![]() |
Artok demir almak günü gelmişse zamandan Mechule giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol. Rıhtımda kalanlar bu seyahetten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli, Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu. Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler; Bilinmez ki giden sevgililer dönmeyecekler. Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden, Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden. Yahya Kemal Beyatlı |
İki bıçak seç kendine Biri yaralamak için Biri öldürmek Pusu kur gözleri Karanlık gölgesine Biri sevmek için Biri ihanet İki yürek seç kendine Biri yaşamak için Biri gizlenmek Bir korkak, bir kaçak, bir firar Kaç kişisin sen sevdiğim, çocuk İçimdeki bıçak bir kere daha dönüyor Olduğu yerde Kalırsan sel basar yataklarımı Gidersen uçurum çiçekleri açar kalbimde Kimi zamanlar olur sevgilim İki bıçak bile yetmez bir tek ölüme Murathan Mungan |
Şair Belirtilirse Şiir'lerde Güzel Olur- Aksi Taktirde Ayşe teyze Temizliyor bilginize.. : ) *************** Bir kere sevdaya tutulmaya gör; Ateşlere yandığının resmidir. Aşık dediğin, Mecnun misali kör; Ne bilsin alemde ne mevsimidir. Dünya bir yana, o hayal bir yana; Bir meşaledir pervaneyim ona. Altında bir ömür döne dolana Ağladığım yer penceresi midir? Bir köşeye mahzun çekilen için, Yemekten içmekten kesilen için, Sensiz uykuyu haram bilen için, Ayrılık ölümün diğer ismidir CAHİT SITKI TARANCI |
Ve şimdi bir yığın rüzgâr eteğimde Sana elveda demeden Tüm fırtınaları da alıp gidiyorum Hangi yağmurla döner bilmem hasretim Özlemini hangi sele veririm Ve güneş bir başka güne uyanmak için batarken Gidiyorum Yakamozları deniz sırtında Hatıraları da sende bırakıp Bir akşam buğusu üzerinden Gidiyorum… irem eskici |
Eflatun esintiler içinde titredi incecik Aynı içten kokuyla iki ayrı erguvan Birisi bir küçük evin içedönük bahçesinde Süsledi sevgisini iki pembe avucun Öbürü bir mezar başında öksüz döktü rengini sessizce... Şükrü Erbaş |
İsyan Et biliyorum okuyorsun bu satırları sen okurken mürekkebi akmış olur belki bil ki gözyaşlarımdan ne hallerdesin biliyorum aklın yırt at diyor ellerine gözlerin buna mani kaybedecek bir şey yok ki her satır kurşun gibi sarstıkça bedenini kaybedecek birşey yoksa da isyan et benim yaptığım gibi isyan et kime isyan edeceksen neye isyan edeceksen isyan et durma isyan et Ömer Seydi Ekinci |
Yağmur damlaları gözlerinin göllerinde derin ve sessiz mercan kayaları balıklar geçer uykularından Ben geçerim senin ıslak kayalarından kuğular geçer Bulutların aşkevi gümüş köprülerinden geçirir beni Uyanmak isteyemem tutup çekersin beni unutuşun saraylarında dudaklarında kışkırtıcı yanılsamalar Gün solar gece senin kollarında doğar boşlukta uçan tüy ürperir Sen yoksun düşlerdir kuran ışık akışı gövdemin pencerelerinden ne acı ki yoksun yalandır bütün ipuçları sana yolculuğum hiç bitmez uzaklaşırsın rüzgar kanadında yüreğim sorduğum sorular Neşe Yaşın |
Bilmem hatırlar mısın bir bahar akşamıydı? Bir ağacın altında buluşmuştuk seninle. O gece ay ışığı, yıldızlar bambaşkaydı. Atıp derdi, kederi mest olmuştuk seninle. Hiç bitmesin demiştik bu pırıltılı gece. Dileklerimiz vardı bunun gibi binlerce. Bazen bir şiir gibi, bazende hece hece. Gözlerimiz dolarak konuşmuştuk seninle. Yollar girdi araya bu aşka oldu mani. Sen de gittikten sonra bu dünya artık fani. O masmavi gece de ayrılık yok diye hani. O kadarda gönülden söz vermiştik seninle. Şimdi ne leylakların, ne güllerin tadı var. Kırlar yeşillenirken benim saçlarımda kar. Oysa hatırlar mısın güller arasında yar? O gece aşk tahtına kurulmuştuk seninle. Hala etkisindeyim o rengarenk rüyanın. Yanağına buseler kondurduğum o an'ın. En mutlu insanları bizdik sanki dünyanın. Nehirler misaliydik ne coşmuştuk seninle ufuk şen |
Sen sen gözümde umut göğümde yıldızsın bahçemde açan mor menekşemsin sen yüreğimde bir hasret bir ayrılık bağrımda hançersin sen dilimde dolaşan hicran türküsü sonbahar gülüsün sen kalbimdesin her şeyimsin sen benimsin Mustafa Küçüktepe |
insanlar gider şarkıları kalır şarkılar var uzun yüzyıllar dolanır .......... .......... -Aziz Nesin- |
| Saat: 07:59 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık