![]() |
Egelim çaldırma şarkıları artık egelim sesindir kulağımda gerçek müzik sözlerindir nağmeler notalar çaldırma şarkıları artık egelim en güzel şarkı sensin gözlerindir sözlerindir o şarkı bitir artık şarkıları sen konuş egelim bazen güldür bazen ağlat ama sen hep sen konuş egelim çaldırma artık şarkıları |
Aşk Gözyaşları Aşk şiirlerini yeşil yapraklara yazdı Adını, granit taşlara elmasla kazıdı Hayallerini beyaz bulutlara yükledi Yıllarca yılmadan, hep onu bekledi Aşk gözyaşları kutup buzlarını eritti Bir yabangülün aşkı bu şairi delirtti Gece-gündüz, deli gömleği giydirtti Aşkıyla, kulun kölen olayım dedirtti Aşk gözyaşları, yanaklarını dağladı Yabangülün aşkı basiretini bağladı O yârin aşkından ömür boyu ağladı Çektiği onca çileyi kaderine bağladı Aşk gözyaşları, sinede kurşun eritti O yabangülün aşkı mecnuna çevirtti Bu nasıl aşk ki, kendini çok sevdirtti Geçit vermeyen dağları bile deldirtti Aşk gözyaşları içerde mağma oluşturdu Yokluğunda bu âdem ellerini ovuşturdu Mecnun misali hep sağa sola koşuşturdu Zira, aşk ateşi onun yüreğini tutuşturdu Görenler dediler; kimi deli/kimi de divane Bilmezler ki gönlüm aşkından oldu virane Yüreğimde yanan aşk ateşin sanki meşale O aşk ateşini söndüremez ki en gür şelale İstanbul - 19.06.2001 11:05 Bayram Tunca |
Ecelim Olur musun? Hayret! Nasılda ışıldıyor yüreğin Sen gerçekten kulmusun Sevdanı gördüm gözlerinde Yoksa ulaşamayacağım nurmusun Çırpınır güzelliğinin yakamozunda şiirler Nakarat nakarat yakar bedenimi şarkılar Mısra mısra, mızrak mızrak Saplanır gözlerime güzelliğin. Gülüşün bir çocuğun sevinciyle Bayram öncesi arifeleri hatırlatır Öyle özlem, Öyle elbise, Öyle pabuç Her açılan kapıda şevkatinle karşılaşmak Öyle şeker, Öyle fıstık; Öyle lokum Hasretinin hararetiyle buğulanmış bir cama, İsminin baş harfini yazınca büyürüm yeniden Öyle mecnun, Öyle Ferhat, Öyle kerem Sen yüreğimdeki iklimin baharı Sen Lisanı olmayan dillerin alfabesi Sen, yavan bir hasretin sevda katığı Sen Bir ilâha niyetlendiğim sahurum. Gitme sakın yüreğimden âşık sana bu şehir Asılmış suratların boynundaki ilmik Çatılmış kaşların şakağındaki kurşun Bükülmüş dudakların isyandaki dilleri Yokluğunla savaşmanın, çırılçıplak kışı Hep mahcubiyet doğurur güneş yerine. Oysa güneşimsin sen Uslanmaz ki sensiz bu beden Bir tebessüm et yeter Bakışındaki nakışa gölge olmam ben. Fesat bir yalnızlık var içimde Yoksun ya yanımda olmasın kimse mutlu Şimdi sensiz açan çiçekler solsun Ağustos ayında, el ele tutuşmuş âşıklar donsun NEYSE! Hepsi bir yana dursun, Sadece sana öleceğim Ecelim olur musun? <a href="http://kazancortakligi.hemalhemsat.com" target="_blank">Kazanç Ortaklığı</a> |
Zakkum Çiçeğimsin Gece;sessiz ve sakin uykuda, Pörsümüş yanakları, Esmer, yaşlı bir kadın. Yıldızlar, yuvasından, Kaldırmış başlarını, Esniyorlar, mağara gibi ağızla. Ayışığı, kirli beyaz, Dolaşır telaşlıca, Yitirdiği şeyi arar gibi, Ölü bir şehrin üstünde. Gri bulutlar, salkım saçak, İki çukurdan fırlamışlar, Öfkelerini boşaltırcasına. Bir caddenin kenarında, Rüzgar ağaçları yalarken, Ağlamaklı, Yarasanın solgun ışıkları. Akşamleyin, kulakları kalbura çeviren, Cırcırböceğinin sesi yok, Kimbilir, belki de rüyasında şimdi. Ya, az ötemizde dalgın dalgın gezen, İki süt beyaz güvercin nerede, Yassılaşmış kara gölgeleri dururken. İşte, ıssızlığı yırtan bir vapur, Uzaktan gelir, Balıklara göz kırparak. Siyah peleriniyle, Sıska bir çocuk gibi gezer yalnızlık. Yılların acısı demlenmişken gözlerinde. Hışırtısı vardır, dallarda umudun, Yanağı susuzluktan sararıp, Hüznün damlaları, dehlizlerde saklıyken. Ne yüzü buruş buruş bir kağıt parçası, Ne, tel tel rüzgarı saklamış koynunda, Ne, bakışları ekin tanesi gibi sapsarı, Ne de, ellerindeki çizgide depolanmış keder. Sen zakkum çiçeğimsin. Dilin, dışarı fırlamış bir ok, Elin, duyarsızlığı yok eden bir silah. Gözlerin, güneşin ışığında umudu yıkar. Umut, sende! Hadi çek kaldır geceyi, Ensesinden tutarak, Çıkar, pestilini! Sevdaya uzanan eldir zaman, Tükenmesin kendiliğinden, Al, beyninin fırınında, Şekillendir. Yüreğinde resmini çiz yarının, Kokunu sindire sindire, Kalp krizi geçiren bir köprüye, Masaj yapar gibi. Eğil, güneşten bir demet al, Savur yüzlere, gülücük açan, Bir meşale olsun, Umut kışın, Kırık dökük bir çizgiyken. Zakkum çiçeğim, Sen, denizin köklerinden gelen dalga gibi, Yine dirençlisin, Yine ayaktasın, dimdik. Kokunu salmışsın bir kentin, Kılcal damarlarına, Kuşatırcasına. Zakkum çiçeğim, sensizlik, Fırtınayla yüreğe işleyen hançer, Sensizlik, umuda çekilen simsiyah perde, Sensizlik, mezar taşı gibi, gövdesini uzatmış yatan, Zifiri karanlık bir gece. Sensizlik, Ablukaya alınmış bir kent, Gitmek, bir uçurumda parçalanmak. Kalmak, bir girdapta yok olmak gibi. Ya sevda, Köklerinde tomurcuklanmak, güneşinde doğmaktır. İzmir - 04.08.2004 Ali Ertan Akgün |
Sevgi Şiiri Nasıl anlatsam bilmem ki.. Bilsem yeteceğini bakışlarımın sadece Her saniye bakmak isterdim gözlerine.. Belkide birkaç kelime Aşkımı ifade eden.. O kadar zor ki.. Denemek bile.. Nekadar isterdim Bunları söyleyenin sen olmasını.. Ve söylenenin ben!! Eziyeti de anlardın böylece.. İçinde hiç bitmeyen çığlıklar Dışıda sadece ellerindeki titreme.. Söylenecek birsey olmaması Bos bakışlar.. Boş sözler.. Birseyler aramak söyleyecek.. Sadece daha fazla konusmak için.. Daha fazla sesini duymak, Gözlerine bakip gülmek için.. Sadece , Belki simdi Seni seviyorum derim diye Beklemek isterken biraz daha Gidisini seyretmek.. Çok acıydı.. Gitmeden önce düşünmek, Gittikten sonrada yaşamak sensizligi.. Çok acı.. Ama en acısı Hala seni seviyor, Senin için ölüyor olmam buralarda, Sensiz, Hasret dolu, Ve yapayalnız... |
Eğer Eğer bir gün telefonun çalmazsa Eğer bir gün mektupların gelmezse Eğer bir gün kapını çalan olmazsa Üzülme .....yanında ben olacağım Eğer bir gün ağlayacak olursan Eğer bir gün sarılacak olursan Eğer bir gün haykıracak olursan Üzülme ....yanında ben olacağım Eğer bir gün güneşler açmazsa Üzülme..seni ben ısıtacağım Eğer bir gün yağmur yağmazsa Üzülme ..seni ben ıslatacağım Eğer bir gün seni seven olmazsa ÜZÜLME SENİ SONSUZA KADAR SEVECEĞİM |
UNUTAMAZSIN Hani bazen ağlamak istersinde ağlayamazsın. Bazen gülmek istersinde bir türlü başaramazsın. Düğümlenir kalır boğazında birşey Haykırmak istersinde yapamazsın. Bazen yalnız onun olmak istersin Ona ulaşamayacağını bile bile. Hissedemezsin, ona uzanmak istersin uzanırsanda dokunamazsın. Yaşarsın onunla üzüntüleri mutlulukları Bir anda biter herşey Hayallerin yok olur. Hani onu unutmak istersinde UNUTAMAZSIN....! |
Bitemediğin Bilemediğin keşkelerle yaşattığım hani gelirsinde mutlu oluruz sandığım inceden gelen sesinin güzelliğine kandığım işaretlerle dolu cümlelerin çoğunda yer aldığın ama hep sonunda soru işaretinde kaldığın cevaplarda belkileri bile sevdiğim en azından bir ihtimal sevmek, sevilmek güzelliğine belki de olsa ulaştığım noktasız virgülsüz bol ünlemlerle yazıldığın sevgi dolu bir cümlenin sonunda üç noktayla bitemediğin sorularla, cevapları bir arada barındırdığın sevgi taneleri biriktirdiğim içimdeki sevgi dolu sessiz insan sensin bilemediğin... |
Sevda Kurşunlanıyor Hücrelerimde Hayat sömürünün acımasızlığını kusuyor üzerime Bir dalgaya kurban veriyoruz güveni, *****lik kuruluyor otağımıza Can dediğim... canım dediğim vuruyor sırtımdan İhanet değil sen yakıyorsun canımı Vuran dost olmasa yar olmasa can olmasa Canım yanar mıydı böyle Sevda kurşunlanıyor hücrelerimde Biliyorum... bu; sonun başlangıcı Vazgeçişimin, silişimin hatta nefrete düşüşümün başlangıcı Batar mıydı içime sözlerin Dost dilinden yar dilinden can dilinden dökülmeseydi Kan kusturamazdı izbelerde böyle Tırnaklarımda derimden izler Artık canım yanmıyor, hissetmiyor ki bedenim Elim uyuşmuş yüreğim uyuşmuş beynim uyuşmuş Gözbebeklerimden ateş fışkırıyor Kimseyi görmüyorum Sen dost sen yar sen can olsan da Sevdanı içimde öldürüyorum. Emine Yılmaz |
ÖZLÛYORUM Özlüyorum seni. Gücüm yetmiyor unutmaya Özlüyorum Elini tutmayı sesini duymayı Boynuna sarılıp omzunda ağlamayı Nedensiz sevinçleri Hasret dolu sevgi dolu sımsıcak düşlerimi Özlüyorum... Gücüm yetmiyor unutmaya Seni aramazsam unuturum sanmıstım Girmez sanmıştım hayalin beynime Geceleri düslerimde Gündüz baktığım heryerde seni Özlüyorum.. Renkler gitmenle soldu Kırmızı kırmızılığını unuttu Mavi maviliğinin farkında değil Beyaz yanlız sen giydiğinde güzelliğini haykırıyormuş Özlüyorum Bu özlem bu bekleyiş hiç bitmiyecek Ruhumda sana açan eflatun renkli çiçekler solmayacak Olmasanda sensiz sensizligi yaşatacağım Sensiz seninle olmayı başaracağım Sonun yaklaştığını hissettiğim gün Beyaz ,bembeyaz mendilimi sallayarak Sensiz yaşamın kahrediciligine veda ederek Seninle sonsuzluğa kavuşacağım... |
| Saat: 21:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık