![]() |
Sensiz kaç mevsim geçti? Kaç mevsim yapayalnız kaldım? Bilir misin? Beklemek nedir? ... Hasretle kavrulmak, Her gün kahrolmak, Sevda denizinde boğulmak nedir? Bilir misin? ... Aşktan divane olmak, Zemheride yanmak, Ağustosda üşümek nedir? Bilir misin? ... hızır irfan önder |
Odama bir an giren uçucu bir böcek -Arıdan irice, kanatları renkli- Dolaştı bir süre, vızıldamadan. Sonra bulup yolunu pencerenin Çıkıp gitti Bir öykü çeviriyordum Çehov'dan Masamda bira bardağı -Odam, kitaplarım,olağan dünyam- Tül perdede ağustos ışınları Tanık oldu yaşamıma Bu uçucu böcek, sadece bir an Çıkıp gitti sonra Tıpkı yaşamıma bir an katılan Sonra yitip giden bir sevgili gibi Ataol Behramoğlu |
Sevgilerimizin üzerinde seneler geçti Yağmurlar yağdı zamansız Karlar karıştı beyazlıklara Son otobüste kalktı terminalden Pencereden son defa seni seyrettim Sonsuza el sallıyordun Güzel yüzünü görmeyeli Sanki asırlar oldu Şehrin sokaklarında dolaştım sensiz Hatıralar geçit resminde sessiz Albümlerde soldu resimlerin Kağıt parçalarına yazılmış Mektuplarında silindi sevgilerin Kalp şeklinde Adımızın baş harflerini yazdığımız Akasya ağacınıda kesmişler Yerine parke taşlarında Sevgi yolu yapmışlar Gözlerim elele seni aradı Yürüdüm gittim hasretlikten Sevgilerimizin üzerinden çok zaman geçti Oturduğumuz parkta Aynı masada seni düşündüm Parkın radyosunda melonkoli çalıyordu Anılarım canlandı birden Gittiğim günün üzerinden seneler geçti Ama seneleri geri döndüremedim İnan seni unutamadım Herşey küllenir sandım Ama aldanmışım Seneler sonra seni gördüğümde Seneler değil asırlar geçsede Sevgilerin üzerinden Anladım ki sevenler unutmazmış mehmet özbilen |
Bak bunlar ellerin senin bunlar ayakların Bunlar o kadar güzel ki artık o kadar olur Bunlar da saçların işte akşamdan çözülü Bak bu sensin çocuğum enine boyuna Bu da yatak olduğuna göre altımızdaki Sabaha kadar koynumda yatmışsın Bak bende yalan yok vallahi billahi Sen o kadar güzelsin ki artık o kadar olur İşe bak sen gözlerinde burda Gözlerinin ucu da burda yaşamaya alışık İyi ki burda yoksa ben ne yapardım Bak çocuğum kolların işte çıplak işte Bak gizlisi saklısı kalmadı günümüzün Gözlerin sabahın sekizinde bana açık Ne günah işlediysek yarı yarıya Sen asıl bunlara bak bunlar dudakların Bunların konuşması olur öpmesi olur Seni usulca öpmüştüm ilk öptüğümde Vapurdaydık vapur kıyıdan gidiyordu Üç kulaç öteden İstanbul gidiyordu Uzanmış seni usulca öpmüştüm Hemen yanımızda balıklar gidiyordu http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifCemal SÜREYA |
Belki bu satırları yazarken ben Uzak diyarlarda gönül eğliyorsun sen. Belki de, Kim bilir, belki de; Neden olmasın beni düşlüyorsundur için için. Gözlerinin içine baka baka “seni seviyorum” “Sen benim nar tanemsin,bir tanemsin” deyişlerimi anımsıyor, Hatırladıkça başına ağrılar saplanıyor, boğazına bir şeyler kaçmış gibi yutkunuyorsundur. Ben, Her yağmur sesinde Çıkarım İstanbul sokaklarına Ve ıslak kaldırımlarında Seni bulur Ve seni yudumlarım nefes gibi. Ah! Sen yok musun? Vazgeçemediğim, Unutamadığım Hep ağladığım. Dayanamıyorum sana Dayanamıyorum sana. Dayanamıyorum... Halimi bir bilebilsen ahh! ! ! ! Ah! Bir bilsen Bir duyabilsem feryatlarımı. Sahi sen nerdesin? Nerelerdesin? kağan alptürk |
M’AGAPAS? Kanada romanını öğrendim, benim kalemimden Külebi okuyan Selanikli bir küçük kızdan. Ortak paydamızdı dil bizim. İki dilde oyunlar oynar, bir üçüncüsünde konuşurduk. Rumca öğretirdi bana, ben ona Türkçe, becerebildiğimce. Çekilir İngilizce sevişirdik sonra. Yarım kaldı gerçi Rumcam ama, tüm sevgi sözlerini öğrendim. Geri kalanınıysa sözcüklerin söylemek gelmiyor zaten içimden, ne İngilizce, ne Türkçe, ne de artık öğrenmeyeceğim herhangi bir dilde. RONI MARGULIES |
Acılar Denizi Ben acılar denizinde boğulmuum İşitmem vapur düdüklerini, martı çığlıklarını Dalgalar her gün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını Ölüyüm çoktan, bir baksana gözlerime Gör, içindeki o kanlı cam kırıklarını bu ne karanlık, bu ne zindan gece böyle Bütün gemiller söndürmüş ışıklarını Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma Sularım tuzlu, sularım zehir zemberek Baksana; herkes içime dökmüş artıklarını bu karanlık bitse artık, bir ay doğsa Bir deli rüzgar çıksa; alıp götürse Yılların içimde bıraktıklarını... Ümit Yaşar Oğuzcan |
Ağlamak Unutmak kadar kolaydır inan Sevin ağlayabiliyorsan Sevin ağlıyorsan Gül ağlayabiliyorum diye Gül ağlıyorum ağlıyorum diye Sana birşey yapamam Ağlayamıyorsan Özdemir Asaf |
Bu dünyadan gider olduk Kalanlara selam olsun Bizim için hayır dua Kılanlara selam olsun Sela verin kastımıza Gider olduk dostumuza Namaz için üstümüze Duranlara selam olsun Ecel büke belimizi Söyletmiye dilimizi Hasta iken halimizi Soranlara selam olsun Eceli gelenler gider Hepsi gelmez yola gider Bizim halimizden haber Soranlara selam olsun Tenim ortaya açıla Yakasız gömlek biçile Bizi bir asan vechile Yuyanlara selam olsun Derviş Yunus söyler sözün Yaş doludur iki gözün Bilmeyen ne bilsin bizi Bilenlere selam olsun Yunus Emre |
Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü biri Ve hiçbirşey yapmamaya karar verdi Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü bir öteki Ve yalnızlığının kuytuluğuna çekildi Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü bir üçüncü Ve tek başına düşünmeyi sürdürdü Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü yüzbinler Ve tek başınalıklarını sürdürdüler Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü milyonlar Milyonlarcaydılar Ve tek başınaydılar Bu arada birileri Onlar adına Karar vermekteydi Tek başına olduklarını sananlar Topluca ortadan kaldırıldılar.... Ataol Behramoğlu |
| Saat: 12:57 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık