![]() |
Bir Şiir Yazdım Bir şiir yazdım, ışığında ayın, Mısralarına gül kokusu sürdüm, Şaha kalktı aşk, yelelerinde tayın, Kendimi bir başka dünyada gördüm. Bize ayrı dünya kurunca sisler, Şiir aşka doydu, aşkta şiire, Nisan yağmurunda yıkandı hisler. Rüzgâr ilhamını sundu şaire. Bir şiir yazdım ışığında ayın, Kafiyeyi buldu esen ılık yel, İster hayal, ister bir rüya sayın, Gerçek şu; şiir de , sevmek de güzel... |
YOLCU GUNLER GEÇTI ARTIK ,ZAMAN GECE YARISI</SPAN></EM></STRONG> ÖMÜR BİTTİ YIL 65 OLMUŞ. VAPUR KALKMAKTA SESSİZCE İSKELEDEN BİNİYOR YOLCU,İTİRAZSIZ AHESTE AHESTE GÖRÜNDÜ ,ROTASI BELLİ VAPURUN GİDECEK BEKLENDİĞİ YERE. BİLET TOPLANIYOR,SORGU BAŞLIYOR ŞAŞIRDI BİLETSİZ YOLSUZ YOLCU KURTULUŞU YOK ,ATILDI DENİZE TEK KALDI ORADA,BOGULDU VE.... USULCA KAYBOLDU DERİN DALGALARDA. GÜL |
Bir Şiirdir Seni Yaşamak Bir şiirdir seni yaşamak Hecelerinde dolaşmak ürkek ve derinden Sevmek seni en güzel yerinden O çiçek kokulu yüreğinden Bir şiirdir seni yaşamak Mısralarınla yatıp kalkmak Hiç uyumamak gezinmek geceler boyunca En derin anlamlarının en ücrâ köşelerinde Bir şiirdir seni yaşamak Beyit beyit okumak, inceden inceye Kavramak seni iyice Bir beyitinden bin, bin beyitinden Tek bir mânâ çıkarmak bilgece Dolu dolu yaşamak seni şiircesine Şiirce seni yaşamak sevdâlı bir şiircesine |
Habersiz Öylesine önemli bir sırsın ki, yalnızca gölgemin bildiği. Öylesine derinlerdesin ki, Yalnızca gönlümün yetişebildiği. Öylesine önemli bir bilmecesin ki, adını bile anmadığım. Öylesine özelsin ki, Yalnızca rüyalarımda sakladığım. Öylesine masumsun ki, dokunmaya kıyamadığım. Öylesine bir yarsın ki, Sarılırken bile hasretimdin. Tüm bu düşündüklerim için hasret kaldığım gözlerinden öperek Senden özür diliyorum, beni affet |
Bir Soru Akşamüstü oturdum yol kıyısına Düşündüm Ne kalacak bizden geriye Balkan yaylasindan ve bozkırlardan Kafdağlarına giden şu bulut Sonsuz mevsimlerle esmerleşen Şu toprak ve derin çınar ağacı Biz yokken de vardı Çocukların şu gülen sarı feneri Ayışığı Ve ıssız balkonlarda Kırmızı biberlerle üzgün yaşlıları Aynı mandalda kurutan güneş Çayırda gölgeler bırakacak Dalgın yeryüzünde çekilirken Kalabalık çarşılara tortusu Çökecek Tüccarın kanpazarından Mezarlığa taşıdığı paranın Değirmeni döndüren ter ırmağı Kuruyunca ardında tuz kalacak Ve bir anı öfkeli işçilerden Sinirli kediler bir tekir şerit Olacak Ve bir çöl esintisi Dörtnala kaybolan arap atları Bir çavdar haritası çizecek Bozkırı terkeden tarla faresi Kuş tüyleri gökyüzünün camını Buzlu yazılarla donatacak Hersey değişiyor ama ne yapsak Duracak Tarihin uzun duvarı Taşlara kırmızı izler bırakan Ve aynı kıyıdan yürüyen köle Silecek kıralların adını Gene de karanlık dağ başlarında Yarın bir kin gibi hatırlanacak Kanlı soy ağacının dalları Kiraz ve kamıştan kavalımızın Sesleri Dağılıyor havada Bir kuyu ağzından geçiyor gibi Rüzgarı mor fistanli zamanın Bu güzel şarkı da unutulacak Kıyımlar acılar kanlar içinde Savrulurken yaşadığımız günler Bu soruyu mutlaka soracaksın Ne kaldı ne kaldı bizden geriye? |
Habersiz Gidişin Umutlarım vardı Katar katar Hayallerim vardı yarınlarda Dağlar kadar Her umut yokluğunda kayboldu. Her hayal sen yokken hayalet Güneşle beraber gelen günler Kapattı kapısını yüzüme Bu günde zindan oldu yarınım Ekvator'da verimli toprak Bir o kadar imkansız kar oldu sanki Umutlarım, Çöllerde kaynak su Yemyeşil yaprak üstünde gül gibi Olanaksız kıldı yarını habersiz gidişin |
Kaldırım Taşları Bir sigara boşluğunda veda etmek hayata Geçmişten kaldırılan bir ayak Ve geleceğe atılan bir adım. Siz kaldırım taşları Sokak tenhalığında, ayak seslerimi içip Yüreğimi nezarethanelerinde alıkoyan Kaldırım taşları.. Yıldızlı gecelerde ben size değil Yüreğime bastım. Yakıştırma şair yaftası boynumda Ve gönül musalla taşında |
Özelimsin-1 Bu dizeler kalbimden Çok özel birisi için dökülüyor kağıda Bu satırları yazarken ne duygular içerisinde olduğumu Ve beni neyin beklediğini bilmiyorum Sonumun da ne olduğunu Belki sonum aşk acısı yüzünden Bu dünyaya elveda demek Bu aşk hikayesi seneler önce başladı Sen bir dağın doruğundaki Ulaşılmaz bir çiçektin benim için Yıllardır uğraştım,çabaladım ve dağın zirvesine geldim Elimi tam sana uzattığımda Bir engel çıktı karşıma geçilemeyen bir engel Adına aşk diyorlar, sevgi diyorlar Ben olsun diyorum Sana bu kadar yaklaşmakta yeterdi bana Sevmek kadar beklemek, katlanmakta gelir elimden Diyorum ve yanı başına uzanıyorum Gözümü mavinin hakim olduğu benim sana hakim olamadığım Gökyüzüne dikiyorum Elimi sana uzatıyorum Ve ansızın amansız, umarsız bir sabah Can veriyorum yanı başında Üzülme, ağlama Ben seni toprakta da severim diyorum.. |
Aç Gözlerini En sevdiğin elbiseni giydim Bu gece kokunu sürdüm Solgun yüzünü okşadım Sessizce saçlarından öptüm Yazdığın mektupları okudum Kana kana su içer gibi Plaklarını çaldım ah! En çok o şarkıda özledim seni. Issızlık kapıyı çaldı, açmaya korktum gece yarısı Şehir uykuya daldı, baktım dışarıya katran karası Rüzgar telaşla kokunu getirdi bana aldım koynuma Buseni hafızamdan koparıp iliştirdim dudaklarıma Üşüdüm karanlıkta Tenine dokundum hissetsin diye Aç gözlerini Erguvanlarına su verdim İçerken benimle konuştular Yastığını okşadım, kokladım Anılar uçuştular Soluğun saçlarımı yaladı sanki yine bir meltem gibi Teninin kokusu karıştı kokuma Yakıştılar Boğuldum karanlıkta Yanı başımdasın benden çok uzaklarda Ellerimi tut dokun bana Aç gözlerini. Attım kendimi caddelere Yeşil ceketin sardı beni Yürüdüm üstüne karanlığın korkusuz Tuttum ellerini. |
| Saat: 17:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık