![]() |
DELİ AŞIK Yine burdayım işte, İlk tanıştığımız yerde. O günü hiç unutmadım biliyor musun? Hiç hissetmediğim bir şey oldu çünkü, Meğer ben aşık olmuşum. Senden önce inanmazdım böyle şeylere ya, Öncesi de yalanmış zaten. Bana kağıttaki adresi sorduğunda, Kalakalmışım birden, Böyle bir güzellik var mıydı diye geçirmişim içimden. O gün hiç uyuyamadım biliyor musun? Hem çok mutlu hem de mutsuzdum aslında. Bu zamana kadar, İki farklı duyguyu aynı anda yaşamamıştım. Evet mutluydum çünkü seni tanımıştım, Hem de mutsuzdum, Çünkü seni tekrar görememek... Düşünmek bile istemiyordum. O gece çok dua ettim, Ve yarın... Yoksun. Diğer günler ve koskoca bir hafta... Tam umutsuzluğa kapılmış gidiyordum ki, Ummadığım anda sen çıktın. Ne gündü ama di mi? Seni kaybetmek korkusuyla yanına koştum, Sen efendim dedin, Bense aniden seni seviyorum diye haykırdım. Sen de şaşırdın tabi kim bu deli diye. İşte aşk bu ya hafif deliliktir, Bir anda da dökülmeli dudaklardan, Aşkın en büyük düşmanı olmalıdır zaman. Çok uğraştım ya senin için, Ama inkar edemezsin, Bu deli aşığı sende sevdin. İnanır mısın saatlere düşman oldum, Senle buluşma zamanımıza kadar geçmedi zaman. Sevmediğim günlerden biri bugün, İşte yine cuma. Kahrolası cumalar... O cuma seni hep benimle olmaya davet edecektim ki, Kara haberini tez aldım. İnsafsız,acımasız bir şöför, Seni aldı benden. Belki de daha nice beni seni ayırdılar. O anda dedim keşke duymasa kulaklarım, Bilincim kaybolmuş olsa. Hiç ağlamazdım, Ama o gün yol ortasında ağladım. Hani çoçuk şekeri alınınca nasıl ağlar ya, Ki benim canımı benden aldılar ya işte öyle ağladım. Bana acıyorlardı, Adım mahallede deliye de çıktı zaten. Olsun her zaman ben bir deli aşık, Sense benim biricik aşkım olacaksın. .....BİTANEM.... |
|
HİSSETTİKLERİM... Farlı bir duygu bu hissettiklerim Kuş olup da uçamamak Gökyüzünde yıldız olup da parlayamamak Sana sevgimi anlatamam Uzaktan bakıyorum Uzanamıyorum o güzel çehrene Emanetimi arıyorum sende Aldığın kalbimi Sen hiyanet ediyorsun emanete Vermiyorsun geri Söyle güzel yüreklim Niye bakmıyo gözlerin bana Kalbin bu kalbi sevmiyor Keşke tanımasaymışım ya seni O zaman kilitlenmezmiş sana bu deli yüreğim Merhaba demeseymişsin bana O zaman hoşçakal demek de O kadar zor gelmezmiş bana Ve söz vermeseymişsin ya Sonsuz olacak sevgim diye O zaman bende bağlanmazmışım ölümüne.... ...BİTANEM... |
Dayanamıyorum Böylesi Sevdaya yok Akşamlar bitmek bilmiyor sen olmayınca Sigara bile az geliyor Sen aklımda olunca Ne yaptığımı bilmez oldum O günlerde Çünkü sana aşıktım Daha taze bir aşktı benimki Biliyordum Sen de seviyordun Ama benim gibi söyleyemiyordun Hep o vardı aramızda Biliyordum sevmiyordun onu Bir an seni ondan almak istiyordum Ama yapamıyordum Ama delice, çılgınca seviyordum Her gün görüyordum Seni Eskimek bilmeyen evinin penceresinden Her baktığımda ağlıyordun Biliyordum kaderine Lanet ediyordun Bense korkak gibi senden kaçıyordum Neden kaçtığımı ben bile bilmiyordum Belki de aşktan korkuyordum Sen yine ağlıyordun Dayanamıyorum artık Böylesi sevdaya Ve sana dayanamıyorum... Aşk geldi beni buldu, Ben de Seni... Ama o cesaret var ya! İşte onu bulamadım... |
Biraktigin Gibiyim Yüregim.. |
Reng-i Sevda Sana Yazılmış nice şiirler vardır, sevdaya dair, Unutulmuş bir kenarda solarcasına! Yanan ne yürekler vardır volkanlarla bir, Tüm aşklara meydan okurcasına. Ben de överim sevdamı meydan benimdir! Ben deniz kızı sevmiş er değil miyim? Sevmek benim en ağır yiğitliğimdir, Sen bende ben, ben sende sen değil miyim? Ey kainat, duyun beni haykırıyorum! Ben renk bayramı bir koyu sevdayım. Neler çektim, çekeceğim ben biliyorum, Asil acılarsa kaderim, dünden razıyım. Benim duygusuzluğa garezim vardır, Ne saçma mantığım almıyor demek. Zihin niçin kalpten ayrı çalışır? İnsana yakışmaz kafayla sevmek. Yürek lazım yürek ummanlara denk, Bedeli cennetle eş sevdayı buldum. Sevdam hiç duyulmamış en acayip renk, Ruhumu o renkle boyadım durdum. Sen gördün mü sevdiğim o rengi bende? Gözlerim ruhumun penceresidir. Gönüllere hükmetmek olsa elimde, Bil ki gözlerin o an sevda rengidir. Ey sevda gözlü canan nerelerdesin? Beklemenin lezzeti yaktı dilimi. Sen uçsuz bucaksız hayallerde benimsin, Yokluğunda bile umudun, beklerim seni. 05.01.2005 Ömer Faruk Bozkurt |
Daha düne kadar sensiz olamam, Ben senin gölgende varım diyordun. Sensiz okuyamam ,sensiz yazamam, Sensiz aklım bile yarım diyordun. Sen beni en zayıf anımda vurdun. Şarapla tütünle açtım arayı, Bir de sen terk ettin bahtı karayı, Bir seni düşündüm bir sigarayı, Demek ki şeytanca bir tuzak kurdun. Sen beni en zayıf anımda vurdun. Bir yandan gönlümün işret çağrısı, Bir yandan midemin ince sancısı, Tetiği vaktinde çektin doğrusu, Demek ki aylarca pusuda durdun, Sen beni en zayıf anımda vurdun. Övgüye değerdi oyun takatin, Alkışlık bir roldü her hareketin, Giderken vicdanın ve sadakatin, Lügatçe manası ne diye sordun, Sen beni en zayıf anımda vurdun. Hayrını umsan da hain kararın, Eyvah’la telafi olmaz zararın, Yarama tuz bastı ani firarın, Düşerken tuttuğum son dalı kırdın. Sen beni en zayıf anımda vurdun |
Ebru Çiçekleri Sana söyleyecek bir sözüm olsun Ebru çiçeğim hep yüzün gülsün İçini yakmasın zalimce hüzün Yaşayalım aşkı olsa da güzün Karagözün sevda diye yanmasın Gönlünü yakacak aşklar olmasın Gül dudaklı senin o yüzün gülsün Aşklar yaşamaya gidelim güzün Yüreğini yakan sevda ve aşklar Dertlerin baharda çiçekle başlar Hüzünler içinde eğilen kaşlar Sevda ateşinde gül olup yaşar Gönlünde sevdanın acısı bitsin Çileli başından dertlerin gitsin Ağlayan gönlüne sevda ne yapsın Ebru çiçeklerin solmuşsa bu gün Gülen yüzün aşka derman ve pare Osman’ın derdine bulunmaz çare Yetim kalıp gönlün alsa da yare Aşkı yaşamaya sen zaman ara |
Aşktı o! Değiştiren tüm gecelerimi Aşktı o! Beni durup yenileyen Oydu, duygulu yapan hoyrat ellerimi Oydu, dolu dizgin gidişime dur diyen Bir bıçağın keskin yüzünde kan lekesiydim Aşktı yine beni yıkayan, arıtan su Böyle ak pak olacağımı bilir miydim? İçimde açmasaydı o sevmek duygusu Ben bir tutsağım şimdi sevgiye, gönüllü Çözmeyin ellerimi, zincirlerim kalsın Görsün prangalarım o doğacak günü Ve bu dünyaya aşk dolu şiirlerim kalsın Seninle her yerde güzel, her zaman yeni İstemem, sensiz hatırlamasınlar beni... |
YAĞMUR Bir Yağmurdu bir umuttu senle aşkımız güzel başlamıştı kırda çiçekti çocukta ilk gülümseyişti sonradan günah oldu yazımız Ben biraz sende sen biraz bende kaldın, gönlümde sarmaşıktın sarıştık hayallerimde dünyada ne kadar yalan varsa o kadar gerçektin, ne kadar gerçek varsa o kadar hayaldin. Şehre yağmur inince ,vitrinler gri şarkılar söylerken ben çıkarım caddeye;ben gibi değilimdir içimde ne varsa gözlerimde dilimde sessiz senden bir mısra herkes gibi kaçmam yağmurdan ne şapka ne şemsiye dökülür gibi yanaklarıma bir şeyler hani bir gökten bir benden biraz kül biraz duman ama en fazla hicran |
| Saat: 21:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık