![]() |
Çok yakınımdasın aslında, Ama bir o kadarda uzak. Görüyorum,duyuyorum Ama asla dokunamıyorum. Seviyorum söyleyemiyorum. Gözlerine bile hasretim. Dönsem,görücem,bakıcam Belki doyacağım o güzelliğine Ama dönemiyorum. Bir adım kadar yakın Yıldızlar kadar uzak olan Seni,yalnızca seni sevip, bekliyorum.... alıntı |
NE DURGUN SULAR GÖRDÜK BİZ Ne durgun sular gördük biz süt liman… Ne girdaplar… Laciverdini iyi biliriz gecelerin Gümüs ipliklerini dokuyup Ne şallar sardık bedenimize yakamozlardan Ne duvarlar ördük biz yasaklardan Ne gedikler… Kırmızısını iyi biliriz acıların Ebruli ibrişimlerinden çile çile Ne tuzaklar kurduk kendimize ayrılıklardan… Ne fırtınalar gördük biz toz duman, Ne imbatlar, Grisini iyi biliriz kopup gitmelerin Esip küllerini her gece Ne ateşler yaktık eski sevdalardan… Ne düşmeler gördük biz doruklardan Ne sürgünler Siyahını iyi biliriz tükenmelerin Alıp başka yüreklerden kendimizi Ne yıllar yaşadık çalınmış hayatlardan… Ne sevmeler gördük biz imkansızlardan Nasıl kıskanmalar İyi bilir bizi gök yakutlar Safir yıldızlar Kenarı hasret oyalı yazmalar Ne sarhoşluklar yazdık o kavuşmayan yollardan… Ne durgun sular gördük biz süt liman Ne denizler patladı yüreğimizde Ne gemiler yaktık Ne fırtınalar kopardık itiraf edilmeyen sevdalardan… CEYDA GÖRK |
Geçici Ayrılık Benimkisi Geçici ayrılık benimkisi, İlk yaz çiçeğine gebeyim. Ağıtlar yakma adıma, Ben ölmedim ölmeyeceğim. Kinle, nefretle anma adımı, Seni sevdim hep seveceğim. Geçici ayrılık benimkisi, Güz yağmurları dinince geleceğim. Goncalar açınca döneceğim. Geçici ayrılık benimkisi. Ali Serttaş |
benden sonra ……………………………… şakıyan kırlangıçların olacak serseri uçuşlar… kuytu bir saçak altı dinlenişlerin özlemi… o, ilk seviştiğin gecenin az sonrasında duyacaksın hayatındaki en soğuk boşluğu ve hatta kelimelerce çoğalacak, ağlayamayacaksın… neden sonra, o saçakların olmadığını anlayacak, işte o zaman ağlayacaksın…. …………………………… yani… benden sonra… hasan esat heptunalı |
seni bukadar sevmek, günahımmış benim. çile denizi almış beni içine, götürmüş sevgilimi de. olmuyor yaşanılmıyor sensiz, bu gecelerde. kalbim sen de biliyorsun yaşanılmıyor kalpsizde. ağlıyorsun biliyorum anlamadığımı sanma. uzakta olsan da hissediyorum seni, ah sevdiğim, diğer yarın bende değil mi. ağlama birtanem, benim gözyaşlarım yetmiyor mu sana. sensizliği ve sessizliği biriktirdiğim bu geceler de kaldım yalnız aşkımla. aklım hep sen de duygularım coştu yine sevdamla. sen ve ben adak olsakta bu hayata, bitmeyecek bu aşk yanacak hep meşale gibi sonsuzlukta. yayı kopmuş kırık keman gibiyiz ikimiz de. şarkımızda çalmıyor artık. özlemler yakıyor yüreğimizi, ayrılık oyun oynuyor yine bizlere. bu zor günler geçer mi söyle. sana aşık olmak zormuş çok zor. bitmeyen bir senfoni gibi.. inadına seveceğim seni, bu aşk, bitiremeyecek beni. nerde ellerin nerde o güzel gözlerin, bedenimi titreten sesin nerde. bir bedel ödüyorum sensizliğimle, beni yakan hasretinle. birgün gelir bereber olursak bebeğim, hasret biter özlem bize hiç uğramazsa, aşk yine yaksın bizi, alıştım nasıl olsa yanmaya. sen benimle, sevgimiz içimizde, susuzluğumuz dudaklarımızda dindiğinde, ve işte o gün geldiğinde, hayatta tatmadığın bir aşkı tadacaksın kollarımda. ve yine yanacak yüreğim defalarca aşkınla. menekşe gülay |
Aniden Bir gece aniden çıkar gelirsem Hoş geldin diye sarılır mısın? Kapını çalmadan usulca girsem Uyurken öpersem darılır mısın? Ötsem odanda bülbüller gibi Okşasam saçını aşıklar gibi Dudaklarından öpmek istesem Açık gözlerini kapatır mısın? Gölge gibi uzaklaşıp gitsem Gitme diye sarılır mısın? Çok uzaklarda ölsem Gelip te mezarımda ağlar mısın? |
Erguvan… Ey tahayyülümde ki Güzelliğin Sahibi bulunan Erguvan, Haklısınız sizden gün içinde Gelmeyen bir selam, Yüreğimi karartan kaygımdır. Nasıl olsa Kaygı ve kuşkulardan Beri oldunuz. Sizi korkutacak veya Manasız bir taleple Ağlatacak gayretlerin Bühtanını yaşayan Bir zavallı olmadığımı Anlamışınızdır. Ama siz benim için Arzı mekânda aranan Bir papatyasınız. Bembeyazsınız, Yeşil çimenlere Anlam katansınız. Bu bakımdan Acıda olsa bir karar aldım. Siz selam vermedikçe Ben sessiz kalacaktım. Mazinizde ki silinmez izleri Hatırlatmamak için. Ancak sizin için Böyle bir fedakârlığa Katlanmalıydım. Siz gün içinde Merhabalar dediniz. Bu bir anlamda, sizi Dinlemeye hazırım demektir. Teşekkür ediyorum, Bizden de sana Canı gönülden merhabalar Diyerek selamlıyorum. Sizin her zaman bir Merhabanızı bekleyeceğim. Mustafa Cilasun |
Yaprak oluyorum , dökülüyorum sonbaharda yürüdüğün yollara ezip geçtikçe kırılıyorum unufak G Ö R M Ü Y O R S U N.. kar oluyorum , eriyorum pınarlarına karışıyorum birikiyorum , su oluyorum İ Ç M İ Y O R S U N.. yağmur oluyorum sokaklarına yağıyorum damla damla seni bekliyorum Y İ N E Y O K S U N |
Gam-zede aşk üşümesi alaturka kalabalığında kuytuların kocamış eleğinde az an tortusu birazdan ilişir yakama küfür kelaman kendine tövbeli yalnızlığım zaman geçer içimden aşk boyu iki göz vaktin arasında kahırla uzar eni dar birsam geceye beşik kuran yıldızlara lacivert delil düşler desen kal yakınlığından bihaber üzünç akıntısı derinsu gözlerim ağışır bakır çalığı Ay'a kakavan dokusuyla palazlanır efkâr saçlarımda kalır ellerim sıtmalı özlemi sebil yar ya kumrusundur, ya zümrüdüanka ciğerimde büyüyen soluk yüreğimle yazdığım şiirlerde gök-ten toprağa beyaz su zambağı kokun hangi yastıkta bahar dolusu hangi sarışın esrik ılık vakitlere sevişen bakire zencefil dilin sesimin kıymıklarıdır şimdi arnavut kaldırımlarına darmadağınık düşen omurgasından kırık bedenim yapayalnız bir ünlem gibi nüvesinde karadul gölgem hayaller arası ip cambazı oy! ayrılık... oyy! hasret alazında zemheri... ilişir birazdan yakama yokluğunun boyutsuz bozgunu aşkın su yolu buz ey! yar gel güneşe çıkar üşümemi Sevinç YILDIZ |
Şafakta Ayrılık-1 sahile hüzün vurmuş vurgun yemiş mecnun leylesinin gözlerinde şafakta ayrılık gözlerinde sürgün var bana yazılmış sürgünler yokolası ayrılık; an be an yokolan gençliğimiz, ufukta bir noktacıktan ibaret.. şafakta ayrılık gözlerimde sen varsın şafakta ayrılık ayrılıkta unutamamalar var... ben yazsaydım eğer yazgımı önce seni silerdim seni, herşeyini gözlerimdeki gözlerini yüreğimdeki yüreğini anlamsızlığındaki anlamını yazgımı yazmak elimde olsa silerdim seni ve çeker giderdim şafakta ayrılık rüyamda çığlıklar var ağlayışlar, yakarışlar sitemler var.. yokoluşlar sonra sonra güneşi sonra yıldızları sonra martıları, sonra günbatımını sonra denizi sonra menekşelerin, sonra seni seviyorumları kaybetmeler var... Ömer Seydi Ekinci . |
| Saat: 00:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık