![]() |
Seslerini duyarım uzaklardan Bir çığlığı andıran Boşlukta kaybolmuş O zavallı mutlu günlerimizin Anımsarım şimdi Yağmur sonrası camdaki buğu gibi silik... Umut dolu yaşama sevincimizi Ve geçen her gün yeşerdiğimiz mevsimleri.. Şimdi yaralı bir kuşuz ikimiz Ne konacak penceremiz Ne bizi anlayacak dalımız var Artık hayaliyle yaşıyoruz O saadet dolu günlerimizi 12,03,2006 Senin boynunda küçücük bir bendi İlk ateşleyen içimdeki yangını.. Senin kalbini heyecanlandıran Benim dudaklarımda bir kaç şiirdi Bitti.......... ertuğrul bayam |
Üçüncü Şahsın Şiir'i. Kerem Alışık seslendirmiş Bunu Dinlemenizi Öneririm.. gözlerin gözlerime değince felâketim olurdu ağlardım beni sevmiyordun bilirdim bir sevdiğin vardı duyardım çöp gibi bir oğlan ipince hayırsızın biriydi fikrimce ne vakit karşımda görsem öldüreceğimden korkardım felâketim olurdu ağlardım ne vakit maçka'dan geçsem limanda hep gemiler olurdu ağaçlar kuş gibi gülerdi bir rüzgâr aklımı alırdı sessizce bir cıgara yakardın parmaklarımın ucunu yakardın kirpiklerini eğerdin bakardın üşürdüm içim ürperirdi felâketim olurdu ağlardım akşamlar bir roman gibi biterdi jezabel kan içinde yatardı limandan bir gemi giderdi sen kalkıp ona giderdin benzin mum gibi giderdin sabaha kadar kalırdın hayırsızın biriydi fikrimce güldü mü cenazeye benzerdi hele seni kollarına aldı mı felâketim olurdu ağlardım Attila İlhan |
Aşk yakar kavurur seni Bu yolda giden bir ben varım şimdi Sen gittin gideli Yollar uzun sen yoksun diye Ama gidiyorum ne çare Sensiz geçen her günümde Kuytu köşelerdeyim Sensiz gecelerdeyim. Sessizce pencerendeyim. Sensiz günlerim geçmiyor Sensiz nefes alamıyor bu beden Bu can gidemiyor sensiz hiçbir yere Keşke...Keşke yanımda olsan O kadar çok isterdim ki seni,sevgini gülhan fistaçyo |
Sen ona bir gemisin, yönü senin yönündür Bir sancısın geçerken denizlerini özgür O da bir ada olsun, sana çevrili dursun Dağının dalgalarla, yüzünün rüzgarlarla Bağlandığı kendini sende çözülmüş görür. Gemiler göründükçe adalar da düş görür İnsanlar nerede olsa bir orayı düşünür Derler adadakiler, şu gemi bir gün gelse Gitsek buradan öte, nereye gideceksek Bilseler gemiler de bir adayı düşünür. ÖZDEMİR ASAF |
İçimdeki seni yaşıyorum Hayalimde seninle. Sıcak bir gün bitiminde, Ayışığı altında,mehtaplı gecede. Yakamoz görüntüleriyle, Yosun kokan deniz serinliğinde. Saatlerce elele,gözgöze. Konuşuyorum hayalimde seninle. Ilık bir bahar gününde, Menekşeler sunuyorsun Topladığın kendi ellerinle. Yada sadece kırmızı bir gül, Sevgimi kabul et diye. Karlı bir kış gününde Elele yürüyoruz, hayalimde seninle. Sımsıkı sarıyorsun düşmiyeyim diye. Kış gecesinde, Kestaneler pişiyor kor ateşinde. Gidiyoruz yıllar ötesine. Sonrada hüzün dolu,hazan mevsiminde, Düşen yaprak oluyoruz ikimizde. Savruluyoruz; her birimiz bir yere. Ayrılığı yaşamıyorum hayalimde seninle. Çünkü! hayaller benim irademde. gülayşem gül |
bir sonbahar öğlesinde Ah, ne de güç Gülüp geçmek genç kızlara. Bir sonbahar akşamında, bir sonbahar akşamında Ah, ne de güç Durup bakmak yıldızlara. Bir sonbahar öğlesinde, bir sonbahar akşamında Ah, ne kolay. Ağlaya ağlaya yere kapanmak! Endre ADY |
Her şey uzaktadır Uzaktadir her sey; gokyuzu, deniz, Her an pesimizden kosan golgemiz, Ozlenen limanlar, yanan yildizlar. Uzaktadir her sey; anneler, kizlar... Uzaktadir her sey, hep... yalniz o"lu"m, Her yerde, her an yakinimiz, o"lu"m. Ahmet Muhip Dranas |
Seni seviyorum demek, Hiçbir zaman bu kadar güzel olmamıştı. Hiçbir zaman böylesine, Sevip sevilmemişti bu yürek. Yüreğinde bana ve sevgime yer var mı? Yer var mı aşka ve umuda? O zaman yukarıya bak, Ben ordayım her zaman yanındayım. Gündüz güneşi'mle gece ay'ımla, Kimsenin kucaklayamayacağı kadar Kucakladım seni. Bazen bir umut olmalıyım yüreğinde Güzel yarınlarda gerçekleşmeyi bekleyen. Sonra bir hayal düşüncelerinde, Seni başka alemlere götüren. Karanlık düşüncelerindeki Son yaprak olmalıyım ben, Hiç solmayan bir yaprak. Seni yaşamalıyım duygularda, Seni hissetmeliyim her nefes alışında. Yağmur olup üstüne yağmalıyım, Her damla benim sana olan sevgimdir. Islanmalısın sevgi yağmurlarında. Aydınlığın olmalıyım sonra, Buğday sarısı güneşimle. Kar'a kartanesi'ne ne dersin Bembeyaz saf aşklar yaşamak için. Ben senin vazgeçemediğin Gökyüzün olmalıyım. Ne sen beni unutmalısın, Ne de ben sensiz evreni kucaklamalıyım. Seni seviyorum demek Hiçbir zaman bu kadar güzel olmamıştı. Hiçbir zaman böylesine Sevip sevilmemişti bu yürek. Şimdi ben o güzeli seninle yaşıyorum, Ve Seni çok seviyorum. Gökhan Bozdoğan |
Hayal Şehir Git bu mevsimde, gurub vakti, Cihangir'den bak! Bir zaman kendini karşındaki rüyaya bırak! Başkadır çünkü bu akşam bütün akşamlardan; Güneşin vehmi saraylar yaratır camlardan; O ilah isteyip eğlence hayalhanesine, Çevirir camları birden peri kasanesine. Som ateşten bu saraylarla bütün karşı yaka Benzer üç bin sene evvelki mutantan sarka. Mestolup içtiği altın şarabın zevkinden Elde bir kırmızı kaseyle ufuktan çekilen Nice yüz bin senedir şarkın ışık mimarı Böyle ma'mur eder ettikçe hayal Üsküdar'ı. O ilahın bütün ilhamı fakat anidir; Bu ateşten yaratılmış yapılar fanidir; Kaybolur hepsi de bir anda kararmakla batı. Az sürer gerçi fakir Üsküdar'ın saltanatı; Esef etmez güneşin şimdi neler yıktığına; Serviler şehri dalar kendi iç aydınlığına, Ezeli mağfiretin böyle bir ikliminde Altının göz boyamaz kalbi kadar halisi de. Halkının hilkati her semtini bir cennet eden Karşı sahilde karanlıkta kalan her tepeden, Gece bir çok fukara evlerinin lambaları En sahih aynadan aksettiriyor Üsküdar'ı. Yahya Kemal Beyatlı |
Unutulmaz anları vardır hayatın Islak kirpiklere takıp kalan Zamana meydan okuyan Biz de öylesine yaşadık seninle Öylesine sevdik Hatırla aşkım... Kahır dolu rüzgarlar esiyor içimde Yıkılıp kalıyorum bu sağır akşamlarda Beni sensizliğe nikahladılar Yenildim duygularıma Yenildim gururuma ağlayamadım Şimdi sanadır bu ağlayışım Hatırla aşkım.. Gözümde dağlar gibi büyüyor hasretin Gelip gelip özlemin doluyor içime Yokluğunda şair kesildi gönlüm Artık hep hüzzamdan çalıyor şarkılarım Sen de nasıl sever nasıl söylerdin Hatırla aşkım.. Oysa nelere katlandı bu gönül Ne acılara halay çekti bu yürek Ne ihanetlere gülüp geçti bu gözler Bir yokluğuna alışamadım Bir de sensiz bu akşamlara Unutamam demiştin giderken bana Ben de unutamadım Bu bizim son yeminimizdi Hatırla aşkım.. Biliyorum şimdi saçlarını yaban eller okşuyor Gözlerine başka gözler gülüyor Gözlerin ki gördüğüm gözlerin en güzeliydi Varsın adı hasret olsun artık bu sevdanın Varsın sonu ayrılık olsun bu romanın Bitmedi bitmeyecek bu şarkım Nerede olursan ol Kiminle olursan ol Hatırla aşkım.. Hatırla Yanındayken bile özlerdim seni Şimdi içimde bir başka yangın Şimdi gözlerimde en ıslak bakışın Ölmek kaderde var biliyorum Her şeyin sonu yakın Ama sen de bil ki Yağmurlarca sevdim seni Yağmurlarca sana yandım Hatırla derya gözlüm Hatırla Aşkım.. Ahmet Selcuk İlkan |
| Saat: 11:41 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık