![]() |
YaLnIzLiGi DeNeMeK gecenin ortasında ne işin var yıldızlara dokunma yanarsın bak birazdan ay da batacak karanlık bulaşmasın ellerine tersine döner yolunu bulamazsın içi dışı uzay tozu yansımalar sahi mi yalan mı anlayamazsın bir rüya gemisi iskele sancak dokunup geçiyor hayallerine ağlayasın gelir ağlayamazsın sevmek insanın yüreği kadar küçükse büyüğünü taşıyamazsın yalnızlığı da dene oldu olacak nasıl yankılanır derinden derine iyi midir kötü mü çıkaramazsın insan insanı kendisi tamamlar içinde başka dışında başkasın eksikliğin fazlana elbet bulaşacak öbürü sığacak bunun derisine yoksa sabaha sağ çıkamazsın Attila Ilhan |
SEVİ ŞİİRİ Ben senin en çok sesini sevdim Buğulu çoğu zaman, taze bir ekmek gibi Önce aşka çağıran,sonra dinlendiren Bana her zaman dost, her zaman sevgili Ben senin en çok ellerini sevdim Bir pınar serinliğinde, küçücük ve ak pak Nice güzellikler gördüm yeryüzünde En güzeli bir sabah ellerinle uyanmak Ben senin en çok gözlerini sevdim Kâh çocukça mavi, kâh inadına yeşil Aydınlıklar, esenlikler, mutluluklar Hiç biri gözlerin kadar anlamlı değil Ben senin en çok gülüşünü sevdim Sevindiren, içimde umut çiçekleri açtıran Unutturur bana birden acıları, güçlükleri Dünyam aydınlanır sen güldüğün zaman Ben senin en çok davranışlarını sevdim Güçsüze merhametini, zalime direnişini Haksızlıklar, zorbalıklar karşısında Vahşi ve mağrur bir dişi kaplan kesilişini Ben senin en çok sevgi dolu yüreğini sevdim Tüm çocuklara kanat geren anneliğini Nice sevgilerin bir pula satıldığı bir dünyada Sensin, her şeyin üstünde tutan sevdiğini Ben senin en çok bana yansımanı sevdim Bende yeniden var olmanı, benimle bütünleşmeni Mertliğini, yalansızlığını, dupduruluğunu sevdim Ben seni sevdim, ben seni sevdim, ben seni... ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN |
Ben asık değilim bakma halime, gülüşüme ,bakışıma sadce intikam benimkisi seni hiç sevmedimki seni sevmiş gibi yaptım gözlerimle sevmedimki şiir yazamaıyorum af buyrun:D |
Bana Sor Özlemden Yanıp Tutuşmayı Sen özlemeyi bir de bana sor; Gece olunca yalnızlık sarınca bedenimi, Bir el tutsun ellerimi diye beklemeyi Bana sor severken özlemeyi… Bir ses ararken kulaklarım, Sessizliğin acı çığlıklarını duymayı, Gözlerim seni ararken, Karanlıkta hayalini görmeyi, Sen bana sor kilometrelerce uzaktan sevmeyi… Elimi göğsüme sokup, Okşamayı seni özleyen kalbimi, Yüreğimin titremesini, içimin aniden ürpermesini… Şefkatinin eksikliği aklıma gelirken, Hasretimden süzülen birkaç damlayı, Bana sor sensiz ağlamayı… Sensiz saatler çabuk geçsin diye, Geceye sığınmayı, Yanımdaymışsın gibi yatakta yorgana sarınmayı, Bedenimi sarmanı beklemeyi, Sıcacık teninin kokusunu içime çekmeyi Sensizken seninle sevişmeyi, Bana sor… Bana sor sen özlemeyi Özlemenin en acı, en yalnız çığlıklarını, Ben iyi bilirim özlemle yanıp tutuşmayı Harun Kilci |
ÇOCUKLARIMA Diyelim ıslık çalacaksın ıslık Sen ıslık çalınca Ne ıslık çalıyor diye şaşacak herkes Kimse çalamamalı senin gibi güzel Örneğin kıyıya çarpan dalgaları sayacaksın Senden önce kimse saymamış olmalı Senin saydığın gibi doğru ve güzel Hem dalgaları hem saymasını severek De ki sinek avlıyorsun sinek En usta sinek avcısı olmalısın Dünya sinek avcıları örgütünde yerin başta Örgüt yoksa seninle başlamalı Say ki hiçbir işin yok da düşünüyorsun Düşün düşünebildiğince üç boyutlu Amma da düşünüyor diye şaşsın dünya Sanki senden önce düşünen hiç olmamış Dalga mı geçiyorsun düşler mi kuruyorsun Öyle sonsuz sınırsız düşler kur ki çocuğum Düşlerini som somut görüp şaşsınlar Böyle bir dalgacı daha dünyaya gelmedi desinler Dünyada yapılmamış işler çoktur çocuğum Derlerse ki bu işler bişeye yaramaz De ki bütün işe yarayanlar İşe yaramaz sanılanlardan çıkar |
AŞK İKİ KİŞİLİKTİR Değişir rüzgarın yönü Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına Aşk iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden; Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş, gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşayamaz sevdasını, Severken hiçbir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. ATAOL BEHRAMOĞLU |
Buda bnm yazdığım bi şiir HASRETİN KESİDİ(İZLERİ) Günler geçmiyor, Güneş doğmuyor, Mehtap parlamıyor sensiz. Siman silinmiyor zihnimden Gözlerin gitmiyor hayalimden Gözlerin elmas gibi, Dişlerin midyedeki inciler gibi, Dudakların dallardaki kirazlar gibi, Yüzün gökteki ay gibi, Vücudun rüzgarda coşan bir kısrak gibi. Gel artık, gel Bırak uzakları da gel Buselerini özledim Yakıcı bakışlarını özledim Tenimi okşayan varlığını özledim Gel artık, gel Buselerinle gel, Uçankuğular gibi gel, Süzülen güvercinler gibi gel, Esenrüzgar gibi gel. HASRET GÜNLERİ Güneş doğmuyor sensiz, Geceler geçmiyor, sensiz, Gittiğinden beri, Geceler büründü siyaha Açmaz oldu bir daha. Tınlamıyor artık kimseyi, Unutmuyor gidişini, Geceler arıyor, Bu yürek unutmuyor seni. Aşkın eritti bitirdi beni. Özlemin kahretti bu bedeni Sensizlik kül etti, Hasretin yaktı bitirdi beni. Bakışların bir bıçak gibi, Yürüyüşün gökteki kuğular gibi, Konuşman bülbüller gibi, Acep gelir misin? Sever misin? Beni SÖNÜK GÜNEŞ Gene sensiz bir gün geçti. Kalbim perişan şimdi Hani odun yanar, kül olur ya Sensizlikte kül etti beni. Ben gene, sensiz, Ben gene, çaresiz, Ben gene, tek kaldım. Bu dünyada bir sen vardın Yüreğimde,kimi zaman yanımda ve kimi zaman hayallerimde Hani bir bakışın vardı, Dağları eriten. Hani bir duruşun vardı, Bakanı imrendiren. Hani bir gülüşün vardı, Güller gibi güzel, akan sular gibi berrak ve saf. Öyle temizdin ki, Bakmaya kıyamazdım yüzüne. Dokunmaya kıyamazdım o pamuk tenine. Sensiz geçen günlerde Yıldızlara baktım. Aradım seni, Ama bulamadım. Acaba gitmiş miydin? Bırakmış mıydın beni? Böyle tek başıma çaresiz,yalnız, bitkin bir şekilde. Sen hep tenhaları severdin, Bense fark etmez derdim. Tenhalar zor gelirdi, Hatta hiç gelmezdi. Sen hep ciddiydin, Bense çocuktum, senin yanında Huylarım rahatsız ederdi seni Sen söylemezdin belki Ama ben anlardım. Geceleri seni düşünerek yatardım, Güzel hayallere dalarım. Sabah olunca erken kalkıp hazırlanırdım. Okula koşardım seni görme ümidiyle, Ama kimi zaman gelmezdin. Bense susar ve kenarda dururdum. Ve aklımda gene sen Hiç çıkmazdın ki zaten, Hep ordaydın Bitanem. |
kahreden yokluğun da.... Başlayan gün bitiyor değil mi? Yine sensiz geçti 24 saat daha Derin nefeslerle çekilen sigara dumanı ile, kahreden yokluğunda yaşamak sadece nefes olmak oldu gözler eski hatıralar arşivi ile doldu sevgi ile adan kalbin ateşi söndü kahreden yokluğun da sen bendeki aşkı bilemedin Sen,sendeki hevesle sevdin Bense,senden başkasını sevemedim kahreden yokluğunda Sen gittin,her adımında ben bittim Uzaklaştıkça bedenin ufaldı Şimdi tamamen yok oldun Hayalin karşıma dikildi Kahreden yokluğunda |
SEN GİTTİN Sen gittin hem gönlümden,hem aklımdan, sen bittin hem benim için,hem günler için, sen öldün hem aşkım için,hem kalbim için, Kumsal BAŞAK |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık