![]() |
Güller Yürekte Yandı Gülleri tutuşturdum bülbülüm yandı Üstüme gelme kahır, sevdası şandı Laleler açtı, dağlar bayram bayram Lav patlattım kalbimde onunla her an Engelleri ben koymadım eşik önüne Rahatının lambası sönmesin gülüm Yabanın hükmüne hükümsüz kaldım Üstündür hasret, zamanı geçer mi sandın Rüya gibi geldi aşk, ayrılık narına yandım Elem ağlatmasın seni, acıtsa da beni Kinim kendime, kıramam asla seni Tuttuğum dilekler bir gün ulaşırsa sana Ettiklerini düşünüp üzülmeyesin gülüm Yangın bitti,kalp fanusum kırık, yırt resmimi Alevli yalanları ben sevdirtmedim seni Nasıldı sevdan, bozdun aşk yeminini Deme sakın “unut”, ağlattığın her günü Istırabın mezar bana, sen bahtiyar ol gülüm. Mehmet Yaşar AYAN |
Unutulmaz anları vardır hayatın Islak kirpiklere takıp kalan Zamana meydan okuyan Biz de öylesine yaşadık seninle Öylesine sevdik Hatırla aşkım... Kahır dolu rüzgarlar esiyor içimde Yıkılıp kalıyorum bu sağır akşamlarda Beni sensizliğe nikahladılar Yenildim duygularıma Yenildim gururuma ağlayamadım Şimdi sanadır bu ağlayışım Hatırla aşkım.. Gözümde dağlar gibi büyüyor hasretin Gelip gelip özlemin doluyor içime Yokluğunda şair kesildi gönlüm Artık hep hüzzamdan çalıyor şarkılarım Sen de nasıl sever nasıl söylerdin Hatırla aşkım.. Oysa nelere katlandı bu gönül Ne acılara halay çekti bu yürek Ne ihanetlere gülüp geçti bu gözler Bir yokluğuna alışamadım Bir de sensiz bu akşamlara Unutamam demiştin giderken bana Ben de unutamadım Bu bizim son yeminimizdi Hatırla aşkım.. Biliyorum şimdi saçlarını yaban eller okşuyor Gözlerine başka gözler gülüyor Gözlerin ki gördüğüm gözlerin en güzeliydi Varsın adı hasret olsun artık bu sevdanın Varsın sonu ayrılık olsun bu romanın Bitmedi bitmeyecek bu şarkım Nerede olursan ol Kiminle olursan ol Hatırla aşkım.. Hatırla Yanındayken bile özlerdim seni Şimdi içimde bir başka yangın Şimdi gözlerimde en ıslak bakışın Ölmek kaderde var biliyorum Her şeyin sonu yakın Ama sen de bil ki Yağmurlarca sevdim seni Yağmurlarca sana yandım Hatırla derya gözlüm Hatırla Aşkım.. Ahmet Selcuk İlkan |
Mimli Gözler Kaşların fırtına, kirpiklerin ok iğneli sözlerin sanki keskin bir kılıç daha dün bin Watt ferinde ay bırakmıştın gözlerime tek istediğim mutlu ve huzurlu dünyamda güzellik görmekti oysa şimdi, sonu çıkmaza giden yolda karardı tüm güneşlerim yaşadığım mesut günden eser kalmadı gönlümde İlk kez düştüğüm yerde tutkularımı yakan pembe yalanlardan anladım ki aşktan hediye acı izler kalırmış geriye Mehmet Yaşar AYAN |
Bu Gece Ağlayacağım... Birazdan akşam olacak bitanem Yalnızlık aç kurtlar misali Üstüme çullanacak. Ben çaresizlik içinde Sana teslim olacağım Kör sağır gecelere tutsak Sana mahkum yaşayacağım Özlemin devleşecek içimde Yüreğim titreyecek Ellerim soğuyacak sensizlikten Dudaklarımdan, şarkımız dökülecek Yarım yamalak, bir kez daha Seni sensiz yaşayacağım... Bu gece ağlayacağım sevgilim Hangi saatte bilinmez Kendimi bir kenara çekip sorgulayacağım. Ne yapmak istiyorsun, böyle nereye gidiyorsun deyip, Biraz da çatacağım. Hatırladıkça seni Sevdan kokacak evimin her yanı. Sensizliğin çaresizliği çökecek Kan gibi yüreğime Kahredecek yokluğun beni milyon kere... Bu gece ağlayacağım sevgilim Sen de benimle ağlayacaksın Uzaklarda bir yerlerde Biliyorum, biliyorum ki Yüreğin yüreğime değecek. Aynaya baktığımda Hep ben yerine sen olacaksın. Adını bile bilmediğim bu duygular için Sen de, sen de benimle ağlayacaksın... Nuri CAN |
Gelmeyeceksen Boşuna Bekletme Beni Sabahları tükettim kapı önünde bekledim seniDuvarlarda yer kalmadı tepeşirler bitirdimBu günde geçti böyle ümidimi yitirdimGelmeyeceksen söylede boşuna bekletme beni...Ah ne zor şeymiş umutsuzca beklemek seniDertlerime boncuk boncuk eklemek seniBu sabahta her zamanki yerimde beklemekteyimGelmeyeceksen söylede boşuna bekletme beni...(Küller Ateşe Dönecek Birgün) Emre Vehbi Alkan |
SANA GELİYORUM I. Benim sabah keyfim yeni açmış bir gülü insanların gülücüklerine yerleştirmektir. II. Sana karlı bir günde geleyim saçımın beyazlığı ve paltomun ıslaklığıyla üşüyen dudaklarımı ısıt, tenimi kurula uzun bir şarkıda susalım farkında olmadan sobanın çıtırtılarına dalalım sana küçük törenlerimizde şarkı söyleyeyim içki içelim güneşle başbaşa saçlarına dokunan tarağın hışırtısını dinleyeyim gözlerinin titreşimini yansıtsın aynalar bir gece şelalesi gibi damarlarıma akıp yankılan yüreğimde. III. Sana yağmurlu bir günde geleyim parkta ıslanalım birlikte gürültüller toprağın kokusunda erisin kentin görüntüsü değişirken bulutlarla duraksamadan parlayan gözlerin ve ıslaklığınla sar beni en koyu kızıllığında dudaklarının kıralım demir parmaklı pencereleri önlerine ortanca saksıları yerleştirelim ağız dolusu sobe diyelim dudaklarımıza. IV. Sana güneşli bir günde geleyim ışıklı yollara halılar serelim birlikte aşkınlığa yükselelim, okyanus sularının ortasında altın kumsallarıyla mücevher gibi parlayan adada, ben hep iskeleye demir atmış beyaz bir yelkenlinin düşünü gördüm tuzlu dudaklarını yakmak için sana kendi yaptığım güneşleri getireyim. A. KADİR BİLGİN |
Gece Tiryakileri Ne kötü aşıksın..diyor sevgilim; koyaklarda uyudum ısındım çobanateşleriyle hala yok suretin bir esrimeydi gülümsemen belleğimde uğultusu gecelerin Cemal Sayan |
Ben Mi? Evet... Ben mi?evet... Bir gun cikip gidecegim kapilari,evleri,dergileri,huzunler birakarak... Bir cicek merhaba diyecek... Hos geldin diyecek dag... Orman gulumseyecek... Animsayislarin,bekleyislerin,umitlerin yada umitsizliklerin Hirslarin,yarislarin,tasalarin kalktigi yerde Tam anlatinin kaldigi yerde baslayacak siir... Hic kimseye seslenmeyen,kendi kendine yeten sadece... Kendi mantigi;kendi guzelligi icinde tutarli... Ama halkin yasantisi girecektir oraya,cunku yasayan buyuk Bir seydir halk... Deniz ve ufuk girecek,karinca yuvalari,gokyuzu,kozalaklar Ve kopuk ve art`k hasetsiz bir ask... Yani sevismak denizle,kosulsuz,onyargisiz,hesapsiz... Yani uzanmak ve dusunmek binlerce yil.. Dogan,olen ve yasayan seyleri... Dogumu,olumu ve yasamayi Yani dingin ve buyuk olan herseyi anlatmak... Ben mi?evet .cikip gidecegim bir gun... Tasasiz,gozyassiz,geride birsey birakmadan ve birsey beklemeden İlerde... Sadece yagmur sularindan piril piril bir yurek Artik kendi kendinin anlami ve nedeni olan bir yurekle... Ataol Behramoğlu |
şurada burada sıkılmış limon kesikleri paslanmaya bırakılmış demir çubuklar tertemiz kaynaklara atıksu tarifesi taze sürgünlerin ince boyunlarında ağır kementler henüz sıcaklığı soğumamış körpe cesetler karanlıklar ortasında bir ışık adası gibi talancıların gözünden nasılsa kaçmış çimenler birkaç tomurcuk üç-beş yeşil yaprak ıslak bir kağıt gibi yırtıp atmış kentin dokusunu acımasız kasırgalar arıtmıyor sabun çıkartmıyor sular giysilerden yalnızlığın kokusunu aşk mevsimi değil miydi bahar elele tutuşmaktan korkan ürkek ceylanlar hani nerede eşlerine kur yapan kumrular kuş cıvıltılarına hasret kulaklar denizler denli derin içezikliği geleceksen sekizinci günde gel sevgilim burada haftanın yedi gününde de aşka geçit vermiyor yağmurlar yalnızca bir ad yaraşabilir bu mevsime: “acı bahar” Mustafa Yıldız |
Ben Sana Mecburum Ben sana mecburum bilemezsin Adini mih gibi aklimda tutuyorum Buyudukce buyuyor gozlerin Ben sana mecburum bilemezsin Icimi seninle isitiyorum Agaclar sonbahara hazirlaniyor Bu sehir o eski Istanbul mudur? Karanlikta bulutlar parcalaniyor Sokak lambalari birden yaniyor Kaldirimlarda yagmur kokusu Ben sana mecburum sen yoksun Sevmek kimi zaman rezilce korkuludur Insan bir aksam ustu ansizin yorulur Tutsak ustura agzinda yasamaktan Kimi zaman ellerini kirar tutkusu Birkac hayat cikarir yasamasindan Hangi kapiyi calsa kimi zaman Arkasinda yalnizligin hinzir ugultusu Fatihte yoksul bir gramafon caliyor Eski zamanlardan bir Cuma caliyor Durup kose basinda deliksiz dinlesem Sana kullanilmamis bir gok getirsem Haftalar ellerimde ufalaniyor Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem Ben sana mecburum sen yoksun Belki Haziranda mavi benekli cocuksun Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor Bir silep siziyor issiz gozlerinden Belki Yesilkoy'de ucaga biniyorsun Butun islanmissin tuylerin urperiyor Belki korsun kirilmissin telas icindesin Kotu ruzgar saclarini goturuyor Ne vakit bir yasamak dusunsem Bu kurtlar sofrasinda belki zor Ayipsiz fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yasamak dusunsem Sus deyip adinla basliyorum Icim sira kimildiyor gizli denizlerin Hayir baska turlu olmayacak Ben sana mecburum bilemezsin.. Attila Ilhan |
| Saat: 22:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık