![]() |
ZIR DELİM O kadar sıcaksın ki Uzaklarda olsanda İçimi ısıtıyorsun Seninle konuştuğum zaman Günüm iyi geçiyor Moralsiz olduğumda Moralim düzeliyor Hayatıma girmekle iyi ettin be Öyle yada böyle Yaşamımın içindesin Demekki hayatımda Senin gibi bir zır deliye İhtiyacım varmış Bu boşluğuda ( O KENDİNİ BİLİYOR) adında Bir zır deli dolduracakmış...! O kendini bilen sevgili şiir hakkında yorumunu yaparsan sevinirim unutma seni çok ama seviyorum O YILDIZ PENCERİNİN ÖNÜNDE DURMUŞ YOLLARI SOKAK LAMBALARINI VE GÖKYÜZÜNÜ SEYREDİYORUM NİYEDİR BİLİNMEZ SENİ DÜŞÜNÜYORUM KOSKOCA GÖK YÜZÜNDE TEK BİR YILDIZ VAR ORADA ÖYLE DURMUŞ BANA GÖZ KIRPIYOR YOKSA O YILDIZ SENMİSİN ORADA ÖYLECE DURMUŞ SENDE BENİMİ SEYREDİYORSUN SENDE BENİMİ DÜŞÜNÜYORSUN BUNU HİSSEDİYORUM SENİNDE BENİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLİYORUM ...! BUDA SENİN İÇİN KENDİNİ BİLEN SEVGİLİ SEN BENİM ZIR DELİMSİN...! |
SEVEBİLİR MİSİN? ..........................................Hep Gecelerde Aradım Seni, Deliler Gibi, ..........................................Yıldıza, Mehtaba Sordum Seni, ..........................................Sanki Cevap Verebileceklermiş Gibi, ..........................................Ölümüne Sevdim Seni, ..........................................Her An Canımı Verecek Gibi, ..........................................Haydi Söyle, ..........................................Sende Seni, ..........................................Benim Seni Sevdiğim Kadar Sevebilir mi sin? Ölüme Giderken Bile Hep Seni Andım, Şiirlerime Bile İsmini Yazdım, Bir Tek Gülüşüne Binlerce Sayfa Harcadım, Senin Adın Aşk, Ben Aşkı Sevdim ve Hep, ve Hep Aşka Yazdım, Beni Sevmediğin Anlarda Bile Ben Seni Sevdim, Ya Sen! Söyle, Sende Seni, Benim Seni Sevdiğim Kadar Sevebilir mi sin? ..........................................Kurşun Yarasından Ağırdı, ..........................................Bendeki Sensizlik, ..........................................Fırtına Öncesiydi, ..........................................Bu Derin Sessizlik, ..........................................Aşikar Sevdamızın Bir Sırrıydı Tarifsizlik, ..........................................Ölümün Bir Son Değildir, ..........................................Ölümdür Bana Sensizlik, ..........................................Ne Olur Söyle, ..........................................Sen de Seni, ..........................................Benim Seni Sevdiğim Kadar Sevebilir mi sin? Ayhan UÇAR |
SUSARAK Güneş altında söylenmedik söz yokmuş.. |
|
GÜN GELİR Sana inat seni seviyorum Sende beni buluyorum Gözlerimi her açışımda Seni görüyorum. Kimi zaman seni yıldızlara soruyorum Kimi zaman soracak kimseyi bulamıyorum Gün oluyor sana ağlıyorum Gün olur benim olursun diyorum. Bak susuyorum sana Göz pınarlarım kurumakta Yüreğimdeki acıyı bir tek sen dindire bilirsin Ve beni gün gelir anlıyabilirsin... |
SANA BAKMAK her şey yapılabilir bir beyaz kağıtla uçak örneğin uçurtma mesela altına konulabilir bir ayağı ötekinden kısa olduğu için sallanan bir masanın veya şiir yazılabilir süresi ötekilerden kısa bir ömür üzerine. bir beyaz kağıda her şey yazılabilir senin dışında güzelliğine benzetme bulmak zor sen iyisi mi sana benzemeye çalışan her şeyden bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor belki tabiattadır çaresi senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin ve benim bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim anlarım bitkiden filan ama anlatamam toprağın güneşle konuşmasını sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla sen bana ışık ver yeter bende filiz çok köklerim içimde gizlidir gelen giden açan soran bere budak yok bir şiir istersin “içinde benzetmeler olan” kusura bakma sevgilim heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok uzun bir yoldan gelen tedariksiz katıksız bir yolcuyum yaralı yarasız sevdalardan geçtim koynumda bir beyaz kağıt boşluğu her şeyi anlattım olan olmayan acıtan sancıtan bilsem ki sana varmak içindi bütün mola sancıları bütün stabilize arkadaşlıklar daha hızlı koşardım severadım gelirdim gözlerinin mercan maviliğine sana bakmak suya bakmaktır sana bakmak bir mucizeyi anlamaktır sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır aşk sorgusunda şahanem yalnız kelepçeler sanıktır ne yazsam olmuyor çünkü bilenler hatırlar hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar bahçıvanlar değil tüccarlardır sen öyle göz sen öyle toprak ve güneş ortaklığı sen teninde cennet kayganlığı iken sana şiir yazmak ahmaklıktır bir tek söz kalır dişlerimin arasından ben sana gülüm derim gülün ömrü uzamaya başlar verdiğim bütün sözler sende kalsın isterim ben sana gülüm derim gül sana benzediği için ölümsüz yazdığım bütün şiirler sana başlayan bir kitap için önsöz sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır her şey olmaya hazır sana bakmak suya bakmaktır gördüğün suretten utanmak sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır "sana bakmak Allah’a inanmaktır" YILMAZ ERDOĞAN (L) SENSIZ OLMAZ Bu Sabah Yalnız Uyandım Sensiz Olmaz Tanıdık Kokular Yok Sensiz Olmaz Kahvaltım Anlamsızdı Sensiz Olmaz İlk Sigaram Bile Tatsızdı Sensiz Olmaz Anlaşılan Alışmışım Sensiz Olmaz Bir Verdiysem İki Almışım Sensiz Olmaz Aşk Bir Dengesizlik İşi Sensiz Olmaz Dengeye Dönüşendir Sevgi Sensiz Olmaz Yine Kendi Kendime Sormadan Duramadım Niye Seni Böyle İstiyorum Bulamadım Yalnızlık Zor Sokaklar Çıkmaz Sensiz Olmaz Hep Tekdüze Her Şey Dümdüz Sensiz Olmaz Anlamak Çzmeye Yetmez Sensiz Olmaz Biraz Telaşlı, Huzursuz Sensiz Olmaz Yine Kendi Kendime Sormadan Duramadım Niye Seni Böyle İstiyorum Bulamadım Gece Gelmiş, Yatağım Boş Sensiz Olmaz Sen Uzaktasın, Ben Uzanmış Sensiz Olmaz Anlamak Çözmeye Yetmez Sensiz Olmaz Biraz Telaşlı, Huzursuz Sensiz Olmaz Yine Kendi Kendime Sormadan Duramadım Niye Seni Böyle İstiyorum Bulamadım Bülent Ortaçgil (L) |
SÜRMELİSİNDEN TANIMAM SENDEN BAŞKA DÜNYADA YOKTUR BAŞKA EŞİN SENSİZLİK BÜYÜK BİR UÇURUM TUT ARTIK ELLERİMDEN ÖP BENİ ŞUURSUZCA GÖZLERİMDEN İŞLE BEDENİMİ DELİCE SEVGİNLE ELLERİM ELLERİNLE GÖZLERİM GÖZLERİNLE BEDENİM BEDENİNLE SEVGİM DELİCE SEVGİNLE KALBİM BEYNİME İNATLA SENİ SEVEREK BEKLEMELİ SENİ İHANETLE BEKLEYECEKSE DÜNDEN GÖÇÜP GİTMELİ GÖZLERİN SANA BAKTIĞI GİBİ BİR BAŞKASINA BAKACAKSA DÜNDEN GÖRMEMELİ DUDAKLARIM SUSMAMALI SANA OLAN SEVGİMDEN SANA OLAN ÖZLEMİMDEN SANA OLAN TUTKUMDAN SANA OLAN HİSLERİMDEN SÖYLEMELİ SUSMAMALI SUSACAKSA ACILMAMAK ÜZERE KAPANMALI YA ELLERİM ELLERİNİ TUTMALI TUTAMAYACAKSA BİR CAM MİSALİ PARAMPARÇA OLMALI SEN BENİM İÇİN NESİN ENDER BULUNAN ORKİDE ZİRVEDE KAR ALTINDA YETİŞEN KARDELEN KIRLARDA BULUNAN KIR PAPATYASI DALINDA DURAN GÜL TOMURCUĞU DAMARLARIMDA DOLAŞAN KANIM YAŞAMAK İÇİN SOLUDUĞUM HAVAM EKMEYİM SUYUM AŞIM AMA NEDENDİR BİLİNMEZ BİLMEM YAZDIĞIM HER HECEYİ YAZDIĞIM HER KELİMEYİ YAZDIĞIM HER CÜMLEYİ YAZDIĞIM HER MISRAYI YAŞAMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM HİSSETTİĞİM GİBİ YAZIYORUM İŞTE BU İŞİN EN ACI YÖNÜDE KALBİMDE DÜŞLEYİP BEYNİMDE YAŞAYIP GERİ KALANLARI KAĞIDA AKTARAMAYIP TÜKENMEZ DENİLEN KALEMİN TÜKENİŞİNİ GÖRMEYİP YAZMAYA DEVAM ETMEK İSTEYİŞİM GÜNDÜZÜN GECEYE DÖNÜŞMESİNDEN KUCAKLAMAYI BEKLEYEN KOLLARIN KUCAKLAYAMAMASINDAN SEVDİĞİNİ GÖRMEK İSTEYEN GÖZLERİN GÖREMEMESİNDEN DUDAKLARIMIN ÖPMEK İSTEYİPTE ÖPEMEMESİNDEN AMA BU SEFER TÜKENMEZ DEYİPTE TÜKENEN KALEME SÖYLENMEKTEN YAZACAK NE KALDI BENDEN ZIR DELİSİNE |
Bir yerlerde tıkanıp kaldıysa hayat, soluk almak güçleştiğinde, Yüreğin susup, mantığın sürüklemeye başladığında ayaklarını, Dağlara dönmeli yüzünü insan. Yeni patikalar, yeni yollar seçmeli, yüreğini ferahlatacak; Yeni insanlarla 'tanışmalı, yeni kesifler yapacak.... Hep isteyip de, bir gün yaparım diye ertelediği ne varsa, Gerçekleştirmeyi denemeli! Her geçen gece, ölüme bir gün daha yaklaştığını zamanın bir nehir, Kendisinin bir sal olup da, O dursa da yolculuğun devam ettiğini anlamalı. Baş döndürücü bir hızla geçiyorsa birbirinin aynı günler, Her aksam aynı can sıkıntısıyla eve giriliyorsa, Değiştirmeye çalışmalı bir şeyleri; Küçük şeylerle başlamalı belki; örneğin, bir kaç durak önce inip Servisten, otobüsten; yürümeli eve kadar, yüreğine takmalı güneş gözlüklerini; Gördüğünü hissedebilmeli! Sağlığını kaybedip, ölümle yüz yüze gelmeden önce, Değerli olabilmeli hayat! İlla büyük acılar çekmemeli, küçük mutlulukları fark etmek için! Başkasının yerine koyabilmeli kendini; Ağlayan birine "gül", inleyen birine "sus" dememeli! Ağlayana omuz, inleyene çare olabilmeli! Şu adaletsiz, merhametsiz dünyaya ayak uydurmamalı; Sevgisiz, soysuz kalarak! Dikeni yüzünden hesap sormak yerine gülden, Derin bir soluk alıp, hapsetmeli kokusunu içine... Günesin doğusunu seyretmeli arada bir, seher yeli okşamalı saçlarını... Karda, yağmurda; sevincine, coşkusuna; fırtınada boranda; Öfkesine, isyanına ortak olabilmeli doğanın! Bir çocuğun ilk adımlarında umudu; bir gencin düşlerinde geleceği; Bir yaşlının hatıralarında geçmişi görebilmeli! Çalışmadan başarmayı, sevmeden sevilmeyi, mutlu etmeden mutlu Olmayı beklememeli! Ama küçük, ama büyük; her hayal kırıklığı, her acı; Bir fırsat yasamdan yeni bir şeyler öğrenebilmek için; kaçırmamalı! Çünkü; hiç düşmemişsen, el vermezsin kimseye kalkması için, hiç Çaresiz kalmamışsan, dermanı olamazsın dertlerin; ağlamayı bilmiyorsan, Neşesizdir kahkahaların; Merhaba dememişsen, anlamsızdır elvedaların... Ne, herkesi düşünmekten kendini, ne; kendini düşünmekten herkesi unutmamalı! Bilmeli; çok kısa olduğunu hayatın; hep vermek ya da hep almak için... Sadece, anlatacak bir şeyleri olduğunda değil, Söyleyecek bir şey bulamadığında da dinleyebilmeli! Aklı ve kalbiyle katılabilmeli sohbetlere... Hafızası olmalı insanın; hiç değilse, aynı hataları, aynı bahanelerle tekrarlamaması için! Soruları olmalı, yanıtları bulmak için bir ömür harcayacak! Dostları olmalı, ruhunun ve zihninin sınırlarını zorlayacak! Herkese yetecek kadar büyük olmalı sevgisi; Ama, kapasitesi sınırlı olmalı yüreğinin ki, hakkını verebilsin sevdiklerinin; Zaman bulabilsin; Bir teşekkür, bir elveda için... Yasam dedikleri bir sınavsa eğer; Asla vazgeçmemeli sevmek ve öğrenmekten; Ama, herkesi sevemeyeceğini de her şeyi bilemeyeceğini de fark edebilmeli insan! Tıpkı, her şeye sahip olamayacağı gibi... Zamanın ninnisiyle, uykuda geçirmemeli hayatı...! Can Dundar |
TÜRK'ÜN ZAFER ÇIĞLIĞI Türk'ün Zafer Çağları Hey, nerde o çağlar ki ufuklar yolumuzdu, Her cepheye ak saçlı zaferler kılavuzdu! Destanları yazmış nice ok terkeşimizde Baştanbaşa tarihi sürürdük peşimizde! Titredi ufuklar, Batı oynardı yerinden Geçtikçe alev nallı kır atlarla Budin’den. Korkuydu o yerlerde her an yüklü küpeşte Kaç çağ bu akından sese hüngürdedi Peşte! Her kıt’aya sarkardık ufuktan doludizgin, Enginde parıldardık alevler gibi keskin. Bizler ki zaferlerle çocukları gibi şakrak. Bizler gibi yoğruldu akınlarla bu toprak! Bizler ki alev nallı, uçan atlarımızla Tarihe gömüldük yaşayan adlarımızla! Yollar yarışır bizle, al atlar köpürürdü Yollar bizi sonsuzluğun aşkıyla bürürdü! Ürkerdi akınlardan o dikbaşlı sınırlar, Topraklar alev nallarımızdan ısınırlar! Vurdukça uğuldardı kızıl taşlara güm güm; Rüzgâr gibi her devri döven koskoca gürzüm! Kaç çağ atamın kalbine nabzoldu zaferler, Heyhey, diye vurdukça inilderdi bu yerler! Gün karşı yamaçlarda döner biz savaşırdık Erlerle göğün altına tarihi taşırdık. Dünyayı dolaştık kaç asır dört nala bizler Kalyonlara baş eğdi o heybetli denizler! Yorgun gece parlarken uzaklardan ışıklar Yüzlerde serinlerdi savaştan kırışıklar.. Gümbürderdi her mevsim akınlarla bu yurdum, Kaç devri kuşattım, ben o kaç devre buyurdum! Hey, nerde o çağlar, kanı ırmakla karışmış, Tarihi saran bayrak akınlarla yarışmış! Kaç yıl atamın gönlüne ses verdi bu dağlar, Hâlâ onu anlatmada… Hey, nerde o çağlar! Hey nerde o çağlar ki ufuklar yolumuzdu, Her cephede ak saçlı zaferler kılavuzdu! |
Beyaz Gül Beyaz bir gül sundum sana, tüm temiz duygularımla Al onu benim için yüreğinde sakla Kalbinin her köşesinde, her yıl sonbaharda Beyaz güller açsın benim için Sarı yapraklar düşerken bu zamanda Beyaz güller açacak yüreğinin dörtbir yanında Anlayacağım o zaman hatırlandığımı Ve işte o zaman, nerede olursam olayım Sana ulaşacağım kalbimle, sonsuzluğun bir köşesinden Beyaz gülelr getirecek beni sana taa uzaklardan Hiç solmayacaklar!! Arayıp sormasamda, yüzüne hiç bakmasamda Sanma unutuldun !! Kalbimde beyaz güllerin arasında yaşıyorsun Ve kalbimde açan beyaz gülelrin sana ulaşmadığını biliyorum, ümit ediyorum Beyaz güllerim, senin beyaz gülelrinle karıştığı anda Sonsuz bir mutluluk içerisinde yaşamayı bekliyorum Ama şimdi gönlümdeki beyaz gülelri açtıramıyorum Bir gonca halinde bile kalsalar ve solmasalar, bana bu da yeter Asla solmasınlar !!!! Çünkü ben onların, beyaz güllerinin benim için açmasını bekliyorum. Birgün karşılaşırsak herhangi bir yerde Güllerim açacak yeniden Onları gözyaşlarımla büyüttüğümü göreceksin Belki de anlamadan gülüp geçeceksin Belkide birgün gelecek, beni yeniden seveceksin. O zaman beyaz güllerimizi mutluluk seli ile büyüteceğiz Ama birgün, beni hiç sevmeyeceğini anlarsam Bütün güllerim solacak, açmayacaklar Güllerimi, beyaz güllerimi kurutma birtanem Onları gözyaşlarımla büyütürken Bir anda solmalarına izin verme Onlar senin bir damla sevgine muhtaç Beyaz gülelr ikimize muhtaç Ben sana muhtaç !! |
| Saat: 21:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık