![]() |
Daha Ne Verebileceğinin hepsini verdi Yaşattı sana yaşanmamışlarını Ama sen sonsuz sınırsız doyumsuz Hiçbir sevi sürgit değil Cennet bir tadımlık Mutluluk bir şimşek parıltısınca Zaman nasıl donmuşsa bir resimde Donmuşluğudur zamanın mutluluk Ölümsüz olan bir anmalık Yaşattı seni yaşayamadıklarında Hem de ölesiye Daha ne Aziz Nesin |
Hatırlat Bana Sevgili Hatırlat bana sevgili Yalnızlığı aşkla bölünmüş bir adamın Kar ayazında kalmışçasına titreyen ellerini Gözlerinden dökülen yaşlarla sula Koynumuzda açacak kızıl çiçekleri Acınla besle İsyanınla büyüt Geri getir bana sevgili Ellerimin o eski sıcaklağını Yine tek bir sözcüğünle Gökyüzüne vursun başım Çoğalt beni sevgili Git gide azalmakta olan yüreğimin sevincini Sıradanlaşan sözlerime Yeni anlamlar yükle yine Hatırlat bana sevgili Gözlerim sen diye baksın yine dünyaya Ve seni yazsın her bir damla mürekkebi kalemimin... Melih Coşkun |
ŞİİRİN DİLİ Pilavda beyaz taş kırar dişleri Sapmayın dedikte hatamı ettik Şeytan bu yerleşir sarar düşleri Tapmayın dedikte hatamı ettik Talepte sınır yok eksilmez bitmez Bin yıllık ömür olsa da yetmez Her elden dost olmaz sözünü tutmaz Öpmeyin dedikte hatamı ettik Olumsuzlukları dolama dile Atını yokuşa sür bile bile Zincirden ayrılan kapılır sele Kopmayın dedikte hatamı ettik Taşları bağladık sulh’ a yaradık Çöplük bile olsa altın aradık Asırlar boyunca çamur küredik Tepmeyin dedikte hatamı ettik Şiirin dili bu çağırır hakka Günahlarımız çok, tartmıyor okka Değişmez kural bu, “men Dakka duka” Yapmayın dedikte hatamı ettik Ali Rıza MALKOÇ |
gene benden bir tene :) Düşler kimi zaman imkansızdır, Kimi zaman gerçek, Ama önemli olan onları düşünmek. İçinde hissederek ve yaşayarak. İnsan kimi zaman yalnız kalır, Dalar düşüncelere, gecenin karanlığında Yavaşça hayalini kurar mehtapta. Üzülür kimi zaman, Güler mutlu olduğu zaman. Ama değişmeyen tek şey, Gecenin karanlığındaki hayallerdir. |
Gardiyan Akşam oldu yine hapis kitlendi Demir perdeleri çekme gardiyan Ne yar'dan haber var, ne mektup salan Bi de sen belimi bükme gardiyan Bizi seven dostlar şimdi çekildi Gam tarlama dert, kasavet ekildi Umuduma yeni fidan dikildi Kırık dallarımı yakma gardiyan Mahzuni Şerif'im iki yüzlüler Yaktı yüreğimi bağrım sızılar Fadimem yol bekler ağlar kuzular At mektubu belim bükme gardiyan Mahzuni Şerif |
gene ben :) HASRETİN KESİDİ(İZLERİ) Günler geçmiyor, Güneş doğmuyor, Mehtap parlamıyor sensiz. Siman silinmiyor zihnimden Gözlerin gitmiyor hayalimden Gözlerin elmas gibi, Dişlerin midyedeki inciler gibi, Dudakların dallardaki kirazlar gibi, Yüzün gökteki ay gibi, Vücudun rüzgarda coşan bir kısrak gibi. Gel artık, gel Bırak uzakları da gel Buselerini özledim Yakıcı bakışlarını özledim Tenimi okşayan varlığını özledim Gel artık, gel Buselerinle gel, Uçankuğular gibi gel, Süzülengüvercinler gibi gel, Esenrüzgar gibi gel. |
Haberin Yoktu Be Güzelim Yine kahroldum bu akşam senin için İsmini haykırarak ağladım saatlerce Elimden başka bir şey gelmiyordu Çünkü seni sevdiğimden haberin yoktu Öyle büyük bir sevdam var ki benim Onu dağlara yazarım Söyleyeceğim sadece 2 kelime var Seni seviyorum. Nihal Taysi |
KALBİM AĞLIYOR Kaç günüm sensiz geçti kaç romanım sensiz bitti Günlerin sayısımı yoksa aşkın sevdası mı acıttı kalbimi Kalbimdeki sorular cevap bekliyor ama cevap alamıyor Gönlüm seni istiyor ama sensiz ağlıyor Yüreğim seni bekliyor Ama gelemeyeceğini biliyor Yüreğim solmuş bir gül parçası gibi Her an ölebilir her an aşkından solabilir Sensiz kalabilir sonra hiç olmadık yerde karşına çıkıp senden aşkımızın hesabını sorabilir Bu yürek bu kalp bekledi ikimizi Yanında tek bir sevgi aşkımızın gerkçesini Nerdeydin kiminleydin bunca zaman hesap soramadım sana Çünkü ölesiye özlemişti bu kalp seni Her gece sevgimden ağladım Sana seni sevdiğimi söyleyemeden çekip gittin Neredeydin gül tanem nerede Şimdi sen buradasın ben yokum Yalnızlığıma mahkum Yalnızlığına mahkum oldun |
Senden Ayrıyım Hayaller birakmiyor ki pesimi, en devasâ halimde, senden ayriyim. Yâd eller söndüremiyor atesimi, en devasâ halimde, senden ayriyim. Ismin, kalbimin en narin kösesinde, ve sicak gülüsün bir günesti içimde. Aciyi da paylasacaktik birlikte en devasâ halimde, senden ayriyim. Benim degil.. umutlarin katilisin. Her sey gibi, sende fanîsin Iyi günümde yanimda, simdi nerdesin..? en devasâ halimde, senden ayriyim Ahmet Arslan |
İstanbul Ağlıyor.. trende biletsiz sevdalar vardı vagonlar kaçaklara göz yumarlardı aksada yüreklere kar pınarları sevdanın arkası var ardı bahardı istanbul ağlıyor sen ağlıyorsun hadi git git artık (sevdiğin bekliyor) ne duruyorsun yolcular hep kaçak bizse tutuklu gözler ağlıyor tutkulu çocuksu yıldız avlarım göğün mavisinde her dem bakışlarını gözlerinin deryasında pusu duran ellerimi sana tuzaklarım her tetik düşürdüğünde gözlerin ölüme az kalır yanlız gördüya gelir bende kalır yanlızlık uzar geceler istanbul'a yağmur yağar karla karışık karı ayıklar yağmur kokularını alırım koynuma ot koyarım göz ucuma anlarım yine yangın yine hasret yıkanan istanbul'dan düşen payıma bide yüzünün giderken ki ıslaklığı gül damlası düşmüş ateş yurduydu dağlara dil uzatan narlı kuyuydu yağsada gönüllere gam geceleri ceren yarasında aşk(dert)büyütürdü istanbul ağlıyor ben ağlıyorum hadi kalk gel artık dayanamayıyorum yolcular geldiler sen yoksun içinde yüreğim can veriyor acılar içinde |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık