![]() |
Bir Yıldız Çaldım Karanlık Geceden Yüzün kadar parlak Gecenin tüm sırlarını aydınlatan Ve etrafına sonsuz ışık saçan Bir yıldız çaldım karanlık geceden Olur da bir gece yıldızsız kalırsan karanlıgın ortasında Geceden caldıgım yıldızı ait oldugu yere Gözbebeklerinin icine bırakıp Yeniden etrafına ısık saçman icin Bir yıldız çaldım karanlık geceden Yüregimde yasana sevdanın tüm renkleriyle Hasretinde koyulasan aşkın mürekkebiyle Bir siir yazdım her satırında seni anlatan Olur da bir gün yalnız kalırsan dört duvarın arasında Her hecesinde kendini bulup yeniden beni sevmen icin Bir siir yazdım her satırında seni anlatan Bazen hasretinde gözyaşlarımla ıslandı tüm hecelerim Bazen mutluluklarınla şenlendi senin adınla biten cümlelerim Bazen de umutlarımla renklenip güzellesti son kafiyelerim Dalgaların sesinde huzurun bulunduğu Günesin, sabah ilk oraya doğmak icin koşuşturduğu Kır menekşelerinin sadece orda her bahar ciceklerini acmak istediği Düşlerimin yeşerdiği yamactan bir yer satın aldım Olur da bir gün koca şehirde yorulursan Huzuru kendi icinde kesfedip yeniden hayata sarılmak icin Düşlerimin yeşerdiği yamactan bir yer satın aldım Azgın Karadeniz dalgalarına bile karsı koyacak kadar sağlam Sevdamızın büyüklüğünü taşıyabilecek kadar geniş El emeginin sevginin gücüyle birlesip İsmini verdigim bir tekne yaptım Olur da bir gün koca şehir sevgimizi taşıyamaz olup Omuzlarından silkerse bizi Hoyrat rüzgarla beraber mutlulukları ayrı kentlerde yasayabilmek icin Kendi ellerimle mutluluk teknesi yaptım Utandığında kızaran yüzünün güzelligini güllerin bile kıskandığı Tatlı gülüşlerinin her bahar ciceklerin arasında dilden dile anlatıldığı Baharı andıran o gül yüzünden bir tebessüm ödünc aldım Olur da bir gün omuzlarına hüznün yükleri agır gelip Gözbebeklerine ıslak gözyaşları eklenirse Yeniden gülümseyip gülleri kıskandırmak icin Gül yüzünde en güzel baharları yasayabilmek icin Baharı andıran o gül yüzünden bir tebessüm ödünc aldım Renk renk acıp tomurcuklarında insanlara sevgiyi anlatan Hayatın en güzel mutluluklarına saçılan Bahar tazeligindeki her cicekten bir dal kopardım Olur da bir gün yalnızlık cölünde kalırsan Her cicekte yeniden hayata merhaba demen icin Yeniden sevdayı bende yaşaman icin Bahar tazeligindeki her cicekten bir dal kopardım Hayatın yorgun kaldırımlarında nefesim daralırsa Bir gün Azrail beni ölüme ansızın çağırırsa Nefesinden bir nefes caldım bu canıma Olur da bir gün ucurumun kenarında Tutanacagım son dal senin nefesin olursa Hayata sımsıkı sarılıp yeniden sevmek icin En güzel mutlulukları kalbinde yasamak icin Nefesinden bir nefes caldım bu canıma |
Bahar Ne olduğu belirsiz bir bahar kendini gösteriyor yine utanarak... ve ben bildiğim bütün duaları okuyarak kaçıyorum baharın aşk sarhoşluğundan. göğüslerinden süt damlıyor çiçeklerin, sevdaya kesiyor mevsim. ağaçların ıslak saçları ele veriyor mevsimin şehvetini kadın kokuyor toprak. sipariş vermeden usulca kapıyı çalıyor aşk. |
Bir Deli Mavi... Zaman ömrümün en büyük haini Bir sır gibi akıyor avuçlarımdan Sen bilmem hangi iklimlerin çiçeği Kim bilir hangi güneşe sevdalı Açıyorsun bulutsuz gülüşlere Gözlerinde okyanusun en güzel mavisi Sarılıyorsun Boyundan büyük düşlere... Biliyorum Her sevda bir oyun Bu limanlar saklamaz artık beni Gelsen bir fırtına gibi üstüme En derininde denizlerin Sevda ülkelerine savursan Ve bahara hasret bedenimi Gözlerinle avutsan... Keşke diyorum Keşke dağlardan bir çığ gibi kopup da Üzerime düşsen bir gece vakti Ve ben kar altında öyle soluksuz Senin sevdanla boğulsam Gözlerin bir serin ateş Yüreğim her yandığında Bakışlarına sarılsam... |
Bir Yıldız Kaymıştır Gecenin karanlığı düşmüşse yüreğine Avuçların kanıyorsa elinden kaçırdığına Yüreğinde tarifi imkansız sızılar başlamışsa Bir yıldız kaymıştır gecenin yüreğine Saman yolunda bir çizgi oluşmuşsa Meridyenlerin tam aksine dikine Çoban yıldızı ıramışsa peykine Bir yıldız kaymıştır evrenin yüreğine Sırça saraylar dar geliyorsa narin bedene Bedenini saran libaslar dönmüşse kefene Manasız gözlerle bakıyorsan gelene gidene Bir yıldız kaymıştır yaşamdan ölüme Bir yıldız ki yoktur onun bir eşi Soluk kalır yanında evrenin sonsuz güneşi Yakar yüreğinde adını koyamadığın bir ateşi Bir yıldız kaymıştır sönmüşse ateş yüreğinde |
Sonbahar Akşamı Hüzünlü olur sonbahar akşamları Artık aşklar bitmiştir sevgiler yenik Gözler sıcaklığını kaybetmiştir ağlamaklı Zamanın hızlıca akması istenir yüreklerde Şairin dediği gibi yaş 35 yolun yarısı Geçmiştir hayatın en güzel yılları Sevgilin terk etmiş yapayalnızsın şimdi Kalbin buruk kırılmış bir vefasız uğruna Giden gitmiş herkes kendi yolunda Duygularını anlatmak istercesine yağar ya Güz yağmurları herşeyi silmek istercesine Sayamazsın artık gökteki yıldızları Onlar da küskün, görmek istemez acını Güneş bile terk eder seni bulamazsın ışığını Umutsuz girersin geçmek bilmeyen kışlara Binlerce kez dua edersin tanrıya bitsin Bahar gelsin yeni umutlar için dersin Halbu ki ne suçu var mevsimlerin Aşkı gönlünde yaşarsın aslında Kırılan kalp yerindedir hala Maziye gömmek gerek biten herşeyi Yeni doğan her gün umutla doğmak gerek Varsın sevdiğin bilmesin kıymetini Unut gitsin bir kez daha içindeki ateşi Yazı yazla yaşa kışı kışla baharı baharla Umutlarını besle kalbinde sevgiyle Zamanı geçiyor bak herşeyin Günler sel olup akmadan yaşamaya bak Baharı gelmeyecek günler vardır Ne çiçek açar gönül ne yeniden sevebilir Son bir hamle daha yap hayata bitebilir Kendine iyi bak bil ki insan yarın ölebilir |
Bir Zamanlar Demedim mi (sensizlik karakolunda çaysız-simitsiz yaşıyorum nasılsa, acımadan vur bana vurma demem asla,halime ağlarsa anam ağlar gerisi sahte gözyaşlarıda olsa, içimden artık seni sildim ya bravo bana..) bana küsme , yazıklar olsun deme , darılma başka dünyalarda yaşıyorum sakın kıyaslama şiirlerime bak gider ayak hep beni yargılama bir zamanlar yalan söyleme demedim mi beni benden bedenimden ayırdın ruhun da yansın an gelir sen olurdum bir an seninde ruhun çatlasın gözlerimi kelepçeledin konuşmalarım sende kalsın bir zamanlar inat etme demedim mi sende bulmuştum diğer yarımı ıslandım çürüdüm dönüşü yok yarınlarındaydım hep üstüme yürüdün suskun camlarla konuşuyordum yerlerde süründüm bir zamanlar yeter demedim mi karşında ne yapsam mana aradın hep dizlerini dövdün güvenemedin başkasını kıyasladın rüyalarımı böldün yavrumdan caydım kendimden kaçıp tek sana döndüm bir zamanlar , değerimi bil sildim mi tam silerim , demedim mi |
Ay Geceye Sürgün Mevsimler sen kokarken Ay, geceye sürgün biliyorum.. Zemheri artığı umutlarımla Geceye inat yürüyorum. Gözlerini arıyorum, Karanlıkların düştügü kaldırımlarda.. Cehennem yangınlarından Kirpiklerine firar ediyorum. Ateşini söndüremezsem hasretinin, Korkma canım, Ateşlere gözlerini verdim diye... Sen; saçlarını bırak rüzgara, Küllerimden saçlarına gülleri işlemeden Ölümü dudaklarından öpmeyeceğim. Takvimler, yaprağından acıyı elerken Yıldızlar, karanlığa küskün biliyorum. Alnıma, kavgalarını alıp Cellatlığına ******yorum Gecmiş yıllarının.. Suskunluğunu almayın kurşunların. Yarimi yaralamadan, Gözbebeklerinden öpeyim ölümün... Menzil, bir kez ıskalarsa da gögsümü Ben serileyim elvedası topraga... Şafakları sökerken karanlıklardan Her sabah sana gülümsüyorum. Şimdi gülümseme zamanı ey yâr. Dünden miras kalsa da acıların, Hep güllerle anılacak ömrün. Aydınlığa çevir yüzünü, Meleklerin kirpiklerine yazılacak Bahar kokan o naif gülüşün.... |
Kırmızı Güller Arasında Uzanmış yatıyordum bir taşın altında Yüzüme değen iki damla uyandırdı Açtığımda inanamadım gözlerime Kızdım Yine mi geldin dedim Bir demet gül serpti üstüme Bir mendille sildi gözlerinin yaşını Makyajı dağılmıştı yüzünde Saçına birkaç yaprak Yüzüne birkaç çizgi inmişti Utandım Suçlusu benim dedim Duymadı Elleri ile yoldu Yüreğimdeki dikenli otları Sevdiği o kırmızı hırkasıyla Gidiyordu bir patika yoldan Güneş açmış üç sıralarında Ruhum yenilmişti sevdaya Unuttum bir ölü olduğumu Sıyrılıp koşmak istedim Kırmızı güller arasında Uzanmış gidiyordu bir patika yoldan |
|
Kış Gülü Ne zaman yakınsam uzaklara ben Ne zaman uzaksam yasaklara ben Ne zaman düşersem tuzaklara ben Gönlüme açarsın karakışta sen Anılar seninle al, pembe, beyaz Seninle ısınır en soğuk ayaz Sevdalı gönüller elemle dolmaz Seninle güneşin renkleri solmaz Elemi kederi unutturursun Kalbime öpücük gül kondurursun Besteye ilhamsın şiir tadında Her zaman daimsin gönül katında Baharı görürsen gülşen içinde Mutlu olur musun dilşen içinde Yaralar seni de bilsen kış gülü Görünce gülşeni harlar içinde Gelecek günlerim kokunla güzel Dağların zirvesi seninle özel Çelecek gönlünü bekle bülbülü Karların perisi sensin kış gülü |
| Saat: 17:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık