![]() |
Biz Böyle mi Olacaktık birbirimizi sevip mahvettik bu hayatımızı birbirimizin yüzüne bakamaz olduk artık. halbuki ne güzel başlamıştık gerçek sevgiyi tatmıştık beraber güldük beraber ağladık, biz böyle mi olacaktık? severken nefretle mi dolacaktık? |
AŞK BAŞLAMADAN GÜZEL http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Aşk başlamadan güzel, Kalplerde heyecan Bakışlarda korku olduğu zaman güzel... Birbirimize sezdirmemek için çırpınış, Başkaları görmesin diye çabalayış, Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği zaman... Aşk başlamadan güzel.... |
AŞK ADIMLARI http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Bilsem adını yollara düşeceğim kervankıran yollara! 1. hangi rüzgarsa yüreğimin yelkenlerinde sürükler suların ışıklı yolunda beni iklimden iklime taşır, dönenceden dönenceye kimdir beni böyle yörüngesine çeken uzay taşları kadar karanlık ve yalnızken bilirim, adı konamaz düşlerde yaşayanın ansızın yerleşir yüreğimize büyülü gizemi saklı çiçeğidir içten içe süren baharımızın 2. önce denizler olmalı, ak denizler kumsallarında koşup oynaşacağımız çakılların çıtırtıları arasında güneşin altında, çamların gölgesinde önce denizler olmalı ve unutulmuş koyları o denizlerin teninde damlacıklar domur domur yosunlara değmeli ayakların bir ürperti gibi gezinmeliyim tüp diplerinde birden ufuklar yıkılmalı ki ötesi yurdu olsun sevgimizin önce denizler olmalı, ak denizler sözlerimizde suların yalınlığı kavuşmalıyız iki ırmak gibi çağıldayarak yataklarımız değişmeli coşkumuzdan birbirimiz olmalıyız kimliklerimizden sıyrılarak 3. ıssız bir köy evinde ocak başında türküsü olup gecenin yeniden yakılalım alevlerin dilinde üşüdünse sokul bana örtün olayım dünyama sunulmuş biricik meyvem haramım seni koruyan kabuğun olayım üşüdünse sokul bana ıssız bir köy evinde yüzlerimizde yalazların yansıması geçelim çağların ötesine iki masal kahramanı gibi anlatılsın öykümüz dilden dile 4. yollardayız eli elimde fundalıklar arasından yürüyoruz çiçekler öpüyor eteklerini yollardayız sevinci sağıyoruz günün göğsünden üstümüz başımız çengi ışık aşkın yolcularıyız yollardayız yüreklerimizde nice esinti çiçek tozlarıyla yüklü uçuyoruz düşlerin çavlanında 5. kentin sokakları aydınlanıyor birden yine yakalanıyoruz bakışların yağmuruna kıskançlığın kıskacındayım gir koluma aç adımlarını tenhalarda yürüyelim haydi yolumuz denizler olsun yoldaşımız martılar birer çarpıntı gibi geçelim günlerin solgun yüzünden esriyen yanımızda dalga dalga sevgiler ardımızda anılarımızın açık sözlü yalınlığı tenhalarda yürüyelim haydi en bildik sözlerle geçelim sevdanın çöllerini bir ışık yağsın sonra sussun her şey kanat vuralım yeşillikler arasında solukları turunç kokan güneyli çocuklar gibi tenhalarda yürüyelim haydi gümüş çizgilerini yoklayalım ufukların sevginin yıldırımlarıyla yırtılsın içimizin karanlığı yağmura hazırlanır gibi dolu dolu ve coşkun tenhalarda yürüyelim haydi 6. söyle hangi denizlerin çocuğusun görüyorum yüzünde tirşe mavi yansımalarını dip dalgalarının bu aşk derinliğindir senin 7. kaç aşkın günbatımını yaşadım çekildim yıkıntılarımın içinde yürüdüm anıların tozlarına bulana bulana içim boz duman -oysa sen beni kaçırdın benden- türkülendim ansızın şimdi bütün uçurumların çiçek ve bu aşk bu aşk sevgilim senin kadar gerçek! |
Kırkikindi Yağmurları Sabahları aşık değilim dedim Hakikaten de öyleyimdir Her sabah rahat, neşeli olurum Hatta sesime bakmadan türkü söylerim Herkes gibi işime giderim bende Çalışmak sanki özlediğim bir şeydir Sonra yavaş yavaş o aklıma gelir Havam bulutlanır gitgide Peşinden koşmaktan yorgun düşerim Çekilmez olur artık şehir Bilirim şimdi kırlarda Bir hayvan sakince suya eğilmiştir Trenler geçip giderken küçük kuşlar Durmadan yer değiştirir telgraf tellerinde Gitsem gezinsem derim limanda Rıhtım kahvelerinden birinde otursam Bir şey içsem ve dönsem Değiştirsem elbisemi, Yahut uzanıp saatlerce uyusam Belki bu dertten kurtulurum Derim ama akşam olur Gene kapına düşer yolum. |
TANRIYA SESLENİŞ http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Elsizlere el,dilsizlere dil ver yeniden, Lütfet,bize bin şanlı nesil ver yeniden, Dünyayı alıp avcuna bir gün Tanrım, Avcunda bu dünyaya şekil ver yeniden. |
Biz Neden Ayrıyız Biz seninle sevdalıyız Candan kucaklaşmalıyız Kalplerimiz bir ama; Biz neden hep ayrıyız Sevgimize çok bağlıyız Çocuklar gibi kavgalıyız İsteriz birbirimizi ama; Biz neden hep ayrıyız Sözlerden yana efkarlıyız Birazda gönlü yaralıyız İkimizde seviyoruz ama; Biz neden hep ayrıyız Tüm aşıkların yaşamıyız Sevenlerin aşk pınarıyız Bedenlerimiz bir ama; Biz neden hep ayrıyız |
İNSAN OLMAK KOLAY DEĞİL http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Durup durup bana sorma Bunu bilmek olay değil İnsan doğduk insan ama İnsan olmak kolay değil Kalpten başka bir yolu yok Aşktan başka bir dalı yok Kitabı yok okulu yok İnsan olmak kolay değil Yüreğinde sevgi yoksa Gözlerinde şefkat yoksa Dünyalar da senin olsa İnsan olmak kolay değil Neler gördük bu dünyada Neler verdik bu uğurda Sultan olmak kolaydı da İnsan olmak kolay değil! |
Bizi Birbirimizden Ayırdılar Artik sevemeyiz birbirimizi Yasak ettiler sevgimizi Lütfen israr etme Diyemem sana gitme Töreler ayirdi bizi Ne kadar sevsekte birbirimizi Hatirlatma gecmiste yasadiklarimizi Feda ettik biz ellere askimizi Biliyorum seviyorsun beni Bende seviyorum seni Gözyasim hic dinmeyecek Sana olan askim kalbimden asla silinmeyecek Töreler ayirdi bizi Dinlemedi ne gözyasi, ne sevgimizi Cekemediller bizim sevgimizi Eller ayirdi bizi Ne kadar savassak bos Cabalarimiz hep bos Kanatlarimizi kirdilar Bizi birbirimizden ayirdilar |
Her Şey Sende Gizli Yerin seni çektiği kadar ağırsın, Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın, Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün, Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun. Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. |
Yalnızlık Sokağı Üşüyorum hava çok soğuk, Bir ürperme boynumdan aşağı, Titreyen ellerim ve dizlerim, Yol bekler donmuş ayaklarım. Isınacak bir yer yok buralarda, Birbirine vuran dişlerimin tıkırtıları, Yankılanır bu eğri kaldırımlı sokakta, Ne gelen var ne de geçen. Hep böyle midir yalnızlık sokağı, Hep ıssız ve soğuk mudur böyle, Bu yıkık ve harabe evlerde, Hala yaşayanlar var mı acaba? Alışmam zor olmayacak buraya, Yeni taşındığım bu sokağa, Bu soğuğun içinde elbet, Bulurum ısınacak bir yer, Sığınacağım köşe bulurum elbet..! |
| Saat: 21:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık