![]() |
Bu Akşam Kim derdi,kan kızılına hasret bu akşam, Ellerinle darağacını kuracaksın. Kim derdi ki,kıyametten önce son akşam, Vurup tekmeyi sehpasına çıkacaksın. Kim bilirdi,aşıklar yurdunda bu akşam, Kök salan sevdamın celladı olacaksın. Kızıl kana doydu,cellat cana bu akşam, Koş ilahlarına son canı sunacaksın. Sunduğun altın tepsi açılınca akşam, Adınla çarpan yüreğimi bulacaksın. İshak Özlü |
(F) Gül Kokuyorsun(F) Gül kokuyorsun bir de Amansız, acımasız kokuyorsun Gittikçe daha keskin kokuyorsun, daha yoğun Dayanılmaz bir şey oluyorsun, biliyorsun Hırçın hırçın, pembe pembe Öfkeli öfkeli gül Gül kokuyorsun nefes nefese. Gül kokuyorsun, amansız kokuyorsun Ve acı ve yiğit ve nasıl gerekiyorsa öyle Sen koktukça düşümde görüyorum onu Düşümde, yani her yerde Yüzü sararmış, titriyor dudakları Şakakları ter içinde Tam alnının altında masmavi iki ateş İki su İki deniz bazen Bazen iki damla yaz yağmuru Mermerini emerek dağlarının Şiirler söylüyor gene Ölümünden bu yana yazdığı şiirler Kızaraktan birtakım şiirlere Büyük sular büyük gemileri sever çünkü Ve odur ki büyüklük Şiir insanın içinden dopdolu bir hayat gibi geçerse O zaman ölünce de şiirler yazar insan Ölünce de yazdıklarını okutur elbet Ve senin böyle amansız gül koktuğun gibi Yaşamanın her bir yerinde. Gül kokuyorsun, amansız kokuyorsun Bu koku dünyayı tutacak nerdeyse Gül, gül! diye bağıracak çocuklar bütün Herkes, hep bir ağızdan: gül! Ve her şeyin üstüne bir gül işlenecek Saçların, alınların, göğüslerin üstüne Yüreklerin üstüne Bembeyaz kemiklerin Mezarsız ölülerin üstüne Kurumuş gözyaşlarının Titreyen kirpiklerin üstüne Kenetlenmiş çenelerin Ağarmış dudakların Unutulmuş çığlıkların üstüne Kederlerin, yasların, sevinçlerin üstüne Ve her şeyin üstüne bir gül islenecek. Bir rüzgar, bir fırtına gibi esecek gül Yıllarca esecek belki Ve ansızın dünyamızı göreceğiz bir sabah Göreceğiz ki Biz dünyamızı gerçekten görmemişiz daha Geceyi, gündüzü, yıldızları Görmemişiz hiç Tanışmaya komamışlar bizi güzelim dünyamızla. Öyleyse dostlar bırakın bu yalnızlıkları Bu umutsuzlukları bırakın kardeşler Göreceksiniz nasıl Güller güller güller dolusu Nasıl gül kokacağız birlikte Amansız, acımasız kokacağız Dayanılmaz kokacağız nefes nefese. edip cansever |
Ihlamurlar çiçek açtığı zaman Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü Kar yağmış dağlara, bozulmamış ütüsü Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim sana Şimdilik bağlayıcı bir takvim sorma bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. Ay, şafağa yakın bir mum gibi erimeden Dağlar çivilendikleri yerde çürümeden Bebekler hayta hayta yürümeden Geleceğim diyorum, geleceğim sana Ne olur kesin bir takvim sorma bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. Beklesen de olur, beklemesen de Ben bir gök kuruşum sırmalı kesende Gecesi uzun süren karlar-buzlar ülkesinde Hangi ses yürekten çağırırsa beni sana Geleceğim diyorum, takvim sorma bana -Ihlamur çiçek açtığı zaman. Bu şiir böyle doğarken dost elin elimdeydi Sen bir zümrüd-ü ankaydın, elim tüylerine deydi Sevda duvarını aştım, sendeki bu tılsım neydi? Başka bir gezegende de olsan dönüşüm hep sana Kesin bir gün belirtemem, n`olur takvim sorma bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. Eski dikişler sökülür de kanama başlarsa yeniden Yaralarıma en acı tütünleri basacağım ben Yeter ki bir çağır beni çiçeklendiğin yerden Gemileri yaksalar da geleceğim sana On iki ayın birisinde, kesin takvim sorma bana -Ihlamur çiçek açtığı zaman. Bak işte, notalar karıştı, ezgiler muhalif Hava kurşun gibi ağır, yağmursa arsız Ey benim alfabemdeki kadîm Elif Ne güzellik, ne de tat var baharsız Güzellikleri yaşamak için geleceğim sana Geleceğim diyorum, biraz mühlet tanı bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. Ihlamurlar çiçek açtığı zaman Ben güneş gibi gireceğim her dar kapıdan Kimseye uğramam ben sana uğramadan Kavlime sâdıkım, sâdıkım sana Takvim sorup hudut çizdirme bana Ben sana çiçeklerle geleceğim -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. Bahattin Karakoç |
_Gecelerin Güzelliği_ Sevmezdim hiç geceleri... Karanlıktı Yalnızlıktı Sessizdi Gizemliydi Ve... bitmezdi hiç Sanırdım; Güneş hiç doğmayacak Süzülmeyecek ışık Pencerelerden içeri Bu yüzden Sevmezdim hiç geceleri... Geceleri ; Bir dost sevdirdi bana Artık zaman dilimleri; Ondan önce Ondan sonra, Ve... Onunla... Anlamayı Anlaşılmayı Ne kadar özlemişim meğer ! Kalabalıklar arasındaki Yalnızlıkları Kahkahalar arasındaki Hüzünleri ,acıları... Anlayabilmek Anlatabilmek Paylaşabilmek Ne güzelmiş meğer O' nun geldiği saatlerde Bir güneş sarıyor pencereleri Yüreğimdeki yalnızlık Korkup siniyor bir köşede. O'nun çıkmasını bekliyor, Tekrar yerleşebilmek için yüreğime Yüreğimde açan güller Zamansız olsa bile Ben gülü seviyorum Zamanı değil ! Bana gülümseyen gözler Zamansız olsa bile Ben gözleri seviyorum Zamanı değil! Ve... Artık Çok seviyorum geceleri... |
Ağladığımı kimseye söyleme anne, Onlar beni güçlü biliyor Onlar beni en zor günümde bile ayakta biliyor, Ben aslında gülerek geçirdiğim her günü evde ağlarken, Onlar benim içimin sızladığını,yüreğimin yandığını bilmiyor.. Ağladığımı kimseye söyleme anne, Onlar beni kral biliyor, Onlar beni kızdım mı dünyayı yakacak insan biliyor.. Ben aslında onun gözlerine bakmaya bile kıyamazken, Onlar benim bir erkek uğruna üzüleceğimi tahmin bile etmiyor.. http://www.hepbiri.com/html/emoticons/crying.gif Ağladığımı kimseye söyleme anne, Onlar beni ağlamaz biliyor, Onlar beni.. üzüldüm mü bulunduğum şehri bulutlar kaplar biliyor.. Ben aslında odama kapanıp sitem duygusuyla bir köşeye sinerken, Onlar beni hiç bir şeyin sarsacağını akıllarının ucundan bile geçirmiyor.. http://www.hepbiri.com/html/emoticons/crying.gif Ağladığımı kimseye söyleme anne, Onlar bunu hiç bilmiyor.. Onlar için ben en sağlam köprülerden bile daha sıkı bağlıyımdır hayata.. Ben aslında ölümle yaşam arasındaki ince çizgide bir o yana bir bu yana giderken, Onlar hala benim için hayatın büyük bir hayal kırıklığı olduğunu bilmiyor.. http://www.hepbiri.com/html/emoticons/crying.gif ... http://www.hepbiri.com/html/emoticons/crying.gif [beni bi kez olsun dinledin mi anne..? http://www.hepbiri.com/html/emoticons/crying.gif ] alıntıdır. |
GARİP AŞIK Yağmurlu havalarda yürümeyi seven Ellerini tutmayı isteyip de tutamayan Gözlerine bakıp da içten içe yanan Benim gibi garip bir aşkı seni seven İsteyip de seni bir türlü öpemeyen Seni her zaman yanında bulamayan İsteyip de yanında bulup aşkını anlatamayan Benim gibi garip bir aşık seni seven Her zaman tüm benliğinle seni isteyen Seni kollarımla sarıp sarmalamak isteyen Seninle her daim beraber olmak isteyen Benim gibi garip bir aşık seni seven Aşkın büyük yüceliğini bu sevgide anlayan Aşkı için zorluk ve tehlikeye atlayan Seni sevdiğinden aşla pişmanlık duymayan Benim gibi garip bir aşık seni seven (L) SÜRMELİN (L) |
BAŞLIĞI BULUNAMAYAN ŞİİR Herkes bana blöf çekiyor Kimse beni anlamak istemiyor Duygularım karışık hayat çekilmiyor İnsanlar benden ne istiyor bilmiyorum Kimse olmadan bu dünya yaşanmıyor Dertler büyüyor kahırlar çekilmiyor Öyle olmuyor böyle olmuyor İnsanlar benden ne istiyor bilmiyorum İnsanlara yaptıkları için isyan etmiyorum Cenabı Allah a dua edip kahretmiyorum Herkesi kendi bildiğine bırakıyorum İnsanlar benden ne istiyor bilmiyorum Hayata ve her şeye küsüyorum Bir seni bir tek seni seviyorum Yalnızca seni evet seni istiyorum Senin kollarında mutluluğu bekliyorum (L) SÜRMELİN (L) |
NEREDEN BİLECEKTİN SENİ SEVDİĞİMİ HİÇ FISILDAMADIM Kİ KULAKLARINA AŞKIMI SENİN İÇİN GÜNLERCE GECELERCE AĞLADIM NEREDEN BİLECEKTİN HİÇ SİLMEDİM Kİ YANINDA GÖZYAŞLARIMI |
BANA BUNU YAPMAYACAKTIN ÖYLE SIRTIMDAN VURMAYACAKTIN BENİ GELİŞİN GİBİ ONURLU OLMALIYDI GİDİŞİN VE ÖYLESİNE GURURLU BİTİŞİN GEL GÖR Kİ KÖTÜ OYNADIN BU OYUNU ERKEN DÜŞTÜ MASKEN YÜZÜNDEN DEMEK SEN İÇİMDE BÜYÜTTÜĞÜM BİR DEV DEĞİL BİR HİÇTİN GÖRÜYORSUN İŞTE GİTTİN VE DE BİTTİN... (U) (U) (U) (U) (U) (U) (U) |
Sana uyandım Sana uyandım yine bugün…. Gözümü açtığımda, hayalin vardı yatağım bir ucunda Öyle masum, öyle içten bir halin vardı ki, Bakmaya bile kıyamadım….. Oysa ne çok Tutmak istedim ellerini, ve ne çok sarılmak istedim o hayaline…. Ama korktum, seni bir kez daha yitireceğim kaybedeceğim diye korktum Tutamadım, yaklaşamadım yanına bile sen yeter ki yanımdan gitme diye Özlemişim seni biliyor musun? görünce anladım ,Yüreğim ısınınca, hayalin karşımda öyle dikili durunca anladım Gece uzaktı oysa… ne kadar bakarsam sana, o kadar kaybolacaktım yanında sesin karışsın istedim her bir kelimeme isyan olsun istedim seninle de, sensizde gecen, her gün her gece kim bilir beklide bu yüzden istedim çok önce ben seni unutmayı belki de bu yüzden git diyemedim sana ben kendim gitmeden önce sen ki,geceler boyu hasretine sarılıp uyuduğum sen ki,bütün sevgilerin üzerine koyduğum, sevdiğim… kim bilir, kaç aralık sabahını daha yaşatacaksın bana kim bilir, kaç sabahıma daha misafir olacaksın öyle usulca kim bilir, hangi rüya beni sana, seni de bana getirecek.. hiç bilmiyorum….. oysa bakıyorum da, özlemin ağır basmış içime sesim ondan çıkmamış dokunmak isterken bile dokunamamışım ellerim kanamış, ellerim ağlamış ‘kime’ yada ‘neye’ isyan bu bilmiyorum bildiğim tek bir şey var ben her sabah seni aynı yerde görüyorum o yüzden değişmiyorum bile çarşaflarımı kokun gitmesin, izin silinmesin diye oradan zamanla alışıyorum galiba seninle olmaya yokluğunu bile getirmiyorum aklıma hatta yok olabilme ihtimalini bile düşünemiyorum ne garip değil mi? ellerin yok,yüzün yok,tenin yok, bedenin yok…. Ama ben seni bu yoklar içinde bile varmışsın gibi yaşatıyorum Aslında hiç olmadığın kadar oluyorsun o an yanımda Ve ben o sureti bile seviyorum aslında yanımda Hadi şimdi hazırlan gitme vakti Karanlık yüzünü göstermeye başladı bile Giderken bi sarılsam sana diyorum ama olmuyor… Hadi git şimdi durma git… Ama yarın yine gel sabahıma… Ben yine seninle uyanacağım sabaha Ve sen yine benimle olacaksın karanlığa inat dünyamda Hadi git şimdi git… tek bir kelime söyle ve git Yarın görüşmek üzere…… seni seviyorum |
| Saat: 03:29 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık