![]() |
Bu Rüzgar Sensin taşları hiç sevmem soğuktur onlar dayarsam omuzlarımı tas duvarlara oturursam üstüne yorulduğumda bir titreme tutar beni, bir yorgunlu çöker üstüme. kurumuş sonbahar yapraklarını kendine hesap soran, bitkin bir insana benzetirim geçmiş yılların yorgunluğu adeta yüzüne yansımış bir insan ben kurumuş yapraklara benzemek istemiyorum. Bir de ışık vardır, yıldızların, günesin ışığı yıldızlarınki hayallerimi hatırlatır bana güneşinki ise umut verir, biran için içimi ısıtır gözlerim daha içten, derinden parlamaya baslar dudaklarımda derin bir tebessüm belirir, bütün korkularımı unutturur, güç verir bana. .....ve rüzgar nedir bu rüzgar? saçlarımı dalgalandırırken hürriyetimi anımsatır bana, gözlerimi kapattığımda sessiz, çok derinden huzur veren bir şarkı fısıldar kulaklarıma iste o zaman bir kuşku sarar içimi kalbime bir ağrı saplanır sanki içimdeki ses bu rüzgarın emsalini görmedin der yinede açmaya korkarım gözlerimi ısrar ederim, direnirim her rüzgar ayni diye iste sözünü ettiğim bu rüzgar sensin, günesin ışığıyla gelen bu rüzgar düşüncelerimi darmadağın eden bu rüzgar hangi yönden eşeceğini bilmediğim esintisine kapılmamam gereken bu rüzgar sensin. |
Konuşmamız artık bir hayal ise Seni unutmam yıllar geçse de Geceme sensiz hüzün düşse de Sustum, ağlamadım DUYARSIN DİYE Ben her gece seni hayal ettim İnan bir gün eksilmedi sevgin Hasretinle yanlı, tutuştu kalbim Sustum ağlamadım DUYARSIN DİYE |
Anısı Biz Olalım Bu Sokakların Anısı biz olalım bu sokakların öpüşmediğimiz tek saçak altı hiçbir otobüs durağı kalmasın Biz yürüyelim kent güzelleşsin gürültüsüz sözcükler bulalım yeni sevinçlere benzeyen Biz gelince bir yağmur başlar yüzün çizilir buğulanan camlara bir uzun karatma biter akasyalar köpürür birdenbire ve her avluda adınla anılan çiçekler sulanır akşamüstleri Bir arkadaş evinde uğrarız yolüstü bir fincan kahve içeriz, ısıtır bizi başını sessizce omzuma koyarsın gülüreyhan olur soluğun Biz kalırız kuşlar dönüp gelir her balkonda bir menekşe sesi Belki yeniden güzelleştiririz adları değiştirilen parkları perdeleri hiç açılmayan evlerde ışıklar yanar çocuk sesleri duyulur tanıdık sevinçlerle dolar yeniden kendi sesini kemiren alanlar Anısı biz olalım bu sokakların ve hiç durmadan yağmur yağsın Biz gürültüsüz sözcükler bulalım sarmaşıklar fısıldaşsın yine Gidersek birlikte gideriz yeni sevinçler buluruz hüzne benzeyen |
Mecnun Biter mi sanırsın aşklar,sevdalar Diner mi sanırsın gözlerde yaşlar Sevgi yollarında,sevgi dağlarında Çiçeği severler,aşık olurlar Umuttur onları yollara suren. Bir tepe var diyorlar yolun sonunda İşte o tepede kavr-i sur da beklersin beni Islanır saçlarım,yağmurun sesi Güneşin doğusu yine yoldayım. Bir tepe var diyorlar yolun sonunda İşte o tepede kavr-i sur da beklersin beni Umuttur yüreğimi yollara suren. |
Bu Sabah Uyanamadım Bir sabah uyanamadığım da fark ettim odamın hala dağınık olduğunu, kitaplarımın gelişi güzel sıralandığını, Duvarda ki resimlerimin aslında düzgün olmadığını, bir sabah uyanamadığım da fark ettim, güneşin benim için açmayı unuttuğunu, sabah rüzgarının penceremden girmemek için direndiğini, gökyüzünün bana mutluluk vermek istemediğini, bir sabah uyanamadığım da fark ettim onun benim düşlerim olduğunu, Ne kadar çekici güldüğünü, anılarını ne kadar da arzulu anlattığını gözlerime bu sabah uyanamadım o şimdi yoldadır belki onca yürek yaşantılarından sonra gülümseyerek anlattığım bulutlara bakıyor mudur şimdi? Yoksa yanında oturan kırklı yaşlardaki kadına hüznün tarifini mi vermeye çalışıyordur? Ben bu sabah hiç uyanamadım. yüreğim de öyle, Belki bu gece, yıldızlarda parlamaz bana, belki kalemim göz yaşlarımın arkasına sığınmayı çoktan planlamıştır bile. Ben uyanamadım ama o umarım uyanmıştır, umarım yazgısında binlerce çiçek açar daha, umarım yaşamın da kanatlanacak ne varsa kanatlanır sevgisine doğru Ben bu sabah uyanamadım Belki sonraki sabahlarda uyanırım, Belki bir sabah uyandığım da tekrar bir öykünün içine sığınmış bulurum kendimi, Ama bu sabah uyanamadım… |
Maziye Bir Kalem Çekin Soğuk bir kış gecesiydi uyandığımda, Ayaz bir gece, İçine düşülmesin, ilik dondurur, acımasız, sorgusuz, Ayaz esir almıştır dışardaki her şey besbelli kii, Işığı yaktım, Perdeyi yarıladım apansız, Ardından uğultusunu dinledim rüzgarın uzun -uzun, Cama vuran kar tanelerini seyrettiim, Kırılırken çatırtısını duydum bahçedeki ceviz ağacının dalının Düşmüştü yere, Gövdesinden ayrılarak, Artık ne kendine, ne ağaca yararı olamazdı biliyorum... Yakılacaktı çaresiz... Ve işte camda eriyen bir kar tanesi suya dönüştü, Sigaramın dumanı çizdi yolunu odada, Bir küçük uçurtma gibiydi , Önce yalpaladı, sonra kopardı ipini, Uzaklaştı, dağıldı, kayboldu en sonunda, Gözlerin düştü o an aklıma, Ve bu soğuk gecede bir buğu gibiydi bakışların kanımda, Gözlerinin güzelliği, Ve bakışlarının sıcaklığı odamı dolduruyordu, Ellerin yüzüme dokunur gibi oluyordu sanki, Gözlerin gözlerim olmuş gibiydi, Bakışların mahzunlaştı ardından nedense, Yalnızlığımdı ağlayan artık, ben değil, Gözlerinden yaşlar süzülüyordu son ümitlerin, Yalnızlığım benim di ama, Yüreğimde duyduğum hıçkırıklar, Senin sesindi, Süzülen yaşlar senin gözlerinindi, Ve her gözyaşı damlası içimdeki yangın yerine damlamaktaydı, Söndürmekteydi ağır ağır yılların yangınını, Kor'a döndürmekteydi, Küllemekteydi sonra, Anılarımı silmekteydi ıslak gözlerin beynimde, Dirençsizdi beynim, Sana mahkum, Sana karşı çıkamaz ki... Ve kalem çekiyordu maziye, İnce iki güzel el, Titrek, isteksiz,dertli, Ellerindi, senin ellerindi o eller, Üzgün, kader kurbanı ve kararlı kararlı, kalın çizgiler çekiyordu, Bu soğuk kış gecesinde, Bir cinayet işliyordular yani, Bir aşkın canını alarak... |
Bu Sana Son Elveda Diyorsun ki;affet beni zaman dönecek, İhtiraslar engel bilmeyecek, tutkular bizi hep yenecek yüreğim sende son,bulsada artık. Yüregim sende son olsada artık, Her yerde kar,gökte dolunay, Masada şişeler ile resmin yadiğar. Hatırla sevgilim,dön o akşama, biliyorum geç kaldım bende sonunda,, gözlerim resminde sesin hatırımda... Gece yarım ay,lapa lapa yağan kar. Yalnız yıldızlar,yoldaş olsun sana, Yoktum yanında son birkez daha, biliyorum geç kaldım bende sonunda,, gözlerim resminde sesin hatırımda... Özleme beni dön git yoluna, Uğurlar olsun,bu sana son elveda. |
Maviye Hasret Denizim Ey deniz ürkme sana değil kızgınlığım belki ota belki kuşa ama sana değil! sen yine uzat mavini bana martılarla rakset yine ama şunu bil ama şunu bil ki çarşaf olduğunda bakıp bakıp durduğunda sana değil ama sendekine geleceğim ve göreceğim ki sendeki el olmuş ama yinede ben ona Mecnun o ise bana Leyla olacak ve ben yine mısralarda solacağım ben ... |
Bu Şarkım Sana Bu şarkım sana sevgilim, Biran önce dönmen tek Dileğim, Göz yaşım karışıp denizlere, Sana ulaşıp belki Hasretim. Elimle tutamadığım, Gözlerimle Göremediğimsin, Şimdi çok uzakta, Nerden bileceksin halimi. Hasret kapımda, Nöbetler tutuyor, Sevgilim uzak bir şehirde, Gözlerim onu arıyor, Bir kuş olup uçup gitsem, Aşsam şu enginleri,varsam senin yanına, Öpsem seni koklasam. Ah yanı başımda durur gibisin, Hasretin büyütür bak seni, Ah bu kadar uzak olup, Kalbimde uyuman ne tuhaf... |
Hep Onun Adı Bu nasıl sevmektir Tanrım bilinmez Kainat durdukça izi silinmez Yürekte yangınlar söndürülemez Sağımda solumda hep onun adı. Ben artık bir daha aşık olamam Elimde dilimde hep onun adı Sevdamın adını asla koyamam Gönlümde dilimde hep onun adı. Bir çiçek tarlası gibi gözleri Pamuktan daha da narin sözleri Aniden ruhumu sardı özleri Aldığım nefeste hep onun tadı. |
| Saat: 01:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık