![]() |
Hasretinde bazen yağmur olup Geçeceğin yollara gül tohumu ekiyorum Sen ise ; Ayaklarınla yüreğime bassan bile Yüreğimin acıdığını düşünme. Ben , her adım attığında, Yüreğimden öptüğünü farzederim. Hasretin çöker hüzün bulutlarıma… Yüreğine düşen her damla, Kurumuş güllerin yüreklerine ” hayat ” olur. Ben, sana ağladıkça Güllerin daha güzel açar, Bilirim. Ben, sevdana yandıkça Baharlar hep gülüşlerinde konaklar. Hissederim….. Yüreğin, aldığım nefes olmuşken, Toprağa sarılan sarmaşık gibi Geceye uzanan ışık gibi Hasretinde bile ” sana ” sarılıyorum. Aldırmıyorum hasret yağmurlarına, Yokluğunda bile yaşıtıyorum seni. Sakın üzülme sen; Ben; seni sevdikçe nefes alıyor, Seni özledikçe yaşıyorum… ismail sarıgene |
Çığlık Yalnızlık yüreğimden/ kalemime süzüldü Selam verdim leylaya/ gözlerime büzüldü Gözlerim her an akan/ bir bozuk musluk gibi; Cinnet saatlerimin/ karşılıksız sahibi... Sevgi merhametlerin/ gülleri diken saçan Karşı kıyı uyurken/ ağlamaklı O insan Gözlerine hab düşmüş/ bakışına kan düşmüş Düşlerine amansız/ hatıralar üşüşmüş Yaşananlar hep biraz/ tebessümlü efkardı Bir gece salınarak/ içine düşen kardı Ve kar, uykumu çalan/ bir sevinçtir bende ki Düşerlerken düşüme/ anımsadığım şevki Aşk olarak bilirim/ eriyişlerden gelen En son göç eden martı/ en son ölüme gülen; Bir mezar bekçisinin/ intiharı gibidir; Yokluğun yüreğimin/ gömülüş sebebidir; Dost diye bildiğin el/ aşka kefen dikmişse, Beklenilen sevgili,/ umudun gecikmişse Çılgın bir mumyadır/ aşkın peşinden koşan, Bir mezarlık dibine/ kadar inmişse zaman... Gelipte demirlerler/ saçlarını bu şehre Say ki o muzlim gece/ gözlerinden bibehre Yırtınır, yağmurlara/ yapışan aşkın sesi Bir çığlık göğe koşar/ solunurken nefesi Dizginleri koparıp/ gözü yumuk koşarken Hatta kurşunlanmamış/ umutlar dahi varken Bir ihanetle atıp/ aşkını bir köşeye... Bir yıldız kaymasına/ sebep olacak her şeye Bütün rüzgarlarımla/"son" derken hayatımdan Kovamıyorum seni/ şiir denen rıhtımdan Bazen bir yasak olup/ dikilirsin karşıma Bazen mevsimlerde ki/ çözülecek muamma Sen uzun kış gecesi,/ dumanlar çökmüş sahra Nergis bahçeleriyle/ doldurulmuş Buhara Ben meçhul varlığından/ yağmura yüzün çizen Sonra sıkılıp her şeyden/ateşe hüzün çizen Boşlukta geçen ömrüm/ ne yokluktu, ne sığlık Onun bütün varlığı/ içine kaçan çığlık... Ali Şen |
Olmasaydın daha iyiydi Olmasaydın Ağlamazdım böyle Buluttan farklı olurdu Islanmazdı olur olmaz gözlerim Yaşamazdım bunca yıl Kurur gider Sararıp solardım Bir rüzgar alır götürürdü beni aldırmazdım gazi sarı |
Zorsun Zorsun Dayanılmaz oluyorsun bazen Bazen buz gibisin Derken eriyorsun Bulup bulup kaybediyorum seni Sense Beni ne zaman istersen buluyorsun Ne buz oluyor ne de eriyorum Ben sıcağım Sana hiç yaramıyorum Kaybeden ben değil sensin görüyorsun Benim sıcaklığımla kaybolup giderken Erimekten başka hiçbirşey yapamıyorsun Öznur Güller |
SANA DAİR... bilmiyorum bilemiyorum artık yarın ve yarından sonrası ne getirecek bana ötelerden yine neler kuşatacak aklımı yine hangi umut can verecek sana dair... bir sır gibi zaman dilsiz kör ve sağır... ağdalı bir acıyla yosunlu tutamaksız bir merdivenden inmeye çalışır gibi ürkek günler kaygan korkulu belirsiz ve küskün sana dair... içimdeki uçuruma yuvarlanıyor bir bir kan kırmızısına buladığım simsiyah mısralarım bir deniz köpürüyor dipte en derinlerde asi ve hırçın bu benim çoktan vazgeçtiğim özleyiş olmalı delirmeye eş sonsuzluk gibi kesin ve keskin bir çırpınış sana dair... ala-ü vala ile o sonsuz saltanatında bir bir geçiyor mevsimler nihayet alımlı çalımlı ceylan gözlü sevdalar gibi yüreğimin dışından... baharlar yazlar kışlar dansediyor mısralarımın ötesinde biryerlerde... küçük burnunu cama dayamış sokağa çıkmasına izin verilmeyen ve bu yüzden içini çeke çeke ağlayan bir çocuk var içimde mahzun neş'esiz oyuncaksız ufacık elleriyle sımsıkı kavrayıp göğsüne bastırmış ne kaldıysa senden geriye ve ne varsa tutunduğu sana dair... bilmiyorum bilemiyorum yarın ve yarından sonrası ne getirecek bana Levh-i Mahfuz'dan yine neler kuşatacak sabır köşkümün güz bahçesini kimbilir neler mühürleyecek dudaklarımı hangi tesellim susacak sana dair... CEYDA GÖRK |
SELAM OLSUN.. Selâm olsun bizden güzel dünyaya Bahçelerde hâlâ güller açar mı? Selâm olsun sonsuz güneşe, aya, Işıklar, gölgeler suda oynar mı? Hepsi güzeldir kar, tipi, fırtına Günlerin geçişi ardı ardına. Hasretsiz bir kanat şakırtısına Mavi gökte kuşlar yine uçar mı? Uzak, çok uzağız şimdi ışıktan, Çocuk sesinden, gül ve sarmaşıktan, Dönmeyen gemiler olduk açıktan, Adımızı soran, arayan var mı? http://www.siirperisi.net/images/sair.gif AHMET KUTSİ TECER |
Hadi Sil Gözlerini Bulutlar göç ederken bu şehrin üzerinden, Neden gözlerin hala sırılsıklam bakıyor? Biten bir sevgi olsun, hadi sil gözlerini, Senin bu bitkin halin beni içten yıkıyor. En yakın arkadaşım, üzme artık kendini. Haykır küfret dünyaya, kus bütün kederini. Bütün günahlarının ödedin bedelini, Sanıyorsun ki O'da, senin gibi yanıyor... Aldanıyorsun dostum, O'nun keyfi yerinde. Sn acılar çekerken, o zevkin seferinde. Toz pembe hayallerde, yeni aşklar peşinde. Sende hasret onda aşk besteleri çalıyor... Samet Aday |
Sevgilicilik Oyunu "sensiz geçen günlerimde..." , diye başlayan şiirler okuduğum zamanlardı, beni bırakıp gittiğin günler. sen, kayıp şehir efsaneleri kılıklı bir aşkın, beni bırakan kahramanıydın sevgilim. ben yaratmıştım seni, düşlerimle besledim. hayal perdesinin bu yanında, yazılmamış bir romanın önsözüydün sadece. şizofrenik bir oyundun sen sevgilim, kendim çizip kendim boyadığım. sana, hayal perdesinin öte yanındaki, çırıl çıplak gerçekliğinle değil, düşlerimden diktiğim, tanrıça kostümünle aşık olmuştum. şizofrenik bir oyundun sen sevgilim, kendim çizip kendim boyadığım. yoktun... ben, sevgilicilik oynuyordum sadece. Tolga Görkem |
Bahar teninde mutluyum kelebek misali baharım benim senle varım bir günlük olsada hayatım bir gün gelecek bir gün kalacak o gün bana ölümsüzlük olacak bir kelebek kanadı renklerinde mutluyum senle bahar teninde Birol Oklu |
Bedenim üşür, yüreğim sızlar. Ah kavaklar, kavaklar… Beni hoyrat bir makasla Eski bir fotoğraftan oydular. Orda kaldı yanağımın yarısı, Kendini boşlukla tamamlar. Omuzumda bir kesik el, Ki durmadan kanar. Ah kavaklar, kavaklar… Acı düştü peşime ardımdan ıslık çalar. Metin Altıok |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık