meze koy, kafi... hiç yiyesim yok aslında masa zengin görünsün... ağlarsam eğer sakın endişe etme bir sevdiğim vardır, ondandır.. çok tanık olmuşsundur böyle şeylere elbet ben de olmuştum bir vakitler teselli ettiğim bile oldu anlamak için yaşamak gerekiyormuş teselliye ihtiyacım yok, sakın deneme sen bardağı boş bırakma yeter bu gece sarhoş olasım var, bu gece içesim var be usta..! sakın ha, o resme dokunma! o adam işte hala sevdiğim onsuz rakı içememde bilir misin, resimde gördüğünden daha güzeldir biz ne rakılar içtik onunla, bana mısın demedi soframızı görsen sen de kıskanırdın elbet ama sofra değildi önemli olan sohbet be usta, sohbet..! bizi hep o sohbetler sarhoş ederdi, sen bilmezsin.. içim yanıyor usta içim hala bilmem neden gittiğini oysa kimsenin sevmediği kadar sevmiştim onu ve kimsenin beklemediği kadar, bekliyorum onu.... gelmeyecek biliyorum bunu bilmek daha da acı pardon, gurur mu dedin..? yok be abicim, o ben de kalmadı başkasından sor istersen bende olan her şeyi ona vermiştim, bir daha geri gelmedi ya, sen beni dinlerken ihmal ediyorsun doldursana be usta, koysana rakı... hesaplar peşin, sakın endişe etme içip içip de naralar atan, ortalığı dağıtan tiplerden değilim ben alt tarafı biraz sendelerim ama düşmem.. ha, bir de şarkılar mırıldanırım şarkıların içinde çağıl çağıl akarım istersen kapat şu pilağı, ben senin sevdiğin namelerde de dolaşırım... yanlış görmedin ağlıyorum işte sorun yok, rahat ol... ağlayabilmek her yiğidin harcı değil hem sen bilir misin, asildir gözyaşları, hiç yere düşmedikleri için benimkiler de asil, sevdiğim adamın gönlüne bile düşmediği için.. bakıyorum, seni de efkar bastı eeee, gönül kadınıyım ben ukalaca bir itiraf gibi gelmesin sana konuşurken ve severken, yüreğimi koyarım ortaya cebimdeki bozukluk sevişmelerin hepsini koyarım, bütünlensin diye... o bunları görmek istemedi isteseydi kendimi de verirdim ona nedense hepsi birden, fazla geldi... yapma be usta bu şarkı söylenir mi şimdi...? “beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın” eh yani, tam da damarıma bastın ben şimdi sitem etmez miyim aşka..? bu şarkı için dibini görürüm bardağın ama, bana daha fazla efkar yapma..! vakit doldu biz biliriz nerde durmamız gerektiğini demek sen de farkettin gözüm hep telefondaydı, doğru ama çalmadı üzülme, çalmaz.. süs eşyası olarak kullanıyorum zaten artık onu bir hatırlayanım bile yok gördüğün gibi eğer o arasaydı, dudaklarım kilitlenirdi belki de hiç konuşamazdım... yok be usta, hesaba niye itiraz edeyim zaten şarkılarda ve sohbette indirim yapmışsın senden daha başka ne isteyeyim..? gönlünü ferah tut, evin yolunu bulurum elbet tamam anlaştık bir gün yanlışla dönerse bana, beraber geliriz... seni unutur muyum hiç beni dinleyen kaç kişi var ki çevremde yine gel demen hoşuma gitti, şımarttın gönlümü gelirim elbet, hiç kafanı yorma.. sen sadece şarkılara iyi bak rakıyı soğuk tut gönlünü ferah... kendine iyi bak kafi usta dedik bağrımıza bastık aşk bizi terketse bile, sohbetimiz baki.. Pelin Onay |
Hayat Gül Kokulu Bir Sağanak Yine Gözlerimin önünde ıslak dağların kabaran yalnızlığı Ne varsa uçurumlar eşiğinde Hüzünlerle yalpalayan ne varsa Gözlerimin önünde Ve hayat gül kokulu bir sağanak yine Birşeyler anlatmak istiyor hayat Ve alıp götürmek bir şeyleri kurt sofralarına Gün batıyor gün batıyor bukağısı paslı bir sevinç oluyor yalnızlığım Unutuyorum sevgilim suretini Durgunluğun "niçin"di unutuyorum Gün batıyor ürkek yıldızlar dolanıyor yalnızlığıma Umurumda değil ne yağmur ne ayaz Ne de ker*** kokusu havada Unutuyorum/sabaha/kadar/ gün batıyor Sonra bir akasyayı okşuyor gözlerim Geciken sabahlara koşuyor kuşlar Gözlerimin önünde Ve hayat gül kokulu bir sağanak yine Yılmaz Odabaşı |
kağıt gemi yelkenleri şile bezi güvertesi gazeteden bir küçük gemiyim sadece ki; senin serin sularında yüzmek için bekliyorum her gece.......... esra gök |
Neden Sevdim seni ? Çünkü kendi yaşam yolculuğun içinNe varsa gönlünce değerli olanGökkuşağı gibi saydam ve yalınYüreğini yüreğinle bana yansıttın.Çünkü yolu senin yoluna karşıtNice ayrı dünyaların insanlarınıAnladın yıllardır sevecenlikleHepsine de dost elini uzattınÇünkü umutları da hüzünleri deNe güzeldi seninle başbaşa yudumlamakYaramaz çocuklar gibi kıvancımı daAcılarımı da sevgiyle paylaştınÇünkü seviyorsun sen öz varlığınıTüm ruhunla önemsiyorsun kendiniHer uzatışında sevgiyle elleriniKalplerimizin sıcaklığına alıştınÇünkü doğal akışında yaşamınBarış adına dirlik düzenlik içindeÖzenle, sevginle, yüce gönlünceYeni dünyalar yaratmaya çalıştınÇünkü sen insanca onurunla varsınGözyaşımı sildin saf duygularınlaSevda türküleri gibi rengarenk Açtın bana, benliğime karıştınİşte ben bütün bunlar için sevdim seniÖlünceye kadar da seveceğim seni..... Cansever Eyüboğlu |
| Saat: 22:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık