![]() |
BANA SÖYLEDİ UZUN BİR ŞİİR YAZMAK İSTEDİM SEVGİMİ HERKESE ANLATMAK BU SEVGİYİ HERKESLE KONUŞMAK YAĞMURLA BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEMEK RÜZGARLA BİRLİKTE FISILDAMAK DOĞAN GÜNEŞLE AYDINLATMAK ÇIKAN AYLA TEKRAR DOĞURMAK VE BU SEVGİYİ HEP YAŞATMAK HER YENİ DOĞAN GÜNLE ONU YAŞAMAK SEVDA DEĞİMLİYDİ BU SATIRLARI YAZDIRAN SEVDA DEĞİMLİYDİ BANA AŞKIMI UNUTTURMAYAN O YOK OLSADA BU DÜNYADAN BANA SÖYLEDİ HER DOĞAN GÜNLE BENİ BAŞTAN YARATAN HİÇ EKSİLMEDEN HEP DOLDURARAK BU SEVDAYI NESİLDEN NESİLE AKTARAN BİR HİKAYEYDİ BİZİ BURADA GÖNÜLLERDE TUTAN MEŞE AĞACIN DAN DA ÖTEYE TAŞIYAN SÖYLEMEKTEN KORKMAYIN BU EFSANE BİZİ HEP KORUYAN... |
Desem ki ... Desem ki vakitlerden bir Nisan akşamıdır, Rüzgarların en ferahlatıcısı senden esiyor, Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini, Ormanların en kuytusunu sende gezmekteyim, Senden kopardım çiçeklerin en solmazını, Toprakların en bereketlisini sende sürdum, Senden tattım yemişlerin cümlesini. Desem ki sen benim için, Hava kadar lazım, Ekmek kadar mübarek, Su gibi aziz bir şeysin; Nimettensin, nimettensin! Desem ki... İnan bana sevgilim inan, Evimde şenliksin, bahçemde bahar; Ve soframda en eski şarap. Ben sende yaşıyorum, Sen bende hüküm sürmektesin. Birak ben söyleyeyim güzelliğini, Rüzgarlarla, nehirlerle, kuşlarla beraber. Günlerden sonra bir gün, Şayet sesimi farkedemezsen, Rüzgarların, nehirlerin, kuşların sesinden, Bil ki ölmüşüm. Fakat yine üzülme, müsterih ol; Kabirde böceklere ezberletirim güzelliğini, Ve neden sonra Tekrar duyduğun gün sesimi gökkubbede, Hatırla ki mahşer günüdür Ortalığa düşmüşüm seni arıyorum. |
hala seviyorum seni HER ZAMAN HATIRLARIM AYRILIĞIN GEÇTİĞİ SONBAHARI YAPRAKLARIN HÜZÜNLERLE SAVRULDUĞU O AKŞAMI HERGÜN GÖZLERİMDE CANLANDIRIRIM KARA GÖZLERİNİN SİYAHA BOYADIĞI KALBİ HALA TAŞIYORUM BU BEDENDE SENSİZLİK GEÇMESEDE KOKUN UÇMASADA VÜCUDUMDAN BEDENİNİN İZLERİ VAR OLSADA VÜCUDUMDA İMKANSIZ OLSADA BEKLEYİŞLER HALA SEVİYORUM SENİ O GÜN HALA GİTMİYOR AKLIMDAN NEYDİ PAYLAŞAMADIĞIMIZ BEN SENİN İÇİN NEYDİM GİDİŞLERİN BAŞLADIĞI KIYAMET NİÇİN OLMUŞTU HALA ANLAYAMIYORUM BİR İNSAN NİÇİR KOPAR SEVDİĞİNDEN BİR AN OLSUN KÖTÜLÜĞÜM OLMUŞMU SANA NE YAPTIMKİ ÜÇ YIL SEVDİN SONRA ÖMÜR BOYU SENSİZLİĞE TERK ETTİN BENİ HADİ BİRKAÇ YILI VERDİN YA SONRAKİ SENSİZ YILLAR NASIL VERECEKSİN BUNLARIN HESABINI SENİ BEKLEYEN BU ADAMI NASIL GÖRMEZDEN GELECEKSİN BAKALIM BİLDİĞİN MUTLULUK SARACAK MI ÖMRÜNÜ SEN BENİMLE TATTIN NEŞEYİ, GÜLÜMSEMEYİ UNUTULUYORMUŞ NANKÖRKÜK AŞKIN EN BÜYÜK TUZAĞI DEĞİLMİ? OLSUN BAKALIM BU AHLAR YAŞATACAKMI SENİ YAŞADIĞIN ŞEHİRDE SEN HERŞEY BİTTİ FARZET.... |
Sevmişim Düşün ki tutmuşum uzanan ellerini Ömrünü saklamışım koynuma Aşkın ceplerimde hiç harcanmamış Can vermiş hasretler yolunda O l a n o l m u ş .. Sevmişim seni Karışmış renkler birbirine Keder küllerini savurmuş sonsuza Baharın yanaklarıma bir öpücük kondurmuş O l a n o l m u ş.. Sevmişim seni Gülmeye başlamış aynalar Çocuklar daha bir damlaş sanki oyuna Çiçekler aşka susamış Dağlar silkelemiş karını Düşün ki tutmuşum uzanan ellerini Denizler,dağlar, yollar ardından Kırmışım hayatın zincirlerini Dağınık kalmış aşkın soruları Dolanmış ayaklarıma Bense sarmışım seni Hesapsızca |
HASRETİM Ben ağlarken gülmeye hasretim Geceleri sıcak tenine Sabah aşkım diyen sesine hasretim Severken sevilmeye Beklerken gelmene hasretim El ele tutuşmaya Göz göze bakışmaya hasretim Doldur be meyhaneci doldur O kıpkırmızı şaraba akseden yüzüne hasretim Hepsinden çok sevgilim sana Ve o çakmak çakmak gözlerine hasretim JÜLİDE SOYKAN BAŞAK |
ÇÖL YALNIZLIĞI BİR ÇÖL YALNIZLIĞI SEVGİLİM DAYANIR KAPIMA YETİM SAATLERİNDE BÖYLE GECELERİN KUŞATIR ZALİM ORDULAR GİBİ DÜŞÜNCELER BEYNİMİ BİR YILAN GİBİ ÇÖREKLENİR ÖZLEM İÇİME BİR YILAN GİBİ SOĞUK VE ÜŞÜTEN Kİ BEN HÜZÜNLE KAVGALIYIM Kİ BEN BİR HÜZÜNBAZA SEVDALIYIM DEDİM YA BİR ÇÖL YALNIZLIĞI SEVGİLİM ÇÖREKLENİR BİR YILAN GİBİ SESSİZ GECELERİME OLSUN SENİ DÜŞÜNMEK SENİ ÖZLEMEK BİLE GÜZEL |
NE SENİNLE NEDE SENSİZLİKLE Olmuyor be güzelim sensiz olmuyor Bir an bile boşlukta gözlerim semi arıyor Duygularım hislerim kabarıp ağlıyor Ne seninle nede sensizlikle olmuyor Ellerim ellerini tutmak istiyor Gözlerim gözlerine bakmak istiyor Dudaklarım dudaklarını öpmek istiyor Ne seninle nede sensizlikle olmuyor Gözlerim seni gördüğü zaman gülüyor Senin olmadığın zamanlar bir bulut misali ağlıyor Kalbim beynim seni seviyor Ne seninle nede sensizlikle olmuyor (L) SÜRMELİN (L) |
HATRINA DÜŞECEĞİM Kopkoyu bir sis içinde bir akşam Hatırına düşeceğim belki Bir an ıslayacak yağmur yüzünü Birden o tatlı demleri hatırlayacaksın Sonra sıcak yatağında uzun uzun Ağlayacaksın Ağlayacak.! Boğazında bir şeyler düğümlenecek Ah yanımda olsaydı diyeceksin Tüm yıldızlar gülecek haline Ay'da göz kırpacak İliklerine işleyecek bensizlik Kahrolacaksın...! Bir sigara tüttüreceksin ihtimal Ufku seyredeceksin saatlerce Bir rüzgar kopçalayacak yüzünü Sonra hayalim gelecek karşına Bir Şiirimi mırıldanacaksın Hıçkıracaksın..! Gönlünden atamadığın gibi kafandan da Silemeyeceksin beni düşlerine gireceğim her gece İnce bir hüzün bürüyecek yüzünü Ve çırılçıplak gerçekleri o zaman Anlayacaksın..! Sonra bir şeyler yazmak isteyeceksin Kafan gibi kaleminde işlemeyecek Unutmak isteyeceksin her şeyi Ama unutamayacaksın hiç bir şeyi Kıvranacaksın.! Necip Fazıl Kısakürek |
VARMISIN? Zor değil kavuşmak sen de istersen, Kaptan da ben olurum, tayfa da ben, Mutluluk yaşanan sâhile yelken, Açalım seninle desem, var mısın ? Doğmak-ölmek kader, yaşamak sanat, Söylesene kime yaramış inat, Takıp kollarımıza iki kanat, Uçalım seninle desem, var mısın ? Kargadan başka kuş konmazmış leşe, Palamuttan başka ne verir meşe, Birlikte her yere mutluluk, neş’e, Saçalım seninle desem, var mısın ? Varsın deli dîvâne desin çoğu, Dilersen batıya, istersen doğu, Bırakıp bir kenara varı yoğu, Kaçalım seninle desem, var mısın ? Otursak bir yerde şöyle yan yana, Koyu bir sohbete dalsak can cana, Doldursa sâkîler biz kana kana, İçelim seninle desem, var mısın? Farkına vardın mı? Bu iş uzadı, Düşünmeden vur bıçağa masadı, Bizdik sevgi eken, şimdi hasadı, Biçelim seninle desem, var mısın ? MÜMTAZ BEĞEN AHHHH SU AMA LAR OLMASAAA:( |
|
| Saat: 06:14 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık