![]() |
baharım geç kalma sakın geç kalma karışık aklım -canımın istediği -öbür ucum -sevda orucum damağımda tadı düğüm sessiz harflerinin dilim kaçını tekrarında adın çarpılası ekmeğim,mushafım yüzüm hep sana doğru billahi seccademde kıbleye dönerken dualarım baharım geç kalma güne sıvalı uçlarda gezinen duyguların yoksulluğu düşmemiş üçüncü cemren güneş bayat hala saçı sakalına karıştırmış gündüzün öksüzü gecem baharım güzgüzem ince sazım,alaturkam,yerçekimim türküler yakan sıcağım bu sonuncu geç zaman edilmiş yeminleri çiğnesin üst dudağının kıvrımı geç kalma aman! demir mutlugil |
Ben... Ben... Ben aşka aşığım: Sevmeyi severim, sevenleri, aşıkları, kalp kırmayanları, sevgi dağıtanları. Severim ben benim gibi aşka aşık olanları... |
Mavilik Mavi gülüşlerin arkasına saklanmıştı hüzünlerin, gecenin karanlığında kelebek kanatlarında, her çırpınışın bir direnişti hayata ve dünyaya... gözlerinden bir damla mavi yaş aktı, aslında mavide saklamıştın tüm hayellerini, gökyüzünde alabildiğine bir mavilik, okyanusların en kuytu derinliklerinde yaşam dolu bir mavilikti, ama kimseler kıymetini bilemedi..... alıntı... |
Yine bir bahar akşamı, Seni hatırlatıyor güneş, Her sabah yeniden doğuyor sevdam, Bütün çiçeklerle birlikte yeniden yeşeriyor Gözlerin takılıyor aklıma Ve tüm hayallerimi çıkarıyorum gün ışığına... Rengarenk çiçeklere inat kapkara gözlerin, Tüm seslere karşı koyuyor kulağımda çınlayan sesin, Herşeye rağmen yüreğimdeki sensin, Sen kalbimde,sen benliğimde sen hislerimdesin... Böyle bir bahar akşamında sevmiştim seni, Güneşin akşamla buluştuğu gibi kızıl saçlarını, Denizin üzerinde uçuşan martılar kadar beyaz yüzünü Yüzündeki tebessüme rağmen gözlerindeki hüznü sevdim... Bir bahar akşamını sevdim,bir de seni sevdim Ben sende sevdim güneşin batışını izlemeyi Senle sevdim yağmurda beraberce gezmeyi, Aylardır gelmeyen baharı özledim,bir de seni görmeyi... sema pakdemir |
Ay bakışı... Yalnızlık düşlerde kaldı ........ayrılık ufka asılmış ekşi bir şarap tadında anı parçalanmış değil kalpler fırtınalardan etkilensin ..........acım tadındaki tiryakilik ..........sen yeniden baharım bir çift göz var bulutların arasında bir sana bir bana bakışlım ay parçam gül yüzlü yarim... Zeki Arlan |
Kime ne desem Boyuna kendimi dinliyordum eski yağmurları dinliyordum Düünmeden biliyordum deniz ılıdı Dökülen çelik katı Yürüyenler yan yana Yüzümü günete dinlendirsem Dağın dağ olduğunu bilsem ovanın ova ağacın ağaç Kurtulurdum Çok köprülü sular gibi git git bitmedi Boyuna kendimi dinliyordum eski yağmurları dinliyordum Saat sekizi geç vurdu Giden gitmiş hüznü ayaklandırmak boşuna Düşünmeden biliyordum Arif Damar |
İKİNDİ bu kaçıncı bahar bilmem , kaçıncı ikindi dilde ki şarkı mahur çiseleyen damla çocuksu hangi bulut gider geceye hangi vakit namazında nafile, yetmez hüküm elveda diyen güneşe vurur ha vurur bir hırçın dalga kuzey denizinde martıların göğsüne Sefer YEŞİLYURT |
Yüzümü günete dinlendirsem Dağın dağ olduğunu bilsem ovanın ova ağacın ağaç Kurtulurdum Çok köprülü sular gibi git git bitmedi Boyuna kendimi dinliyordum eski yağmurları dinliyordum Saat sekizi geç vurdu Giden gitmiş hüznü ayaklandırmak boşuna Düşünmeden biliyordum Arif Damar |
Seni Sana Terk Ediyorum geceler telaşla koşuyordu gölgeme bir gece kuşu daha uçuyordu avuçlarından yırtıyordu gecenin karanlığını baykuş sesleri arz inliyordu yıldızların aksine en sade suretini koyup çıkınıma /sırtıma atıp seni sana terk ediyorum... bozkırın koynunda deli dolu at süren ben dökülen eylüllere soktum gökyüzünün maviliğini ayın dolmuş haliydi son durağım içimdeki trenler çoktan devrildi, vagonlar darmadağın çatlamış dudağımı şiirlerle ıslatıp seni sana terk ediyorum... kanıyor ayak uçlarım dilime inat kaçırıyorum bakışlarımı alev küresinden bıçaklar kaygan zeminlerde bilenirken geceye sızan birkaç damla kan gözlerimden yüreğime sessizce akan en şiddetli zehri acılarıma katıp seni sana terk ediyorum... kaldırım taşlarında uyuttuğum düşleri bir atımlık barut kokan sabrımı gün görmemiş hayâllerime vuruyorum tütsüye mahkûm petekten oğul almak zırdeli şafaklara ağlamak bana mı düştü yar sabahla gidiyorum, balımı peteklere satıp seni sana terk ediyorum... kaç kalibreydi boynumdan vurduğun söz sahi ceylanlar neden hep boynundan vurulur gölgem kan kaybından ölmekte kırılan bir kalemin hesabı mı yapılır sevdam yüreğimde musallaya yatıp seni sana terk ediyorum... Turhan TOY |
AFFEDİLMEYEN Puhu, biyografi çağı can çekişmenin grameri varlığın kıstırıldığı sözcükler hayatını yazsın herkes tedavüldeki jestler bizi almıyor karartmayı çalışıyor bürokratik felcin ara dolguları çok tanrılı görüstü yapıcıları ne yaptınız arkhont atum alizeler ayrıntıların cinnetiyle yoğunlaşan batakta gündeliğin kiri üstüpüye silin şiirlerinizi çığlıklarınızı törpüleyen metal dünya ne tanrı istiyorsunuz ne patron görüntü yapıcıları kanla geçirdiler ellerine bütün iktidarları kanla alınsın ellerinden çekinmeyin vahşetin estetiğinden vardığımız yerde iki şey kaldı geriye bir intikam bir de affedilmeyen Murathan Mungan |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık