![]() |
Davetiye Telli pullu, anlı şanlı bir gelin; Aynalar, gelin! Bir güzel ki, en güzeli güzelin; Gönüller, gelin! Sonsuz gerçek, habercisi ezelin; Kitaplar, gelin! Ey karanlık, gelmektedir ecelin; Işıklar, gelin! Toplanın hep, derlenin hep düzelin; Yığınlar, gelin! En güzeli, en güzeli, güzelin; Habercisi, habercisi, ezelin; Tellerinde şafak söken bir gelin; Anneler, babalar, çocuklar, gelin!.. |
Boşa Sevmedim dünyama cehennem olasın diye sevmedim kara kış edesin dünyamı kara kış gibi soğuk duygusuz olasın diye sevmedim dünyama cennet olasın diye sevdim baharda rengarenk çiçekler gibi açan masum masum duygulu olasın diye sevdim |
Üç Aşağı-Beş Yukarı Geliver gayrı sevdiğim usandım Isıtamam tek başıma döşşeği. Sevda rüzgarları esiyor sandım Yellenirmiş başçavuşun eşşeği. Hayatım bitiyor daha bekarım Bu ateşle İstanbulu yakarım Başlık parana dört gözle bakarım Birikmez üç yukarı,beş aşşağı. Bağırma, Bağırma kız,dana gibi böğürme! Yeter, Yeter elini elime değirme! Gönül avutmaya sakın çağırma, Ben miyim senin babanın uşağı |
Boşuna Sen yoksun... Boşuna yağıyor yağmur... Birlikte ıslanmayacağız ki... Boşuna bu nehir... Çırpınıp pırpırlanması... Kıyısında oturup göremeyeceğiz ki... Uzar uzar gider... Boşu yorulur yollar... Birlikte yürüyemiyeceğiz ki... Özlemler de ayrılıklar da boşuna Öyle uzaklardayız... Birlikte ağlayamayacağız ki Seviyorum seni boşuna... Boşuna yaşıyorum Yaşamı Bölüşemiyeceğiz ki... |
Kollarında Öleyim Gece yıldızımdır güzel ellerin, Gündüz güneşimdir badem gözlerin, Ateşinle yaksan bütün bedenim, An be an yak beni, yak; kavrulayım... Boyuna bakarım yürüyüp gitsen, Boynumu bükerim işkence etsen, Ah kollarını açıp "hadi gel" desen, Sarar sarmaz kollarında öleyim... Kader yüzün asmış bana bir kere, Diz çöksem ayağın bastığı yere, Değişmem o yeri tüm dünyalara, O bastğın yerde mezar olayım... Bayram Tunca |
Böyle Bir Sevmek Ne kadınlar sevdim zaten yoktular yağmur giyerlerdi sonbaharla bir azıcık okşasam sanki çocuktular bıraksam korkudan gözleri sislenir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir. Hayır sanmayın ki beni unuttular hala arasıra mektupları gelir gerçek değildiler birer umuttular eski bir şarkğ belki bir şiir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir. Yalnızlıklarımda elimden tuttular uzak fısıltıları içimi ürpertir sanki gökyüzünde bir buluttular nereye kayboldular şimdi kimbilir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir. |
YAŞANMAZ Ne sensiz yaşanır . Ne de sevgisiz yaşanır. Seni Sevmemek bir bela , Seni sevmek binbir bela Ne seviliyorsun Ne vaz geçiliyorsun Uzun gecelelerde varsın Rüyada varsın hayalde varsın Ama bir türlü bulamıyorum seni Heryerde varsın da bende niye yoksun Biliyomusun sevgine değil senin Sevdana talibim Sevgin zaten var Bolca Yeterince Sevdan lazım bana Çünkü o çok özel O bambaşka Kutsal ve erişilmez ...BİTANEM... |
YASAK yasak bana gözlerini anlamak ellerin bana yasak ah olaydım gözünde yaş fikrinde telaş düşünce suçun beraatin olaydım fakat yasak yasak bana gözlerini anlamak ellerin bana yasak ah olaydım yüzünde sürgün yatağında mülteci vatanın anayurdun olaydım fakat yasak yasak bana gözlerini anlamak ellerin, uyruğum bana yasak............. Yılmaz Erdoğan |
Böyle Gitme Böyle gitme! Yeşeren umutlarım solacak Zehir olacak dünyam Tüm gemilerim batacak Viran olacak sevdam… Sessizce gitme! Çığlıklar duyacağım aniden Kırılır dizlerim Tutan olmaz elimden Solar, açmaz güllerim. Böyle gitme! Öldürürsün bendeki bu sonsuz aşkı Yüreğimdeki ateş söner. Susar dilimdeki son şarkı Gökte ağlar melekler. Böyle Gitme! |
Üzülme Ola ki zamansız göçüp gidersem Gün olur da hatırına düşersem Andıkça yüzünde güller açsın dost Gülücükler gönder yüreğinden dost Bir garip deliyim, aşkınla varım Artık bu dünyayı terktir kararım Sen güldükçe bana cennet olacak Yokluğunda bana yoldaş olacak Andıkça yüzünde güller açsın dost Gülücükler gönder yüreğinden dos |
| Saat: 00:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık