![]() |
Meryem ana Tanrıyı doğurmadı Meryem ana Tanrının anası değil Meryem ana analardan bir ana Meryem ana bir oğlan doğurdu Âdemoğullarından bir oğlan Meryem ana bundan ötürü güzel bütün suretlerinde Meryem ananın oğlu bundan ötürü kendi oğlumuz gibi yakın bize Kadınlarımızın yüzü acılarımızın kitabıdır acılarımız, ayıplarımız ve döktüğümüz kan karasabanlar gibi çizer kadınların yüzünü. Ve sevinçlerimiz vurur gözlerine kadınların göllerde ışıyan seher vakıtları gibi. Hayallerimiz yüzlerindedir sevdiğimiz kadınların, görelim görmeyelim karşımızda dururlar gerçeğimize en yakın ve en uzak. Nazım Hikmet |
BİR AYRILIK GÜNÜNDE Ne gariptir şu ayrılık günleri Bir dosttan da, düşmandan da ayrılsan Nedense bir tuhaf oluyor insan Derin bir sızı giriyor içeri Son bir defa bakarken caddelere Dükkânlara, evlere, kahvelere Hâtıra yüklü kervanlar geçiyor Dolu dolu gözlerinin önünden Bu son yadigar mı bir ayrılık gününden Ne unutulmaz zamanlar geçiyor Ağır ağır biz farkında değilken Gökler masmavi, yaprak yemyeşilken Sen istediğin kadar unutulmaz de Bu son dakika, bu vakitsiz yağmur Unutulur, azizim unutulur Başka ne yapılır böyle bir günde Kapanan bavul, çivilenen sandık Ve sonra kuru bir "Allaha ısmarladık |
Kaçıyorum Senelerce bekledim tek yolunu isyanlar verip çok yordun kulunu bir gün gelirse sormaya durumu ne bir adres ne bir numara bırakmadan kaçtı deyin. Kirlenmiş beklentin sıkışıp kalmış vakitsiz adımız üşümüş solmuş bir gün gelirse sormaya ne olmuş sürgüledi gözlerini ağlayarak kaçtı deyin. Sevgilimsin demek gelmişti hep ar yağmıyorsa sende lapa lapa kar bir gün gelirse sormaya nesi var körfez imbatı örtünürken titreye titreye kaçtı deyin. Küllerim savrulurken kıyılara güneşi yine yorgun doğurursa bir gün gelirse sormaya olur ya ! Son çığlığını aynalara attı dünyadan kaçtı deyin. Serdar San |
İtimat edersen benim sözüme Gel birlik kavline girelim kardaş Birlik çok tatlıdır, benzer üzüme İçip şerbetini duralım kardaş. Son verelim iftiraya bühtana Kardeşane sevişelim can cana Elbirlikle çalışalım vatana Çok okul, fabrika kuralım kardaş. Yürüyelim Atatürk'ün izine Boş verelim bozguncular sözüne Göz atalım şu dünyanın hızına Yürüyüp hedefe varalım kardaş. Veysel'in sözleri kanun dışı mı? Mantığa uymazsa kesin başımı Bana düşman etmiş vatandaşımı Sebebi ne ise soralım kardaş. Aşık Veysel |
Ayrılıktan Söz Etme Bana Fedakarlık aşkımızın tacı inan Gel sen ol,hasrete son noktayı koyan Bahtiyardır vedayı kalbinden atan Yeter ki ayrılıktan söz etme bana Kuşaktan kuşağa değişmeyen ne ki Aynı kalan bir tek sevgidir inanki Aşkla,sevgi olmazsa olmaz demekki Yeter ki ayrılıktan söz etme bana Katı duygularını çıkar kalbinden Çağlasın yüreğin gönül deresinden Mutluluk rüzgarın essin en derinden Yeter ki ayrılıktan söz etme bana |
Vazgeçemediğim Biri bitmeden biri yanan, Sigara gibi dudaklarımdan, Düşmüyorsun bana inan, Adın dilimde her an, Vazgeçemediğim. Biri dolmadan biri boşalan, kadeh gibi dudaklarımdan, Düşmüyorsun bana inan, Adın dilimde her an, Vazgeçemediğim. Sabah akşam yatmadan, Dua gibi dudaklarımdan, Düşmüyorsun bana inan, Bir şeysin sen, Vazgeçemediğim. Emine Özbakır |
Aşk İki Kişiliktir Değişir rüzgarın yönü, Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi, Boşuna bir liman arar. Gülüşü bir yabancının, Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir, Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına Aşk iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır... Ataol Behramoğlu |
YOKSUN Biliyorum Bugün kulakların bi rbaşka çınlayacak Anlayacaksın Seni yine nasıl hasretle andığımı özlediğimi Ellerin titreyecek Gözlerin yollarda olacak Yokluğumda ağlayacaksın belki Sende hissedeceksin Yüreğimde neler hissetiğimi Özlem yakarsa yüreğini Ve acı çekersen beni an Çünkü ben içindeyim özlemlerimle Her yenigün seni yaşıyorum Özlüyorum yeniden Yaşamı sevmiyorum artık yaşamıyorum ben Çünkü sen yoksun Hayatım yaşam sevincimdin YOKSUN YOKSUN YOKSUUUUUNNNNN Pınar Suna Ay |
Uzak Çok uzak.. Yitip giden bir sevda gibi, Yarım kalmış düşler gibi Uzak.. Çok uzak.. Kalabalıklar içinde sevdiğinin sureti gibi.. ekmek gibi, kavga gibi, sevda gibi… aklı başında her insan gibi.. sosyalizm gibi.. uzak.. Çok uzak.. devrim ufuk bektur |
Aşk mavisi tükendiyse o boşuna denizde Bil ki diken diken bir çamurla örtülüdür sığlığı Niye enez bu zambak diye sordular mıydı Aşksız geçen günlerinde örselenmiş,de Aşk bürünmeseydi de bak hiç şakır mıydı Şu bi damlacık isketeye ta gagadan kuyruğa Kişi gönlünü yitirdi mi ne yüzle çıkar sokağa Yaşamda nesi varsa aşk işte onun adı Ansıyın aşkla yağdı da sular Ondan kokulandı ıtır çekirdeklendi elma Doğayla el ele bizi üreten bir sevgi var Evrende en soylusu sezdim ki bu çoğalma Horozdan Korkan Oğlan Metin Eloğlu |
| Saat: 00:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık