![]() |
Dün Gece Dün gece ansızın girdin rüyama Seninle dolaştım uçsuz kayalarda Ellerin elimde yalvardım Allaha Ne olursun bitmesin bu rüya. Dün gece ansızın girdin rüyama Hayalinle süsledim boş duvarları Gözlerin aydınlattı karanlık odamı Yalvardım Allaha bitmesin bu rüya. Dün gece ansızın girdin rüyama Sıcak bir dudak dokundu soğuk yanağıma Seninle göz göze geldiğim o anda Allah yalvardım ne olursun bitmesin bu rüya. |
Rüzgâr Mesnevi’de gizlenmiş, Hüsn ü Aşk’ta aşikâr; Ruhumuzdan beslenen Esrarlı bir âlemin, habercisidir rüzgâr. Sanki elestten bana, aşina olan bir yüz; Düşlerimde her gece durmaksızın ağlıyor, Nalişiyle kalbimi, binlerce kez dağlıyor... Neden diyorum neden? Sesten ziyade hüznü, hiç aklımdan çıkmıyor. Aynalarla bu gönlüm bir türlü barışmıyor. Beklemekte gözlerim uykuyu her saniye, İçimde çağlayanlar, akıp durmakta yine. Söylesene Fuzuli, Firkatin denizinde, neden esmiyor rüzgâr? Kapıların ardında, bizi korkutan ne var? Anladım ki sonunda, İnsanın kendisiymiş, muamma olan duvar! Her fâni mezarını, kendi eliyle kazar. Gönül kuşum yoruldu artık kaçacak yer yok! Hayallerimden başka, yelken açacak yer yok! |
Bu Kalp Seni Unutur mu Bu Kalp Seni Unutur mu Yıllar geçse de üstünden bu kalp seni unutur mu Kader gibi istemeden bu kalp seni unutur mu Bir hasretlik yüzün vardı Içinde bir hüzün vardı söyleyecek sözüm vardı Bu kalp seni unutur mu, bu kalp seni unutur mu Kalbim seni unutur mu Anlamı yok tüm sözlerin sensiz geçen gecelerin Yaşanacak senelerin bu kalp seni unutur mu Bambaşka bir halin vardı Farketmeden beni sardı benliğimi benden aldı Bu kalp seni unutur mu, bu kalp seni unutur mu Kalbim seni unutur mu Bana aşkı veren sendin sonra alıp giden sendin Yollarımız ayrı derdin bu kalp seni unutur mu Oysa düşlerim başkaydı Birden bire yarım kaldı benliğimi benden aldı Bu kalp seni unutur mu, bu kalp seni unutur mu Kalbim seni unutur mu |
Sensizlik Yine sensiz geçti bir günüm daha Dün kapınızın önünden geçtim Ilık bir bardak çay içmek için Girdim içeri boşboştu evin Herkes vardı ama sen yoktun Sonra veda ettim kaçar gibi Hızlı adımlarla yürüdüm sokakları Kimsesiz gibi kaçar gibi ardıma bakmadan Birini gördüm tanıdık, selam verdim Ne konuştuğumuzu bile hatırlamadan Öylesine... Bir şarkı duydum kafelerden birinden Içinde yine ayrılık vardı sensizlik olan Içimden bir ahhh ettim Göklerde sedası yankılanan Buram buram kokuyorsun şehrimde Bir ıhlamur yaprağını salmış sen koksun diye Ve bir akasya ağacı... Yerde duran kuşları seyrettim uzun uzun Minik minik serçeleri Onlar ne kadar da mutluydular Birbirleriyle konuşup uzun uzun sohbet ederken Hayatları ne güzeldi... Yüzüme bir tebessüm kondurdum Ahh dedim içimden ahh keşke bende bir kuş olsaydım... Sonra bir sigara yaktım hasretine selam söyleyen Dumanı sen olan Her yudumunda sensizliğini içtiğim Ve taa kalbimin içini acıtan yaralayan... Yine sensiz geçecektim bu sokaktan Yarın ve sonraki gün... Yine hasretini arkadaş edecektim yanıma Yokluğunda hayalinle konuşup Sitem edecektim uzun uzun... Bakkal Hüseyini gördüm "Yine dalgın dalgın yürüyorsun?" diye laf attı Biliyordu her zamanki halimi Sayende onun bile diline düştüm... Sensiz kaldığımdan beri dalgınlığımda arttı Artık herşeyi unutur oldum Yani anlayacağın sen gittiğinden beri Ben her şeye boşverdim... Artık aynaya da bakmıyorum uzun uzun Ne bulursam giyiyorum üstüme Öylesine taranmış bir saç ve kıyafetle Atıyorum kendimi yalnızlıklar sokağına... Oysa seninle ne güzel hayallerim vardı Adı seninle biten bir umut şiirim vardı Yalnız sana ait olan Ve yalnız sen diye biten tertemiz bir aşkım... Hayatım boyunca söyleyeceğim Kimsenin bitirmeye gücünün yetmeceği Bir umut türküm vardı... Hoyrat esen rüzgarlarda seni düşünerek O gece gözlerini düşünerek Karşı gelecektim en kuvvetli rüzgarlara... Kimse yıkamayacaktı beni Hiç kimse incitemeyecekti Çünkü yanımda hep sen olacaktın... Elele gezecektik seninle meydan okurken hayata Beraber olacaktık setten duvarları geçerken... Şimdi sokaklarda sensiz yürürken Sadece yalnızlık var bu şehirde... Hiç kimsenin incitmediği kadar Hiç kimsenin kırmadığı kadar Ve hiç kimsenin yaralayamacağı kadar Yaraladın kalbimi... ...BİTANEM... |
Bu mu Aşk Dedikleri Hep onurumla yaşadım.Seni gördüğüm o lanetli güne dekl Aç kaldım ekmek dilenmedim, Parasız gezdim hırsızlık yapmadım, Muhtaç kaldım boyun eğmedim, Babam öldü ağlamadım... Senden bir ömür sevgi dilendim, Sana hediye almak için hırsızlık yaptım, Bana hakaret etsen bile boyun eğdim, Beni aldattığın da dayanamadı gönlüm ihanete ağladım.... Bu mu aşk dedikleri ??? |
Rüya Düşümde bir krat var dizginleri elimde sanki kırılmaz kemiklerim hele bir düşsem yere rüzgar eser güneş yakar umurumda değil kime ne öyle bir gidiyorum ki! ohoo!Gölgem daha nerde biraz sinirliyim biraz sevdalı öyle bir gidiyorum ki! bir dağ çiksa karşıma ezer geçerim her halde düş içinde düş gibiyim gözümü pembeler bürümüş kanımsa deli akıyor öyle bir gidiyorum ki! kan dolu gözlerim inadına gülüyor sarmaşık bir rüzgar deli divane peşimde kılıcımı çektiğim gibi ayaklar altına seriyorum onu bir hamlede öyle bir gidiyorum ki! unutmuşum sarıldığım kalplerde içinde artık seraplar görüyorum susamışım haliyle sonra seraplar içinde karanlık öyle bir gidiyorum ki! düşlerim bile şaşırdı umutsuzluğumun haline yolun sonu derler ya sonsuz bir uçurum çıkıyor karşıma artık deli kanım aksa ne olur akmasa seraplar sel olup taşsa ne olur ne olur kuruyup çatlasa hem kıramam artık kimsenin kalbini derken bırakıyorum kendimi boşluğa öyle bir gidiyorum ki! o an aklımda bir dua eğer kaderimde o yoksa ne olur Allah'ım beni de al yanına onla olmayacak biliyorum ve şimdi düşünüyorum ya annem uyandırmazsa ya da duam kabul olsa... |
Bu rüya hiç bitmesin Sensin sevincim neşem, sensin derdim kederim Lale sümbül menekşem, yazgım bahtım kaderim Batmasın gün, solmsın gül, umutlar yitmesin İsterimki hep sürsün, bu rüya hiç bitmesin Seninle döner dünyam, sensin sıcak güneşim Seninle dolu hülyam, sensin yegane eşim Esmesin yel ,akmasın sel, bulutlar inmesin İsterimki hep sürsün, bu sevda hiç bitmesin Gözümün bebeğisin, canımın ta içisin Tanrım bana yaratmış, yalnız benim içinsin Batmasın gün, solmasın gül, bülbüller ötmesin İsterimki hep sürsün, bu şarkı hiç bitmesin |
Resimdeki Gözyaşım Bir resmin var elimde; Dokunduğum ama hissedemediğim Bir resmin var elimde; Kokladığım ama kokunu alamadığım. Bir de sen varsın kalbimde; Hayal ettiğim ama yaşayamadığım. Sana dokunmak istiyorum, Ama dokunamıyorum. Kim bilir belki bir nefes kadar yakınsın, Veya; Ulaşamayacağım kadar uzak. Seni sen olduğun için yaşamak istiyorum, Bana kimsenin veremediği güveni vermeni istiyorum. Beni ben olduğum için sevmeni istiyorum. Beni karanlıktan aydınlığa çıkarmanı istiyorum. Çünkü seni çok seviyorum....... |
Seni Seviyordum Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı akşam güneşi... Onca zamanın üstünde eskimeyen bir düşüncesin şimdi İnsan hergün anımsarmı aynı gözleri SENİ SEVİYORDUM ve senin haberin yoktu Saçlarını izliyordum uzaktan, kulağının arkasına düşüşü ve burnun, herkesden başkaydı işte... Güldüğü zaman yukarıya bakardı; Yukarı kalkan başın ve gülen gözlerin vardı... Ne güzeldiler sen bilmiyordun... BEN SENİ SEVİYORDUM... Kalbime sığmıyordu aklımdan geçenler Duvarlara, vitrin camlarına, kaldırımlara çarpıyordu Geri dönüyordu, çoğalıyordu Senin sesini duyduğum masalarda erteliyordum herşeyi, herseyi erteliyişim oluyordun Kalp ağrısı oluyordun, Birlikte soluduğumuz sokak isimleri oluyordun, Mevsimler değişiyor ve büyüyorduk, Dönemeçler geçiyor, köprüler göze alıyorduk ve bazen tekin olmayan suların üzerinden atlıyorduk Cesurduk... Ufuk çizgisi maviydi, gün batımı hep turuncu ve kızmızıydı bütün karanfiller... Ben SENİ SEVİYORDUM sen bilmiyordun... Sevinçlerim oluyordun arasıra sen hiç bilmiyordun Sonra herhangi biri oldun, bütün sevinçlerim bittikten sonra Yağmurlar yağdı, serin haziran akşamları Derken bir gün uzaktan gördüm seni... Saçların bana inat başın herseye meydan okuyarak işte yine aynı Kalbimi acıttı her zaman ki gibi... Değiştik sanıyordum ve sen yine bilmiyordun Şimdi bunları anlatsa sana birileri kim bilir yada boşver bilme en iyisi... ...BİTANEM... |
Bu Rüya İkimizin ölümsüz anların iksirinde hoş bir nağme erir tuşlarında aşkın kahve taşıran gözlerine sessizce şiirler yazarım baharlar çıldırır bir karanfil rengini bulur ağzında senin masallar iklim değiştirir hiç gitme ne olur ne geceler bitsin ne de umarında olalım zamanın yüzyıllardır yaşayan aşkı seninle bir güne sığdırabilirim olsa da yüreğimiz yırtık birer uçurtma kirpiğinde asili mazinin ve ipini elimizden kaçırsak da... öyle sarıl ki bana ölüm bile alt üst olsun bu rüya ikimizin... |
| Saat: 01:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık