![]() |
Bir Yerden Sonra Birbiri ardına geliyorsa mutsuzluklar Keskin bir bıçak gibi saplanıyorsa acılar Köşebaşlarını tutmuşsa umutsuzluklar Ve uçurumlarda yankılanıyorsa aşkın son çığlıkları Ayrılık güzeldir... En kalabalık yerlerde büyüyorsa kimsesizliğin Binlerce kahkaya karışıyorsa gözyaşların Son çiviyi çakıyorsan yorgun sabrına Daha kirpiklerinde can veriyorsa hayallerin Ve dilinin ucundaysa en çılgın küfürler Yalnızlık güzeldir... Güvendiğin yüreklere karlar yağmışsa Buz tutmuşsa o sımsıcak bakışlar Sen yangınlar içinde üşüyorsan Ve bir zavallılıksa artık o çok sevmek Böyle bir dünyaya tükürmek Ve ölmek güzeldir... Ahmet Selçuk İlkan |
Çocuk Olmak İstiyorum Yorgunum, Çalınmış hayatım, Yalnızım yine kendimle!.. Kendimle yalnızlık iyidir ama, Bir mola ver diyemem ki zamana! Tanrım varsın biliyorum Omuzun olmadan, Omuzlamak istemiyorum Bana biçtiğin şu hayatı diktiğin gömleği ve yahut da! Ve bir şansım varsa diliyorum Omzunu geri alsan da Yap bir güzellik Tanrım Çocuk olmak istiyorum. Çoluk olmak istiyorum. Zeynel Orcanel |
Rüzgarsız Uyanamam Gün batarken ayrılırsak eğer Gizlice bakışlarını doldur koynuma Güneşsiz ayrılamam Az sonra Suyu kesilecek insan ırmağının Yeminim var şafaklar adına Yorgun yüreklere biraz umut Biraz sevgi sunmadan duramam Doğanın dudaklarında dolaşır ellerim Yaşamın tenini okşarım bütün gece Karanlıklara karşı biraz bilim Biraz estetik Şiirsiz uyuyamam Sular çoktan ışıdı koynumda Gel artık uyandır beni Seher vakti dağıt saçlarını yüzüme Rüzgarsız uyanamam İstersen fırtınalar yarat soluğunla Yorganı kaldırıp savur üstümden Kendinle ört her yerimi Gün doğarken sensizliğe dayanamam Adnan Yücel |
KILAVUZUM KARGA ÇIKTI NEYLEYİM Deli gönlüm benden yana olmadı Düşmanıma arka çıktı neyleyim... Aşk elinden az buz darbe almadı Yaraları kırka çıktı neyleyim... Uslanmadı vazgeçmedi yasaktan Bakışları kurtulmadı tuzaktan Kör kediyi samur sandı uzaktan Kürk dediği hırka çıktı neyleyim... İçer içmez huri dedi cadıya Mahkum etti ısırganla yatıya Sarhoş iken tayinimiz batıya Ayıkınca şarka çıktı neyleyim... Yeni değil şu gönlümün kandığı Çalı çırpı çınar diye konduğu Her derdime şifa diye sunduğu Şıra sandım sirke çıktı neyleyim... Haram olsun huzur nedir bildiysem Bin ağladım, senede bir güldüysem Acınacak durumlara geldiysem Kılavuzum karga çıktı neyleyim.. Cemal Safi |
ADIMLA NASIL BERABERSEM hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların bir dakika bile çıkmıyorsun aklımdan koşar gibi yürüyüşün karanlıkta bir ışık gibi aydınlık gülüşün hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların uzak uzak yıldızlarla çevrilmiş kainatın karanlık boşluklarında akıp giderken zaman adımla nasıl berabersem öylece beraberiz seninle her saat seninle her dakika seninle her saniye gönlümüz mutluluğa inanmış olmanın gururuyla rahat koltuğumuzun altında birer dinamit gibi kellemiz ve sonra her zaman her ölümlüye aynı şartlar altında kısmet olmıyan gerçekleri görmenin aydınlığı alınlarımızda hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların sen bana kalbim kadar elim kadar yakınsın Atilla İlhan |
Kış Geliyor Bir Dahada Açmaz Güller Tekil Mutlulukların Çoğul Yalnızlıklarıdır Elde Kalan Borç Harç Mutlulukla Ne Yaşanırsa Okadar Yaşadık Ey Ömrümün Virgülü Böylemi Bitecektin Ha Sen Gittin Tüürkülere Sığmaz Oldum Dışım İçime Dar Yelkensizim Rüzgarlara Çıktım Kıyılara Vurdum Caddeler Yuttu Beni Ve Başıboş Hüzün Sokağında Yüreğime Söylediğim En Doğru Yalan Oldun Başıboş Sonu Boş Kar Yağıyor Birdahada Açmz Güller Acıların Dağarcığında Gözyaşımı Vurdular İçimin Seyir Defterinden Adını Çaldılar Şimdi Ört Kapılarımı Dönüşlere Biletsiz Kalayım Varsın Geride Kalsın Kederli Gözlerin Kar Yanağı Saçların Varsın Yitirsin Tılsımını Hayat Kar Yağıyor Bir Dahada Açmaz Güller! Kahraman Tazeoğlu |
Sanadır Bütün Şarkılarım Nasıl da oynaşır ay ışığında sular Boyun büker kimi zaman ağlaşır yıldızlar Ben sensiz geçen günlerimden birini daha yaşarım Sanadır bütün şarkılarım Biri hüzünlü bir şarkı fısıldar geceyarısı Başlar uykularımı kaçıran kalp ağrısı Ben hep böyle sensiz gecelerde ağlarım Sanadır bütün şarkılarım |
. Beceriksiz . Kabugunu koparmadan ne bir elmayi soyabildim ne de iyilestirebildim bir yarami ama karsima çikinca kizmadim hiç elma kurduna bendim çünkü biçagi saplayan onun yurduna Sair diyorlar benim için bilmiyorum oysa her siire konmali mi uyak her yere nedense konamiyor tayyare hay dilimi ari türkçe soksun; uçak Kaptan olmak isterdim aynanin karsisinda eski bir sinema yildizi gibi aglayan Istanbul hatlarinda bir firça hafifligiyle gidip gelen vapurlara Eskimo bir sair dokunuyor omuzuma ve Kiz Kulesi'ni göstererek birak artik diyor üzülmeyi yedi tepeli bu sehirde siir okunacak tek yer elbette denizin ortasindaki su küçük buz dagi Terzi olsa da babam sökük dikmesini beceremem beni yalnizca sen anlarsin ignenin deliginden geçsin diye ipliklerin bir anlik islatildigi dudaklara takilip kalan annem . Sunay Akin |
KİM SEVEBİLİR SENİ BENİM KADAR. Kim sevebilir seni benim kadar Oysa ellerin hala yabancı gibi Bıraksaydım kalbimi avuçlarına O zaman anlardın, anlardın belki Sevdim deliler gibi Neden inanmıyorsun Korkaklar kaçar aşktan Sen neden kaçıyorsun Senin için ben neyim Söyle onu bileyim Kapında mı öleyim Onu mu istiyorsun Hakkı Yalçın |
BEN DERT YÜKLÜ BİR SEVDAYIM.. BEN! Geceleri gökyüzüne uçarım.. Ay dede ye sırtımı yaslar, bacaklarımı boşluğa doğru sallarım.. Sevdiğim vardır her zaman olduğu gibi; yanımda, canımda.. O uyurken; sessizce sarı saçlarını okşar, canımın canı eşimi bağrıma basarım.. Yıldızlar toplanır bir bir başıma, Gözlerimden akan yaşlarla derdimi onlara anlatırım.. Fedakarlık yapmak isterler; Ne olur hafifletelim derdini, birazını bizlere ver derler.. Pekâlâ derim ve anlatırım dertlerimi.. Ben anlattıkça, onlar da yanıp sönerler.. Anlarım ki; benimle birlikte, onlar da gözyaşı dökerler.. Dertlerimi alan yıldızlar uzaklaşırken yanımdan, Bir de görürüm ki; uzayın boşluğunda kaymaktalar, kaybolurlar.. Sonra içim acır, onların yok olmalarına dayanamam.. Derim ki yıldızlarıma; Ben çekerim dertlerimi, sizlere ağır geliyor anlaşılan benim te Ziyafettin GENÇ |
| Saat: 23:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık