![]() |
Ölçüsüz Aşk Seni seviyorum desem, var olan en yüce dağlar kadar, En yücesi bir yol kadar düz olur... Seviyorum desem seni, bütün denizler kadar, yetmez ki, İçimdeki aşkın bir damlasından, zaten bin deniz olur... Desem seni seviyorum, evren ne kadar büyükse, Şu koca evren çok çok küçülür, ölçü olmaz az olur... Seni seviyorum desem,büsbütün mevsimler kadar, Dört mevsimin bütünü de, sımsıcacık yaz olur... Desem seviyorum seni, sayısız yıldızlar kadar, Yıldızlar güneşe dönüşür, tüm geceler gündüz olur... Seviyorum seni desem, bütün canlılardaki hayatlar kadar, Ölenlerde katılınca, yaşam dünyaya hiç sığmaz olur... Seni seviyorum desem, acı gerçek ölüm kadar, Yaşam utanır kendinden, zerreleşir, bir toz olur... Özlüyorum seni desem, bir anlığım bin romandan çok olur... Aşkımıza kalem yetmez, kağıt yetmez, bu sevdaya, bu özleme az olur... |
Bitmesin Bu Masal Bir gece yarısı sessizliğinde, Martı kanatlarına adımızı yazdım, Mavilerin sensizliğinde. Sonra uçuşlarını seyrettim uzun uzun, İçimde derin bir hüzün... Kumsaldayım yine sevgilerin kimsesizliğinde, Şimdi kim bilir kiminlesin, nerede? Eğer düşmeseydim ayrılıklarla derde, Seninle çok mutlu olurdum; Olur, olmaz her yerde... Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal... |
Ölmek İstiyorsan Ölmek diye bir şey yok Lambayı yakan ellerin acizliği sadece Mavinin keskin gözlerinden yaralanmak Ellerinde birer beyaz gül Kanatacak kıpkırmızı yaşamın kokusunu. İnadına yaşamak istiyorsan sus ve dinle Sana söyleyeceğim bir bardak sözüm var Tenine dokunan o asil acı var ya hani İnceden inceye hiç sarmamış seni Yağmur altında ıslanıyorsan eğer hala Onsuzluk diye bir şey duymamışsan. Renklerin içinde korkusuz boğulmamışsan Sandalın içinde okyanuslara dalmamışsan Akşamların ay ışığında suya kan kusmamışsan Nedenini bilmeden hiç ağlamamışsın. Özlemek diye bir şey var diyorsun ısrarla Lambayı yakma süzülsün içine karanlık Duvarlara vurarak parçalayacaksın o özlemi Üzülme sakın zaten yaşamak özlemektir Resimlerin hepsini tek tek yak için açılsın. Üstünden akıp gitsin korku kırıkları Rakı masasında balık olacaksın Orhan Veli gibi Üzülmüyorsan ölemiyorsan ölmek istiyorsan Mumları yak o zaman ben seni öldürürüm. |
Bitmezdi Diyorduk Yorgun, mutsuz, umutsuz bir dönemde, aniden girmiştin hayatıma. Yıllar sonra, ilk defa içimin coştuğunu, hayata zevkle ve umutla baktığımı hissettim. Baharın gelişiyle, kış uykusundan uyanan çiçekler gibiydim. Artık benim için, kış hiç gelmeyecek diyordum. Seninleyken güneş bir başka güzel doğuyordu. Seni saatlerde değil, saniyelerde yaşıyordum, Ağlamayı bile unutmuştum artık, Ağladığım o güne kadar. Sana borçluydum, yaşadığım tarifsiz hisleri ve güzellikleri Herşeyimi sana borçluydum. Oysa Tanrıdan çok şey istememiştim, ama seninle çok şeyi yaşamıştım. Yaşadıklarımızı hakediyorduk en ufak noktasına kadar, hakkımızdıda zaten. Zaman bizim zamanımız, sevgi bizim sevgimizdi. Bizim olmayan evrenin, mutluluk diyarının tek sahibiydik. Biz bunları koruyamadık, sahiplenemedik. oysa zor kazanmıştık. Ağlamayacağız diyorduk, ağlıyorum artık Tükenmez diyorduk, tükendi, Bitmez diyorduk, bitti. Bitmeyen , hala bakışlarındaki o masumiyet. Ve senden sonra yaşanan ızdırap. |
GECENİN GİZİ Dinledim gecenin gizini Anlattıklarını çözmeye Verdiği mesajları Anladımki gece gizliden insanlara ağlıyor Yıldızları seyre daldım Aralarında neler yaptıklarını Neden bazen parlayıp bazen söndüklerini Anladımki aralarından biri kayınca Matemden söndüklerini Ayı gördüm bazen hilal bazen yarım bazen dolunay Hilalde insanlara sevgi Yarımda düşünce affı Dolunayda artık kızgınlığından insanlara Sevgiyi,düşünceyi,affı bilemediklerinden Kendine göre eylem yaptığını Anladım,anladımki Gece gizliden insanların haline İçli içli ağladığını |
Bitti Güneşe tutuldu, yangın gözlerim Yandıkça yüreğim eridi, bitti Kaybettim güneşi arar, özlerim Hep bekle, dönerim der idi bitti. Hükümlü ruhuma gece sarıldı Karanlık kalbime gökler darıldı Ufuklar ümidim ile karıldı Kavuşmak gözüme fer idi, bitti. Aşkıma karşılık verdi korkmadan Dertli güllerimi derdi korkmadan Gir dedim kalbime girdi korkmadan Gerçek sevilecek er idi bitti. Başka bir mevsimde açtı çiçekler Gizlendi hep benden acı gerçekler Bıkmadan şu gönlüm bekler hep bekler Hasretim içimi yer idi bitti. |
Ölmeden Gel Giderken ardına..... Dönmedin bir daha ne halde gözlerim.... YAŞ MI BİLMEDİN. Kışa kattın baharımı.. Yarınımı... Bu günümü .....Bilemedim. Bilemedim serçem Bırakıp da gideceğini Gözbebeğim ağlarken yokluğuna ..son umudumu serdim yoluna ...NE OLUR... Yokluğunla ölmeden gel.....koynuma. |
Bitti Elveda demeden ansızın çıkıp gitsem bu şehirden Kimsecikleri görmesem ahh! Tersine yorumlanan rüyalara alıştım Yine hicran kaldı kesemde Yine özgürlüğü anlaşılan kitaplardan okuyacağız sadece! Hazan mevsimin son demindeyim Bardağı taşıran son damlalar bitmek bilmedi Ben bittim, ömrüm bitti Göz yaşım sel olup aktı gitti Kapalı kafese dair ne varsa hepsi bitti! |
Yok olmak bumuydu Yok olmak , Sesini duymamak Gözlerine bakamamakmıydı Seni sevdiğimi duyamaman Ne çok bölüyor beni kendime Sen acılarıma acı katan En sevdiğim zulumsün Beni derinlere salan gözlerinde En çok öldüğümsün |
Ölüm Mevla ölüm ile bu dünyayı yarattı Adem için semavatı ihtişamla donattı İbret için tüm canlıya ölüm halk etti Vuslattır hasrettir terhistir ölüm Tevhid-i kelamla pekhoştur ÖLÜM Amelim tamammı bilmem gözlerim dolu Sefer başlarsa heran ölüme doğru Bu gün Allah için ne yaptın İbrahim oğlu Vuslattır hasrettir terhistir ölüm Tevhid-i kelamla pekhoştur ÖLÜM Tefekkür yaptıkça gözlerim çağlar Ana baba evlat alyazmalı siyahlar bağlar Her ölümde bin ibret var uyanın sağlar Vuslattır hasrettir terhistir ölüm Tevhid-i kelamla pekhoştur ÖLÜM Azrail gelmeden tövbe de müminin hası Son pişmanlık fayda vermez yoktur kısası İhlasla yap amelin kalbinin silinir pası Vuslattır hasrettir terhistir ölüm Tevhid-i kelamla pekhoştur ÖLÜM Bilki ab-ı hayat ölüm düşün settarı Mümin müslümansan bulursun yarı Kabre hazır ol Ömer unutma narı Vuslattır hasrettir terhistir ölüm Tevhid-i kelamla pekhoştur ÖLÜM Ölüm korkmuyorum öldürdüm seni Bilirmisin büyük klavuzu önde gideni İnandım şefaat edeni himmet edeni Vuslattır hasrettir terhistir ölüm Tevhid-i kelamla pekhoştur ÖLÜM |
| Saat: 00:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık