![]() |
fikir yürütmek ne kadar doğru başkası anlayamaz çünkü anlatılamaz zedelenir Onur asabın bozulur sen belli etmesende yüzünden okunur affetmek aslında en büyük intikam ihaneti hazmetmekse büyük marifet gerçek olmadı tutulan Dilek sen benim kadar dürüst diilmişsin demek harcanan emek ziyan olan sevgi bana asıl koyan haksız yenilgi... |
Karanlıktan önce ölmeli Saat duvara Gün saate çakılı Gölgesi düşer mevsimin Gelincik dibine Dillenir papatya Aşk sağır ve kör Sahipsiz mezarlar doğrulur Şehir ayak altı Ben İstanbul’a İstanbul sana yazılı Yıldız bahçesinde Ağaçlar saplı, kör güneş Anılar demlenir Vapurlar süzülür Kesilir boğazı şehrin Kanı yitik mavi. Erguvan yağmış yedi tepeye Eteklerimde, çamurlu bahar Topraklar kana susamış Can üstüne can. Gün sökülecek saatten yine de duvarda zaman Karanlıktan önce ölmeli Gün, düne Dün tarihe Tarih utanca kazılmadan “ Bir çocuğun uçurtmasını delmeden mermiler Bir kızın çığlığına karışmadan sapık salyaları Bir bebeğin parmakları kopmadan anasının memesinde Bir baba gömmeden teröre lanetiyle oğlunu Açlıktan köşe başında bir adam ölmeden Bir kadın yalvar yakar yardım istemeden Havlıyor diye köpekler öldürülmeden Akımlara kanıp yakılmadan kediler Satılmadan genç bir kızın eti, hayalleriyle Emekli kuyruğunda krizi geçirmeden bir dede Aç, bi-sefil ölmeden yeşilçamın kararmış fidanları Satılmadan toğrağı yurdumun Bayraklara gölgesi düşmeden menfaate açılan ellerin” Karanlıktan önce ölmeli. Arzu Altınçiçek |
Deli aşık Seni tek uçan kuşlara sormadım, onlarda artık uçmuyorlar zaten Gölgelere sığınıp, karanlıkta yaşıyorlar belki Belki de adresini vermemek için benden kaçıyorlar Düştüğün o durumu, belki de benden gizliyorlar Seni ağaçlara sordum, akan buz gibi pınarlara, kurudular sebepsizce Firari düşüncelerle, seni dilden kaçırdılar edepsizce Ser verdiler ama sırrını asla Bilmem ki neden? Bu nesnelerin sana arka çıkışı, nedensizce Dudağımda benim gibi acı çekenlerin isyanını dile getiren acı bir ıslık Sokak lambasının altında bir deli edasıyla oturuyorum, Geçen günleri o kadar net olmasa da gözden geçiriyorum Bir deli edasıyla, ıslığımın sesi yükseliyor,edepsizce.. Kar yağıyor başıma, soğukta olmasa, bu halimden memnunum Ve bir geceyarısı sokak köpekleri, ve onların heveslendiği evdekiler Ne anlar tok acın halinden, ev perdesinin arkasından bakarken hayata Aşıklara her gün bayram gülüm, aşık olmayanlara iki gün olsada.. Sana olan özlemimi, bir gün daha savuştururken dünün kucağına Dünler çoğalırken gelecek daralmakta, acımasız hayatın keskin tırnaklarında Ellerim ceplerimde, dudağımda isyan şiirim ve cıgaram Ayakkabımın ökçesine de basmışım, yine sensizliği uğurladım dünün kucağına… Murat Avcu |
Üşüyünce ağlıyorsun yalnızım dememek için Uçaklar gemiler trenler çiziyorsun duvarlara Kendine bir deniz bul artık bir de rüzgâr Parçalanacağın bir uçurum bul bu dünyada Tek tutkun o kenti bırakıp gelmek olmalı Ve gelirken havaya uçurmak bindiğin otobüsü Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da çiçeklerin sulanmadığı yerde Konuşacak bir şeyler bulamıyorsak günboyu Derim ki ayrılık gündemdedir ne yapılsa Ve sen bütün ayraçları kaldırdığını sanmıştın Ama unutmuşsun yine de ayrılık ayracını Ahmet Telli |
tuhaf döngü.. tuhaf bir döngü.. koşuyorlar...duruyorlar.... bir daha koşuyorlar.. kimi saçmalamaktan hoşlanıyor.. korna sesinden, motor gürültüsünden ...filan... burada işim ne diyorsun.. ya da aynaya baktığında görmüyorsun hiçbirşey.. ayna seni göstermiyor ki.. yükseklerde buluyorsun kendini.. dağ-başlarında,sarp geçitlerde tuhaf renklerin arasında... saçmalamaktan sende hoşlanmayasın için.. ahenk,kuş-sesi ve renk armonisi.. tuhaf.... sesler duyuyorsun doğudan..batıdan.. ve içinden.. sesler... bişi yapmıyor sesler sana.. acıtmıyor..delirtmiyor..yüceltmiyor.... orada olup bitene bakıyorsun.. tuhaf bir döngü bu.. koşuyorlar... duruyorlar... susup uyuyorlarrr.... tuhaf!...... Ümit Kasım |
Ben hep seni düşünürüm Bu soğuk ayaz gecelerde Alevler yükselir gözlerimde Bu şehrin bütün itfaiyeleri peşimde Ben hep seni ararım Güneş doğduğunda dışarı çıktığımda Simit aldığımda yalnız kaldığımda Yokluğun içten içe acıttığında Ben hep seni özlerim Belediye otübüslerine bindiğimde Benzeri aşıklar gördüğümde Sensizliğimde ve kimsesizliğimde fırat sırtlan |
Ölüm Ben ölmedim ki nasıl beklersin ölmemi ölüm, senin için bir hiçken benim için her şey zaten senin için yaşıyorum. Ölmek ne acıklı bir kelime benim için senin için değil neden? Ama ben senin için yaşıyorum. Sen hiç öldün mü? Nereden biliyorsun yaşamayı. Sen aslında hiç bir şey bilmiyorsun ölmedin ki biri için ama ben ölmüşüm ölmedim desem de senin için ölmüşüm öldüm diyorsun ne için? Kim için? Benim için ölmedin ki bilesin. Ölüm benim ölmen için ben olmam lazım yalnız ölemezsin biri gerek benim o biri ben yoksam ölmedin, ölemezsin. Ölümünde beni kabul et ben olayım lütfen hani biri dedim ya o benim dedim ya yalvarırım ben olayım ben senin için öldüm sende benim için öl. Musa Karakan |
Bende ki SEN Solgun baharlardaki mavi yağmur Akşam karanlığında yorgun gölgem Ikış ayazında yaz güneşimsin Bulutlardaki saklı düşlerim Her gün boyunca özlediğimsin Yüzün kadar temiz kalbin Hahgi sevgi hangi yürek olur ki SEN den başka SEVDİĞM YOKLUĞUN YAĞMURA YAZI YAZMAK KADAR OLMAZIMDIR ARTIK BENİM CANISI Sensizlik mi BENİM İÇİN ÖLÜM KADAR ACI PIMAR SUNA AY |
Liselim Hadi çıksana dışarı tenefüs zili çaldı Ben yine bekliyorum okulun arka bahçesinde Sen mezun olalı belki yıllar oldu ama Giderken diplomanla birlikte, kalbim de sende kaldı Hani ilk seninle gitmiştim sahile Kaçıp gitmiştik yazlığa Beraberdik akşama kadar Bana yine sabah olmamıştı sen gelene kadar Yine sinema, yine sahil Yine dalgalansın saçların Gene gözlerin gene sözlerin Gene gülüşlerin olsun Seninle benim yanımda Ayrılma ne olur ayrılma Hani herkes derdi işte bunlar liseli El ele göz göze diz dizeydik Hani sormuşlardı geç kalınca nerdeydiniz Ben hep seninleydim sen nerelerdeydin Şimdi üniversitedesin Aykırısın çılgın özgür Motora da biniyormuşsun Denize de gidiyormuşsun Evet kıskanıyorum ben hala lisedeyim Evet unutamıyorum ben hala liseli seviyorum Evet kabul ediyorum sen yoksun artık Evet ben de mezun oldum o okuldan artık Ülkü Ural |
gittiğim sensin Uzaktan uzağa sevda seline Kapılıp ardından gittiğim sensin Aşkına gömülüp yarı beline Kaybolup ardından gittiğim sensin Kulağımda çınlar o güzel sesin Sanki ensemdedir her an nefesin Alınca o nurlu yüzünden esin Takılıp ardından gittiğim sensin Kabuslu düşlerde gecemin nuru Sensiz özlemlerin olmaz süruru Yüreğim çağlayıp geçince suru Dökülüp ardından gittiğim sensin Gözlerin gök kubbe deniz mavisi Çalışmaz beynimin çıktı çivisi Ne zikzaklar görüp döndüm kavisi Durmadan ardından gittiğim sensin İster hayal olsun isterse rüya Dalarım denize deryaya suya Söz verdim dönemem erkeklik buya Takılıp ardından gittiğim sensin Semahi yüreğim kanar durmadan Yollara koyuldum güneş vurmadan İçimdeki farklı sese uymadan Takılıp ardından gittiğim sensin erol duran |
| Saat: 08:28 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık