![]() |
Bırakın Gitsin Söyleyin ne verdi bana dertlerden baska Küstürdü beni sevgiye,hayata ve aska Benimde elbet birgün sans1m dönecek, Birakin su zalimi birakin gitsin. İnanin sevilmek çok geldi ona Simdi onuda dünyasi çöksün O da ask acicini bu derleri görsün Birakin bizim sevdamiz burada bitsin. Yasatmadi bana bu askimizi doyasiya Zehir katt1 ekmegime, suyuma, asima, Bahari görmeden kisi getirdi dallarima Birakin su zalimi birakin gitsin.. Anmayin yanimda o vefasizin adini Tekrar kanatmayin su kapanan yarami Çok çektim ben ondan tekrar bana bunu yüklemeyin Birakin su zalimi ne olursunuz birakin gitsin... |
Çiseleyen Kehanet güneş azat edince ışığını ay son kez selamlayınca yakamozlarla denizi gökyüzü savurunca saçlarını karanlıktan kızıla diner rüya ikliminin çiseleyen kehaneti ve mabetlerin çağrısıyla yere düşerken son damla firavuni uykular yüz tutar aralanmayan göz kapaklarında yakamozlu denizler kırbaçlarken arzumu utangaç martılar geceye köprü atar dualardan deniz kabukları takılır, susamış gözlerimden rüyalara ıssız patikalarda savrulur suskun ruhum yıldızlar kırç olup düşerken avuçlarıma mahzun mabetlerin çağrısı çalar beni zümrüt geceden usulca Atila Erdemir |
Başka da Hiçbir Şey acılar ve hüzünler bıraktım ardımda anlaşılmayan ve yalansız sözcüklerimi çürüyen gözlerimi, yalnızlığımı bıraktım sana sen dudaklarımda ay ışığı bir ıslıksın ayak izlerimin kaldığı İzmir sokaklarında ağlamanın ayıbını taşıyan gözlerimde gözlerinin izleri utançlı ve felçli ellerimde ellerinin izleri kaldı başka da hiçbir şey beni bekleme. |
http://www.siirperisi.net/images/siir.gif BİTANEM (1719 Hit) Gözlerimden iniyordun Bilmediğim memleketlerden Sızım oluyor Kalp ağrılarım birden acımasızlaşıyor Göz kırpıyordum sensiz gecelerde Ölüp,ölüp dirilirken, ölüm denen illete Gün doğmuyordu bulunduğum ülkelere Sen yoksun ,sen yoksun diye bitanem Bedenim isyankar Yabancı bir ülkeye gurbette Senin sevdan peşinde Duygularım kabarık İçimde bir şeyler ölüyor İnciler sırma sırma yüreğim kanıyor Bitanem Gözlerim bulutlanıp Yağmaya hazırlanıyor Seni göremeyince buzlar baş kaldırıyor Bir tek hayalin var belleğimde Özleminse celadım heran ensemde Ha vurdu ha vuracak sen gelmeyince Dön gel bitanem dön gel pencereme Kucakla gözlerinle sesiz sessizce |
İntihara Cevabımdır uzaklığına sıraladığım sözcüklerimin ağırlığı yok tutunamadığım yüzlerin sözcüsüyüm hepsini asıyorum kuytu köşe bir yerlerde cinayeti değil intiharı azmettiren öfkenin soğukluğu sarıp sarmalıyor avuç içimin her çizgisini ölümümün şekli saklı dudak uçlarındaki kurulukta yutkunuşların elveriyor gelecek cevaplarının keskinliğini yapamadım ki söyleyeyim acı acı gülümsemelerin katık olduğu seslenişlerim engelledi onu ve siliverdi anıların gözlerindeki heyecanlı bekleyişini uzaktan gelen bağırışların ayrımını yapamadan susarak teslim etti günahın soğuk ellerine kendini öyle bir inancın sonucuydu ki yaptığı anlamsızlık gelgitlerine uzandığı anları düşünerek uyudu seslenişlere aldırmadan |
Bırakıp Gittin Sana güvendim seni çok sevdim, Beni terk edeceğini nerden bilirdim, Sana verebileceğim her şeyi verdim, Sen beni çaresiz bırakıp gittin. Öyle pişmanım ki seni sevdiğime, Senin için harcadığım gençliğime, Bir hançer saplayıp yaralı yüreğime, Beni yapayalnız bırakıp gittin. Demek beni biraz olsun sevmemişsin, Seviyorum derken yalan söylemişsin, Sadece benimle gönlünü eğlemişsin, Beni yarı yolda bırakıp gittin. Nereye istersen git güle güle, Ben kendimi yaktım bile bile, Artık hayrım yok kendime bile, Beni bir başıma bırakıp gittin. |
Karanlık Geceleri Severim Ben Karanlık geceleri severim ben Umutlarımı sönük yanan mum ışığına bıraktığım anları Beklerim gelecek ve bitirecek bu sessizliği hasretimin içinde sakladığım o şehri bana düşman edenlere kanmadan devam edeceğim sevmeye ancak bütün erdemsizliklerle yaşamı bize daraltanlara da kinimi nefretimi yönelteceğim onurumla ve asla yenik düşmeyeceğim kendimle neredesin çığlıklarımın yansıması neredesin karanlığımın sönük çağrısı gel de gör gecenin bendeki o görüntüsünü saatlerce konuşmadan oturabildiysek eğer söylemek isteyip de söyleyemediğimiz şeylerden korktuğumuz içindir ya da istediğimiz sözcüklerin dansı değil de dokunuşlarla arzu dolu gözlerin çakışmasıdır şiddeti içeren sevişme anlarımızda saldırmak kabullenmektir şeytanın isteklerini öyle ki zevke tırmanmanın tek patika yolunda kaybetmektir olan demek ki beklemek yenilgiyi ertelettirmenin gelecek zamana bırakıp o zaman sevişmenin sanal anıdır güçlü bir kadının zayıf anlarını kurnazca saldırıya hazır beklemek kalleşliktir donjuan uşaklığının diğer bir adıdır bizdeki maçoluğun saklayamadığı hayvanlık zor geliyorsa eğer sapkınlığımızı dizginlemek ya hayvanları izlemeli ya da şeytanın kitabını almalıyız birden çoğul günlerimin yalnızlığına bıraktım korkularımı kendimle baş başa bıraktığım kalabalıkları da yenileyerek ne olduğunu ve olması gerekeni sorduklarında karşıma geçip savurdum ve uzaklaştırdım onları gecemden |
ben yazarım millet okur çok dertliyim kimsem yoktur herkes bilir herkes görür şu gönlümü gel bi söndür djfun yeah!!!!!!!!!!!!! |
Geceler Bir hoyrattır düşer dilime, Yaşarken öldürür beni geceler. Yaşım uzak mı bilmem ama ruhum yakın ölüme Bildiğim dualarla çoğalır dilimde heceler Bir hoyrattır düşer dilime Geceler gibi karanlıktı odam. Şimdi onu solgun bir mum ışığı aydınlatmakta, Dikildi gözlerim bir noktaya, içimde büyük bir gam... Ben ışığa; ışık duvara bakmakta, Geceler gibi karanlıktı odam. Hafif hafif dalgalanmakta mum ışığı. Duvara vurmakta belli belirsiz akisler. Ben gecelerle sırdaş, ben gecelerin aşığı, Saat on ikidir söndü tüm lüküsler. Hafif hafif dalgalanmakta mum ışığı. Buğulu penceremden baktım sokaklar bomboş. Yalnız birkaç sokak lambası uyanık. Kapkara gecelerde düşünceler ne hoş... Gündüzlerin beyaz renkleri şimdi siyaha boyanık. Buğulu penceremden baktım sokaklar bomboş. İçimde bir sıkıntı, bir gam, bir keder... Mutluluk mu? Dert mi? Bahtiyarlık mı? Bu hal beni her saniye derbeder. Halim nedir? Çocukluk mu? Gençlik mi? İhtiyarlık mı? İçimde bir sıkıntı, bir gam, bir keder... Ve hatıralar gelir geçer aklımdan. Dalarım gecenin içine sessizce Hatıralar vurur beni gizlimde, saklımdan Gecelerin ortasında bulurum kendimi ıssızca. Ve hatıralar gelir geçer aklımdan. Manisa - 1999-2000 Halil Kocaman |
Saatin Beşindeyim Acıların İçinde Bu gece yine soğuk bir düşle uyandım Hala üşüyordu parmaklarım Bakışlarım seni aradı karanlıkta Umut yoktu oysa bu olasılıkta Kısık bir sevda ateşiyle sigaramı yaktım Efkarım dağıldı odama Duman duman oldu bakışlarım Saatin beşindeyim acıların içinde Özleminle dans ederken yüreğim Acı bir sevda türküsüydü söylenen Uzaklarda ‘Sonbaharda ‘ diyordu belli belirsiz sesiyle Diyordu ki kavuşmak sonbaharda... |
| Saat: 17:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık