![]() |
Gecenin güneşi Gündüzün yıldızları Soğuk bir kışın yazları Öz1ediği gibi Ben de seni özlüyorum Kıraç bir toprağın suyu Ozlemle beklediği gibi. Ben de seni bekliyorum İstiyorum şuan yanımda olsan Ellerinden tutsam hiç bırakmadan Gözlerine baksam hiç usanmadan Gece karanlığıyla örtse üzerimizi yıldızlar bize eşlik etse Bir anlık yanımda olsanda Çektiğim acılar bitse hilmi atasever |
UMARIM BEĞENİRSİNİZ Düşlerin doruklarına kar yağıyor şimdi, Üşüyorum, Hasret sancısı bu gelip geçici değil, Tüm kalbimle seni bekliyorum demek istiyorum, Söyleyemiyorum, Bir hayalin gölgesinde, Seni sensizlikte yaşıyorum, Ne güzel başlamıştık oysa, Sen vardın hayatımda, Düşlerime kar yağıyor, Sensiz üşüyorum buralarda, Seni düşünüyorum gecelerin vefasız ayazında... Ayrılık ateşten bir ok bağrımda, Geleceğin günün düşleri hep aklımda, Uzaklarda beni unutmuş olsanda, Umutlarım hep yanı başımda, Bir ruya gördüm ben, Düştüm aşkın kapılarına, Çaresizlik diz çökmüş yanı başımda.. Günleri saymaktan vazgeçtim Çare değil bana, Günler haftaları kovaladı, Senden haber yok yarınlara, Haftaları saymaktan vazgeçtim, Derman değil gönül yarama, Haftalar aylara sarıldı, Sen kimlerin boynuna, Yıldızlar düştü saçlarıma, Bir ömür heba sana, Zaman dondu kaldı yokluğunun ağrısında, Saatler seni vurdu her gece oluşunda, Ne umutlar beslemiştik oysa, Sözümüz vardı doğacak yarınlara, Fırtınalı bir ömrün kıyılarında, Saman alevinde savrulduk, Küle dönen bir aşkın masalında, Hiç bir şeyin tadı yok sensiz, Geceler boyu ağlarım sessiz, Sensiz,.. Bir düş görmüşüz birlikte, Sen benden habersiz, Ben sensiz, Ayşe Manav |
Terkedermi simsiyah bulutlar 0 berrak masmavi gök yüzünü Korkunç karanlığı yırtarmı güneş Bir ağustos sıcağında bunalan yüreğime Ilık ılık seher yeli esermi bilmem Birgün alurda Kırabilirmiyim esaret zincirlerini Çözülürmü dilimdeki kelepçe Haykıra bilirmiyim gerçekleri Tutsak olmadan dolaşabilirmiyim ülkemde Dalgalarla boğuşa bilirmiyim Engin denizlerde Bir balıkçı oltasına takılmadan Başka balıklara yem olmadan Yaşaya bilirmiyim bilmem hilmi atasever |
Hey kalbim, burası dünya, unuttun mu yoksa, bu kaçıncı unutma, bu kaçıncı hatırlama, üzüldükten sonra, hatırlamak ne fayda, hiç ama hiç, bıkmadın mı savaşmaya. Ne oldu yine mi kaybettin, ben söylemiştim sana, anlayamazsın insanları, sevme hiç boşu boşuna, ağlaman, çağırman kime ne, sen baksana işine, senin işin beni yaşatmak, damardaki kanı pompalamak. Çok yüz verdim galiba, bu aralar ben sana, yine dinlemedin beni, nefessiz bıraktın buralarda, kapılıyorsun başka bir insanın, kalp atışlarına, onu kaybettikten sonra, yine dönüyorsun bana. Benden başka, kimseden fayda yok sana, kızdırdın beni, bak içiyorum bir sigara daha, gerçi sen anlamazsın, aşk acısından sonra, yaşamak istiyorsan kalbim, sevmemeyi bilmelisin. Beynimden azar yedim, senin yüzünden, neler dedi biliyor musun, iyi dinle, aşk yalan abi, bakma bu deli kalbe, seni iplemeyecek, kaçıp gidecek yine, kaç kere savundum, ben seni beynime, haksız çıkardın, her defasında böyle. Sus kalbim, unutuyorum seni, sende unut sevgiyi, bundan gayrı sevme, benden başka kimseyi. saffet akkaya |
acıldı yine pencerem sevdanin hüsranina kapandi, yalan bir oyunun son perdesi ne bir tad kaldi dudaklarimda özledigim ne sustu yalnizligimin hazin sesi.. bülent özcan |
Uykusuz gecelerim anlatsın İnsanları ne çok sevdiğimi, Hayatı, seni - ne çok sevdiğimi... Öyle içesim geldi Kullanmadığım sigarayı, Öyle içesim geldi... Öyle diyesim geldi Diyemediğim sözlerimi, Öyle diyesim geldi... Öyle gidesim geldi Ayrılamadığım Başkentten, Öyle gidesim geldi... vasfiye çetin |
Utanıp elini tutmadım diye Darılıp gitmiştin hatırladın mı Çekinip dizinde yatmadım diye Kırılıp gitmiştin hatırladın mı Uzunca bakmıştın gülümseyipte Yağmurlu bir gündü hani eyüpte Artık gitmeliyim burdan deyipte Sarılıp gitmiştin hatırladın mı Nasıl oldu bilmem aşka düştük ya Aşkı gözlerine bürümüştük ya Bütün gün el ele yürümüştük ya Yorulup gitmiştin hatırladın mı Esmedi sevdanın yeli gönlüme Aktı gözyaşımın seli gönlüme Hani bir zamanlar deli gönlüme Kurulup gitmiştin hatırladın mı Şimdi gökyüzüm yer,yeryüzüm feza Dayanılır değil artık bu eza Bir halden bilmeze bir vefasıza Vurulup gitmiştin hatırladın mı oktay yıldırım |
Bekliyorum Öyle bir havada gel ki, vazgeçmek mümkün olmasın! http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifOrhan Veli KANIK |
Korka korka değil usul usul deği lElim yüreğimde çarpa çarpa geldim Aç kapıyı bak ne diyeceğim Bir senin ellerinden bir senin gözlerinden Dişlerinden dudaklarından Nergisler ocak ayında açtıKendimden bahsetmeyeceğim Yediveren güllerden duvarlardan sarkan güllerden Çocuklardan sabah erken okula giderlerken Atlardan bahsedeceğimKan ter içinde atlardan Aç kapıyı bak ne diyeceğim Ne kadar küsülü çocuk varsa barıştırdım oynuyorlar Tam kırk çeşit sarmaşık gül buldum penceremin dibinde açacak Ekinleri dolu vurmadı çekirge gelmedi kurak olmadı Yorgunum demiyeceğim bir evimiz olsa demiyeceğim Yüreğim daralıyor demiyeceğim Bir baksan gözlerime başını çevirmeyeceksin Yürüyüp gitmeyeceksin elini çekmeyeceksin Bir baksan gözlerime Dağda yakılmış ateşler göreceksin Aç kapıyı kim geldi bakBak nasıl havalandı güvercin Açmam diyemezsin artıkAç. Berin Taşan |
Kuşlar vardır, cana benzer havalarda; Soğuksa kar, baharsa yaprak; Bir başına büyür toprakta ömrümüz, Güneşle yeşil elleriyle çıplak; - Uslu ayaklarla başlamış yolculuk - Yürünmez öyle, bazen durulur, Ve iner erenler katına yorgunluk; Kapanır sukun üzre kitaplar. Nefeslerle sürüp giden yaşamamız Bir su kenarına gelir durur; Ekmekten, şaraptan öte nimetler vardır; Yürünmez öyle hep, bazen susulur. CAN YÜCEL |
| Saat: 10:02 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık