![]() |
Farkında mısın farkındamısın bir sami burda yanan aylardan sonra zalim seni anan bıkmadan usanmadan olmayan aşkını arayan farkındamısın kopr içimden unutulur bu mısralarda farkındamısın uyurken yatağında belki başkasının koynunda bilinmeyen memlekette sınırsız uzakta farkındamısın aşk yakın bana bir nefes kadar ondanda öte karışamıyor havaya Serhat Demircan |
Yaşamaya Dair Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın bir sincap gibi mesala, yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, yani, bütün işin gücün yaşamak olacak. Yaşamayı ciddiye alacaksın, yani, o derece, öylesine ki, mesala, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda, yahut, kocaman gözlüklerin, bembeyaz gömleğinle bir laboratuvarda insanlar için ölebileceksin, hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için, hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken, hem de en güzel, en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bildiğin halde. Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesala, zeytin dikeceksin, hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, yaşamak, yani ağır bastığından.... NAZIM HİKMET |
Çocuksun Sen-II Çocuksun sen sesinin çağlayanına düştüm Bir çiçeğe tutundum düşerken, ordayım hâlâ Sallanıp durmaktayım bir saatin sarkacı Nasıl gidip geliyor gidip geliyorsa öyle Zaman benim işte, nesneleşiyor tüm anlar Dursam ölürüm paramparça olur dünya Çocuksun sen sesinin çağlayanına düştüğüm Uçurum diyordun bir aşk uçurum özlemidir Bırakıyorum öyleyse kendimi sesinin boşluğuna Tutunabileceğim tüm umutları görmiyeyim için Gözlerimi bağlıyorum geceyi mendil yaparak (Gözlerim bir yerlerde daha bağlanmıştı, bunu Unutmuyorum unutmuyorum unutmuyorum hiç) Bir rüzgâr esse ellerin fesleğen kokuyor Kırlangıçlar konuyor alnına akşamüstleri Bu yüzden bir kanat sesiyim yamaçlarda Üzgün bir erguvan ağacıyla konuşuyorum Ayrılığın zorlaştığı yerdeyim ve dalgınlığım Bir mülteci hüznüne dönüyor artık bu kentte Çocuksun sen alnına kırlangıçlar konan Bir bulutun peşine takılıp gittiğimiz yer Okyanus diyelim istersen ya da sen söyle Batık bir gemiyim orda, seni bekliyorum Upuzun bir sessizliğim fırtınalar patlarken Gövdem köle tacirlerinin barut yanıkları içinde Ve gittikçe acıtıyor yaralarımı tuzlu su Çocuksun sen, büyümek yakışmazdı hiç Gülüşünün kokusuyla yeşerdi bu elma ağacı (Soluğunun elma kokması bundandı belki) Bir elma kokusuna tutundum düşerken Sallanıp durmaktayım bir saatin sarkacı Nasıl gidip geliyor gidip geliyorsa öyle Çocuksun sen, çocuğumsun Ahmet Telli |
Hain Rüya Gözlerin gözlerime öyle bakardı ki, Sana olan sevgim binlere katlanırdı. Sarılırdım sana rüyalarımda, Gerçek olmasa da aklım kopardı. Seni seviyorum derdin bana, Ayrı kalamazdık birbirimizden. Sana olan sevgim öyle çoktu ki, Anlayamazdın beni sevmeden. Sandım ki sende beni seviyorsun, Hain rüya kandırdı beni. Gözlerimi açınca farkettim, Gerçekte beni sevmediğini. Fatih Mertaslan |
İlk ilham kaynağım... Daha kaç gece geçer yar hasretinle Diner mi göz yaşlarımın çağlayanı Güneş doğar mı bir daha kararan yüreğime Sırılsıklam olmuşum soru yağmurunun altında Dilim söylemiyor ama sorular da cevaplar da sensin Gel sevdiğim,gel de kurut bütün sorularımı Gel de güneş misali doğ yüreğime Senden sonra kış geldi buralara Artık kuşlar uçmuyor,sevinç cıvıltıları duyulmuyor Hepsinin de kanadı kırık,yüreği yaralı Güller sevgi kokmuyor,boynunu bükmüş su istiyor Güneşte doğmuyor,küsmüş geceye Herşey seni bekliyor Ben de seni bekliyorum sevdiğim Her şeyin bir ilki vardır ya Sen de bu şiirim gibi bir ilksin Ve sen de sana yazılan bu şiirle SON… |
http://www.siirkolik.com/images/siir.gif Adım Adım Aşk bir gizemdi bakışların soru işaretleri yüklenmiş kırılmış köprünün ayağı yol kapanmış belki iyot kokusu takıldı soru işareti çengeline düştü suya bir rüzgar öpüşü bir dalga teninde kanatlandı sözcüklerim deniz feneri ışığı ayaklandı kıpırdadı süt limanlığı dinginliğimin,ağırdan elin eridi elimde uyuştum soluk alışlarında gözlerinde şiirsellik mutlu gemiler yanaştı limana anlamlı imgeler aktı dudaklarının kıvrımından bana kahve gözlerin kısıldı bir köz düştü bahtiyarlığıma pembelere büründü ağaçlar köpük köpüktü bir hırka,bir çatal çaldı beni art arda vuruldum çoğaldın tümcelerimde sarmalandım an be an hırsızlar çaldı uykularımı ben yıldızları sayarken en parlağı sendin kayboldum sende yok oldum tükendim şafakla yavaş ya va ş . |
Bir yıl daha gelip geçti Sensiz senden uzakta Bu kaçıncı yeni yıl Bu kaçıncı bayram Ben sensiz sen bensiz Yine kutladık Yeni yılları bayramları Seni kimlerden sorayım Nasıl bir teselli bulayım Yıllar gelip geçti aradan Güldürmedi bizi yaradan Geçirdik baharı yazı Ben sensiz sen bensiz kaya kızıltuğ |
Yaşıyoruz Ben ölmedim... Beni öldüremediler de; Yaşıyorum, yaşıyorum işte, At kıçında sinek gibi, Töööbe, töbe! Kapandı yüzümüze dergi kapakları, Bir varmış bir yokmuş olduk sağlığımızda. Şiir... O yosmanın boyuna. Gazete... Gelene gidene başyazı. Ara ki bulasın sayfalarda Şair Rıfaz Ilgaz’ı. Düştükse itibardan Ölmedik ya, yaşıyoruz işte, Yaşıyoruz dedik, yaşıyoruz be, Heeeey, fincancı katırları! Rıfat Ilgaz |
Anneler Günüymüş? ? Anne olmak zordur bizim ellerde, Ödemekle hakkın biter mi anne? ? Senenin bir günü bütün dillerde, Anneler günüymüş yeter mi anne? ? İyi ki sen varsın canım anam var, Ana kucağıdır en güzel diyar, Aç kollarını gel sımsıkıca sar, Sensiz benim nabzım atar mı anne? ? Dünyalar bir yana sen bir yanasın, Hem eşsin hem anne hem kaynanasın, Ne güzel bir dostsun ve bir anasın, Seni yazmaya güç yeter mi anne? ? Turgay Ata |
Düşler Kurdum Gördün mü ? http://www.fullresim.com/pics/26542ac5dc446c45ea653671bf2862e4.gif Gözlerim seni aradı karanlık gecede... Sessiz sedasız... Hani gelmeyeceksin ya, Belki hayalin beni yalnız bırakmaz diye! Seni aradı gözlerim, Sessiz sedasız bir gecede! Sen'li geçen günlerin anısına, Tek tek mum diktim yüreğimin her köşesine. Onlar eridi... Ben eridim... Onlar söndü... Ben soldum... Ama sen gelmedin!!! Gelmeyecektin... Biliyordum... Ben sadece düşler kuruyordum! Seninle yazdığım her hayat senaryosunun sonu mutlu bitiyordu... Masallardaki gibi... Bir öpücük yetiyordu bulutlara değmeye... Oysa gerçekte öyle miydi? Hiçte değildi! Senin beni hayatından muaf bıraktığını anladığımdan beri; Kurduğum düşlerde, Yazdığım senaryolarda, Büyüsünü kaybetti... Beni senden ettiğin gibi, Onlarıda büyüsünden ettin... Peki onlardan ne istedin? Omuzlarımda taşıdığım seninle olan hayallerim Sana ağır mı geldi? Ezildin mi altında kendi büyüklüğünün? Hiç olamayacağın kadar masumsun ya benim düş ülkemde... Korkuyosun değil mi bunu kabullenmeye? Cesaretin yok senin böyle sevgilere... Nerede bıraktın o yüreğini? Hayatı hep korkusuzca yaşarken sen, Neden korkuyorsun bana gelmeye? Sevsen, seveceksin işte, Sevmeyişinin bu inadı ne? Gözlerim seni aradı işte yine, Sessiz sedasız bi gecede... Hani sen yine gelmeyeceksin ya, Ama ben aldım yine seni düşler ülkeme! Bir mum daha yaktım... Bir kez daha yandım... Bir kez daha o mumla birlikte, Eridim... Bittim... Söndüm... |
| Saat: 00:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık