![]() |
Gönlüm Ay Işığında Ayyaş Mühürlerimi söktüm, Kilitlerimi açtım, Kapılarımı araladım, Sen içeri gir diye. İçimde duygular sarmaş dolaş, Gönlüm ay ışığında ayyaş, Canlandı yeniden Uyuyan umutlar. Yalnız gecelerimde Seni düşünürken ben, Nöbet tutar başımda yıldızlar Bir bulutun üstündeyim Ayaklarım şimdi yerden kesik İstanbul’u seyrederken bir tepeden Gözlerim her yerde bir seni arar Karanlık kalkıyor bakarken Çamlıcaya Benden yana şimdi güneş doğmakta Köhne geçen zamanların arkasında Gizlenmiş güzellikler şimdi yanımda Dudaklarımda senin şarkın Gözlerimde artık bakışların Altımdan bir ılık rüzgar geçmekte Senin sıcaklığını hissettirmekte Bir yanda yaşanmış anılarım Diğer yanda sana kavuşmalarım Yelkenlerim artık fora Seninle mutluluğa Artık ne gam ne keder Bu kalp bir tek seni sever. |
Ve Gülüm Kollarım hep yara bere ...kollarım hep beni anlatır... Aklım hep karadır... Ve gülüm namusumun bekçisiyim Ve gülüm şerefimin bekçisiyim... namussuz ve ********leri korurum ben bilmediğinin, duymadığının, anlamadığının kepçesiyim ben Batırma, batarım... Gözlerinden gözlerinden akarım |
Solduğunda Güller Sevdayı anlamayanlara Solduğunda güller, gözyaşlarımı Dindirmeye gücüm yetmez, ne yapsam! Başlar yüreğimde güller yangını Söndürmeye gücüm yetmez, ne yapsam! Bülbüller peşimi bir an bırakmaz... Ağlarım, gözümden damla yaş akmaz Umutlar ruhuma batar da çıkmaz... Kandırmaya gücüm yetmez, ne yapsam! Yapraklar ıslatır ayaklarımı Hicran boğar, sağar her bir yarımı Hükmetmem imkansız, umutlarımı Sindirmeye gücüm yetmez, ne yapsam Çekip gitmiş bahar âni kararla Kapanır her günüm bin bir zararla Reddetmem gelse de yağmurla, karla Döndürmeye gücüm yetmez, ne yapsam! |
Vedasız Gidene Name Bir Cumartesi sabahıydı.... Her zamanki gibi doğmadı o gün güneş Hüzünlü olduğunu anladım; Siper etti bulutları bakamadı yüzüme... Ve şimşek çaktı umutsuzluk bulutları, Senin gidişini haykırıyordu gökyüzü... Olanca hızıyla yağan yağmur Senin boşluğunu doldurmak için yağıyordu sanki... Kurumuş dudaklar açılmadı, Mecalsiz diller dönmedi, Titrek sesler anlatamadı senin gidişini... Oysa senin gidişini anlatıyordu buğulanan gözler, Dolan ve taşan gözler senin içindi... Sular çağlayarak akmaz oldu Sensizliği sürükledi açık denizlere, Dalgalar sensizliğin resmini çizdi sahillere, Güller çiçekler soldu, matemini tuttu sensizliğin, Uçan kuşlar sensizliğin hüznünü taşıdı kanatlarında, Zamanın yelkovanı akrebine takıldı Geçmiyor günler sensiz... O her an gülen yüzün gözlerimin önünde Ve sıcacık sevgi dolu sözlerin kulaklarımda çınlıyor. Her şeyi terkedip ansızın gittin Yapayalnız öksüz çocuklar gibi bıraktın! Hayır kızmadım darılmadım yanlış anlama sakın; Alın yazısı değişmez, feryad ve figan edilmez Sadece bir mükedder oluş bu... Sana bu kadar alışmışken Ve sana daha çok ihtiyacım olduğu bir anda Veda etmeden, sessizce gidebileceğini düşünemeyişimin ıstırabı.... Saf ve engin bir sevgiyle yad edeceğim seni Kabrin Cennet gülleriyle dolsun... |
Bana Gözlerini Getir Bana gözlerini getir Hint yeşili, bahar alası Uysal, çocuksu, gönül budalası Sevap mabetlerini yıkan Hırsız aşufte gözlerin Hep yollarda kalsın kınalı avuçlarınla Engin semalardan akan Umut gözlerini bana getir Sen, gönül telim Dilimden uçup giden sözüm Saçları sarmaşık, gözleri kâfir karası Gönül ucumun dinmez yarası Bin tövbeler bozası Bana gözlerini getir Yüz rengin var kan kokarsın Bin kokun var gül satarsın Her delikten bedenimi Bir yılan gibi sokarsın Ah seni gözleri kâfir karası İşvesi bin tövbeler bozası Düşlerimi gören ölüm iksiri Sırlı sözlerini getir Manâ pınarından efsunlar döken Aşk kırmızısı sözlerini getir Bana tövbekâr gönülleri gören Ermiş gözlerini getir Bana gözlerini getir Bana gözlerini getir. |
Bu Son Dokunma yarama bırak kanasın Gözyaşlarımı silme asla Ardından doya doya ağlasın gözlerim bu son. Bu son diyordum kendime Ne bitmez dert, ne tükenmez çilem varmış Allah'ım Dayanamıyorum Yokluğuna, sana uzaktan bakmaya Seni sensiz yaşamaya... |
Ne dondurucu rüzgârlar üşütür beni, Ne kışın karı, soğuğu. Üşümeyi, dostlardan ayrı, Sevgiliden uzakta görürüm. Bir güler yüz, Aydınlık bakışlar, Tatlı sözcüklerde bulurum sıcaklığı, Üşüdüğümde onları düşünürüm. Aldırmam yağan kara, Acı soğuğa. Ben yalnızca, Sevgisizlikte Ve yalnızlıkta üşürüm. ...BİTANEM... |
Yağmur Gözlüm Yağmur Gözlüme.. Serin bir İstanbul sabahının erken saatiydi.. Bana tatildi ama haftanın tam iş saatiydi.. İstanbul yağmurlu, kalbim kupkuruydu.. Bir fıkra gördüm uzakta, neşelendim.. Ben de anlatmak istedim.. İşine gidememiş bir yüreğe dokundum.. Dokunduğum yürekte sızı vardı, Aşk vardı, Hüzün vardı, Sıcaklık vardı.. Ve anlatamadığı, kelimeleri olmayan yaşanmışları vardı.. Bana gök delindi sanki evde kaldım dedi, Boşver tadını çıkar diye avutmak istedim. Evde kalmış bir yüreğin içindeki fırtınanın tadı nasıl çıkarsa!! O hissettiğim halde gülümsemesi için yaptığım Anlamsız gülücükler nasıl acılara karışırsa.. Bana söylemedi ama Yağan yağmur kadar hüzün doluydu kalbi, Esen rüzgar kadar fırtınalıydı yüreği.. Hissettim.. Sadece hissettim.. Fıkralara sığınmış bir yüreğin O kadar yaşanmışları varmış ki.. Dinledikçe benim de kalbime sızı düştü. Ve bana dedi ki! "Keşke şu an gözlerime bakabilseydin.." Kalbime düşen bir sızıyı daha güzel hangi söz ifade edebilirdi ki!! Benim yağmur gözlüm olabilmeyi başka hangi yürek bu kadar kolay başarabilirdi ki!! O serin İstanbul sabahını karşıladığım gerçek dışı dünyada Duyguların gerçekliğini buldum. Yağmura sığınmış bir yürek buldum.. Adeta içimden kopmuşları yeniden yaşatacak Beni bu dünyanın duygusuna yeniden bağlayacak Ruhu olan bir sözü olacak Bir yürek buldum.. Ve haykırdım.. Merhaba yağmur gözlü, merhaba.. |
YOKLUĞUNA ALIŞTIM Ben seni unutmadım, yokluğuna alıştım Aslıda sensiz sabahlara uyanmadım Sen öyle sandın Beni esirgediğin, seni buldum sensizlikte Yokluğunda, yokluğuna alıştım Varlığın belki aşk, ama yokluğun aşktan ileri Hep yanımda benimleydi, gittiğinden beri Onunla doldurdum, boşalttığın kalbimi Sen farklı şehirlerdeyken, yokluğun benimleydi bütün gece Kuşlar kanatlarına gökyüzünü yüklemişken Güneş kucaklaşırken dağlarla Yokluğunla kalbimizi bağladık Kayan yıldızların kuyruklarına Söz verdik, hiç ayrılmayacağımıza Ben seni unutmadım, yokluğuna alıştım Aslında sensiz sabahlara uyanmadım Sen öyle sandın... |
Eskici eskici geldi eskici ben bir eskiciyim eski yeni farketmez bütün kederlerinizi verin bana yerine mutluluk vereyim mandal misali gönül ipinize mandallayın mutlulukları hiç bir rüzgarda düşmemecesine eskici geldi eskici ben bir eskiciyim eski yeni fark etmez bütün üzüntülerinizi verin bana yerine sevinç vereyim tas misali içi silme neşe dolu eskici geldi eskici ben bir eskiciyim bende her şey bedava keder getirin mutluluk alın üzüntü getirin sevinç alın *****lik getirin dostluk alın nasıl olsa mutluluk haram bana. |
| Saat: 07:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık