![]() |
lla ki Sen… Hayat dolanır eteklerime Kaçırdığım zamana yanarım Ağzımın tadıdır adın Bu yüzdendir mavi bakar Mavi kokarım Tutuşur sözler dilinde Tenimdeki pınarla sularım Gözlerime renktir aşkın Bu yüzdendir aşkla bakar Aşkla coşarım Ay söyler şarkımızı Sancılansa da yıldızlar Dünyama umuttur uzattığın el Bu yüzdendir senle uyur Senle uyanırım Kalbine dolmasın hüzün Keder kapını hiç çalmasın Dilimin tuzudur adın Bu yüzdendir senle akar Senle dolarım Mehtap |
Bir gün ansızın geleceğim Bir gün ansızın geleceğim kızıla bürünmüşken yüreğin yaban gülleri gibi kokacak sevdam dudaklarım susuzluktan çatlak dibi delik kırık testiden bir damla su içeceğim suya hasret kuruyan dudakların feryadı derinden bir ahhh elimde sakladığım sıcaklığın terk edilecek avuclarına ellerim üşüyecek titreyeceğim şarkı sözlerinden uçuşan imgeler kanayan yüreğe merhem damla damla döküleceksin gözlerimden berraklığın kapkara bir iz bırakacak ardında silinmeyen ateş böcekleri kırmızı bir lalenin gölgesinde sevişirken kırmızı çilekler doğacak beyaz bir çiçekten ansızın olacak gelişim be sevdalım hissedeceksin taa uzaklardan Kamuran GÜNDÜZALP |
Yaşanmamış Hatıralar -I- Yaşanmamış hatıralar bilirim Büyülü sonbahar akşamlarında Bulutlar üstünde su kenarında Yalnız hayal edilen hatıralar İşte; en ürpertici nağmelerle Bizim şarkımızı söyliyen rüzgar Sen dudağında gülümsemelerle Ben gözyaşlarımla, bu alemdeyim Fakat yine bizbize, başbaşayız Duymasan düşünmesen de; unutma Bir daha bu anı yaşıyamayız. -II- Görülmemiş manzaralar bilirim Karda, kışta, belki de ilkbaharda Hür denizlerde, kuytu ormanlarda Sadece hissedilen manzaralar Bak. Dinle, neler anlatıyor yağmur Üşüyorum üşüyorum beni sar Karanlık başladı, gitme ne olur inan değişen manzaralar değil Kilometreler ayıramadı bizi Fakat bir gün gelir de birleştirir Beyaz bir güvercin kanadı bizi -III- Söylenilmemiş mısralar bilirim Hüzün dolu yağmurlu gecelerde Alev çalgılarının sustuğu yerde Yalnız, yalnız düşünülen mısralar Bilinmeyen şeyler huzur içinde Bilmenin bilinmez bir korkusu var Bak bütün rüyalarım nur içinde Çünkü, bugün havasını kokladığın denizaşırı bir diyar bilirim Ve o diyarda seninle beraber Yaşanmamış hatıralar bilirim. Ümit Yaşar Oğuzcan |
Ne kadar kırmışsın seven kalbimi Asla düzelmiyor farkında mısın İsteseydin verir idim canımı Sana ah ettiğim şarkımda mısın Aşkın şarkı olmuş düşmez dilimden Kısmet değil bir şey gelmez elimden Ayırdılar beni gonca gülümden Bana uzak değil yakında mısın Senin hayalinle yıllarım geçti Mevla'm çile için benimi seçti Başıma çekilmez dertleri açtı Sana ah ettiğim şarkımda mısın Senle beni ayıranlar gülmesin Yaşamaktan bıksın ama ölmesin Sensiz ne acılar çektim bilmesin Bana uzak değil yakında mısın Bıraktım her şeyi mazide kalsın Ben murat almadım yad eller alsın Artık benim değil elin yarisin Sana ah ettiğim şarkımda mısın seher atan |
Ah Agop Ah Son şişeyi hakladık Agop Mezemiz de tükendi böylece Sustur artık Deşmesin (aman'lı) şarkılar yüreğimizi Bir of daha çekmeyin Şu kavanoz dipli dünyaya Ah Agop ah Çekmesen dayanır mı yürek? Çekmesen biter mi ömür be? Bir kere düşmüsüz Bir kere yanmışız Allah'ına kadar Ne anlar halimizden süt kuzuları, Ne anlar derdimizden beyefendiler Sen hepsini sil defterinden En kralına çizgiyi çek be Agop Of Agop of Masama onu getir, hasretim dinsin artık Bu gece şöyle gönlümce yaşamalıyım Keyfimce gülmeliyim, eğlenmeliyim Anlıyorsun değil mi Agop? Şarabım, rakım o benim Onu görmeliyim Onu yudum yudum içmeliyim bu akşam Öyle ya Agop Yok bende ondan başkası Anlamam ben "yer bonjur" diyenlerden Bozulurum - onluk, beşlik - gibi Kibarlık yok kitabımda Sosyete neyime benim Ah be Agop - Ah be Yetmez mi? Allah'ına kurban Allah'ına kurban Allah'ını seveyim demek be? Oy dibi delik dünya oy Nasıl da harcıyoruz gençliğimizi? Nasıl da can çekişiyor umutlarımız? Oyuncağın mıyız? Kurbanın mıyız? Yok Agop yok Dinlemem ne dünya, ne kader Dinlemem ne dert, ne keder Okurum bildiğimi Bilirim ettiğimi Of da çekerim, ah da çekerim, vah da çekerim Ama yine de boyun bükmem Halime şükreder Günümü gün ederim Agop Günümü gün ederim. |
Adını Sen Koydum sisli dağların gölgelediği yüreğime adın kırmızı karanfillerle yazıldı gözlerinin rengi yeşile karıştı ve yılın ilk ayı ile birlikte bir yürek açtı yağan yağmurlar şahit oldu karlar hüznünden eridi iliklerime işleyen soğuğun titrekliğini duydum o an saçıma düşen bir yağmur damlası yanağıma bir buse kondurdu adını sen koydum kar altında üşüyen sıcağa yangın toprağın sesini elimle kopardığım gülün sızlanışını ruhumda duydum o an dudaklarıma bir dua düştü adını sen koydum |
BEN SENİ ASLA Sen hayatımın en vazgeçilmez aşkı Sen uğrunda en çıldırdığım esmer Sen yolunda savaşlar verdiğim sevdam Sen uğrunda ölümlere gidip geldiğim Sen beklediğim Sen özlediğim Sen gizlediğim... Güneş doğmayı unutabilir Sabah olmayı Yağmur yapmayı Ama ben seni asla... Çiçekler açmayı unutabilir Kuşlar uçmayı Baharlar gelmeyi Ama ben seni asla... Ne zaman bir şiir okunsa aklımdasın Ne zaman bir telefon çalsa karşımdasın Sen tanrımın en güzel armağanı Sen hayatımın en gerçek yalanı Sen bütün huylarımı ezbere bilen Sen gözyaşlarımı en iyi silen Sen dünyanın en güzel kadını Sen yemeğimin tuzu Yüreğimin buzu Anasının en güzel kızı Sen kalbimde en tatlı sızı Sen bütün varlığımın en sevimli hırsızı Sen sevdikçe sevilesi Övdükçe övülesi Öptükçe öpülesi aşkım... Sen beni yokluğuyla delirten varlığıyla yolumu yolundan çeviren Sevdasıyla beni bir dağ gibi deviren kadın Bundan böyle senden sorulsun günahlarım Sende bütün sorularım Sende bütün cevaplarım Adam olmuşsam senden Katil olursam senden Ben çoktan vazgeçtim kendimden Ama senden Asla kadınım ASLA! ... AHMET SELÇUK İLKAN |
GECE... [/I]</SPAN> karanlığın eli dokununca yüreğime yalnızlığım aklıma gelir,kederlenirim..gönül boşluğu buğulandırır gözlerimi,gün hiç doğmayacakmış gibi hissederim...sevgi susuzluğumda,sevmek-sevilmek özleminde yorgun düşerim..ellerim hasret aşkın avuçlarına..”seni seviyorum,tek aşkım” sözlerine açlık duyarım,sanki hiç doymayacak gibi! vuslat-ı beklemekten bezgin düştü umutlarım..gecenin siyahı saklar sessiz haykırışlarımı! şu gökyüzü,şu ay ışığı ve yıldızlar,bestelenen sevda şarkımı dinlemekten usanmadılar! bulutlar çarpışır şaşkınlıkla,ağlar bazen gökyüzü dudağımdan dökülen nağmelere! bazen samanyolu renklerini verir,mutlu etmek istercesine.. gecenin sessizliği dokununca yüreğime,yarışır göz yaşlarım YAĞMURLA delicesine! |
Kayıp Bir Aşk yükseklerde yaşanmış hep aşklar, mevsimlere hiç aldırış etmeden, gökyüzünün maviliğini çalmışlar, yemyeşil yaprakları soldurmuşlar, martıların çığlığında sessizliğe bürünmüş şehir... hatıraların gölgesi kaplarken asfaltları, bir misinaya takılı kalmış hayaller, balıklar ürkek ve tedirgin, kulaktan kulağa yayılıyordu ayrılık sesleri, dalgalar çıldırmış ve hırçın,köpük köpük... ellerim buz kesmişken ayaz gecelerde, yelkovan saatleri çalmışken saniyelerden gözyaşları yalan olmuş bir geceliğine, unutur ve unuturum sandığım, kayıp bir aşkın izleri var yüreğimde silinmeyen... alıntı... |
Maviye Maviye çalar gözlerin, Yangın mavisine Rüzgarda asi, Körsem, Senden gayrısına yoksam Bozuksam, Can benim, düş benim, Ellere nesi? Hadi gel, Ay karanlık... İtten aç, Yılandan çıplak, Vurgun ve bela Gelip durmuşsam kapına Var mı ki doymazlığım? İlle de ille Sevmelerim, Sevmelerim gibisi? Oturmuş yazıcılar Fermanım yazar N'olur gel, Ay karanlık... Dört yanım **** zulası, Dost yüzlü, Dost gülücüklü Cıgaramdan yanar. Alnım öperler, Suskun, hayın, çıyansı. Dört yanım **** zulası, Dönerim dönerim çıkmaz. En leylim gecede ölesim tutmuş Etme gel, Ay karanlık... Ahmed Arif |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık