![]() |
Her Aşk çözülmeyen bilmece dilden düşmeyen hece sanki karanlık gece yaşanacak her aşk bazen tatlı bir söz bazen ağlayan bir göz içini yakacak köz yaşanacak her aşk belki kırmızı halı belki mutluluk salı fidanın kırık dalı yaşnacak her aşk belki sonsuz mutluluk belkide tek suçluluk karanlığa yolculuk yaşancak her aşk belki hayat zaferi belki savaş seferi yaş doldurur gözleri yaşanacak her aşk |
GERÇEKTEN SEVMEK! O durmadan kaçıyor; Sen ardından gitmiyorsan; O günün her saatinde saklanıyor, Sen yollara düşüp deli divane aramıyorsan; O sana acıların en büyüğünü tattırıyor, Sen bundan en yüce hazzı duymuyorsan; Boşuna aldatma kendini, Onu sevmiyorsun demektir. Elindeki içki kadehinde, Dudağındaki sigarada , Okuduğun kitapta, Mırıldandığın şarkıda, Söylediğin şiirde, Gördüğün rüyada Ve yaşaman icin Ciğerlerine doldurduğun havada O yoksa; Onun vazgeçilmezliğini anlamamışsan; Onu sevmiyorsun demektir. Renkler onunla değerlenmiyorsa, Örneğin; onsuz kırmızı kırmızılığının, Mavi maviliğinin farkında değilse, Beyaz yalnız o giydiği zaman Güzelliğini haykırmıyorsa, Sabahları onu görünceye kadar Güneş doğmuyorsa Ve onsuz gökyüzü geceleri Aya, yıldızlara hasret değilse Onu sevmiyorsun demektir. Sokakta gördüğün her yüzde Ondan birşeyler aramıyorsan, Güzel bir manzara, Hüzünlü bir musiki onu hatırlatmıyorsa, Uykudan uyandığın zaman Yaşamakta olduğundan önce Onu hatırlamıyorsan, Omuzlarına dökülmüş saçları, Bir sis perdesinin ardında Her zaman gülen, Işık sacan gözleri Aklına gelmiyorsa, Durup durup avuçlarının Sıcaklığını özlemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Dünyada yaşıyan öteki insanların Senin için hâlâ bir değeri varsa , Ona karşı tutumunu Toplumun köhne ve manasız Kurallarına göre ayarlıyorsan Ve açık açık Sanki var olduğunu haykırırcasına Sevgini söylemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Yok o senin icin Herşeyden değerliyse, Gözünü yumduğun anda Onu görebiliyorsan, O bütün şarkılarda, Bütün şiirlerde, Bütün resimlerde ise, Ona muhtaç olduğunu Söylemekten utanmıyorsan, Senin içten ve büyük sevgine Karşılık vermiyeceğinden Korkmuyorsan, Bütün bencil duygularından Sıyrılabilmişsen Onun için herşeyi, Ama herşeyi yapacak gücü Kendinde buluyorsan, Her hali sana Ayrı ayrı güzel geliyorsa, Karşıisında kendini Bir çocuk gibi hissediyorsan, İstediği anda onun için Ölebileceksen, Onun için yaşıyorsan Ve yine onun için Bildiğin bilmediğin Bütün düşmanlıklara Karşı koyabileceksen, O her geçen dakika Sende biraz daha büyüyorsa Ve kendi kendine bile Çok sevdiğini bütün Samimiyetinle, İnanmışlığınla İtiraf edebiliyorsan, Bir gün o seni hiç, Ama hic sevmediğini söylese bile , Senin sevginde azalma olmayacaksa Ve ölünceye kadar onu aşkların En olumsuzu ile sevebileceksen; İşte o zaman Onu seviyorsun demektir. O sana sevmeyi, Gercek aşkı öğretti. Sen onu hep sevecek Ve sevilmenin mutluluğunu tattıracaksın. O , hiç sen olmasan bile, Seni bir parça sevmese bile.... |
Her Zaman Sevdim Seni Ağzımdan umursamazca çıkıyor küfürler Hayata inat, sevip de terkedenlere inat Çocukluğumu hatırladım Ne kadar da hoştu anlamazken hiçbir şeyi.. Parasız kaldım hatta tek başıma sabahladım, Gene de hayatın iğrençliğini anlamadım.. Yaş sınırını doldurmadan göstermedi Yaşatmadı hayat bana sessiz ihanetleri... Otobüse binerken alırdık da bileti Hayat bedavaya aldı bizi içeri, Oysa bedava vermiyorlardı hiçbir şeyi... Çok aç kalmıştım zamanında Yoktu tek bir dost ortada, Bir de seni seviyordum o arada(!) Seni de bulamadım,istedim de yanımda* Soğuk kaldırımlarda yürürken de seviyordum seni Sıcağa dayanamayıp denize girdiğim anda da, Ömrümün her anında sevdim seni aslında Çok büyük bir yarasın hala..... |
Herşeyini Alır Çeker Gidersin Deli bir çağlayanım ben akarım durmaksızın Sen aktığım yerde köpük Ben akar yol bulurum Sen hafif bir rüzgarda yok olursun Sönmeyen bir sigarayım ben yanrım ölmem Sen sadece duman Ben sönsem külüm kalır Sen nefesimle kaybolursun Dinmeyen bir yağmurum ben bardaktan boşalırcasına Sen kara bulut Ben dinsem sel olurum Sen güneşle çeker gidersin Sessizce ve rezilce Anılarını ve eşyalarını Kısaca herşeyini alır çeker gidersin İhanetini de... |
Bu Sevdadan Geçersin Niçin beni yan bakışla süzersin? Sözlerime neden dudak bükersin? Bugün sever, yarin belki üzersin, Gel üzülme, bu sevdadan geçersin. Sevsen de hoş, sevmesen de sen beni. Ben vahşiyim, hiç sevdirtmem kendimi; Bu halimle incitirim ben seni; İncinmeden bu sevdadan geçersin. Bülbül gibi aşık olma her güle; Vefasızdır, gül inanmaz, bülbüle; Çünkü şakır lalelere, sümbüle; Sümbül gibi aşkın solar geçersin. |
BİR ÇİÇEK ALDIM Dün gece yine yalnızdım Sokağa çıktım Ve kendime bir çiçek aldım Kendim almamış gibi yürüdüm sokaklarda Ve yalnız değilmişim gibi düşündüm Ama her gece gibi Dün gece de yalnızdım Ve kendime bir çiçek aldım Bir saat geri alınmış saatler Ben geri almadım Ve bir saat daha yalnız kalmadım Bir masaya oturdum İki çay ısmarladım Ben içtim sen soğuttun sana söyleyeceğim her şeyi yuttum çok dert etmedim çünkü yoktun dün gece yine yalnızdım rahat ağladım yokluğundan gizlemedim gözyaşlarımı ve lambaları hiç karartmadım dün gece her gece gibi yalnızdım sokağa çıktım ve kendime bir çiçek aldım sen sandım Koklamadım. |
Bu Şiir Senin İçin Ya gecenin gec ya da gündüzün erken saatleri Yazmaya çalıştığım bu şiir yanlız senin için Muatabım boş bir kağıt.Sızlar içim için için Kağıt gibi gönlünde,bu kelimeler boş yerler Tamamen doldurur mu? Ya karanlığın zorlu ya da aydınlığın nurlu yüzü Sonuna kadar açtığım bu gönül bir tek senin için Arzuhalcim kara bir kalem.İspat ettirmek için Hislerimi sana,bu mısralar sende ki ruhu Rengarenk boyar mı? Ya ateşin narı ya da suların en serin hali Bilirsin aklım karışır,karışıklığım senin için Katilim amansız bir kor.Billur gibi senin icin Beni yakıp kavuran ateşe ruhunun nehirleri Delice akar mı? Ya kışın katı ayazı ya da yazın bol rahmeti Sezsiz suskunluğum kalbinin sesini duymak için Şahitim yek bir Allah.Emsalsiz duygularım için Duyacağım iki kelime çıldırtır deli gibi Dilin söyler mi? Ya solduran hazan ya da hayat bulduran karar Heyecandan cılgınca çarpar kalbim bunun için Hakimim güzel bir peri.Leyla ile Mecnun için Kıskanılacak bir aşk doğar,emin ol ağlarlar Gönlün evet der mi? |
Her Yerde Sen Varsın her yerde sen varsın hangi yöne baksam kiminle konuşsam sensin seni öyle çok özlüyorumki ama sen bunu bilmiyorsun garip ama falımda sen çıktın barıştığımız çıktı ve birbirimize olan özlemimiz yada benim sana olan özlemim sona eriyor kıskanma ama bir başkası daha çıktı falımda içinde y ve h harfi olan ama biliyorsunki ben yalnuzca sana aidim sonu nereye varacak bilmiyorum ama kendi sonumun geldiğini biliyorum ve bir gün herkese veda edeceğimi biliyorum |
AKSAM GÜZELİ Nerden savruldun geldin Aksam Güzeli Bir Gece düstün Gönlüme Yildiz misali Birak Duvarlara Nefesini Birak tenimde yanik tenini Bak yaniyorum Askinla Isyankarim kör Bahtima Gelmedi kimse yanima Bosver Gönül aldirma Neyimiz kaldi ki yarina Canimsin sen unutma kal bu Diyarda Muhtac oldum Gülüslerine yakici Sevislerine Bir degil Bin Ömür olsada sev beni Behbat oldu Hallerim Seni bildim bileli ...BİTANEM... |
Herkes Gibiyim Bugün sana dönüyorum Bu sefer öylesine bir dönüş değil , Adam gibi ,insan gibi ve gerçek bir teslimiyet. Hiç aklımda yokken Yine kötü geçmiş bir gecenin pişmanlık dolu sabahında Tüm kalabalıklara inat bir yalnızlıkta Ve aldanırken hayellerin soğuk yüzüne: İşte ben sana dönüyorum. Ne olur nasıl olur bilmeden Kim ölür kim kalır aldırış dahi etmeden, Sonra kahrolmamak için içi boş hergüne İşte ben sana dönüyorum. Artık uyku özgür, Artık hayat daha iyi ve bundan sonra yaşam var Dedimya ben sana dönüyorum Trablusgarp: Hem de hemen hiç vakit kaybetmeden Seninleyim artık, seninim artık , Ben benimim artık Darıltma beni ,üzme , incitme Yeni geldim hayat, bak sonra giderim ha.. |
| Saat: 01:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık